Supervuoro Verkkolehti »

HP (Haminan Palloilijat) 2020

Viestejä
11,812
Pesäpallokausi 2020 näyttää alkavan, kun katselee kuinka Superin joukkueet käynnistelevät harjoituspelejä. Miten mahtaa olla HP:n harkkapelit, ei taida olla julkistettu yhden yhtäkää🤔. Niistä sitä tuntumaa saa ja on varmasti vaihtelua salivuorolle.


Samaa on odoteltu. Yleensähän junnujen talviturnauksen yhteydessä on miesten harkkapelejä mutta nyt ei näytä niin olevan.
 
Viestejä
11,812
Banneri pyörii jo seuran kotisivulla. ja erillinen listakin on.

Eli ensi viikonloppuna alkaa jo. Millä joukkueella esim Kopla tulee Ruonalaan jää nähtäväksi.

OtteluKellonaikaPaikka
La 18.1.HP-TahkoKLO 18.30Kotka
La 1.2.HP-LoimaaKLO 12.00Kotka
La 1.2.HP-KouvolaKLO 14.00Kotka
La 7.3.HP-KouvolaKLO 18.30Kotka
Ti 21.4.HP-ImatraKLO 18.00
La 25.4.Loimaa-HPKLO 18.00
La 2.5.HP-LoimaaKLO 15.00
 
Viestejä
11,812
Tänään on mustaoranssein lasein varustautuneilla penkkurheilijoilla tilaisuus kömpiä luolistaan kun HP aloittaa hallikauden harjoitusottelut Tahkoa vastaan Ruonalassa.

Tahko tulee omien sanojensa mukaan koko jengillä ja kaikki rulevat pelaamaan. Jutussa kiitellään viime.kauden fysiikkavalmennuksesta Basso Niemelää kun joukkue kesti fyysisesti kauden hyvin. Kaikki HP:n kannattajat uskoakseni toivovat, että Basso toistaa saman tempun kasvattajaseurassaan.

HP:n kokoonpanosta ei ainakaan vielä ole julkisuudessa tietoa, mutta valistuneeksi arvaukseksi voisi kait sanoa, errä Heme Heikkilä tuskin vielä pelaa. Mutta onhan siellä nähtävää. Uudet kopparit, uutta verta etukentällä, onko Lese Leskinen niin hoikka kuin kuvissa näyttää ja miten pallo osuu keppiin jne.

Tänään klo 18:30 Ruonalan Urheiluhalli Mussalontie 280, 48350 Kotka, uskoakseni vapaa pääsy.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,029
Toivotaan HP:lle hyvää kauden alkua ja toivottavasti Basso on saanut ( ja saa) pojat kuntoon niin, että kausi viedään kunnialla ja onnistuneesti loppuun saakka. Kotkan reportteri ( vain 5 min matka !) lienee paikalla ja saadaan otteluraporttikin👍😎
 
Viestejä
11,812
HP tänään ilman Hangasmaata ja Heme Heikkilää. Lukkarina Jere Heikkilä
 
Viestejä
11,812
Jalkoihin jäätiin puhtaasti. Pelattiin kaksi jaksoa ja kotari ja luvut olivat kait HP - Tahko (1-7, 0-5, 2-0 k) saattoi luvut olla jotain muutakin.

Ero superin ja ykkösen joukkueen välillä oli selvä. Varsinkin alussa Tahko teki tilannetta miten tahtoi ja piti HP:n sisäpelin täysin tukossa. Kotari oli kyllä ihan lukujen mukaisesti HP:n. HP teki aloittavalla kaksi juoksua laittamalla Tahkon ulkokentän suorittamaan ja toisaalta torjui Tahkon kotiutukset kohtuullisen helposti. Ehkä uusimaalaiset halusivat vähän jättää tikkareita Kymenlaaksonkin.

Tahko teki kait yksittäistä toisen jakson vuoroa lukuunottamatta ajolähdön paloitta joka vuorossa. Toisen jakson ekan tasoittavalla Tahko jäi kokonaan ilman kolmostilannetta jota voinee pitää tilastopoikkeamana. Tahko löi saumoihin tai väliin ja jonkin verran lyhyttäkin. Tahkolla Hokkanne loukkasi syöksyssä olkapäätään kun palasi kärkyltä ykköspesälle, syöksyhanska tökkäsi kumirouheella. Toivottavasti ei mitään vakavampaa.

Varmaan sillä, että HP:n lukkarina pelasi Jere Heikkilä oli osansa asiaan mutta minusta Jere pelasi ihan mallikkaasti ulkona ottaen huomioon että viime kesänä ei kait juurikaan räpylässä toipumisen takia ollut. HP jätti luvattoman paljon paloja tekemättä heittojen vaisuuden takia ja liikkeessä oltiin jäljessä. Muutaman kerran olisi pitänyt tehdä varma takapalo epävarman kärkipalon sijaan. Ulkona ehkä eniten jäi vielä mietityttämään kopparipeli yleisen terävyyden puuttumisen ohella.

Sisällä oltiin vaikeuksissa. Etenijän saaminen kolmoselle ilman kahta paloa oli lähes mahdottomuus. Oppia saatiin ja toivottavasti opittiin. Ainut jaksojuoksu saatiin vapailla. Ykköstilanten saantija purku oli luvattoman vaikeaa samoin kuin kolmostilanteen takapesien täyttäminen. Vastassa oli toki superin ulkokenttä mutta silti. Lese Leskiseltä voinee tämän päivän petusteella odottaa onnistunutta paluuta ykköspesikseen mutta töitä saa voelä tehdä mutta Lesen lyöntipeli oli ihan siedettävää. Jotenkin niitä etenijöitä pitäisi saada vähemmillä paloilla kolmoselle. Kyllä sitten niille kotiuttajia löytyy.

Parin viikon päästä Kopla jollakin kokoonpanolla ja Loimaa. Katsotaan sitten ollaanko silloin valmiimpia ja millä kokoonpanolla pelataan, en kuitenkaan pukeudu säkkiin, pelissä oli monia hyviä elementtejä vaikkakin on myönnettävä että huoleni rosterin riittävyydestä ei kyllä yhtään vähentynyt vielä.

Vajaa neljä kuukautta. Hyvä tästä vielä tulee.

Muoks: ei kai siinä sitten superia pelattu ku seurat ei moisesta puhu. Juoksujakin laskivat eri tavalla kuin minä. No korjattiin linjaan
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,029
Ansiokkaan raportin perusteella voinee tehdä sen, jo ennestään tiedossa olleen, johtopäätöksen , että kärkietenijää ja vahvistusta takakenttälle kaivataan edelleen🤔. Olishan niitä edelleen markkinoilla😎
 
Viestejä
11,812
Ansiokkaan raportin perusteella voinee tehdä sen, jo ennestään tiedossa olleen, johtopäätöksen , että kärkietenijää ja vahvistusta takakenttälle kaivataan edelleen🤔. Olishan niitä edelleen markkinoilla😎

Ei se kopparipelaaminen mitään katastrofaalista ollut, mutta olisi voinut olla parempaakin. Ja talven eka peli, joten ei sitä varmaan mitenkään ylenmäärin ole vielä treenattu. Ruonala on nyt muutenkin koppareille ikävä kun kenttä on pikkasen lyhyt ja pallon hukkaa helposti. Tosin siellä taitaa olla uudet valot eli kirkkaampaa kuin ennen.

Ja kun ei ollut katsomoja niin kentän tasasta vanhan miehen vaikea seurata mitä siellä takana oikein tehtiin. Eli voi se olla ihan kunnossakin - yksi peli enkä ole mikään ekspertti. Mutta kaksi kopparia kauteen lähdössä on vähän.

Sisäpelissä tuossa oli tekemistä. Mutta olihan tuo vastus sarjatasoa ylenpää. En tiedä mikä Hemen kuntoutumisen tilanne on mutta toivottavasti on kesään mennessä täysin kunnossa.
 
Viestejä
1,029
Joo, se on selvä, että tammikuu ei ole oikea mittari. Hyvä kun saadaan kuitenkin pelituntumaa. On se parempi kuin hakata palloa jumppasalilla. Lähikuukaudet sen sitten näyttää miten mennään varsinaiseen sarjaan. Harkkapelejä taitaa olla nyt enemmän kuin viime vuonna💪
 
Viestejä
3,509
HP:n heiveröiseksi arvioidulla heittelyllä on voinut olla ihan looginen syy: ei haluta ehdoin tahdoin tässä vaiheessa kipeyttää kättä. Toisaalta sarjojen tasoero näkyy juuri esim. heittämisessä. Hieman ihmetyttää Hokkasen mahdollinen loukkaantuminen. Mitä järkeä on jollain kumimurskekentällä täysin merkityksettömässä harjoitusottelussa syöksyä?
 
Viestejä
11,812
Hieman ihmetyttää Hokkasen mahdollinen loukkaantuminen. Mitä järkeä on jollain kumimurskekentällä täysin merkityksettömässä harjoitusottelussa syöksyä?

Pelitilanne niin tuollaisen mielessä pitäminen ei ole välttämättä mitenkään helppoa. Hokkasen epäonnea lisäsi vielä, että käsissä oli hmm lyönti(?)sormikkaat jotka taisi liukua vielä huonommin kuin paljas käsi. Tuollainen kumigranulaatti ei taida kuivana olla mitenkään erityisen liukas.
 
Viestejä
11,812
Ja kyllä siellä Ruonalassa voi normi syöksyjä tehdä mutta teknisesti niiden varmaan pitää olla hyviä ettei tapahdu vahinkoja. Tuo nimenomainen oli taktisesta väärästä pesään palaaminen ja sellaiset harvoin ovat teknisesti kovin kauniita ja varmaan olisi hyvä jättää tällaisissa matseissa väliin.
 

Pesissstä

Ensimmäinen peli tuli katsottua paikan päältä ja oikeastaan ainoa huolestuttava elementti oli etenijöiden puute. Ulkopelissä tietysti pallot poltteli mutta ensimmäistä peliähän pelattiin ja oli hyviäkin suorituksia. Jalkamiehiä joukkueessa on melko vähän. Kiva kuitenkin, että nuorisokaarti pääsi pelaamaan mm Lahti,Heikkilä ja Taurama.
 
Viestejä
11,812
120 -vuotiaan Kotkan Innon järjestyksessääm 28. Halliturnauksen ohjelma on julkaistu. Lauantaina helmikuun ensimmäisenä tarjolla miesten pelejä joukkueina B-pojista maakuntasarjan kautta superiin ja sunnuntaina naisten pelejä joukkueilla suomarista superiin.



82784525_1808188012649164_4792483040414662656_o.jpg
 
Viestejä
3,509
Kotkan into toteaa pesäpallotoiminnastaan:

"Vuonna 1977 ilmestyi pesäpallo uudelleen Innon lajivalikoimaan. Harjoituksia pidettiin nyt Allintien, Otsolan ja Sunilan kentillä. Poikia ja tyttöjä osallistuikin harjoituksiin mukavasti, mutta varsinainen kilpailumenestys jäi tulevina vuosina lähinnä miesten harteille ja maakuntasarjan tasolle. Vuosituhannen loppua lähestyttäessä miesten pesäpallo koki kuihtumisen ja tilalle tuli naisten pesäpallo. Sitäkin kesti sarjatasolla vain muutamia kausia."

Muistelen katsoneeni 1980-luvulla Kuusaalla suomensarjan pesäpallo-ottelua Puhti-Into. Muistanko sittenkin väärin eli kyseessä olisikin ollut maakuntasarja? Muistaakseni Innossa pelasi HP:n entinen pelaaja Ali Kottila, yksi vuoden 1979 A-poikien mestareista.
 
Viestejä
11,812
Kyllä Into on minustakin pelannut suomaria. Alin lisäksi innossa on HP:ssa pelanneista pelannut mielestäni ainakin Ahti Uotila, Matti Toikka ja kait Jukka Hoppania. Varmasti muitakin on ollut, mutta pääasiassa kait jäähdyttelijöitä.

Edit: vilkaisin Rasilaisen mainioita tilastoja. Uotila, Kottila ja Kyöttinen ainakin olleet Innon suomarin joukkeessa mutta Toikka Ja Hoppania ei kyllä.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös