Supervuoro Verkkolehti »

Musiikki

Viestejä
251
Onko tätäkin pesispelissä soitettu? Ei tuo aivan sietämätön minusta ole kuitenkaan. Kuuntelepa vaikka Arja Havakan Lokki, Vera Teleniuksen Miljoona ruusua tai Jukka Kuoppamäen Pieni mies - jos pystyt 😀 Esson baariin lie hyvin yleinen suomenkielinen peleissä soitettu biisi - näennäisen kepeä ja rento. Sellainen, että minäpä otan tässä rennosti, eikä mikään ahdista, painosta taikka uhkaa. Eli todelliselle elämälle harvinainen tilanne!
 
Viestejä
1,392
Onko tätäkin pesispelissä soitettu? Ei tuo aivan sietämätön minusta ole kuitenkaan. Kuuntelepa vaikka Arja Havakan Lokki, Vera Teleniuksen Miljoona ruusua tai Jukka Kuoppamäen Pieni mies - jos pystyt 😀 Esson baariin lie hyvin yleinen suomenkielinen peleissä soitettu biisi - näennäisen kepeä ja rento. Sellainen, että minäpä otan tässä rennosti, eikä mikään ahdista, painosta taikka uhkaa. Eli todelliselle elämälle harvinainen tilanne!
Tästä tuli mieleen erään hienon pesäpalloilijan uhkaus, tai lupaus.

"Jos joku soittaa Mambaa, kun olen menossa lyömään, niin se musavehje löytää tiensä lähimmästä lammesta tai lavuaarista"
 

psQ

Viestejä
114


"Nothing can beat the ecstasy of living with this thrill".

Video on tämän säikeen aloitusvuodelta ja tyttöbändin alkuvaiheilta vuodelta 2014. Jos Band-Maid tänne Siperiaan tulee, mitä epäilen, harkitsen ihan tosissani konserttimatkaa. Ehkäpä jokin toinen video osoittaisi paremmin bändin virtuositeetin, mutta tämä sopii ajankohtaan. Rumpali Akanen lempinimi on Gorilla, koska hän syö niin paljon banaaneja. 😂 Ehkä todennäköisempi syy lempinimelle ovat apinamaisen taipuisat ranteet, joilla palikat saavat tarvittaessa huimaa kyytiä. Yksi maailman parhaista alallaan, jos ei jopa paras tällä hetkellä. 😻
 

psQ

Viestejä
114


"Just enjoy, stories can only be lived once."
"Those moments can't be reset."

Band-Maidin Thrill-video oli muiden tuottamaa musiikkia eikä pääosin introverteista koostuva ryhmä ollut esittämisessä vielä lähelläkään nykyistä tasoaan, vaikka bändin läpikotaista lahjakkuutta ei voinut epäillä. Seuraavalla levyllä musiikki oli jo omaa ja esiintymiset pursuavat riemua omasta ja muiden tekemisestä. 😻

Freedom-kappale julkaistiin 2016 Brand New Maid levyllä. Videon konserttiversio kappaleesta keväältä 2020 tekee kunniaa bändin esikuville X-Japanille ja Yoshikille, mikä näkyy kirjaimellisesti Akanen rummuttaessa palikoillaan päänsä päällä X-kirjainta. Freedom tekee tilaa kaikille bändin jäsenille esitellä taitojaan, mutta omat kyyneleet alkavat valua viimeistään Akanen aloitettua oman soolonsa. Rumpusoolosta jää kuitenkin näkemättä se osuus, jossa Akane on osaamiseltaan ylivertaisin. Monet huippurumpalit ovat ihmetelleet Akanen pedaalien käyttöä, joka ei ilmeisesti ole tästä maailmasta. Freedom kehottaa nauttimaan hetkestä, koska sitä ei voi elää uudelleen. Saiki, Miku, Misa, Kanami ja Akane todella kunnioittavat aidolla esiintymisellään kappaleen sanomaa.

Voisin lähteä Band-Maidin kanssa kiipeämään Everestille. Jatkaisin sumussa bändin mukana kiipeämistä, kun muut retkueet jäisivät perusleiriin odottelemaan sään paranemista. Bändi jatkaisi varmaan huomaamatta yli yhdeksän kilometrin korkeuteen, kunnes havaitsisi sään kirkastuttua vuoren huipun puoli kilometriä alapuolellaan. Korkeus olisi huima ja ilma jalkojen alla ohutta, mutta bändi ei varmasti hätääntyisi, vaan liihottelisi enkeleinä Tokioon jatkamaan rankan rokin tekoa ja muita projekteja. No mitä minulle tapahtuisi? En lähde arvailemaan, mutta toivoisin jälleensyntyväni bändin koiraksi. Siis, jos se olisi jotenkin mahdollista. 😜
 

psQ

Viestejä
114
Hoppumetallin rumpaloitsiminen käy urheilusuorituksesta, ja energian kulutus on valtava. Band-Maidin Akane aka The Gorilla on korjannut eläintarhasta tutun kiellon omaksi sloganikseen: "Please Do Not Feed the Gorilla". Bändi ei tarvitse koiraa klassiseksi horsmien ja nokkosten keskellä toimivaksi maalaiskompostoriksi, joka muuntaa ruoanjämät rehevän viherkasvuston ravinteiksi. The Gorillaa on suotavaa syöttää banaaneilla, ja ravintoloissa Akane pitää huolta siitä, ettei bändin muiltakaan jäseniltä jää jälkeen mitään ruoan tähteitä. Bändin koira saa varmasti valita menusta oman ruokansa, ja luultavasti The Gorilla pitää huolen koiransakin tähteistä.
aka2.png

X-Japanin taival päättyi ysärillä, mutta bändin perintö elää ja voi hyvin 30 vuotta myöhemmin. Aloittelevat bändit harjoittelevat X-Japanin kappaleita, ja varsinkin rumpaleille ne ovat haastavia nopealta rytmiltään ja pituudeltaan. X-Japanin rumpali Yoshiki ei säästellyt itseään sävellystyössään, mutta yhä hän soittaa klassista pianoa ja vähän rumpujakin kahden niskaleikkauksen jälkeen. Yoshiki käytti niskatukea jo ysärillä vähentämään niskan liikettä ja kuormitusta rumpaloitsimisen aikana.

Nemophila on yksi tuoreimmista kovan luokan japanilaisista tyttöbändeistä, joka julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa, Revive, viime jouluksi. Alla oleva video on garage-cover yhdestä X-Japanin hoppumetalliklassikosta, Kurenai eli Verenpunainen. Lemmen karikoistahan siinä luritellaan. Tamun rumpuosuus kestää yli neljä minuuttia, mutta hymy ei häviä nuoren rumpalin kasvoilta maitohappojen jyllätessä käsissä ja jaloissa. Video tarjoaa myös kuvaa Tamun pedaalien käytöstä. Video on hengästyttävä pelkästään katsottuna!

 

psQ

Viestejä
114


"Why must someone get in our way? We won't let them."

Peltsi on lopettamassa uransa kauden jälkeen, mutta vielä yksi nuijasota on jäljellä. Lovebitesin kappale 'When Destinies Align' sopii tähän tilanteeseen. Joukkueen päämäärä on yhteinen eikä säälille ole mitään sijaa. Onkohan silmissäni jotakin vikaa, mutta videon haarniskakuvissa olen näkevinäni Peltsin johtamassa joukkoaan viimeisiin taistoihinsa.

Lovebitesin solisti Asamin voisi houkutella Manseen. Asami aloitti klassisen baletin 2-vuotiaana ja on harrastanut mm. hiphop-tanssia, joten miekan vaihto nuijaan ja muuvit Saagan kanssa onnistuisivat varmasti. :cool:

Lovebites soittaa eleganttia melodista hevimetallia korkeimmalla mahdollisella tasolla. Bändin muut jäsenet ovat rumpali Haruna, kitaristi Midori, basisti Miho (2016-2021) ja pianisti/kitaristi Miyako, joka aloitti klassisen pianon 3-vuotiaana. Miyako esittelee seuraavassa videossa kaverinsa Deanin ja Wampan.

 

kontiola

Olen kuunnellut ukrainalaisia bändejä viime aikoina. Erityisesti tykkään Okean Elzysta.



Nämä taitaa olla niiden suurimpia hittejä

 
Viestejä
1,483
Näin satunnaisena klassisen musiikin kuuntelijana vastaan tuli uutena tuttavuutena Modest Mussorgsky. Kuulemani teoksen koin tunnelmaltaan painostavaksi tai ahdistavaksi, mikä ei siis ole mielestäni huono asia. Ennemminkin kiehtova.

Mitään tiettyä en siis osaa suositella, mutta jos klassinen musiikki kiinnostaa, eikä herra ole ennestään tuttu, kannattaa hänen musiikille mielestäni ehdottomasti antaa mahdollisuus.

Kuuntelusuosituksia kyseiseltä säveltäjältä otan avosylin vastaan, jos jollain sattuu sellaista olemaan heitettäväksi.
 

kontiola

No tota toi Lastenkamariilaulut. Esitys Boris Hristoff. Nimen kirjoitustavat voi vsihdella. Bulgaari. Siis barbaari. Ne jotka puhuu käsittämätöntä kieltä "var var".tuut tykkään. Tsaukki!
Chidrens corners tai jotain ehkä ulkomaan kielellä.
 

kontiola



Tåmä olisi yksi Näyttelykuvien hitti.
Sarjaan kuuluu mm. Baba-jaga-noidan kananjaloilla seisova talo. Kiinteä osa venäläista kansanperinnettä.

Kieltämättä varsin osuva pläjäys nykyhetkessä. Hieno poiminta @Kupitkaakkoon ! Sinulta ei toki ihmeemmin yllätä.
 
Viestejä
1,483
Ja avosylin otan mielelläni samalla mitalla takas
Pitää kuunnella nämä ehdotukset läpi ajatuksen kanssa. Kiitos vastauksista @kontiola.

Ensimmäisenä tarjoan kuunneltavaksi Wojciech Kilarin Orawa-teoksen. Joskus ollessani melkein vakavasti otettava nuori muusikonalku, jäi tämä teos rakkaana muistona mieleen. Soitin sello 1- stemmaa, johon kuului linkissäni 3:30 jälkeen alkava soolo. Näennäisen yksinkertainen osuus, mutta se oli erittäin pelottava soitettavaksi, kun muista äänistä ei oikein saanut tukea pitkien äänien keston hahmottamiseen tai muuhunkaan. Mielenkiintoisinta tässä on mielestäni paikoin oudon kuuloiset rytmit sekä harmoniat, lisäksi yllättävät tahtilajin vaihdokset pitävät kuulijankin varpaillaan alun pitkän rakennusvaiheen ajan.



Toisena laitan tulemaan ikisuosikkini: Astor Piazzolla & Gerry Mulligan - Close your eyes and listen. Tästä en saa ikinä tarpeekseni, ja aina kuunnellessani silmäni painuvat aivan itsestään kiinni ja transsitila on lähellä. Oikein sydän läikähtää.



LISÄYS: Orawassa ei varsinaisesti rytmit ole outoja, vaan ehkä pikemminkin painnolliset nuotit tulevat hieman vaistonvastaisiin paikkoihin ja jollain tavalla epäsovinnaisiin kohtiin. En ihan osaa pukea sanoiksi, mikä tässä rytmisyydessä on mielestäni erikoista.
 
Viimeksi muokattu:

kontiola

No jopas. Ainakin hienoa kuvamateriaalia tuosta Orava-paikkakunnasta.
Ooolrait. Ootpa taitava. Itse vingutin viulua. Kauheeta sahaamista.
Kaksonen horoskoopissa, Herra Livingstone, oletan. Äh, yöllistä pelleilyä, tää. Nyt nukutaan.
ps. mä siis oon kauris (täähän on melkein avaimet käteen... taas hieman kaksimielinen tai kolmiteräinen daiju djoukki).
Moikka moi! Hymyillään kunhan taas tavataan!
 

kontiola

Kaikille pesisveljille tällainen kaino pikku tervehdys: Nyt Sielun veljet soimaan. Pohjois-Karjalan ritarit ja hidalgot rulettaa! Oujee!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös