Supervuoro Verkkolehti »

Oulun Lippo 2022

Viestejä
182
Tämä ketjuhan on Lippo 2022. Eli eteenpäin pitäisi mennä ja menneisyys on eletty mutta tulevaisuus on edessä 👍👍
 
Viestejä
1,950
– Ensi kauden joukkuetta on rakennettu ajatuksella, että yksi Superpesiksen joukkue pitää voittaa. Nyt nousu ei sitä välttämättä vaadi, Lipon toimitusjohtaja Mika Lähteenmäki pelkisti.

– Sarjajärjestelmä on parempi kuin odotimme. Olemme iloisia.

– Täytyy myöntää, että nyt päätetty sarjajärjestelmä tuli yllätyksenä. Enemmän olin ajatellut, että nousu jopa vaikeutuisi, Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä kiteytti päällimmäiset ajatuksensa.

– Nyt ensimmäisessä vaiheessa kaksi saman sarjan joukkuetta ratkaisevat nousun. Onhan se helpompi tapa nousta kuin se, että pitäisi syrjäyttää Superpesiksen joukkue. Valehtelisin, jos sanoisin jotain muuta, Hylkilä hymähti.

Kovia kokeneelle Lipolle iloinen ja myös yllättävä uutinen – Ykköspesiksen voitto takaa ensi kaudella sarjanousun: "Sarjajärjestelmä on parempi kuin odotimme"
 
Viestejä
25
Minua ihmetyttää miten toimitusjohtaja Mika Lähteenmäen ajatusmaailma voi reilussa kuukaudessa muuttua kutakuinkin nollatuloksesta yli 50 000 euron tappioon, vaikka karsintapelejäkin Lippo Juniorit sai pelata pisimmän kaavan mukaan. Mihin katosi 50 000 euroa?

KALEVA 19.09.2021  Lipon toimitusjohtaja Mika Lähteenmäki:
Teemme yli 50 000 euron tappion tästä kaudesta. Ajatusmaailmassani se olisi hyväksyttävä, jos olisimme saavuttaneet urheilullisen tavoitteemme. Nyt sitä ei saavutettu ja talouspuoli sakkaa, joten en voi olla tyytyväinen,

KALEVA 05.08.2021
Lähteenmäen mukaan kuluvasta kaudesta on näillä näkymin tulossa kutakuinkin nollatulos, vaikka toimitusjohtaja myöntää viime aikojen kassahaasteet osin lipputulojen tilityksen takapainoisuudesta johtuen.

Tässä uusimmassa jutussa päättyneen kauden taloudellinen tappio on noussut jo 50 000 - 100 000 euroon. Aika erikoista, kun Lippo tosiaan sai pelata Siipeäkin vastaan kaikki mahdolliset kotipelit.

"Kovia kokeneelle Lipolle iloinen ja myös yllättävä uutinen – Ykköspesiksen voitto takaa ensi kaudella sarjanousun: "Sarjajärjestelmä on parempi kuin odotimme" | Kaleva" Kovia kokeneelle Lipolle iloinen ja myös yllättävä uutinen – Ykköspesiksen voitto takaa ensi kaudella sarjanousun: "Sarjajärjestelmä on parempi kuin odotimme"

Ensi kauden nousumahdollisuuksista ei tosiaan pysty sanomaan mitään, ennen kuin Lipon ja Haminan rostereista saadaan tietoa. Ja jatkuuko Lohen buumi myös ensi kaudella, jää nähtäväksi. Siinä myös vaikeasti voitettava joukkue, jos saa hengen päälle.
 
Viestejä
153
Tässä uusimmassa jutussa päättyneen kauden taloudellinen tappio on noussut jo 50 000 - 100 000 euroon. Aika erikoista, kun Lippo tosiaan sai pelata Siipeäkin vastaan kaikki mahdolliset kotipelit.

"Kovia kokeneelle Lipolle iloinen ja myös yllättävä uutinen – Ykköspesiksen voitto takaa ensi kaudella sarjanousun: "Sarjajärjestelmä on parempi kuin odotimme" | Kaleva" Kovia kokeneelle Lipolle iloinen ja myös yllättävä uutinen – Ykköspesiksen voitto takaa ensi kaudella sarjanousun: "Sarjajärjestelmä on parempi kuin odotimme"

Ensi kauden nousumahdollisuuksista ei tosiaan pysty sanomaan mitään, ennen kuin Lipon ja Haminan rostereista saadaan tietoa. Ja jatkuuko Lohen buumi myös ensi kaudella, jää nähtäväksi. Siinä myös vaikeasti voitettava joukkue, jos saa hengen päälle.
Itseä tässä nyt ihmetetyttää eniten se, että kun kaudella 2020 tehtiin nollatulos (Lähde Perttu Hautalan podcast jossa Lähteenmäki vieraana) tai vähän jopa plussaa, niin miten se joukku nyt niin paljon kalliimmaksi muuttui täksi kaudeksi? Luulis että kun uskottavuus nousee, niin yhteistyökumppaneiltakin saisi parempaa tukea. Kävijämääristä minulla ei ole tietoa mutta eihän 2020 kesällä kukaan uskaltanut liikkua missään verrattuna tähän kesään niin luulisi että keskiarvo olisi noussut.

Mystistä on. Noh ensi kaudella sitten.
edit: Ei ollut Lähteenmäki Hautalan vieraana vaan taisi olla joku Lipon oma tiedotusvideo jossakin vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
424
Ykkönen on perinteisesti ollut taloudellisesti vaikea yhtälö varsinkin, jos pitää tavoitella nousua karsinnan kautta. Joukkueen pitää olla superin häntäpään tasoa ja yleensä pelaajat pelaisivat mieluummin superia. Kulut ovat valkunnallisessa sarjassa superin luokkaa, mutta yhteistyökumppaneille pääsarja on kiinnostavampi monesta syystä. Silti Lipon lopputulos on minustakin erikoinen kun huomioi kauden aikana kerrotun kumppanimyynin kasvun.

Ensi kausi on Lipolle iso mahdollisuus. Hamina on uusiutumassa rajusti ja lähtijät ovat siellä olleet kärkipelaajia. Lohi ei ainakaan aiemmin ole edes tähdännyt tosissaan nousuun, mutta toki tämä voi nyt muuttua. Opiskelijakaupunki Jyväskylässä on perinteisesti asunut paljon potentiaalisia vahvistuksia ja ajattelisin kumppaneiden kiinnostuksen todella heränneen tätä omalaatuista ilmiötä ajatellen. Kiri2020 jäi vielä suomisarjaan mikä helpottaa Lohen ja Liponkin hanketta.

Kannus on perustanut homman lainamiehiin, joten heitä on vaikea arvioida ennakkoon. Loimaa jatkanee ennallaan ja Alajärvi nojannee edelleen omiin kasvatteihin joilta on kieltämättä lupa odottaa tänä vuonna puuttunutta kehitystä. Kopla saa varmasti hyvän kakkosjoukkueen, mutta sehän ei voi osallistua nousupeleihin.

Lipolla on etukäteen arvioiden todella hyvät mahdollisuudet nousuun.
 
Viestejä
1,950
Silti Lipon lopputulos on minustakin erikoinen kun huomioi kauden aikana kerrotun kumppanimyynin kasvun.
Ikävä todeta, mutta kyllä myynnissä ollaan epäonnistuttu, jos uusista hankinnoista Superpesis statuksella seuraan tulleilla Niko Korhosella ja Harri Kolehmaisella ei ollut pelipaidan selkäpuolella yhtään mainosta.

Niko Korhonen paita takaa https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.ne...=da9108882275bbdccc464cc6253c9731&oe=6179A02C

Harri Kolehmainen paita takaa https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.ne...=5184d6be3e3674f46e2d067f6b47d5e6&oe=617823B9
 
Viestejä
606
Tämän kesän joukkue oli kiistatta edellistä nimekkäämpi (kalliimpi) ja kyllähän tällä olisi pitänyt nousta jos millään, kuten ML:kin on todennut. Kaikesta päätellen ykkösen kärkiporukoista liki jokainen on ensi kaudella heikommalla porukalla liikkeellä , Haminakin paljon nuoremmalla (se kolmasosa budjetista pois Lipoltakin).
Näin ollen ensi kauden 4-5 parasta lienevät runkosarjan päätteeksi hyvin lähellä toisiaan. Näin myös pleijarit neljän kesken ovat täyttä arvoitusta. Voi tulla täysin yllättävä nousija. Tai sitten Lippo, joka ei yllätys olisikaan. Paperilla heikompi voikin ol...
 
Viestejä
424
Jo näillä sopimuksilla on mielestäni selvää, että Lippo lähtee ykköseen suosikkina. Olen hieman yllättynyt esimerkiksi Lankisen ja Kolehmaisen nopeista sopimuksista kun kuitenkin moni superin porukka kaipaa kipeästi täydennystä rosteriinsa.
 
Viestejä
154
Lankisella ja Kolehmaisella matkaa reilusti vielä superin pelaajaksi, pystyvät pelaamaan mutta tuoko mitään lisäarvoa. Varmasti tulee hyviä molemmista, mutta tuleeko lippojunioreissa.
 
Viestejä
963
Jotakin ajatuksia Liposta, viime vuosista ja tulevasta. Foorumilla on ollut kirjoituksia joiden mukaan Lipon nousun esteenä oli huono fyysinen valmennus, huono psyykkinen valmennus tms. Pitäisi olla aikamoinen tietäjä jotta osaisi kertoa tuollaista varmuudella: pesäpallossa hyvyyttä ei mitata samaan tapaan kuin vaikka yleisurheilussa jossa onnistuneen harjoituskauden mittarina voi käyttää kelloa tai mittanauhaa. Hyvyys on aina suhteessa vastustajaan: vaikka tekisit asioita hyvin tai huonosti, vastustaja voi tehdä asiat vielä paremmin tai vielä huonommin.

Lähtökohtaisesti Lipon joukkueen runko koostuu paikallispelaajista sekä muutamasta muusta jotka syystä tai toisesta haluaa asua Oulussa ja Lippo joukkueena on heille mieluisa ja sopiva ympäristö. Noissa muualta tulleissa ei ole yhtään "tähtipelaajaa" joista joukkueet laajemmin olisivat kiinnostuneita eikä sellaisia ole myöskään omissa kasvateissa. Lipon paikka on Superissa vain jos tuon porukan taidot siihen riittävät. Minun käsitykseni mukaan porukka Salmelat, Luhtavaarat jne eivät ole olleet tarpeeksi hyviä, ainakaan toistaiseksi. Nyt laitetaan uutta matoa koukkuun, yritetään valmistautua kauteen niin hyvin kuin suinkin ja katsotaan mihin se tällä kerralla riittää. Oletan että joukkue on aika lailla sama kuin oli kaudella 2021. Mitään varsinaista virhettä ei siis tehty, pelaajien taitotaso ei vain riittänyt. Lähelle päästiin kuten vuotta aiemminkin joka jättää tilaa jossitella yksittäisillä tapahtumilla.

Jossakin vaiheessa viime kesää näytti siltä että parempaan suuntaan on menty, kun vertailukohteena oli kauden 2020 Ykköspesis. 2020 taidettiin todeta lähinnä niin että suurin syy Superista karsiutumiseen oli kotiutuspeli. Kesän 2021 aikana Lippo ei varsinaisesti saanut uusia kotiuttajia (Aapo Hiltusta lukuunottamatta) mutta juoksuja lyötiin entistä laajemmalla rintamalla joskin juoksut tulivat usein läpilyönteinä ja kunnareina pelaajilta joilta vastaavaa ei vuotta aiemmin nähty. Sisäpeli ylipäätään piristyi ja parhaimmillaan Lippo kykeni rakentamaan jopa kolme kärkeä lyöntijärjestyksen eri kohdista. Tämä loisti poissaolollaan Superin karsintapeleissä syystä taikka toisesta, jonkin verran selitystä voi laittaa myös loukkaantumisille. Myös Kasperi Salmela näytti kehittyneen joskin loppukausi jäi vaisuksi. Enemmän olisin toivonut myös Harri Kolehmaiselta, aivan perusteettomia toiveet eivät olleet koska mies voitti runkosarjan kärkilyöntitilaston. K. Salmela ja Kolehmainen ovat Lipolle erittäin tärkeitä pelaajia ja heidänkin onnistumisistaan riippuu paljolti se, onnistuuko Lippo nousemaan Superiin vuoden kuluttua vai ei.
 
Viestejä
352
Pelkonen ei jatka Kekissä. Olisko sitä lyöntivoimaa tässä tulossa? Ehkä laittaisin jopa numerolle lyömään ja koppariksi. Make on sen verran kova pelimies että ei mene köntsät ihan helpolla housuun. Mielenkiinnolla odotamme mitä tapahtuu. Myös Korhosen jatko olisi suotavaa koska jokaisessa menestyvässä joukkueessa on Korhonen. (Poislukien mitalikolmikko 2021 ;) )
 
Viestejä
21
Keski-Petäjän, Kolehmaisen ja Lankisen myötä taitaa kolme tärkeintä jatkosopimusta olla solmittuna. Linjapelaajiahan Lipolta löytyy omastakin takaa ainakin lukumäärällisesti paljon, mutta uuden kolmoskopparin tai Kolehmaisen tasoisen etumiehen hankkiminen seuran ulkopuolelta olisi varmasti ollut vaikeaa.

Pelkonen olisi kyllä hurja vahvistus ensi kauden joukkueeseen. Samoin Pirin jatko olisi kova juttu lyöntipuolelle, mutta jos nämä molemmat pelaavat ensi kesänä Lipossa, Hallasuolle pitäisi varmaankin katsella siinä vaiheessa uutta osoitetta. Paljonhan tässä on vielä auki joukkueen suhteen, vaan eiköhän ensi viikolla olla huomattavasti viisaampia. Tämän päivän jatkosopimukset herättävät ainakin allekirjoittaneessa luottoa tulevaan.
 
Viestejä
352
Kieltämättä siinä tulisi tunkua jokeriosastolle, mutta Pelkonen pystyy myös ulkona pelaamaan esim kopparina, johon mies eka kerran istutettiin 2016 kaudelle. Käsi ei ehkä ole riittävä välilyönneistä polttamiseen, mutta mun mielestä Make on aina ollut luotettava ulkopelaaja ja kopparina kokemusta on superista jo usealta kaudelta. Toki paras hyöty saadaan irti jokeripaidassa. Aika kovilla on vastustajan kakkospuoli jos siinä on Pelkonen,Lankinen, Kolehmainen ja Keski-Petäjä iskemässä lyöntiä rajaan.
Lähes poikkeuksetta näissä superiin nousseissa joukkueissa on ollut kova jokerilyöjä mukana, Lippo 2015 Korhonen, Keki 2015 Viittanen,IPV 2016 Rönkkö, Hamina 2017 Aalto, Siipe 2017 Lukkari, Keki 2018 Pelkonen, Manse 2019 Kero, Paloniemi. Hamina 2020...Leskinen??
Mun mielestä paras vaihtoehto olisi jos polttajina olisi Salo ja Korhonen. Kasperi Salmela lienee kolmosvahtina ja Kemppainen on rotaatiomiehenä ja täyttää varmasti paikkansa. Onko kakkospuolella sitten O.Salmela? Oskarin pitää sisäpeliin kehittää tuon näpyn lisäksi jotain muutakin jos meinaa numero kakkosena jatkaa ensi kaudella. Siipen Lantiainen haki noi näpyt kovalla prosentilla. Tulevalla kaudella ei tosin noin kovia etumiehiä ykkösessä ole, mutta siltikin superia varten pitää olla useampia pravuurilyöntejä. Luulen kyllä että myös Luhtavaarat jatkavat, Jonnen kausi oli itselle pettymys, mielestäni mies pystyy parempaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
186
Pelkonen olisi aivan loistava lisä. Hieman olen elätellyt toiveita, että tulisi Lippoon. Mutta en tiedä kuinka mahdollista tuo sitten oikeasti olisi. Ei varmasti ole mikään halpa pelaaja ja mikä on hänen oma motivaationsa pelaamiseen ylipäätään.

Pelkonen olisi ykköspesikseen niin kova tykki, että aivan sama vaikka Hallasuo menisi taas loppukaudesta kokovartalokipsiin.
 
Viestejä
352
Itsellä lähinnä pisti se silmään että Kaleva uutisoi asian että ei jatka Kekissä=1. ei ole lopettamassa 2. Ei kuitenkaan halua matkapelaajaksi(näin voisi ajatella) 3.Pattulla kaksi lyöjäjokeria 4. Ei kuitenkaan MUPS.
En tiedä hintaa, mutta joskus se nousu vaatii tämän tason pelaajan vielä rosteriin, tosin en epäile etteikö se nousu ilmankin onnistuisi, mutta tässä on jääty karmeista kaksi kertaa superin portteihin kiinni näillä lyöjillä, joten aivan ehdottomasti sinne tarvitaan joku uusi hyväksi tiedetty nimi kotiuttajaksi. Vai kysyttäisköhän Viittasen Jamppaa :D ?
 
Viestejä
366
Pelkonen tulee ottelukohtaisella sopimuksella pelaamaan kotipelit. Muuten kommenttina nykyiseen rosteriin, kun Lippo ensi kauden jälkeen nousee vihdoin superiin, niin Salmelat ja Luhtavaarat ja monet muut eivät tule nousemaan pelaavaan kokoonpanoon superissa. Siinä vaiheessa pelit jatkuu ykkösen farmissa. Eli Simoon tulee olemaan tunkua. Toki voihan siellä ykkösessä olla KeKi tai PattU tai molemmat kaudella 2023.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös