Supervuoro Verkkolehti »

Imatran Pallo-Veikot 2019

Fanittaaaa kkuin sika

Vaikka tapio tulikin, niin varsinkin kärjen peliä on mukava katsoa vrt. edelliskausiin. Mielestäni tänään oli jo merkkejä paremmasta!
 
Viestejä
74
Pitkä kesä tulossa näemmä.
Aika vähän siellä on päävastustajatkaan näitä kovia kaataneet, joten ei nyt vielä viilletä niitä ranteita.
Ei riitä niin ei riitä. Seuraavat pelit näyttävät, pelataanko sarjapaikasta vai jostain muusta.

"Tuuliviiri yllä talon katon.."

Viiltävää analyysia neljän pelin jälkeen, joista kaksi mitaliehdokasta, yksi kärjen haastajaa ja yksi päävastustajaa vastaan ottelussa, jonka olisi kuulunut IPV:n voittaa mutta likinäköinen tuomari päätti toisin.
 
Viestejä
2,637
Viimeisin ei tainnut olla minkäänlainen kannanotto edes, vaan pikemminkin sellaisen välttely. Seuraavat pelit näyttävät suunnan.

Huolestuttavaa siis on, ettei näitä kovia pystytä oikein kunnolla kiusaamaan, mutta tärkeimmät pelit ovat muita vastaan.
 

Pesäpallisti

"Tuuliviiri yllä talon katon.."

Viiltävää analyysia neljän pelin jälkeen, joista kaksi mitaliehdokasta, yksi kärjen haastajaa ja yksi päävastustajaa vastaan ottelussa, jonka olisi kuulunut IPV:n voittaa mutta likinäköinen tuomari päätti toisin.

Mikä IPV:n ottelu ratkennut tuomarin virheeseen? Jokaisen pelin olen nähnyt eikä tule mieleen.
 
Viestejä
448
IPV tekee virheitä urakalla, niin sisällä kuin ulkona, niitä on pakko saada vähemmäksi, mikäli aiotaan haastaa edes "saman tason joukkueita". Nurmio oli hyvä, Hyötyläinen suoritti ok ja Lattu samoin kärjen vaihdoissa. Partanen oli totutun hyvä ja Dahlström sai liian vähän tilanteita itselleen. Vilanderia edelleen ei käytetä mielestäni oikein, kapasiteettia olisi kyllä.

Sikiö on kovin kevyt vielä ja kuusi kertaa nollatilanteessa nopea etenijä kentälle väärällä, vastustaja ei tehnyt sitä kertaakaan! Samoin Sikiön heittokäsi on luvattoman heikko vielä, sisäpelissä Joonalta pari näyttävää suoritusta. Merkkipelissä sakkauksia, jota on vaikea ymmärtää, ei voi antaa tasoitusta kovemmille ryhmille näin runsaasti. Vallesta en viitsi sanoa mitään, koska se herättäisi närää, mutta Jyrkin kommentit lehdistötilaisuudessa olivat hiukan oudot omiin korviini, toivottavasti se oli vain tyypillistä lehdistöjargonia ja joukkueen kesken osataan puuttua epäkohtiin.

Sotkamosta Roope on vain raju. Kunnari oli lyöty ja ei siitä voi Hurskaista syyttää, lyönti oli mahtava, kuten Roope koko pelin ajan. Rytkönen on toinen, jota ei voi olla kehumatta, lähes täydellistä peliä ja helppoa on Piiponniemen edetä Rytkösen lyönneillä. Niko Korhonen tulee myös tekemään hienon kauden, siksi vakuuttavaa oli jo nyt miehen pelaaminen. Väliaho lukkarina on ehkä hiukan väritön, mutta tasaisen varmaa tekemistä ja voitti selvästi lukkarien taiston. Rönkkö jää väkisin Roopen varjoon, mutta on hyvä tuki silti. Antti Korhonen myös suoritti tasaisen varmasti ja yksi joka on nostettava esiin, niin Markus Tuikka, olisi monessa joukkueessa numero 2 tai 3, on kehittynyt sisäpelissä valtavasti.
 
Viestejä
2,637
Voi tietysti kysyä, syöttikö Sikiö Roopelle liian helppoa. Helpolta se lyöminen ainakin näytti. Varmasti täällä on ainakin yksi, jonka mielestä Kiteen kotiuttajajokeri olisi parempi mies syöttämään. Nollatilanne oli ihan samaa skeidaa yleensä Liukunkin kanssa, eikä heittokäsi ollut vahvuus silloinkaan. Omaan silmääni Lattu pelasi eilen alle tasonsa.

Sotkamo muuten antoi hävyttömän paljon räpylästä eilen, kuten Komulainenkin totesi.
 
Viestejä
448
Voi tietysti kysyä, syöttikö Sikiö Roopelle liian helppoa. Helpolta se lyöminen ainakin näytti. Varmasti täällä on ainakin yksi, jonka mielestä Kiteen kotiuttajajokeri olisi parempi mies syöttämään. Nollatilanne oli ihan samaa skeidaa yleensä Liukunkin kanssa, eikä heittokäsi ollut vahvuus silloinkaan. Omaan silmääni Lattu pelasi eilen alle tasonsa.

Sotkamo muuten antoi hävyttömän paljon räpylästä eilen, kuten Komulainenkin totesi.

Saattaa olla, että Liukku olisi ollut samalla tasolla, mutta ei kai nyt kukaan oikeastaan voi kehua Sikiön peliä eilen lautasen ääressä, sellainen kuutosen suoritus kouluarvosanoilla. Lattu ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta yksi tilanteista ilmeisesti kaatui merkkisekoiluun, ainakin tiukkaa keskustelua kävi Vallen kanssa vuoron jälkeen ja siitä näki hyvin, ettei Lattu ollut tyytyväinen tilanteeseen. Silti ihan riittävä suoritus ja ne prosentit lienevät olleet eilen samaa tasoa Hyötyläisen kanssa.

Ehkä turhaa pyrkiä vertailemaan kahta eri lajia, mutta ei ehkä aivan kaukaa ole haettu, että pesäpalloilussa lukkarin merkitys on lähellä samaa, kuin jääkiekossa maalivahdin merkitys. Jääkiekossa ei juuri koskaan menestytä keskinkertaisella maalivahtipelillä, voiko pesäpallossa sitten, en uskalla vielä arvioida.

Sotkamo antoi lahjoja IPV:lle ja Komulainen olikin sopivan analyyttinen lehdistötilaisuudessa ja ilmaisi tyytymättömyytensä joukkueensa peliin, laiskaa pelaamista etenkin pelin alkuun.
 
Viestejä
11,812
. Lattu ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta yksi tilanteista ilmeisesti kaatui merkkisekoiluun, ainakin tiukkaa keskustelua kävi Vallen kanssa vuoron jälkeen ja siitä näki hyvin, ettei Lattu ollut tyytyväinen tilanteeseen. Silti ihan riittävä suoritus ja ne prosentit lienevät olleet eilen samaa tasoa Hyötyläisen kanssa.

Ihan puhtaasti tilastoja eiliseltä katsoen näin ei toki ollut - Lattu 4/10 ja Hyötyläinen 6/10) vaikkakin 1-2 vaihto Hyötyläistä paremmin sujuikin ja on itseasiassa kauden keskiarvon (53,8%) yläpuolella (huononmpi kuin KiPa pelissä mutta parempi kuin Kopla ja JyJu-peleissä).
1558331539939.png
 
Viestejä
2,637
Saattaa olla, että Liukku olisi ollut samalla tasolla, mutta ei kai nyt kukaan oikeastaan voi kehua Sikiön peliä eilen lautasen ääressä, sellainen kuutosen suoritus kouluarvosanoilla.

En nyt kai kehukaan, kun mainitsin, ettei saanut R. Korhosta kuriin. Toki helppo syöttö Roopelle ei välttämättä ole sitä kaikille muille tässäkään sarjassa. Lukkarin tärkein tehtävä on syöttää sellaista syöttöä, että vastustajan ei ole kiva lyödä, ja ei Sikiö nyt ihan katastrofaalisesti ole onnistunut nollatilannetta lukuun ottamatta, kun katsotaan koko alkukautta. Parempaan pitää toki jatkossa pystyä. Jostain syystä Liukku nyt vain oli täällä monella kaiken arvostelun yläpuolella, vaikka olisi pelannut hyvinkin keskinkertaisesti.

Merkkisekoiluja on tosiaan ollut riittämiin, ja tilastoja saa lueskella kuten lystää. Lattu pelasi viime kaudella Itä-Lännessä ja osaa kiistatta lyödä palloa, joten totta kai odotusarvo on korkealla.
 
Viestejä
939
Olipa mielenkiintoinen ratkaisujuoksu ekaan jaksoon. Tekijöinä Matikka ja Dahlström. Roolit vain päinvastaiset kuin totutusti. Taisteluvoitto.
 
Viestejä
2,637
Selvähköä hallintaa, mutta tiukalle meni eka jakso. Dallan superjalat pelastivat jaksovoiton, joten on ihan luontevaa, että hän lyö aina ensimmäisenä palottomassakin ajossa. KaMa teki muuten kaikki juoksunsa nollakolmosista.

Pesoselle piilokärkenä (y)
 
Viestejä
3,478
Juu, nollakolmosista tuli kun IPV ei pudotellu vissiin yhtään ajoa? Vaikka takapesät oli jo täynnä... Onko yleinen pelitapa? Laitoin jo tonne peliseurantaketjuunki samaa postausta, katotaan kumpaan tulee vastaus ;)
 
Viestejä
448
IPV:n peli on aika kuraa ja joukkue pelaa paljon kykyään heikommin. Yksi suurimmista ongelmista on syöttölautasen ääressä, jossa ei tapahdu juuri mitään hyvää nyt. Joukkue joutuu hakemaan jostain lukkaria kesken kauden. Valle oli umpisurkea ja taso vain laskee kauden edetessä. Huipentuma pelinjohdon puolelta oli supervuoron kolmas palo, jota ei oikein jaksanut uskoa todeksi. Mahtaa Dahlströmiä vituttaa pelata amatöörien kanssa. Todella pitkä kausi on Imatralle tulossa.
 
Viestejä
11,812
Näemmä lisäharjoittelu ekalla kierroksella käänsi KaMalle, harmi.
 
Viestejä
2,637
IPV:n peli on aika kuraa ja joukkue pelaa paljon kykyään heikommin. Yksi suurimmista ongelmista on syöttölautasen ääressä, jossa ei tapahdu juuri mitään hyvää nyt. Joukkue joutuu hakemaan jostain lukkaria kesken kauden..

Turhan helpolta näytti lyöminen kotarissa, mutta kertoohan se KaMastakin kai jotain, jos saavat sysipaskan lukkarin syötöistä kymmenen kolmostilannetta itse pelissä.

Kotariinhan ei olisi kai ikinä menty, jos tämä KPL-vahvistus saisi jotain kohtitulevan pallon tielle. Vai näinkö tilanteen ihan väärin?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös