Supervuoro

Rauman Lukko 2017

Viestejä
182
Vs: Rauman Lukko 2017

Tänään saavat vielä Henna Nurmi ja T-K Vikiö mahdollisuutensa. En täysin ymmärrä tätä pelaajien kierrätystä. Tosin nyt kokoonpanosta pois Rosvall ja Jokinen, joten se tietysti myös aiheuttaa rumbaa. Nurmi on kovassa juoksussa ja etenee hyvin, mutta se lyöntipeli..

Tänään on tarjolla henkisesti iso voitto Lapuasta. Lapua ei ole ollut valtavan vakuuttava ja Lepistö hieman yössä. Viitala kokoonpanosta pois ja Saloranta jokerina. Voitto vaatii samaa hyvää ulkopeliä kuin kahdessa viime ottelussa ja sisäpeliin niitä kaivattuja tehoja juoksujen muodossa.
 
Viestejä
115
Vs: Rauman Lukko 2017

Tänään sitten petti täydellisesti se kokeneempi osasto, joilla näissä peleissä odottaisi tason nousevan. Kotiutusten surkea laatu on ollut koko kauden teema, mutta nyt vaihdotkin menevät samalla tasolla - ei hyvältä näytä. Pelinjohdon puuhastelussa en ymmärrä, miksei niille mukaan nostetuille anneta kunnolla vastuuta, vaikka kokenut kaarti vetelee todella löysiä ja luokattomia ratkaisuja. Töyrylältä nähtiin edellisessä Porin pelissä läpilyöntiä ja muutenkin ok tekemistä. Nyt käytettiin koppia nostamassa. Vähän tosin myöhästyin, eli en tiedä miten alussa huitoi palloa.

Niin ja Jokisen pelissä en kyllä ymmärrä tuota velttoutta. Ei numerolla yksi pelaava vetele viimeisellä takalaittomia tai puhtaita koppeja...
 
Viestejä
150
Vs: Rauman Lukko 2017

Eilisessä pelissä kiinnitti huomiota porilaisten fyysisyys, kai sitä voisi urheilullisuudeksikin sanoa. Palloa löydään että morkoonit soi ja etenijät etenevät niin että hippulat vinkuu;) Raumalaisista ei voi sanoa samaa. Esimerkkinä 2-tilanne, jossa vasuri Pietilä lyö täydellisen ohitusnäpin rajasta ulos, mutta ykköskärjen pelaaja ei silti ehdi kolmoselle!

Lisäksi porilaisten "melamies" Airaksinen on työnsä osaava kaveri. Rauman "kakkosviuhkamiehellä" on vielä Ollin oppivuodet meneillään...
 
Viestejä
182
Vs: Rauman Lukko 2017

Järkyttäviä sisäpelivirheitä. Pori oli kyllä lukenut läksynsä ja tiesivät, mitä kukakin lyö. Seitsemällä kolmostilanteella ei raumalaisten tarvitse edes haaveilla voitosta.

Tanhua taisi sekoilla pesäväleillä vähintään kaksi kertaa ja teki itsestään toisen ykköspalon Jokisen takalaittoman jälkeen. Niina Jokinen myöhästyi pahasti lähdöstään Pietilän kolmosvarrella, jolla olisi pitänyt kyllä ehdottomasti ehtiä.

Laura Jokinen oli jälleen kerran todella pehmeä kärkenä. Mäki-Maukola pelasi ok.
 

Porin piru

Vs: Rauman Lukko 2017

Lukko oli täysin "hengetön" joukkoe. Näytti siltä et o sisäistä eripuraa?????
 

Taku

Vs: Rauman Lukko 2017

Vaikka täällä monet ovat olleet sitä mieltä, että Pekkalan jatkosopimus oli organisaation kannalta loistava asia, uskallan olla eri mieltä. Koko kauden peli on ollut liian ennalta-arvattavaa ja yllätyksetöntä. Esimerkiksi vapaiden lyöntien uhka on lähes olematon, kun kaaripelin heikkous esimerkiksi kotiinotoissa johtaa siihen, että aina tullaan vasta merkillä kotiin ja välillä ei silloinkaan. Samoin peruskatsojan silmään kahden viuhkamiehen käyttäminen on näyttänyt lähinnä huvittavalta. Eilenkin Österlund & Airaksinen vei ko. valmennuskaksikkoa ihan 100-0 ja kertoo valmennuksesta kaiken, kun ei osaa valmistaa joukkuetta huippuiskuun kauden tärkeimpiin otteluihin ja vieläpä paikallistaistoon, johon pitäisi ihan luonnostaan löytyä se ylimääräinen lataus. Ja voin vain kuvitella, että tällä valmennusnimellä ei kovin suurta vetoa talven siirtomarkkinoillakaan saavuteta, etenkin kun uhkana on jo muutenkin ikääntyneen rungon uran lopettamiset/seuranvaihdot.

Ja sitten toisena keskeisenä tuo mainittu urheilullisuuden puute, joka eilenkin näkyi karusti ponnettomina lyönteinä ja heikkoina etenemissuorituksina pesänväleillä. Paljon saa tapahtua, jos viikonloppuna asetelma kääntyisi toisin päin ja Rauma alkaisi oikeasti haastaa pohjoista naapuriaan. Kotikentän kaukalomaisuus ja hidas pinnoite toki todennäköisesti luonnostaan vähentävät myös Porin juoksumääriä jonkin verran.
 

Utelias kaksonen

Vs: Rauman Lukko 2017

Mielestäni Pekkalan jatko on hyvä asia sillä kotiutuksiin Rauma on suurimman osan peleistään hävinnyt ja lyöntien laatuun pelinjohtaja ei voi vaikuttaa. Tekee kyllä hyvää tuo ensi kauden joukkueen todennäköinen raju uusiutuminen.
 
Viestejä
12
Vs: Rauman Lukko 2017

Onkohan menestys kiinni ennemminkin taustoista kuin pelaajista?
Näyttäisi heijastuvan myös alemmille sarjatasoille?
 

Vieras

Vs: Rauman Lukko 2017

Tappila sanoi:
Onkohan menestys kiinni ennemminkin taustoista kuin pelaajista?
Näyttäisi heijastuvan myös alemmille sarjatasoille?
Minuakin on vaivannut tuo pelaajien poistuminen Rauman riveistä viime vuosina. Rintamäki, Rapila, Itävalo, Kerola jne.
Taustat taitaa vaikuttaa liikaa antamalla muutamille pelaajille liikaa sanavaltaa joukkueessa ja suosimalla tyttäriään.
 
Viestejä
182
Vs: Rauman Lukko 2017

Tappila sanoi:
Onkohan menestys kiinni ennemminkin taustoista kuin pelaajista?
Näyttäisi heijastuvan myös alemmille sarjatasoille?
Kuinka moni on lyönyt rahansa likoon sen puolesta, että Rauma menee jatkoon? Kuinka monisi olisi ennen kauden alkua veikannut, että Rauma löisi Porin puolivälierissä (jos oltaisiin tiedetty, että kohtaavat)? Pori rankattiin aivan sarjan ytimeen ja kovimmaksi Lapuan haastajaksi. Asetelmat ovat eläneet pitkin kautta ja Manse on tällä hetkellä ykkösjoukkue (tosin vertyyköhän Lapua jälleen näissä kovissa peleissä). Rauman taso ei ole koko kauden aikana ollut sellainen, että kärkijoukkueita voitettaisiin 3/5. Porin materiaali on mielestäni selvästi laajempi ja ennen kaikkea juoksu- ja lyöntivoimaisempi. Vaihtolyöntiosaamista raumalaisilta pitäisi löytyä riittävästi, mutta tilanteet näivettyvät viimeistään kotiutuksiin.

Tässä nyt on taas palattu ydinkysymyksiin liittyen joukkueen keskinäiseen dynamiikkaan ja seuran toimintaan. Mielestäni alemmilla sarjatasoilla on menestytty kohtalaisen mukavasti, joten en nyt näe tässä mitään? Tämän kauden materiaali ei lähtökohtaisesti ollut riittävä mitaleille ja alkurankkaus sijalle neljä.

Ensi kauteen lähdettäessä joukkue uusiutuu ja Pekkala pääsee luotsaamaan sitä alusta lähtien. Jää nähtäväksi, mihin ensi kaudella rahkeet riittää. Ja tälläkin kaudella! Kausi on pahasti kesken eikä tosifanien ole syytä heittää kirvestä kaivoon.
 

visitor

Vs: Rauman Lukko 2017

Surkuhupaisa kausi, joka sai alkunsa jo viime syksyllä kun pelaajat päättivät ettei pelinjohtaja ole kiva. Mäki-Maukola, Toikkanen ja Olli jatkoon. Henna Nurmelle muutama tuhat lyöntiä talvelle ja ensi kesänä uusi yritys, hänen jaloille on tarve. Kaikki muut pois.
 

katsoja

Vs: Rauman Lukko 2017

Pelkään, että tässä ajautuu raumalainen pesis pitkäksi aikaa samaan tilaan, jossa oltiin Kortelaisen jakson jälkeen aina Pokelan tuomaan nosteeseen asti :(
 

kaveri

Vs: Rauman Lukko 2017

Olikos se niin että Aniakin sai lähteä toissa vuonna kun sekään ei ollut kiva, taisivat olla siinä vaiheessa sarjassa toisena, vai muistanko väärin...
 
Viestejä
115
Vs: Rauman Lukko 2017

visitor sanoi:
Surkuhupaisa kausi, joka sai alkunsa jo viime syksyllä kun pelaajat päättivät ettei pelinjohtaja ole kiva. Mäki-Maukola, Toikkanen ja Olli jatkoon. Henna Nurmelle muutama tuhat lyöntiä talvelle ja ensi kesänä uusi yritys, hänen jaloille on tarve. Kaikki muut pois.
Kyllä myös Pietilä saisi jatkaa, etenkin jos saa vaihtajan roolin. Töyrylä ja Olli ovat hyvä kaksikko takakentälle. Ykköseksi pitäisi löytyä joku röyhkeämmin kentälle menevä. Pahaa pelkään, ettei nykyinen pj osasto ole mikään vetovoimatekijä...
 
Viestejä
182
Vs: Rauman Lukko 2017

Ei yksinkertaisesti kestä antaa Jokisen ja Rosvallin verran tasoitusta Porille. Ei varmasti siltikään olisi jatkoon mennyt, mutta olisi edes saatu hieman kovempaa vääntöä. Suominen mielestäni oli etukentällä hieman kankea ja jokaisessa tilanteessa myöhässä. Pienissä lyönneissä paljon vaikeuksia. Talvella paljon treeniä hänelle, niin mahdollisuuksia Rosvallin paikkaajaksi.

Mielestäni tilanne ei ole ensi kauden suhteen toivoton. Takakentälle on laittaa omat nuoret Olli-Töyrylä. Tulevat varmasti kehittymään vielä paljon. Etukentällä näkisin Toikkanen-Suominen. Lukkariksi Venla Tanhua, jos ja kun K-R lopettaa. Koski on linjassa hyvä, mutta lisää fysiikkatreeniä hänelle.

Pietilä kolmoset hihaan, jos vain jää vielä Raumalle. Jokiset, Rosvall, Kylä-Kause ja K-R saattavat lopettaa koko poppoo. Uudet tuulet saavat puhaltaa.
 

Mää

Vs: Rauman Lukko 2017

Tanhuasta ei ole superiin lukkariksi. Syöttötyyli vaatii ison muutoksen ja lautanenkin taitaa olla liian pieni. Paineen alla ei pysy lautasella.

Vanha kööri lopettaa ja ostoksille täytyy ryhtyä. Omista nuorista ei ole korvaajia kuin tosiaan tuo kopparipari. Suominen ehkä. Ketteryyttä täytyy saada paljon lisää.
 
Viestejä
182
Vs: Rauman Lukko 2017

Tanhua on kyllä ykkösen puolella pelannut monia hyviä otteluita. Kyseessä on tietysti aivan eri sarja ja tasoero on huomattava ykkösen ja superin välillä, mutta lukkareita ei ole kyllä markkinoilla (kuka realistisesti ajateltuna olisi tulossa Raumalle)? Mieleeni nousee vai Mansesta Leena Ojanen, mutta ei hänkään ole mitenkään kovin vakuuttava ollut. Kaikki nyt sikäli spekulaatiota, että mitään varmuutta K-R:n jatkosta ei ole. Olisihan siellä tietysti taas nykyisin Raumalla asusteleva Marjut Rantanen, joka teki tänä kesänä paluun pelikentille suomensarjan puolella. Ei taida vain käsi enää kestää sitä heittorallia?
 

...

Vs: Rauman Lukko 2017

visitor sanoi:
Surkuhupaisa kausi, joka sai alkunsa jo viime syksyllä kun pelaajat päättivät ettei pelinjohtaja ole kiva.
Ei oo näköjään Yli-Saunamäki vieläkää päässyt asiasta yli. Odotettavaa, että Antti tai kaverit tulee hyppimään haaskalle, kun oma vanha joukkue ei pärjännytkään. Ei voi arvostaa tuolaista touhua.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös