Supervuoro

Siilinjärven Pesis 2018

#1
Kausi 2017 on takana ja on aika kääntää katseet kauteen 2018. Joukkueen runko toivottavasti säilyy kasassa, muutamia vahvistuksia tottakai aina toivoisi.

Toivoisin Nissisen jatkavan pelinjohdossa, mies on tehnyt hyvää työtä. Lähinnä toivoisin Tuomakselle apukäsiä pelinjohtoon, jakamaan vastuuta (fysiikkavalmentaja).

Joukkueella lienee edelleen tavoitteena nousu.
 
#2
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Uskottavuutta tuohon "Superiin nousun tavoitteluun" antaisi nimien Kinnunen, Paldanius. Puustinen, Toivanen, Tuovinen, Vainikainen ilmestyminen vuoden 2018 sopimuspelaajien luetteloon pikapuoliin, niin sitten saattais "kiinnostus" seuraa kohtaan herätä seuran ulkopuolisillakin pelimiehillä.
 

Veikkaus

#3
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Veikkaan että monet empivät Siipeen lähtemistä kun pelikirjassa vastuuta saavat suunnilleen nuo luetellut ja muiden kohtalo on jäädä kopinnostajaksi. Jos haluaa peliurallaan kehitystä on iso riski olla pelkkänä ulkopelaajana. Ja seuran kannalta on nähty miten tuolla tavalla pelimiehet kuluvat loppuun ja jäätyvät tärkeisiin otteluihin.
 
#5
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Trollataan nyt sitten vielä sen verran, että nuo mainitsemani edustavat tasoa, jota luokkaa niitten ulkopuolisten pelimiesten tulisi olla (vähintään), kopinnostajia, hidasjalkaisija löytyy jo ennestään joukkueesta. Täältä Kallansiltojen eteläpuolella pelaavasta joukkueesta kun pari-kolme ukkoa saisi "kaapattua", niin sekin olis jo eteenpäin. Toki tuossa jo Jussin pyhien alla kuulin sellaistakin, että nuorempi Vainikainen olis tuloillaan, siinähän se 1-vahti sitten oliskin. Paakkola vasurina sopisi kuin nenä päähän. Keski-Suomalaisessa "arvokalajoukkueessa" pelasi kärkilyöntitilaston 10:ksi tullut Huhtakangas, liekkö miten "hasardi" sitten ulkona, sisäpelissä ainakin toisi lisää vaihtajana vaikka 1-kärjessä, kopparinakin taisi pelata, mutta "vuosiko", en yhtään peliä häneltä nähnyt. No nuo nimet tuohon nyt varsin heitin, mutta tuolta pohjalta vois aloittaa.
 

pesispulla

#6
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Ehdottomasti kannattaa panostaa joukkueeseen, jolla olisi mahdollisuus tavoitella
suoraa nousua superpesikseen. Ei tuo Kempeleen joukkuekaan kummoiselta näytä.
Näyttäisi vaan siltä, että manageri Salorannan "tyhjät tynnyrit" taas kerran kolisevat.
Mies on kyllä iso, mutta teot yllättävän pieniä.
 

Kiven halkaisija

#7
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Samaa mieltä. Mikäli Siipe ja vaikkapa Pöytyä saavat samantasoisen joukkueet kasaan kuin tänävuonna niin KeKi on vaikeuksissa. Lippo ja KaMa olivat kuitenkin karsinnoissa kovia verrattuna nykyiseen KeKiin.
 

Lappsus

#8
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Kiven halkaisija sanoi:
Samaa mieltä. Mikäli Siipe ja vaikkapa Pöytyä saavat samantasoisen joukkueet kasaan kuin tänävuonna niin KeKi on vaikeuksissa. Lippo ja KaMa olivat kuitenkin karsinnoissa kovia verrattuna nykyiseen KeKiin.
Jos SiiPe on tulevalla kaudella "samantasoinen" kuin oli nyt, tuskin on mitään asiaa superiin ensi kaudenkaan päätteeksi. Jotain muutosta ja askelta eteenpäin tarvitaan, jotta joukkue pysyy kovana kauden alusta loppuun.
 
#9
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Kyllä muutoksia tarvitaan kovasti, jotta Superiin noususta kannattaa puhua. Vahvistuksiin pitäisi pystyä nyt satsaamaan enemmän kuin aikaisemmin. Nuorempi Vainikainen olisi huippuvahvistus mutta lisäksi Siipe tarvitsee kopparin , jolla on nopeat jalat ja linjapelaajan jolla myöskin nopeat jalat. Tosiasiahan valitettavasti on, ettei Siipe ole ihan nopeimmasta päästä edes ykkösen joukkueista. Yhtään hidasta pelaajaa ei tarvita enää lisää. Vainikaisen lisäksi nuo mahdolliset muut hankinnat täytyisi olla Superia pelanneita pelimiehiä, jotka pystyvät kantamaan vastuuta Samun, Kimmon ja Teemun kanssa. Nykyjoukkueesta olisi tärkeää saada pidettyä Kinnunen, Vainikainen, Tuovinen, Lukkari, Tolonen, Puustinen, Koskelo, Paldanius ja ehkäpä Toivanen. Siihen pari omaa junnua ja 2-3 Superin tason vahvistusta rinkiin mukaan. Mitä tulee pelinjohtoon niin ehkäpä uudet ajatukset alkaisi olla tarpeen. Kinnusesta, Vainikaisesta, Lukkarista ja Puustisesta täytyy pitää kiinni kynsin hampain. Tuo nelikko pystyisi pelaamaan Superia jo tällä hetkellä.
Eli laajennusta materiaaliin ja pelaamista myös 2-kärjellä, nopeita jalkoja lisää ja Suomisarjatason miehet pelaamaan Suomisarjaa. Superissa pelaa paljon nuoria huippuja , jotka eivät saa omissa joukkueissaan vielä paljoa vastuuta. Esimerkkeinä vaikkapa Kouvolan Hyötyläinen sekä Joensuussa SiiPen oma kasvatti Hännisen Matias. Hyötyläinen ja Hänninen ovat molemmat linjapelaajia ja omistavat nopeat jalat. Voihan tietenkin olla ettei ykköspesis välttämättä näitä nuoria nousevia pelaajia hirveästi kiinnosta mutta kysyä nyt ainakin kannattaisi. Yksi vaihtoehto on tietenkin palkata pari kolme kehäraakkia nostamaan Siipe Superiin mutta se on huomattavasti kalliimpi keino, tosin ei huono keino sekään. Taustapuolelle toivoisin vähän terästäytymistä joukkueen markkinoinnin puolelle, aikalailla unessa tänä vuonna kaiken kaikkiaan. Nettijutut ihan ok ja tavoittaa vain tietyn ihmisjoukon mutta vaikkapa paikallislehti tai pelaajavierailut torilla voisivat olla tähän hyvä lisähöyste. Paljon innokkaita eläkeläisiä katsomossa mutta nettijutut eivät taida tuota porukkaa oikein tavoittaa, heidän sosiaalinen mediansa on Siilinjärven torilla. Ihmisistä olisi varmaan mukavaa jututtaa pelaajia ihan kasvotusten vaikkapa Siipen torikioskilla kahvikupin äärellä. Uutis-Jousessa voisi vaikkapa jo talven harjoituskauden aikana esitellä joukkueen pelaaja kerrallaan. Lommin Ilpo tekisi varmaan tosi mielellään hyviä juttuja pelaajista.
Tässäpä vähän pientä ajatusten purkamista näin ulkopuolisen silmin nähtynä, vähän sellainen fiilis on että jotakin uutta pitää nyt tapahtua muuten saattaa pelaajavirta kääntyä toiseen suuntaan. Halu nousta Superiin on valtava muttei oikein osata tai uskalleta hoitaa hommaa loppuun. Toivotaan mukavia uutisia pelaajamarkkinoilta syksyn mittaan !
 
#10
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Koukku ruudussa luetteli monta oleellista asiaa. Uudet ajatukset nyt tarvitaan, pelinjohtoa myöten. Nuo muutokset kun tehdään, voidaan noususta puhua vakavasti.
 
#12
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

"Siirrot ovat paljolti pelaajalähtöisiä", näin uutisoi "Uutis-Vieteri". "Ketutus" täällä Kallansiltojen eteläpuolella saattaa nousta korkeaksikin "jossain piirissä", mutta eipä haittaa. Viitisenkymmentä tuotua ja yli 200 kärkkäriä (tällä kaudella ykkösessä) tulee jo kahden pelaajan siirron myötä. Polttolinjasaa tulee olemaan "tunkua", siirtojen myötä jokeriosasto VOISI olla vaikkapa Paltsu, Kimmo ja Toni. Ainakin Paltsu saa "vain ja ainoastaan" mielestäni keskittyä etenijäjokerin tehtäviin, voispa vaikka suunnitella siihen "ykkösen" eteen häntä etenemään. Ensi viikollahan sitten varmistuu "loputkin" tulijat, pääasia, että Teemu, Kimmo ja Samu jatkavat "ulkopuolisesta kysynnästä" huolimatta.
 
#15
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

VOISI kirjoitin jokeriosastosta, en väitä, että tulisi olemaan tuo. Pietisen Villehän täällä Kallansiltojen eteläpuolella minun nähdäkseni pelasi 2-vahtina. Toni toki hoitanut "Mantun montun" vartioinnin osaltaan mallikkaasti, voihan toki olla, että hoitaa jatkossakin ja Tuisku siirtyiskin jokeriksi. Ei siihen linjaan kuitenkaan 5:ttä ukkoa mahdu, jonkun joukosta Toni, Samu, Tuisku, Eino, Ville P. siitä on "jollekin muulle" pelipaikalle sijoitettava. No keskiviikkonapahan tuo kokoonpano julkistetaan, vähintään yksi uusi koppari tarvitaan kyllä, mielellään "vuotava perälauta" uusiksi kokonaan.
 
#16
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Tänään se joukkue sitten selviää!

Joukkue julkistetaan kylpylähotelli Kunnonpaikassa klo 15. Tilaisuus on avoin kaikille. Jos et pääse paikan päälle niin ei hätää. Tilaisuus tulee myös livenä SiiPen Facebook-sivulle.
 
#17
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Kova nippu kasassa!

Uusina miehinä rinkiin mukaan Ville Pietinen, Sampo Lähdesmäki, Juho Keinänen ja Simo Vainikainen. Ja tietysti pelinjohtoon ja valmennukseen Perttu Westersund ja Sami Varis. Loistavia hankintoja kaikki ja mikä parasta kaikki ennestään tuttuja miehiä seuralle.

Simo ja Juho vahvistavat selkeästi etukenttää. Simo tulee olemaan myös tärkeä palanen sisäpelissä ja Juho omaa sinne myös kovan potentiaalin. Sampo taas vahvistaa koppariosastoa. Mielestäni sarjan paras kakkoskoppari vaikka ei viime kaudella siellä pelannutkaan. Pietinen on myös loistava haku sekä ulko- että sisäpeliin. Ville löi itsensä läpi viime kaudella ykköspesiksen eliittiin. Loistavia vahvistuksia siis kaikki.

Valmennukseen tuli siis muutoksia kun Perttu korvaa Tuomaksen pelinjohdossa ja saa aisaparikseen Sami Variksen. Loistava parivaljakko hommaan. Perttu tuntee käytännössä kaikki pelaajat ennestään. Hän valmensi SiiPen B-pojat(olikohan 91-92 ikäluokka) SM-hopealle ja tuon jälkeen johti A-poikia muistaakseni ainakin vuoden. Tuolta ajalta lähes kaikki pelaajat ovat tuttuja. Viime kaudella Perttu valmensi Kirin A-poikia joissa pelasi myös SiiPen runkopelureita. Samille joukkue on tuttu SiiPen ykköspesis taipaleen alusta jolloin hän toimi 2 ensimmäistä vuotta valmennustiimissä. Tämä kaksikko on varmasti hyvä valinta jatkamaan Tuomaksen hyvää työtä.

Joukkue näyttää todella iskukykyiseltä. Runko säilyi hyvin ja sitä vahvistettiin järkevästi. Hienoa että pelaajat halusivat jatkaa täällä, monelle olisi varmasti ollut ottajia. Ainoastaan toinen koppari mietityttää. Pelipaikoista tulee hyvin kilpailua ja uusi pelinjohto tuo varmasti omat mausteensa soppaan. Yksi erittäin tärkeä huomio on, että kaikki vahvistukset tuovat myös tärkeää etenemisvoimaa joukkueeseen. Inolla odotan ensi kauden alkua!

Tässä vaiheessa täytyy myös kiittää tällä erää SiiPen riveistä poistuneita henkilöitä. Kiitos Tuomas Nissiselle seuran eteen tekemästäsi työstä. Ajanjaksollasi miesten edustusjoukkue otti aimoharppauksen eteenpäin. Tästä osoituksena nousukarsinta paikka molemmilla kausilla. Teit loistavaa työtä.
Kiitos myös Tuisku Tuoviselle, Antti Toloselle ja Niko Ruuskaselle loistavasta pelipanoksestanne joukkueen eteen. Molempien koppareiden heittokäsiä ja Tuiskun kokonaisvaltaista peliä oli ilo seurata Mantun lehtereillä. Onnea kaikille neljälle tulevaisuuteen, mitä ikinä elämä sitten eteen tuokaan.

Mutta nyt siis katse kohti ensi kautta, siitä on tulossa piällysmiesten osalta todella mielenkiintoinen. Nousu lienee ainoa tavoite?
 
#18
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Joo... Ihan hyvä porukka pelata taas Ykkösen kärkisijoista ja nousukarsintoja (kolmannen kerran peräkkäin), mutta ei tuolla taaskaan/vieläkään niitä Superin porukoita haasteta. Se "suuri kala" jäi siirroissa pyydystämättä, valitettavasti.
 
#19
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Olipa iloisia pelaajauutisia, ennen kaikkea se että jalkoja tuli lisää ja kaikki hankinnat loistavia ulkopelaajia. Sampon palaaminen on aivan loistojuttu ja etukenttä vahvistuu Simon myötä todella paljon. Ville erittäin monipuolinen linjapelaaja ja Juho tosi lahjakas nuori pelimies joka kehittyy Pertun ja Samin opeissa muiden junnujen kanssa takuuvarmasti. Toista kopparia tuo vielä kaipaa, lisäominaisuutena voisi olla hyvä kotiutustaito. Tällä porukalla SiiPe haastaa ihan varmasti Kempeleen ja Mansen ensi kesänä. Perttu sopii joukkueelle pelinjohtajaksi kuin nenä päähän, nyt on hyviä värinöitä ilmassa. Tuohon nyt Kokkosen Pasi koppariksi...
 
#20
Vs: Siilinjärven Pesis 2018

Hankinnat "kelpaavat" allekirjoittaneellekin, harmittaa pirusti Tuiskun siirtyminen opintojen? vuoksi Jyppilään, vaihtaja-/etenijäjokerina olisin hänet mielellään ensikauden joukkueessa nähnyt. Mutta minkähän takia pelaajakoordinaattori-Jämä jätti hommansa kesken? Ilmeisesti sen kolmospuolen taloyhtiön pitäisi laittaa isot kyltit tyyliin "Läpikulku kielletty", "Nurmikon tallaaminen kielletty" siihen tontin rajalle, niin menisi jakeluun. Siellä taas ensi kaudella "ravaa" ukko jos toinenkin pallon perässä, ellei nyt julkistettujen nimien ulkopuolelta jotain "mullistavaa" paljastu. SiiPeltä taisi tosiaankin se oma iso kala/ "villehotakainen" jäädä pelaajamarkkinoilta saamatta, tarvitsisi omaa "jonnekemppaista". No, varmaankin sählymies Rökäletappiosta sitten....?
Luostarisen Tommi on meikäläiselle "arvoitus", ilmeisesti omaa kovankin potentiaalin, koska sopimuspelaajien listalla on edelleenkin, milloin lie mies viimeksi pesäpalloa pelannut (ykköspesistasolla) ? Pelinjohtaja-Perttuhan lupaili "räiskyvyyttä" pelinjohtoon ja "oivalluksia ja kikkailuja" sisäpeliin, nähdäähköhän peräti "kikkavideo", jossa Tommi, Oskari ja Otto esittävät mailataituruuttaan, viimekaudella peleissä kun ei liiemmalti niistä saatu nautittua. Positiivisin mielin kuitenkin ensi kautta kohti, toivottavasti Keräsen Iirosta sais "kursittua" pelikuntoisen, auttaisi kummasti kopparivajeeseen.
 
Ylös