Supervuoro Verkkolehti »

HP 2018

Viestejä
11,832
Jullilta hyvä alku kyllä, ajattelin että on ehkä kärkikymmenikön mies jos vain kestää ehjänä ja HP:lla edes jotenkin peli kulkee ja alkukaudesta molemmat toteutuneet.

Todellinen yllätys on kyllä mielestäni Jullin serkkupojan sija lyöjätilastossa.

Tosin luulen, etmolemmat vaihtaisi tuon sijoituksen kotiutuslyöntikisan voittoon JoMasta ja/tai jaksovoittoon tänään ViVestä.
 

Mietiskelijä

Purmosen tilanne kyllä mietityttää. Onko harjoituspelissä Tahkoa vastaan menneen reiden tilanne huonontunut vai onko ylipäätään loukkaantunut? Tietoa ei ainakaan heru mistään.
 
Viestejä
208
Luulenpa että Pulliainen laittaa joka peliin mielestään kilpailukykyisimmän kokoonpanon ja siksi purmonen ei ole pelannut.
 
Viestejä
11,832
Onhan Purmonen ollut neljässä pelissä jokerina. Ja jos toi kärki ei ala kulkemaan niin kohta ehkä räpylässäkin.
 
Viestejä
918
Hemellä ollut hankalaa mikä vaikeuttaa koko kärjen pelaamista, kuudessa ottelussa vain 16 kärkkäriä, 14 vaihtoa. Keskimäärin siis just ja just yksi onnistuminen jaksoa kohden. Ne viimekaudella toimineet pudotukset ja ohitusnäpyt kun eivät riitä superissa kun ilmeisesti ei ole tarpeeksi läpilyöntiuhkaa. Onko vaihtoehtoja?
 
Viestejä
11,832
Heme voisi alkaa lyödä niitä kovia. Ei se lyönti niin huono ole`niin alkaisi tilaa tulemaan pudotuksille. Itseluottamuksesta kiinni.

Heme jokeriksi ja Kaartokallio räpylään? Ei mikään hyvä vaihtoehto sekään. Purmonen räpylään sieppariksi ja lehikoine kolmosvahdiksi?

Postin näköinen aukkohan tossa sisäpelissä on.
 
Viestejä
3,514
Ei näköjään pitäisi lopettaa katselua kesken ottelun. Lopetin jossain 7 - 1 tilanteessa, koska HP:n peli lässähti ulkona ja kaikki juoksut näyttivät ulkokentän karkeilta virheiltä. Jossain vaiheessa sitten tv- uutisia katsellessa vilkaisu teksti- tv:hen näytti tilanteeksi 13 - 5 ja ajattelin, että oho, aika hyvin HP:lta. Sitten vähän ajan kuluttua tilanne olikin 13 - 8, jolloin ajattelin, mitä ihmettä. Mutta ei se vielä mitään, kun tilanne olikin yht`äkkiä 13 - 12. Silloin tuli jo mieleen, että mitä siellä Vimpelissä oikein tapahtuu? Kuinka tuo on mahdollista. Onko Vedon lukkari saanut kammon, ym., ym. No loppuihan se lopulta, mutta ei tällaisia vuoropareja nykyaikan tapahdu, jos on tapahtunut koskaan ylimmällä sajatasolla, siis että molemmat joukkueet tekevät kymmenkunta juoksua, ensin toinen 9 ja sitten toinen vielä enemmän eli 11. Olisi mukava kulla paikan päällä olleilta joku selitys, mitä tapahtui. Oliko auringolla suuri osuus, vai olivatko HP:n lyönnit pääosin vastustamattomia? Menikö pallo jokeen? Kopla kun on lyönyt pallon Vimpelissä jokeen, ei juoksuja ole tullut yleensä kuin muutama.
 
Viestejä
208
Heme jokeriksi ja Kaartokallio räpylään? Ei mikään hyvä vaihtoehto sekään. Purmonen räpylään sieppariksi ja lehikoine kolmosvahdiksi?

Uskon että hemellä alkaa vielä kulkemaan alun kankeuden jälkeen. On kuitenkin paljon monipuolisempi lyöjä kuin kaartokallio. Ja parempi räpylässä.
En näe mitään syytä miksi vaihtaisi purmosen numerolle, tai varsinkaan sieppariksi. Lehikoinen on HP:n etumiehistä paras eikä purmosella ole jalkoja ykköskärkeen. Eli korkeintaan jokeriksi ja sielläkin jyri toikka on mielestäni parempi vaihtoehto. Yksi joukkueen kovimmista lyöjistä ja tarvittaessa pystyy myös vaihtamaan/etenemään.
 
Viestejä
11,832
Ei näköjään pitäisi lopettaa katselua kesken ottelun.

...

Olisi mukava kulla paikan päällä olleilta joku selitys, mitä tapahtui. Oliko auringolla suuri osuus,

En ollut paikan päällä, enkä edes seurannut mistään palvelusta edes tuloksia. Mutta kommentoin kuitenkin. Lehtitietojen - esim Kymen Sanomat, toivottavasti ei ole maksumuurin takana - mukaan pelin loppu oli auringon takia vaikea ainakin Vedolle

Pulliainen myönsi auringon ottaneen turhan suuren roolin pelin päätöshetkillä.

— Aurinko teki tepposet, tällä ei ollut enää pesäpallon kanssa mitään tekemistä. Joskus tämä on tällaista, nyt tuli olosuhteiden ansioista aika ihmeellinen juoksumäärä. Samalla on toki selvää, että harmittaa, ettei pisteitä lähde Haminaan.


Mutta ilmeisesti se oli vaikea HP:kin viimeisessä vuorossa.
 
Viestejä
11,832
Uskon että Hemellä alkaa vielä kulkemaan alun kankeuden jälkeen. On kuitenkin paljon monipuolisempi lyöjä kuin kaartokallio. Ja parempi räpylässä.
En näe mitään syytä miksi vaihtaisi

Näin se taitaa olla. on vaihtoehtoja mutta paraneeko tilanne on sit toinen juttu.

Jyri Toikka on mielestäni parempi vaihtoehto. Yksi joukkueen kovimmista lyöjistä ja tarvittaessa pystyy myös vaihtamaan/etenemään.

Mietin just tänä aamuna että Jyrissä saattaisi olla ainesta moderniksi multijokeriksi joka menee kyllä loukkaantumistilanteessa vielä kohtuu hyvin räpylääkin.
 

Mietiskelijä

Lehikoinen on HP:n etumiehistä paras eikä purmosella ole jalkoja ykköskärkeen.
Elsa. En tiedä mistä tietosi kaivat, mutta Purmosen jalat ovat kyllä riittävät ykköskärkeen. Kennotulokset ym. ovat joukkueen nopeimmat/toiseksi nopeimmat, en tiedä faktana kumpi kulkee kovempaa, Purmonen vai Kaartokallio. Purmonen ainakin edellisvuosina kulkenut aivan riittävän kovaa tähän sarjaan. Ei häntä välttämättä sinne räpylään tarvitse laittaa, mutta ehdottomasti joukkueeseen tarvitaan jalkoja, joita esimerkiksi Toikan Jyrillä ei ole. Minusta ei ole mitään järkeä tiputtaa Purmosen tasoista etenijää HP:n tasoisesta porukasta pois, sillä eihän HP:n etenemisvoima todellakaan ilman häntä riitä tähän sarjaan. Ei vain ole vara tiputtaa ainuttakaan juoksijaa tästä nipusta ulos.
 
Viestejä
208
Joo kyllähän noi 13 tuotua 23 ottelussa viime kesänä kertoo että jalkoja on. Talvella ainakaan ei ollut lähellekään joukkueen toiseksi nopein, en osaa sanoa tämän hetken tuloksista.
 

Mietiskelijä

No mutta jokatapauksessa, millä meriiteillä Jyriäkään kokoonpanossa pidettäisiin? Kopinnostokunnareilla vai lyödyillä, jotka ovat tulleet ulkokentän virheillä? Etenemäänkään hän ei pysty, jalat ovat juuri ja juuri ykköspesiksen tasoa. Jyri kyllä lyö lujaa, mutta on tolkuttoman epävarma, kun ei taida tietää itsekään minne lyöntinsä suuntaa. Toisaalta, mitäpä me tästä spekuloimaan, ei asia ole mun eikä sun päätännässä. :D
 
Viestejä
11,832
Tänään sitten Vallikentälle saapuu viime vuosien rakkain vastustaja IPV. Vaikka IPV:n kausi onkin alkanut kangerrellen niin mitään helppoa puhdetta ei ole luvassa. Harjoituskaudella tuli pataan IPV:ltä joka kerta ja Dahlströmin tapainen kotiuttajajokeri on kyllä melko vaikea pidettävä Vallikentän avaruudessa. IPV kuuluu vastustajana päävastustajakategoriaan joka kotona etenkin pitäisi voittaa jos ensi vuonnakin mielitään superia pelata.

Teksti-TV:n Ennakkokokoonpanon mukaan räpylässä jatketaan normikokoonpanolla. Jokeripuolella Saarikentällä pelannut Nalle Vanhala vaihtuu Viki Aaltoon ja muina jokereina jatkavat Kaartokallio ja jalaton Toikka. IPV:llä lautasen ääressä jatkaa Sikiö Liukun ollessa jokerina.

Sääksi Ilmatieteen laitos lupaa katsojaystävällisesti aurinkoa ja tollasta +20 astetta ja heikkoa tuulta pitkälle iltaan. Jos ottelu venyy niin toukokuinen aurinko on kyllä loppupelistä ulkokentän riesana.

Otteluisäntänä on Haminan kaupunki, joka hövelisti tukee sen verran, että pääsylippu maksaa vain vitosen - ykkösessähän kaunkipelit olivat vielä ilmaisia. Joten kannattaa saapua ajoissa 2500+ katsojaa on hyvinkin mahdollista.

Vallikentälle päräyttää Imatralta ja Helsingistä kutakuinkin samaan aikaan eli noin 1:40 matka-ajalla.

Muoks: Ottelu alkaa klo 17
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
14
Olisin miekin nähnyt Purmosen mielelläni Toikan Jykerön sijasta tänään jokerina, vaikka Toikka on kiistatta saanut tehoja aikaan. Etenijäjokeriksi en häntä tohdi kutsua, vaikka kaveri löikin monet vuodet numerolla yksi HP:n ykkössarjaporukassa. Ja oikeastaan olisin toivonut Vanhalaa kotiuttajajokeriksi Aallon Vikin sijaan. Tietysti Aallolle olisi tärkeää saada onnistumisia tälläkin sarjatasolla. Jospa IPV:n kolmospuolelta löytysi tänään aukkoja Vallikentän aina niin haasteellisessa ilta-auringossa.
Ottelupari HP-IPV sytyttää aina ja herättää myös nostalgisia muistoja. Ehkä erikoisin on vanhan Vallikentän ajoilta jostakin 70-luvun alusta. Ilpo "Ipo" Kytösalmi syöksyi niin vauhdikkaasti kotipesään, että housut eivät kestäneet mukana, vaan tähtipelaajan hanuri paljastui noin 3000 matsojalle, jotka olivat siihen aikaan vielä nykyistä lähempää kenttää. Etelä-Suomi -lehdessä oli mainio kuva tilanteesta. Se kuva pitäisi löytää jostakin ja lähettää Urheilumuseoon tai sitten Ipon baariin Imatralle, jos sellainen vielä toimii. Sitä en muista, toiko pyllistys IPV:lle juoksun.
Sen muistan, että IPV:llä oli aina paljon kannattajia mukana Haminassa ja heillä oli omat yhteenottonsa järkkäreiden kanssa ja ankarat suusanalliset väännöt haminalaiskatsojien kanssa.
Kerran IPV menetti voiton yhdeksännen tasottavalla . 1-0 -johto kääntyi HP:n 3-1 kotivoitoksi.
Lähelläni Vallikentän legendaarisessa A-katsomassa istunut paikallinen merkkimies huuti imatralaisille: Ottaako päähän? Pelissä tuli turpaan ja aamulla on krapula ja työvuoro rautatehtaalla.
Kävin tapani mukaan lukemassa Etelä-Saimaan Haminan vanhan kirjastolla. Lehti otsikoi: IPV kaatui Haminan äänivalleihin.
Hyvää viihdettä odotan illalta, kävi ottelussa sitten miten tahansa.
Kumpaahan joukkuetta kuuluttamon kulmalta muiden entisten pelaajien kanssa pelejä seuraava Vesa Mikkola mahtaa kannattaa? Vesu oli IPV:n pitkäaikainen kulmakivi, mutta kotiutuminen Haminan seudulle tapahtui jo yli 20 vuotta sitten.
Yksi omalaatuinen havainto muutama päivä sitten käsiini saamastani, sinänsä ansiokkaasta Pesäpallokirjasta vuosimallia 2018. Vehkalahti on kadonnut maailmankartalta ainakin HP:n osalta. Voiko olla niin, ettei yksikään oranssipaitojen nykyisestä joukkueesta ole syntynyt Vehkalahdella.
Eniten epäilin Summan Ponnistuksen kasvatteja Simo Vanhalaa ja Ville Aaltoa, mutta myös kannusjärveläistaustaista Jyri Toikkaa. Jokaisen heidän syntymäpaikaksi on merkitty kuitenkin Hamina, johon Vehkalahti liitettiin 2003. Sen sijaan Otso Mäkelän synnyinpaikaksi on merkitty aivan oikein Kuusankoski, joka liitettiin 2009 Kouvolaan. Niin varmaan on asianlaita pikkuveli Joona Mäkelänkin osalta, joka ei ole kerinnyt mukaan kirjaan.
Nuoremmille lukijoille on kerrottava, että Vehkalahdelta oli paitsi monta pelaajaa HP:n SM-sarjajoukkueessa, samaan aikaan myös kaksi omaa joukkuetta eli Summa ja Vehkalahden Veikot toiseksi ylimmällä sarjatasolla suomensarjassa. Ykkössarjaa ei tuolloin pelattu. Paikallisottelussa oli kerran Kannusjärven vanhalla kentällä liki 600 katsojaa.
VeVen kasvatti se olen miekin.
 
Viestejä
11,832
Niillä pelataan keitä on. Onhan Oskari nollatilanteessa selkeästi parempi vaihtoehto kuin Jyri.

Se, että Purmonen on sivussa kielii kyllä jonkin sortin loukkaantumisesta. Purmonen on kyllä pelannut KiPan A-pojissa Oulua vastaan viime maanantaina.
 
Viestejä
351
Joviaaleja muistoja MieVaan. Joo Dahlströmillä on tänään avaraa kenttää tarjolla mutta meillä on heittää siihen paikkaan vastaavasti toikkia ja mäkelöitä.
 

LBC

Viestejä
3,651
Vallikentälle päräyttää Imatralta ja Helsingistä kutakuinkin samaan aikaan eli noin 1:40 matka-ajalla.

Yllättävää, google oli tuosta samaa mieltä Mievaan kanssa. No, täytyy ehdottomasti testata tänä kesänä. Olen sitä mieltä, että Pääkaupunkiseudulta on ainakin vartin vähemmän, ihan nopeusrajoitusten mukaankin ajettuna (no, PK-seutu on laaja käsite, mutta asustelen näemmä Haminan suuntaan samalla aikaetäisyydellä, kuin Helsingin rautatieasema). Harmi, että tänään ei pääse paikalle. Näitä Kaakon paikallisotteluita ei ole liian usein Superpesiksessä nähty.

2 – 1 Haminalle.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös