Supervuoro Verkkolehti »

HP (Haminan Palloilijat) Naiset 2024

Viestejä
1,485
Vuodelle 2026 on varattu suunnittelurahaa 100 000 euroa, ja rakentamisen ajankohta olisi vuosi 2027. Toivottavasti näin tapahtuu. Ehtona suunnittelun toteutumiselle mainitaan miesten superpesiksen pelaaminen Haminassa 2026.
 
Viestejä
748
Vuodelle 2026 - vasta - on varattu suunnittelumääräraha, ja rakentaminen toteutuisi 2027. Siihen aikaa
3-4 vuotta!!! Ja sekin ehdollisena: JOS kaupungissa pelataan MIESTEN Superia...

Osaatteko paikalliset kertoa, MIKÄ TUOSSA PROJEKTISSA MÄTTÄÄ?! Onko Haminan kaupungin taloustilanne niin huono? Pitäsikö HP:n lainata kaupungille...?;)
 
Viestejä
11,818
Osaatteko paikalliset kertoa, MIKÄ TUOSSA PROJEKTISSA MÄTTÄÄ?! Onko Haminan kaupungin taloustilanne niin huono? Pitäsikö HP:n lainata kaupungille...?;)

Vaikka en olekkaan haminalainen niin vastaan silti.

Perustuen lehtitietoihin Haminan kaupungin talous on tosi tiukoilla seuraavat kolme vuotta johtien osin valtionapulaskentojen muutoksista jossa ainakin Hamina ja Kouvola ovat astuneet miinaan ja joutuvat maksamaan ensi vuonna valtionapuja takaisin ja kaupungin veroprosentti nousee ehdotuksessa ensi vuonna 1,04 prosenttiyksikköä joka on noin 12,5 % nousu kunnallisveroprosenttiin joka on aika rapsakka nousu. Eli talus tulee olemaan pari seuraava vuotta tosi tiukoilla koska tapa jolla valtio muutti valtionapukäytäntöjä rankaisee muutamaa kuntaa pahasti koska ne tekivät etukäteen asioita joita suurin osa tekee vasta nyt. Tänä vuonna Hamina sai valtionapua noin 1,5 miljoonaa ja ensi vuonna maksetaan valitiolle takaisin noin 3.1 miljoonaa eli kokonaisvaikutus on noin 4,6 miljoonaa kun kunnan koko tulokertymä nykyisellä (sote kukut valtiolla) on noin 55 miljoonaa ... ja tilanne jatkuu raskaasti tappiollisena seuraavat kolme vuotta ennenkuin asiat saadaan oikaistua.


 
Viestejä
11,818
Mutta onhan toi talous tiukoilla muutenkin kuin tuon valtionavun takia. Seuraavat kolme vuotta tulevat rokottamaan tasetta vahvasti ja kun maailman ennustettavuus on mitä on niin ei kannata ehkä älyttömästi laskea sen varan, että esim satama tulouttaisi valtavasti - sattuneesta syystä.
 
Viestejä
748
Kiitos, MieVaan, perusteellisesta tai ainakin RIITTÄVÄN perusteellisesta selostuksesta.
Ikävä ja kiusallinen tilanne "huippu-urheilun ylimmällä sarjatasolla" pelaavalle kaupungille. Mutta se ehdollisuus; toivottavasti purkavat sen, ja JOKA TAPAUKSESSA RAKENTAVAT KATOKSEN pelasivatpa HP:n naiset ja miehet missä sarjassa tahansa.
 
Viestejä
11,818
Tota ehdollisuutta en ymmärrä. Haminassa on jäähallissakin 500 paikan istuma- ja 300 paikan seisomakatsomo…

Mut ehkä se on jotain etelä-kymenlaaksolaista jota en muualta tulleena vain ymmärrä. Ihmiset käy paikan päällä vaikka olosuhteet eivät ole tältä vuosituhannelta.

Kotka kärvisteli Arto Tolsa Areenan olosuhteiden kanssa aika pitkään, ehkä tyylillä että jos ne on kelvanneet -52 olympialaisiin niin ne ovat ihan riittävät nytkin. Onneksi sinne nyt sentään tulee lisää katettua katsomoa ja pukkareita yms

 

LBC

Viestejä
3,644
Tota ehdollisuutta en ymmärrä.
Eipä täällä tai pesisväen piirissä juuri kukaan varmaan ymmärrä juu. Olenko mä ihan tietämätön Haminan urheiluseuroista, että onko siellä joku isompi tai korkeammalla tai yhtä korkealla tasolla ollut? Koskaan? Arsi? Vuoden.

Siellä Kotkassa ei "onneksi" ollut ehtoja, vai oliko tälle vuodelle?
 
Viestejä
11,818
Olenko mä ihan tietämätön Haminan urheiluseuroista, että onko siellä joku isompi tai korkeammalla tai yhtä korkealla tasolla ollut? Koskaan?

Joukkueurheilussa tuskin. Ennen HP:ta Haminan suojeluskunta pelasi toki pesäpallon sm-sarjaaja muistaakseni Haminan Pontevakin on ollut pesäpallon pääsarjassa.

Haminan Uimaseura vai hmm Haminan Ampumaseura (?) oli -80 luvulla kova luu sotilaskolmiottelussa - lajia ei taida enää olla, Vehkalahden Veikot voittanut Jukolan Viestin ja varmaan aikojen saatossa hiihdossa ja suunnsituksessa sm mitaleita reilustija onhan esim Tapio Korjuksen kasvattajaseura VeVe, Haminan Pursiseurallan on Vikla (Snipe) luokan maailmanmestaruus -70 luvulta, Haminan Ampumaseuralla ampujia viimeisimpinä Aleksi Leppä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,818
Viestejä
11,818
Jep, tuonkaltaista löytyy, eiks Kajosmaakin ollut VeVen hiihtäjiä.

Oli tai siis om mutta oisko ollut alunperin Summan Kisa-Tovereista mutta luullakseni huippuaikoina VeVessä.
 

LBC

Viestejä
3,644
Ei taida, Gnistan on hakenut ja on FC KTP:n edellä nokkimisjärjestyksessä mutta KySa:ssa oli että FC KTP hakee joka tapauksessa.
Ehkä liian pitkään jalkapallosta, mutta liittyy olosuhteisiin. Niin, se menee noin.

Nythän Veikkausliigaan on siis tulossa suora nousija todella vaatimattomista olosuhteista ja tuo Gnistankin periaatteessa tarttis laajennusta kapasiteettiin. Vaan ei se Vallikenttää auta.
 
Viestejä
168
Oli tai siis om mutta oisko ollut alunperin Summan Kisa-Tovereista mutta luullakseni huippuaikoina VeVessä.
Tämä on nyt ihan nippelitietoa eikä sinänsä liity mitenkään HP:n naisten superpesisjoukkueeseen, mutta Marjatta Kajosmaa (o.s. Sakki) edusti kasvattajaseuransa Summan Kisa-Tovereiden jälkeen Karhulan Veikkoja ja oli Veikkojen riveissä ihan huippuhiihtäjänäkin. Siirtyi sitten VeVeen, joka vei Marjatan johdolla SM-kultaakin viestissä. Tämä Veikot-kuvio on siksi tuttu, että tuli pyörittyä samassa seurassa koripallopuolella.
 
Viestejä
11,818
Kotkan Innon 31. Kotka-turnaus tammikuun viimeisenä viikonloppuna Ruonalan hallissa. Mukana HP:sta sekä naisten että miesten superin ja suomisarjan joukkueet ja B-tytöt ja -pojat.

Naisten superin joukkue pelaa Pesä Ysejä ja Roihua vastaan.

Topias Kotiniemi oli Kotkan Innon pitkäaikainen puheenjohtaja.

 
Viestejä
11,818

Haminan Palloilijat X Nordic Beauty​

Haminan Palloilijoiden naisten joukkue pelaa Talvisuperissa nimellä Team NOBE Hamina. Haminan Palloilijat ja Nordic Beauty Inc. ovat sopineet pääyhteistyökumppanuudesta naisten Talvisuper-sarjaan kaudelle 2024.

 
Viestejä
276

Haminan Palloilijat X Nordic Beauty​

Haminan Palloilijoiden naisten joukkue pelaa Talvisuperissa nimellä Team NOBE Hamina. Haminan Palloilijat ja Nordic Beauty Inc. ovat sopineet pääyhteistyökumppanuudesta naisten Talvisuper-sarjaan kaudelle 2024.

Seuran hienosta nimestä luovutaan hallipelien ajaksi. Erikoista. Vähän puulaakifiilis tulee. Noh taloudellisesti kai hyvä.
 
Viestejä
11,818
Ei näytä tulospalvelu taipuvan siihen että ko nimi olisi vain talvisarjassa. No ehkä se sitten muutetaan takaisin HP:ksi runkosarjaan mennessä.

1703236490568.png


Onhan näitä nimiä. Oulun Lippo Juniorit pelaa miesten ykköspesistä Oulun Lippo nimellä. Naisten lentopallon mestaruusliigassa Kuusamon Pallo-Karhut pelaa nimellä Pölkky Kuusamo ja naisten palloilulajeissa näitä on ollut enemmänkin.
 
Viestejä
168
Kaikkea muuta kuin puulaakifiilis. Varsinkin kansainvälisessä koripalloilussa on ollut paljon huippuseuroja, joiden nimessä on ollut sponsorin nimi. Muistan aikoinaan nähneeni Kotkassa eurocupottelussa mm. Banco Roman. KTP:nkin pelasi toisella nimellä aikoinaan eurocupia, samoin Lappeenrannan NMKY. Pantterit oli sarjassakin New Wave. Miksi ihmeessä HP ei voisi pelata talvisarjaa sponsorin nimellä? Ei se HP mihinkään sieltä taustalta häviä. On hienoa, että naispesis kiinnostaa sponsoreita.
 
Viestejä
4,132
Onhan tää formuloistakin tuttua hommaa, enemmän vaivaa esteettistä ihmistä että nimessä ja logossa sanat ovat ihan päinvastoin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös