Supervuoro Verkkolehti »

Haminan Palloilijat 2024

Viestejä
1,153
Olisi hauska tietää, montako peliä noissa on otanta. Varsinkin kakkos-kolmosvälillä huonokätinen lukkari, kuten vaikkapa Koplan Vainio antaa varmaan kärkkyä metrin enemmän kuin kovakätinen lukkari. Tämä tehnee noin 0,1 sekuntia eroa. Olisi hauska tietää myös se, siivotaanko tuloksista sellaiset etenemiset, joissa lyönti on niin hyvä, että pelaaja voi ottaa vähän löysemmin pesävälin ja edetä syöksymättä, puhumattakaan avarilla kentillä tehdyistä kunnareista (esim Seinäjoki), jossa pelaajat voivat hölkätä rauhassa pesävälit ja nauttia tilanteesta.

En tiedä, miten e-pesis käsittelee dataa, mutta otanta voi olla kaikki kauden etenemiset tai parilta viime kaudelta, joten otannan määrä ei varmaan ole ongelma. Varmasti tulee yksittäisiä ”piikkiaikoja” tai niitä, kun etenijä voi suoristaa selkänsä, mutta kaikille tuota mitataan samalla tavalla.

Pesänväleillä lukkarin merkitys on erilainen; kakkos-kolmosella varmasti korostuu eniten etenemistaito (kärkkyminen), mutta kolmoselta-kotiin tämä on enemmän puhdasta nopeutta, vaikka tuossakin on taito ottaa hyviä lähtöjä. Myös lukkareiden kykyä vaikuttaa etenijöiden aikoihin voidaan tietysti tarkastella.
 

LBC

Viestejä
3,651
Eksyi aika paljon otsikosta, mutta vielä lyhyesti: en ole mielestäni nähnyt kattavia tuloksia esim. näistä pesäväleistä. Ymmärrettävää toisaalta, koska maksahan noiden kerääminen, eikös se ole edelleen melko manuaalista?

Koko kausi, jolloin etenijä on pelannut kaikkia ulkokenttiä vastaan ja yrityksiä täydellä vauhdilla ja eri olosuhteissa tulisi tarpeeksi. Mahdetaanko noissa eritellä erilaiset lähdöt? väärämerkkejäkin on jokunen.
 
Viestejä
3,245
Eksyi aika paljon otsikosta, mutta vielä lyhyesti: en ole mielestäni nähnyt kattavia tuloksia esim. näistä pesäväleistä. Ymmärrettävää toisaalta, koska maksahan noiden kerääminen, eikös se ole edelleen melko manuaalista?

Koko kausi, jolloin etenijä on pelannut kaikkia ulkokenttiä vastaan ja yrityksiä täydellä vauhdilla ja eri olosuhteissa tulisi tarpeeksi. Mahdetaanko noissa eritellä erilaiset lähdöt? väärämerkkejäkin on jokunen.
On mahdollista eritellä. Tietenkin vain lentolähdöt näyttävät absoluuttista pesänvälin etenemisnopeutta.
 
Viestejä
1,477
Pysytään otsikon vieressä. Tuolla Epesiksen sivuilla ainakin osissa esittelyvideoita eritellään mistä data koostuu. Käsityötähän tuo taitaa olla.

Nuo esittelyvideot avasivat ainakin minulle hyvin millainen apuväline E-pesis on. Vaatii varmasti käyttäjältä/käyttäjiltä melkoisen määrän työtunteja viikossa, jos E-pesiksen mahdollisuuksia haluaa käyttää maksimaalisesti hyväksi peleihin valmistautumisessa.
 
Viestejä
1,030
Nykyaikana pesäpallo Superissa näyttää olevan pitkäjänteistä puuhaa. Joukkue kuin joukkue latelee soppareita jo vuodelle 2025, jopa pidemmällekin. Onkohan HP: lla yhtää soppparia vuodelle 2025? Toki ymmärrän HP:n suuren ongelman, että varmuutta sarjapaikasta ei ole eikä sopimuksia sen vuoksi ole helppo tehdä, ainakaan nimimiehille.

Edellisellä visiitillä tehtiin käsitykseni mukaan ainakin Rouhiaisen kanssa sopppari seuraavasta kaudesta, mutta se purkautui, kun pudottiin. Voisihan niitä tehdä nytkin (?). Harmillista, että HP:n tilanne on ollut aina kiikun kaakun. Se vaikeuttaa pitkäjänteistä työtä. Päästäksemme edes keskikastiin sarjataulukossa edellyttää se ehdottomasti muutamia pelimiehiä ulkoa. Alkukausi näyttää jo, miten tilanne kehittyy.
 
Viestejä
11,830
Näinhän se menee. Pitäs varmaan tukea seuraa itse enemmin.

Itse olen kyllä vielä tällä hetkellä enemmin huolissani tuolla C-ikäsissä tapahtuvista seurasiirroista. Aika kova virta ulospäin

 
Viestejä
11,830
Näyttää aika paljon 10-12 vuotiaita siirtyneen Haminasta Summaan ja useampi Koplaankin. Mistäs moinen virta?

Kun tietäisi, tai no Summan suunnalla asuvat ymmärtää helposti, koska tulee uusi kenttä hiekkatekonurmineen ja SuPossa on hyvä pöhinä ja melko varmasti halvempi seura.

Koplaan HP:sta menee säännöllisesti c-ikäisiä vaikka ei kait kyllä välttämättä joka vuosi. Mutta nyt toi kokonaisvoluumi on kyllä aika suuri, ei tartteis tulla tapa.

Ja ei se SuPoon meneminen kyllä varsinaisesti ole haminalaisesta pesäpallosta pois ja pelaajapolku on ihan samalla lailla olemassa. Etenkään jos haminalaiseurojen junnujen yhteenlaskettu lisenssimäärä kasvaa tai pysyy ennallaan (ikäluokat pienenevät), kilpailuasetelma on musta ok kunhan se palvelee junnujen tarpeita. Jos virta on ulospäin omaa tekemistä pitää parantaa.
 
Viestejä
918
Kuinkakohan suuri panostus Haminassa on junnuihin? Tuntuu päätirehtööri viihtyvän aika paljon täällä yläjuoksulla niin tuli vaan mieleen. Toisaalta onko HP:llä täysiä joukkueita noissa vanhemmissa ikäluokissa? Koplassahan on, usein useampikin eli tasoryhmiä löytyy kaikille.
 
Viestejä
11,830
Kouvola toki isompi kyläkin ni enemmin vekaroita. Ja toivottavasti panostetaan koska muuten ei hyvä hauku ja seura hukkaa tarkoituksensa. Uskon, että menneistä on opittu ja junnuja eimole unohdettu.

B-pojat taitaa olla täysi ja reilusti mutta ei nuo muut poikajoukkueet näytä olevan. Nopealla vilkaisulla näyttää esim IPV:llä olevan hiukka enemmän poikajunnuja etenkin C-junnuja mutta B-junnuja ei lainkaan?? Pesä Yseillä on reilusti D-junnuja mutta ei C-junnuja joten siihen nähden se, että Haminassa on C-pojat sekä HP:lla, että SuPo:lla on ihan jees.

Tytöissä B-tytöt on osin C:llä täytetty ja C-tytöt täysi ja se on varmaan se syykin miksi pääpomo siellä yläjuoksulla näkyy kun taitaa HP:n B- ja C-tytöt sekä Puhdin ykköspesisjoukkue harjoitella yhdessä ja naisten suomari varmaan kootaan sitten superista ja Puhdista yli jääneillä + c-tytöillä Puolet harjoittelusta taitaa tapahtua Haminassa ja Ruonalassa puolet siellä yläjuoksulla. SuPo:lla n käsittääkseni tyttöjen ykkösen joukkue ja sitten C mutta varmaan osin samoista. Pesä-Ysien tyttöjen joukkue on IPV:n ja Pesä Ysien B/C ikäisten yhdelmä ja molemmissa on omat isohkot C- joukkueet.

Jos tietäisi lisenssimääriä niin ois helpompi arvioida missä mennään. HP:lle Kotka on mahdollisuus mutta ei sitä ole oikein koskaan saatu hyödynnettyä. Aika yksittäisiä pelaajia on noussut edustukseen asti. Tietty ei se Kotka ole helppo rasti mutta sen verta iso paikkakunta, että on kiistatta mahdollisuus.
 
Viestejä
11,830
IPV Imatra

Onhan tuolla 12 nimeä ja lisäksi on Roope Seppänen ja Pietu Vesterinen Superin joukkueesta. Jostain syystä tuo on vain sivustolla järjestetty hassusti.


Tänks, etsin valikosta vain B-poikia ja en honannut poikien superpesistä ja olinkin hivenen ihmeissäni.
 
Viestejä
11,830
HP:n lippujen ennakkomyynti tulee olemaan Ticketmasterin kanssa


Jutun linkki ei näytä ainakaan vielä toimivan mutta allaoleva kait toimii? Jos ymmärsin ton Ticketmasterin sivun niin lipput samanhintaisia kuin portilta (miehet 17 € normi ja eläkeläiset ja opiskelijat 13 € alle 16 v ilmaiseksi) ja sitten tulee päälle vielä 1,5 € tilausmaksu komissiona, mutta käsittelykulut sitten kuitenkin sisältyvät hintaan??

Saa nähdä vetääkö ennakkomyynti tuolla hinnoittelulla.

 
Viestejä
1,030
Jos lipulla saisi numeoridun paikan, ymmärtäisin ennakkomyynnin. No, toki jonostus lippuliikulla jää pois. Vai oliko niin, että Julli oli rakentanut uudet lipunmyyntikojut ja myynti olisi siten sujuvaa😉
 
Viestejä
11,830
Jos lipulla saisi numeoridun paikan, ymmärtäisin ennakkomyynnin. No, toki jonostus lippuliikulla jää pois. Vai oliko niin, että Julli oli rakentanut uudet lipunmyyntikojut ja myynti olisi siten sujuvaa😉

No näissähän on kait yleensä sellainen strategia että ennakkoon saa kuluineen halvemmalla. Esim IPV ennakkoon 17 € , portilta 20 € ja ennakkoon saa myös paikkalippuja. Lisäksi KPL, KiPa, Joma ja HP kaksi euroa kalliimpia kuin muut ottelut. Tosin IPV:n verkkokauppa ei kylläkään taida olla Ticketmaster.

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös