Supervuoro

IPV 2021

Viestejä
38
Vau! Onneksi pelaajat uskovat pelin sisällä nousuun enemmän kuin täällä katsomossa uskotaan. Olihan upea nousu Imatralta. Kuusi pistettä kahdesta ottelusta ja Ukonniemessä hyvä tunnelma. Hyvän pesiskesän ainekset kasassa. Mehu maistuu tuoreelta ja nuo SiiPen miehet aivan uusilta.
 
Viestejä
2,305
Eihän Tahkolla ollut ekalla jaksolla mitään palaa. Toisella sitten Redseiltä upea nousu, kuten täällä on jo todettukin monta kertaa. Ihan hyvä alku kauteen joukkueelta, joka on useimmissa ennakoissa ohitettu mahdollisimman nopeasti, kun ei ole mitään sanottavaa löytynyt.
 
Viestejä
345
Kyllähän tässä kylmät väreet tulee kun Ruudun lähetyksestä kelaa uusintana tuota Piiraisen pommia ja yleisön standing ovationia! Olipa kerta kaikkisen mahtava peli!

Ensimmäisen Kossu pelin jälkeen tuli vähän moitittua täällä palstallakin ääneen sitä, että IPV teki juoksuja pelkästään kaverin virheestä. No nyt sitten lyötiin kyllä sitä palloa ihan oikeesti ja itte tehtiin ne tilanteet ja juoksut. Ja erityisesti tuo IPV:n ulkopeli lämmittää omaa mieltä. Avausjaksolla Tahkolla ei ollu mitään palaa ja toisellakin jaksolla useampi juoksu tuli ottamattomilla läpäreillä, mut tärkeässä paikassa 4T ulkopeli piti hienosti. Jotenkin noista jätkistä huokuu sellainen poikamainen pelaamisen ilo ja hyvä joukkuehenki. Se sit näkyy kentällä melkosen hienoina suorituksina. Ja sit tuo jokerikaksikko paukuttaa juoksuja minkä kerkiää, ja Sikiökin hoitaa etenijän roolin aika kivasti. Meinaan hyvin haisteli sen ensimmäisen jakson avausjuoksun karkaamisen. Uudet kaverit on kaikki pelannu ulkona hyvin ja onhan nuo Pietinen ja Keinänen melkosen tärkeitä seppiä myös sisäpelissä. Ei paljon Lattua oo ikävä, vaikka hieno pelaaja hänkin on.

Eihän tässä uskalla vielä henkseleitä paukutella, kun kaks peliä on pelattu ja alamäki voi alkaa koska tahansa, mut tällä hetkellä on kyllä tosi hyvä fiilis ja saapi olla ylpeä nuoresta reds joukkueesta!
 
Viestejä
723
Hieno alku IPVeellä 👍🏻 Jos piirainen jatkaa tähän tahtiin niin taitaa pelata itselleen paikkaa Kainuuseen..
Joo, pitää toivoa kyllä, että viihtyisi täällä vaikka pidempäänkin kuitenkin.

IPV:lla sattui alkuun aika sopivat vastustajat. Ei ihan kärkeä, muttei ne heikoimmat "päävastustajatkaan". Päästiin vähän puskan takaa iskemään, ja myöhemmin kaudella joukkueiden tason asettuessa 3 pinnaa voisi olla tiukemmassa näiltä. Mutta ei tässä pelkästään vastustajien huonoutta ole ollut. Peli on ollut oikeasti pirteää, ja juoksuja tehty about 2/3 sisävuoroista, taitaa olla ylikin. Viime kaudella nyhjättiin vähillä juoksuilla huonompiakin vastustajia vastaan "tähtisikermällä".

Ensi viikolla JoMalta otettavissa jotain alkukauden perusteella myös, ja Haminasta olisi sitten 2-3 pistettä otettava, kun ollaan ekaa kertaa suosikin asemassa.
 
Viestejä
136
Kuten kaikki ovat täällä kirjoittaneet niin positiivinen yllätys on joukkue ollut ja ex-Siipeläiset ovat olleet odotuksia parempia. Kaksi lyöjäjokeria on toiminut hyvin ja siinä on selkeä parannus viime vuoteen. Nyt vain pitäisi alkaa jo kiinnittää molempia myös ensi kaudeksi ja mikä tärkeintä lyöjäjokerit haluavat lyödä paljon eli heille pitää antaa niitä mahdollisuuksia, jos ei muuten, niin käyttää vaihtotilanteissa tarvittaessa.

Pelinjohdon nostan esiin, koska pitkään aikaan en ole katsonut IPV:n peliä niin, ettei tarvitse ihmetellä joka toista ratkaisua pelinjohdon osalta, lisäksi tuntuu siltä että joukkue on nyt vapautuneempi, kuin Vallen johdolla. Se missä IPV:n tasoa nyt mitataan on ensimmäinen vastaan tuleva tappioputki, koska se kuitenkin tulee eteen. Kuinka joukkue sen käsittelee ja pystyy palaamaan voittojen tielle?

En missään nimessä halua dissata ketään, mutta pieni huoli on edelleen Surakan riittävyydestä. Muutama hyvä lyhyen haku eilen, yksi hyvä vaihtolyönti, mutta edelleen tyhjään kenttään etenijää ei saa laskea väärällä (kärkietenijöitä), vähän lisää heittokättä, niin etenijät eivät aivan noin paljon saisi otettua eteen, myös enemmän pelin rytmittämistä toivoisin. Mutta paremmalla tasolla Surakka on nyt, kuin Sikiö oli viime kaudella ja ei Alanen myöskään eilen ollut se parempi, aika samalla tasolla nuoret olivat. Toisaalta kun näki esim. Puhtimäen (ei ole suosikkejani!) pelaamista viikolla, niin on mies vain aika kova nollatilanteessa etenkin.

Hyvillä mielin kuitenkin kokonaisuutena ja kiva olisi ehtiä kerran katsomaan lähiaikoina ihan Imatralle peliä ja toivottavasti yleisömäärät myös kasvavat tuosta eilisestä hyvien esityksien jälkeen. Tuossa alkaisi olla aihiota rakentaa top6 joukkuetta ensi kaudelle 1-2 sopivan vahvistuksen kera. Tälle kaudelle en vielä jaksa uskoa siihen, mutta onhan nuo ennustukset joskus menneet pieleenkin.
 
Viestejä
723
Joo, helpottaa todella paljon peluuttamista, kun Toivolaa ei nyt tarvitse säästää viimeiseen hetkeen asti kotiuttajaksi, vaan voidaan laittaa tilanteen niin vaatiessa myös vaihtamaan ja Piirainen jää vielä hihaan.

Pelinjohdosta samaa mieltä. Eilen muuten kolmannessa vuorossa alkanut kiri pistettiin käyntiin kakkoskärjestä, ei olisi nähty Vallen aikana, vaan pyöräytetty kärkeen ja yritetty siitä.
 
Viestejä
2,315
Jokerit ovat aina yhtä hyviä kuin viimeiset pelit. Joskus meno on melkoista vuoristorataa. Mäkistäkin ehdittiin jo harjoituspelien aikana moittia. Mutta kaiken kaikkiaan on ollut pari viihdyttävää matsia ruudussa. Eilen Imatralla ja sitä ennen Joensuussa JoMa- Tahko.
 
Viestejä
16
ei Alanen myöskään eilen ollut se parempi, aika samalla tasolla nuoret olivat.
Katsottiin kai eri peliä tai sitten peli näytti paikan päällä erilaiselta. Alanen oli todella paljon parempi! Monipuolista vaihtelevaa syöttämistä, hankalan matalaa ja todella korkeaa. Lisäksi todella ketterä pienten perään, koska on itse pienikokoinen. Surakkaa antaa niin namupassia lyöjille, että hyvä on moukaroida. Missä esim. pidätetyt syötöt?
 
Viestejä
136
Ei se Alasen syöttö nyt niin haastavaa ollut, kuten tuloskin sen kertoo. Mutta kuten sanoin, niin en ole vielä vakuuttunut Surakan riittävyydestä. Kumpikaan näistä lukkareista ei kuulu sarjan top6 miehiin syöttölautasen äärellä, mutta kumpikin omaa lahjakkuutta ja potentiaalia nostaa tasoaan. Imatran kaari otti melko hyvin pois Alasen matalaa pienen totuttelun jälkeen. Pari korkeaa aiheutti palot, mutta ei vaikeuttanut peliä merkittävästi kokonaisuudessa.
 
Viestejä
38
Rytmittäminen tai pikemminkin rytmittämisen puute on kenties Surakan suurin ongelma lautasen äärellä.
Nyt homma meni pariin otteeseen hosumiseksi ja mukaan tuli liian helppoja puolikorkeita. Onhan še tietysti haastavaa pitkän lukkarin sotkea matalalla. Alasen matalan ja Surakan matalan ero taisi olla noin 40 senttiä.
Kuivat kelit ja kentät ja pomppulyönnit piilotettu jemmaan niin Kossun kentällä kuin Ukoskassa.
Ehkä maanantaina, kun JoMa tulee. On taas yksi uusi haaste nuorelle lukkarille...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös