Supervuoro Verkkolehti »

Finaalit 2017

Viestejä
1,816
Vs: Finaalit 2017

Yön yli nukuttu ja eilisestä finaalista päällimmäisenä mielessä seuraavat asiat;

1. HaapaSamin vaisuus
2. Jymyn etukenttä
3. Sisäpelin vaikeudet molemmilla

Ajattelin etukäteen, että Vimpelillä on sen verran enemmän tsemppiä avausottelussa kotikentällään että vie siitä avausvoiton, mutta toisin kävi. Vimpelin sisäpelissä Ministeri meni kyllä vakuuttavasti kentälle, mutta Kanisterilla ei paras päivä ja ei edes läpilyöntiuhkaa. Tekikö olosuhteet sitten sen, että pelin avaavia läpilyöntejä ei yritetty?

HaapaSami kulki varjojen mailla, onnistui kyllä vaihdoissa, mutta muuten peli-ilme aika tuskainen. Näillä otteilla ei jatkoon... sikäli kun "leveän rosterin" Vimpelistä paikkaaja nyky-kuntoiselle Haapakoskelle löytyy?

Jymyllä Jeren vaikeudet kentällemenoissa jatkui, mutta Niilo paikkasi perässä hienosti. Ykköstilanteen vaihto oli myös Jymylle tuskaa. Ulkopeli oli loistavaa ja varsinkin Kosti ja Tuikka siivosi etukenttää miehekkäästi. Kun Vimpeli yritti kovia, niin linja napsi nämä lyönnit.

Voitot hieman yllättäen Sotkamolle 1-0 ja lauantaina jatkuu. Toivottavasti saadaan tunnetta peliin ja siten porukka lämpimäksi. +10 astetta ja pientä tihkua lupaa lauantaille...
 
Viestejä
597
Vs: Finaalit 2017

RakkaudestaLajiin sanoi:
Tästä on oikeasti ViVen todella hankala nousta. Tarvitaan iso tason nosto seuraavaan otteluun.

Toisaalta voisi ajatella, että näin surkean pelin jälkeen tason nosto olisi melko helppoakin. Jää nähtäväksi. Oli kyllä kaikenkaikkiaan huonoa peliä molemmilta. Vimpeliltä vielä asteen huonompaa. Ei niitä kakkosvaihtoja voi laskea sen varaan, että etukenttä ihan noin vain lahjoittaa ne...

Mestaruutta ei ole vielä ratkaistu, mutta toisaalta Vimpelin asemaa ei helpota se, että seuraavassa pelissä ollaan käytännössä pakkovoiton edessä.
 
Viestejä
94
Vs: Finaalit 2017

Ei suosikkiseuraa sanoi:
Olen huomannut, että viime vuosina miesten superin seuraamiseni on muuttunut kevät- ja kesäpainotteiseksi. Kausi on mielenkiintoinen ja "kaikki mahdollista" vielä silloin, sitten alkavat pudotuspelit ja tapahtuu kaikki se, mikä toistuu nykyään joka syksy. Voi olla, että ne ovat kovimmat pelit, mutta vuodesta toiseen jatkuessaan tämä sama kuvio ei enää motivoi katsomaan.

Vähän samanlaisia mietteitä itsellänikin. Varsinkin Sotkamon lähes jokavuotinen finaaleissa olo kyllästyttää.

Katsoin eilen sekä naisten että miesten finaalit ja kyllä se ensimmäinen oli paljon mielenkiintoisempi.
 

Hoiskolainen, se original

Vs: Finaalit 2017

Kivi tippui sanoi:
Lappajärveltä sanoi:
Jos ei tuonne saada kohta kunnon tuomareita niin johan nyt on hemmetti!! Ei tämmöistä yhden joukkueen (lue Sotkamon Jymyn) suosimista enää viitsi katsoa.. Sama kuin ei finaaleja pelattaisi ollenkaan!
Tuomareiden taso on laskenut samaa tahtia kuin sarjan huippu on kutistunut. Kulkevat käsi kädessä nämä asiat. Tynkäsarja näkyy myös tynkätuomaristona.

Het sitte, tuomarivirheet tasan kotiustusten kohalla eilisessä pelissä.
Roope olis saanu tuoda sillä yliheitolla juoksun.
Yliheitossa rajoitus alkaa siitä kun pallo saavuttaa rajoitusalueen. Siitä lasketaan että saa ylittää yhen pesän.
Roope oli kakkosella kun pallo meni portista joten ois saanu tulla kottiin .
Lyönnissä rajoitrus alkaa syötöstä
Het sitte pittää kahtoa missä kulkee pallo ja missä etenijät
Pulinat pois, kumpikin menetti yhen juoksun.
Het sitte.
 
Viestejä
183
Vs: Finaalit 2017

Paljon hyvää analysointia, mutta pitää muutamaa pointtia kommentoida...

1. Vastustajien alisuorittaminen on myös vastapuolen hyvyyttä. Esim. Joma ennakoi heidän perustasonsa riittävän, mutta kun vastustaja nostaa tasoa ja tutkii toisen ns. heikkoudet ei se riitä. Tähän vielä kova suorittaminen ratkaisupaikoissa niin jälleen on tutut joukkueet finaaleissa.

2. Syksyllä jokaisessa joukkueessa runkopelaajien tulee onnistua. Kolmen K:n taso ei laske, pikemminkin päinvastoin. Monellako kärkijoukkueella on näin?

3. Yksikään pudotuspelisarja tai Jymyn mestaruus ei ole ratkennut tuomarivirheeseen saati suosimiseen.

4. 7 vuosi finaaleissa, 2000-luvulla aina mitaleilla ja vuoden 90 jälkeen kahdesti ilman mitalia... Tämä ei tule tuurilla

5. Vuodesta 90 alkanut menestysputki, kyllä sinne loukkaantumisia mahtuu. Se, että avainpelaajat ovat parhaillaan syksyllä tärkeimpään aikaan ei välttämättä ole tuuria vaan oikeaa kunnon ajoitusta ja oikeanlaista kuormittamista...

tuskastunut sanoi:
Sama kaava näyttää toistuvan näissä ratkaisupeleissä vuodesta toiseen. Viime vuosi lienee ollut jonkinlainen anomalia, tai ehkä aika-avaruudessa oli vääristymä. Mutta näin se on mennyt ja tulee menemään tänäkin vuonna:

1. Sotkamon vastustaja alisuorittaa sisäpelissä. On vaikea keksiä, mistä tämä johtuu. Toni Kohosesta? Varmasti Kohonen maan parhaana lukkarina tekee pelaamisen vaikeaksi, mutta samat fysiikan lait koskevat myös häntä. Enemmän alisuorittamisessa on kyse typeristä lyöntiratkaisuista: näpit suoraan etumiehen käsiin, ns. kovat vaihtolyönnit suoraan linjapelaajalle. Epäpuhtaita osumia, mikä kertoo yliyrittämisestä tai jännittämisestä. Ymmärrän tämä JoMa:n kohdalla, joka on aina hävinnyt nämä tärkeät pelit, mutta Vimpeli voitti viime vuonna, joten sen ei tarvitsisi tähän sortua. Tähän mennessä Jymyjussit on parhaiten haastanut Sotkamoa.

2. Kolmen K:n kovuus. Nämä ovat vain käsittämättömän (raivostuttavan) kovia kavereita ratkaisupaikoissa. Komulainen ei ole ollut enää aiempien vuosien tikissä, mutta vastustajan alisuorittamisen vuoksi kaksi muuta kovaa K:ta riittää, vaikka muu joukkue on tusinakamaa. Ja eiköhän Komulainenkin vielä johonkin ratkaisevaan paikkaan pistä sen kolmospuolen läpilyönnin. Sotkamon voittaakseen on voitettava molemmat jaksot selvästi. Muuten nämä herrat aina jotenkin ihmeellisesti vääntävät ne tarvittavat juoksut, ja peli kääntyy Sotkamolle. Supervuoroja Sotkamo ei häviä, ellei vastustaja tee 7 juoksua.

3. Tuomarit suosivat Sotkamoa. Ratkaisevissa paikoissa sekavat tuomariratkaisut suosivat Sotkamoa. Näin se vain on, kyse ei enää voi olla sattumasta. Koko JoMa-sarjan käännekohta oli se liian aikaisin vihelletty koppi. Voi toki sanoa, että JoMa:n ei olisi pitänyt jäädä miettimään sitä, mutta niin siinä vain kävi. Jos se tilanne olisi mennyt oikein, niin Sotkamo ei välttämättä olisi finaalissa. Kukaan ei voi tietää. Tämän päivän pelissä oli sitten räikeimpänä se Heimosen juoksu, joka tuomittiin laittomaksi (kaksoislyöntikö se nyt oli?). Tilanne oli toisen jakson kannalta aivan kriittinen.

4. Onnikin on Sotkamon puolella. Tiukat pesäkilvat menevät aina Jymylle, vastustajan läpilyönnit kilpistyvät mainoksiin, pallo löytyy joesta saman tien ja putoaa aina rajan oikealle puolelle silloin, kun on tärkeä paikka. JoMa-sarjan toisesta pelistä monet muistavat Jussilan läpilyönnin, joka kilpistyi mainosaitaan. Ei juoksua. Tämän päivän pelissä ensimmäisellä jaksolla Kanala paloi todella niukasti Ruuskan lyönnillä, jolla olisi kaiken järjen mukaan pitänyt ehtiä. Se olisi voinut mennä kuinka päin vain, mutta jälleen kerran se meni näin päin. Sitten oli Saukon jokeen mennyt lyönti, joka oli muutaman sentin laiton, Haukkalan läpilyönti, joka löytyi joesta heti. Seinäjoki-sarjan ekassa pelissä supervuorossa Roopen lyönti taisi olla sentin kaksi sisällä.

5. Vastustajalla on loukkaantumisia, Sotkamolla ei. Sotkamon pelaajat voivat kyllä olla loukkaantuneita kauden aikana, mutta finaaleissa Sotkamolla on aina kaikki ukot terveinä. Vastustajalla taas on loukkaantumisia. Vimpelillä nyt Rinta-aho sivussa, ja Haapakoski puolikuntoinen. Pari vuotta sitten silloin hirmukuntoinen Puputti sai yli 40 asteen kuumeen ennen ratkaisevaa finaalia. Sitten mestaruuden ratkettua Jymy-fanit ylistävät, miten joukkue nousi mestaruuteen kaikista kauden aikana koetuista vaikeuksista ja loukkaantumisista huolimatta - unohtaen täysin sen, että vaikeuksia oli muillakin ja vielä paljon pahempia.

Edellä mainituista syistä jatkossa voisi etukäteen sopia, että Sotkamo on mestari. Muut voivat sitten pelata keskenään toisesta sijasta. Vimpeli voi luovuttaa tämän vuoden finaalit saman tien. Turha pelata, Sotkamo voittaa joka tapauksessa. Vimpeli voi yhden tai kaksi peliä voittaa, mutta sillä ei ole väliä, Sotkamo voittaa mestaruuden. Se on kirjoitettu tähtiin. Se on kerrottu Nostradamuksen teksteissä. Kainuun korpimetsissä on tehty taikoja ja uhrimenoja metsän jumalille. Koko maailmankaikkeus auttaa Sotkamoa voittamaan.
 

Kilmarnock

Vs: Finaalit 2017

Hoiskolainen sanoi:
Het sitte, tuomarivirheet tasan kotiustusten kohalla eilisessä pelissä.
Roope olis saanu tuoda sillä yliheitolla juoksun.
Yliheitossa rajoitus alkaa siitä kun pallo saavuttaa rajoitusalueen. Siitä lasketaan että saa ylittää yhen pesän.
Roope oli kakkosella kun pallo meni portista joten ois saanu tulla kottiin .
Lyönnissä rajoitrus alkaa syötöstä
Het sitte pittää kahtoa missä kulkee pallo ja missä etenijät
Pulinat pois, kumpikin menetti yhen juoksun.
Het sitte.

Aivan sama oli ajatuksissani. Tämä tuli heti mieleen tv-lähetyksen aikana ja katsoin kun tilannetta näytettiin uusiksi. Roope oli vain parin askeleen päässä kakkospesästä, kun Heikkalan heitto lähti. Hänen olisi pitänyt saada juoksu tästä. Mutta eipä tuo peliä ratkaissut. Ja nämä ovat sellaisia tilanteita, joita tuomarien on usein hankala kelata taaksepäin. Kakkospesätuomarin valppaudesta tuo tilanne olisi ollut kiinni.
 

Kanafarmari

Vs: Finaalit 2017

Mällille lisää nuuskaa, niin lähtee rennompia siivuja. Hiukassa kotiuttaminen kunniassa.
 

Lentävät lähdöt

Vs: Finaalit 2017

Tuokaa Vimpelin lukkarille tuulikone! Heittokäsi on yhtä uskottava kuin 75m keihäsmiehillä. Nostelemalla ei Kainuun kultajuna pysähdy.
 
Viestejä
122
Vs: Finaalit 2017

Älkäähän nyt innostuko, ei tämä vielä ole selvä - ei alkuunkaan. Ensi viikonloppuna on HaapaSami jo lähellä entistään, ja jos se tarkoittaa 70-80 prosenttia niin kyse on tappavan tehokkaasta palojen tekijästä. Isoketo menee kentälle kuin orava puuhun ja Kanalalle nyt sattuu noin kehno päivä kerran sadasta, kyllä se ja Puputti tilannetta tulevat tekemään toiseen malliin kuin ekassa finaalissa. Viiteen finaaliin menee.
 

Vieras

Vs: Finaalit 2017

Kuinkas Kanalan ja Puputin päät kestää...
Kokemukset huonoja.
Ja tämä Sami-Petterikin vielä poikanen
 
Viestejä
3
Vs: Finaalit 2017

vituttaa siis oikeasti lukea taman nimimerkki grainger kirjottelua.oletko olevinasi jokin pes'pallon omatunto,sotkamoa ei saa missaan nimessa mollata eika koskan mene tuomariston paatokset oikein.olet todellakin saalittava nalkamaan edustaja.sina jos kuka menet henkilokohtaisuuksiin seka pesiksessa etta jaliksessa.
 
Viestejä
14
Vs: Finaalit 2017

Kyllä oli Jymyn ulkopeli rautaa ensimmäisessä kohtaamisessa. Kauden parasta ulkoa, vaihtotilanteet sumputtivat hyvin ja takatilanne piti myös hyvin. Saa nähdä kun Sotkamossa on molemmilla taas pomppu käytössä, miten vaikuttaa tilannemääriin ja juoksuihin. Sotkamon nollatilanne oli sisäpelissä järkyttävän vaikeaa, Vikströmin olisi nyt keksittävä jotain sillä hänellä ne suurimmat ongelmat ovat olleet. Sotkamonkin sisäpelin on parannuttava, en jaksa uskoa että sotkamon ulkopeli pysyy tuolla tasolla sarjan läpi. Tilannetta on saatava ja kotiutusosastolle leveyttä, vaikka tuolla ulkopelillä sotkamo onkin mestari. Suurin erottava tekijä ensimmäisessä finaalissa oli ulkopelin tasoero, Vimpelillä silti Haapakoski puolikuntoinen ja mahtaako saada itsensä täyteen kuntoon lauantaille. Olli Heikkala tulee myös saamaan painetta ja aivan oikein, sen verran on miehellä pallo kintaassa polttanut.
 

Lappajärveltä

Vs: Finaalit 2017

Huomiselle ennustelee Sotkamon seudulle +8 astetta, kevyttä tuulta ja mahdollisesti voi ripsiä pelin aikana vettäkin. Eipä ole sisäpelijuhlaa tällä tietoa luvassa kelin puolesta taaskaan..
 

Kakkospuoli

Vs: Finaalit 2017

Kokoonpanot julkistettu ja nyt voidaan jo sanoa että mestaruus on ratkennut. A.Ruuska ja Heikkala miehittää kakkospuolen joten morjens. Haapakoski ei ole siinä kunnossa että pystyy pelaamaan. Ei vaikka olisi kuinka fanaattinen Veto-Fani ja vaikka kuinka katsoo sinivalkoisten lasien läpi niin ei tuolla joukkueella Jymyä voiteta. Palattiin hopeakantaan joka hyvä suoritus tietysti sekin. Toivotaan että ensi kausi saataisiin pelata ilman näitä loukkaantumisia. Tämä sarja lässähti näihin loukkaantumisiin.
 

Mutta jos

Vs: Finaalit 2017

Kakkospuoli sanoi:
Kokoonpanot julkistettu ja nyt voidaan jo sanoa että mestaruus on ratkennut. A.Ruuska ja Heikkala miehittää kakkospuolen joten morjens. Haapakoski ei ole siinä kunnossa että pystyy pelaamaan. Ei vaikka olisi kuinka fanaattinen Veto-Fani ja vaikka kuinka katsoo sinivalkoisten lasien läpi niin ei tuolla joukkueella Jymyä voiteta. Palattiin hopeakantaan joka hyvä suoritus tietysti sekin. Toivotaan että ensi kausi saataisiin pelata ilman näitä loukkaantumisia. Tämä sarja lässähti näihin loukkaantumisiin.

Lopputulos ratkaisee, ei sinivalkoiset lasit. Entä jos pärjäävät? Kuka kutsutaan apuun?
 
Viestejä
646
Vs: Finaalit 2017

Alustavat kokoonpanot on julkaistu, mutta noihin en usko vielä täysillä. Haapakoski ei olisi mukana ollenkaan, eli ei siis edes jokerina.

Ensimmäisessä ottelussa Vimpeli "piilotti" Heikkalaa kotiutustilanteissa sieppariksi. Nyt mies todennäköisesti olisi pakko laittaa kolmospuolelle ja Ruuska olisi kakkospuolella. Ei voine laittaa suojaan sieppariksi, koska ei ehdi lyhyisiin kotiutuksiin? Mutta kakkosvahtina on edellisen joukkueen Sotkamon vierailun perusteella itsemurha joukkueelle ainakin Roopen tullessa lyömään. Mielenkiintoista nähdä, miten Vimpeli tuon ongelman ratkaisee, JOS tuolla miehistöllä todella pelataan. Itse laittaisin kuitenkin ennemmin sieppariksi kuin vartioimaan saumaa ja luukkua - ainakaan Robsonin asetellessa kanuunaansa paikalleen.

Kylmä ja kostea sää vie kyllä lyöntipeliltä voimaa pois, mikä saattaa auttaa Vimpeliä takatilannetta puolustaessaan ja haitata molempien joukkueiden vaihtopeliä.
 
Viestejä
1,816
Vs: Finaalit 2017

Todennäköisesti tänään Vimpeli ei sisäpelissä näpertele, vaan lyö lujaa joka tilanteessa. Keli on kylmä ja etenijöiden jalat tiukoilla. Mikäli Jymyllä ulkopeli pysyy tiiviinä, Vimpelin arkkua naulataan umpeen. Jos Kanala&Puputti pääsee lyömään läpi ja saa hurmoksen päälle, voi mennä miten vain. Jaksopeli tuo oman mausteensa tähän soppaan. Uskon henkisen asetelman olevan tällä hetkellä Jymyn puolelle kallellaan. "Nuori ja sympaattinen haastajajoukkue..."
 

Brainer

Vs: Finaalit 2017

aakoo sanoi:
Todennäköisesti tänään Vimpeli ei sisäpelissä näpertele, vaan lyö lujaa joka tilanteessa. Keli on kylmä ja etenijöiden jalat tiukoilla. Mikäli Jymyllä ulkopeli pysyy tiiviinä, Vimpelin arkkua naulataan umpeen. Jos Kanala&Puputti pääsee lyömään läpi ja saa hurmoksen päälle, voi mennä miten vain. Jaksopeli tuo oman mausteensa tähän soppaan. Uskon henkisen asetelman olevan tällä hetkellä Jymyn puolelle kallellaan. "Nuori ja sympaattinen haastajajoukkue..."

Tuo viimeinen hymiö... se oli liikaa... nyt meni kuppi nurin, aa että. Sotkamon oikeasti nuoria ja sympaattisia pelaajia arvostan, kokeneempia paskan jauhajia en tippaakaan.
 
Viestejä
4,404
Vs: Finaalit 2017

Onko varma mestari vuonna 2017 Vimpelin kannattajat HERMONA HÄHÄHÄ
 

jokeri

Vs: Finaalit 2017

Kun se näyttää olevan noin varmaa tuo Jymyn mestaruus niin kannattaako edes pelata?
Mitalit voidaan jakaa Kärsämäen portilla kun ketään ei kiinnosta koko turha laji.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös