Supervuoro Verkkolehti »

KPL 2023

Viestejä
3
Eilisestä pelistä jäivät eniten harmittamaan Haimin aikalisän jälkeinen suorittaminen, kopinnostopalot, Vartaman etenemisvirhe ja lyöjäjokereiden huono vire.

Oman kokemukseni mukaan - ja se on kuulemma myös tutkitusti todistettu - aikalisä heikentää onnistumista. Ymmärrän aikalisän tarpeen, jos etenijälle halutaan palautumisaikaa, muuten en. Aikalisä laittaa paineen lyöjälle, kun hänellä on aikaa jännittää sovittua ratkaisua ja se antaa ulkopelijoukkueelle mahdollisuuden sopia, mitä oletettuja lyöntejä lähdetään torjumaan. Eilen tuli aikalisän jälkeen kaksi paloa ja ilmassa roikkunut jaksovoitto jäi saamatta. Joskus olen nähnyt aikalisän jälkeen kolmekin paloa. Hurlumhein ilman aikalisiä ja sen jälkeisiä kaikkien arvaamia näpyjä luulisi sopivan paremmin myös Haimin tyyliin. koska hän omien sanojensa mukaan pitää yllätyksellisyydestä.

Eilen Vartama höntyili jälleen ykköspesällä ja Väliaho teki kärpäsen. Ehkä pieni yksittäinen asia, mutta Vartama on etenijänä Koplalle elintärkeä. Näitä etenemisvirheitä sattuu hänelle liikaa. Yksikin

Havaintojeni mukaan aika moni joukkue näyttää tekevän juoksunsa kovilla lyönneillä eikä niinkään näpyillä ja pussareilla. Viimeiselläkin kiskaistaan kumuraa tai saumoihin. Eilen Toivola löi viimeisellään kolmosjatkeelle ja tasoitti pelin. Haimi tuntuu suosivan näpyjä.
Kyllä Koplan lyöntivoiman puute on suurin ongelma. Ehkä lyöntivoimaa löytyisi, mutta sitä ei yritetäkään käyttää. Turhan usein näperrellään kunnon lyönnin sijaan.
Hiukan samaa on poikien superissakin. Lyöntivoimaa puuttuu, muuten aivan erinomainen joukkue.
 
Viestejä
4,212
En nyt ihan pysy kärryillä mitä täällä nyt taas höpötetään että lyöntivoima olisi jotenkin täysin olematon.
Lyötyjä juoksuja on 2. eniten jaetulla sijalla Mansen kanssa ja kolmostilanteita yhtä lailla toiseksi eniten.

1688811321743.png


Mutta perinteisestihän meillä pesisfaneilla on kanan muisti ja lyöjä on tasan niin suosittu kuin miten edellinen peli sujui.
 
Viestejä
238
Joku viisaampi osaa varmaan analysoida tarkemmin, mutta omaan silmään näytti eilen että Väliahon syöttö oli jostain syystä sellainen, mihin sekä Nikkanen että Wahlsten eivät kumpikaan ehtineet kunnolla lyömään ja siitä syystä paljon huonoja osumia.
 
Viestejä
24
Olisin kaivannut Koplalle edes yhtä uutta vahvistusta ensi vuodeksi. Siis todellista vahvistusta, jolla on käyttöä sekä sisä- että ulkopelissä sekä taitoa kääntää ottelut voitoiksi tiukassa paikassa. Eihän näitä tietysti vapaina paljoa liiku, mutta onko edes yritetty? Tällä joukkueella mestaruus jäänee jälleen haaveeksi, vaikka ei huono joukkue olekaan. Mutta se viimeinen silaus puuttuu. Tai se tähti, joka kairaa ne viimeiset metrit, mitä tarvittaisiin. Ilman vahvistusta monen pelaajan on tehtävä selvä tasonnosto. Mestaruuteen ei riitä hyvällä tasolla pelaaminen. Mitä mieltä muut ovat?
 
Viestejä
1,168
Ketä nämä vaihtoehdot ovat? Jokeripuolelle Nikkasen sijaan ainut realistinen parannus tämän kauden jälkeen olisi luultavasti ollut Toivola. Muilla sopimuksettomilla lyöjäjokereilla (pois lukien Vainionpää) näytöt ovat vähintäänkin yhtä ohuita kuin Nikkasella. Tai olisihan Markus voinut soitella kuuluttajakopista Puputille josko kesä Kouvolassa jokeripaidassa olisi maistunut. Yleisökin olisi tykännyt :D
Sitoutuminen Nikkaseen 2025 saakka oli pieni yllätys kun siinä vaiheessa vaihtoehtoja kotiutuspuolelle olisi tosiaan enemmän tarjolla vaikkapa Pippolan ja V-V Ollin muodossa. Tietysti Ruuska ja Niemikin vapaana mutta vähän epäilen kiinnostusta siirtyä Kouvolaan.

Markkinat ovat muuttuneet siten, että nyt kartoitetaan lyöjokereita kaudelle 2025 ja siitä eteenpäin. Nyt ei ole realistista miettiä, että kuka on vapaana kaudelle 2024, kun siellä lähinnä junnuja ja uransa jatkoa harkitsevia. Tietysti elämäntilanteet saattavat muuttua ja sopimuksia voidaan purkaa, kuten esim. Juha Korhosen Kopla-siirron yhteydessä. Päätös Nikkasen jatkosta on kuitenkin tehty aikaisemmin ja näyttönä on ollut tuo umpisurkea kausi 2022. Realistiset parannukset Nikkaseen näkyvät tilastoista, eikä mielikuvista.
 
Viestejä
1,560
Sitähän tarina ei kerro, minkä verran toimistolla on tehty työtä ja yritetty löytää hyvää (numerolla pelaavaa) lyöjäpuolen miestä, joka vielä sopisi Koplan ulkopeliinkin. Näitä ei välttämättä hirveästi ole tarjolla, joten pitäytyminen "omiin" pelaajiin voi olla osin kiinni tästäkin.

Koplan lyöntivoima on hivenen kapeilla hartioilla. Muistelkaa tilannetta muutaman vuoden takaa, jolloin keskipalkissa oli Latvala, Laakso, Kivipelto, Hacklin ja Toikka. Ja esim Juha Korhonen oli suoritusvarmempi kuin nykyiset jokerit (hyvän ja huonon päivän ero pienempi ainakin muistikuvissa).
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,560
Eikö koplassa haluttu nimenomaan purkaa metun sopparin viimekauden jälkeen.huhua ainakin kuului
Jos Kopla ymmärretään laajasti koskemaan myös betonikatsomon vanhoja jääriä, niin voi hyvinkin olla, että jossain on haluja sopimuksen purkamiseen ollutkin :) . Se, onko näitä haluja ollut Koplan päättävissä elimissä on mielestäni eilinen kahden vuoden jatkosopimus huomioon ottaen varsin epätodennäköistä.
 
Viestejä
590
Markkinat ovat muuttuneet siten, että nyt kartoitetaan lyöjokereita kaudelle 2025 ja siitä eteenpäin. Nyt ei ole realistista miettiä, että kuka on vapaana kaudelle 2024, kun siellä lähinnä junnuja ja uransa jatkoa harkitsevia. Tietysti elämäntilanteet saattavat muuttua ja sopimuksia voidaan purkaa, kuten esim. Juha Korhosen Kopla-siirron yhteydessä. Päätös Nikkasen jatkosta on kuitenkin tehty aikaisemmin ja näyttönä on ollut tuo umpisurkea kausi 2022. Realistiset parannukset Nikkaseen näkyvät tilastoista, eikä mielikuvista.

Sitä suuremmalla syyllä Nikkasen jatko kaudelle 2024 on täysin ymmärrettävä. Mennään vaikka kesäkuuhun 2022 ja oletetaan, että Mäkelä, Vainionpää, Ruuska, Niemi ja Korhoset Roope, Juha ja Matti eivät ole saatavilla vuodelle 2024. Lisäksi Wahlsten oli jo tulossa. Kenet siinä olisit valinnut siinä tilanteessa ennen Nikkasta? Jos heitellään mahdollisia vaihtoehtoja niin listalta löytynee Toivola, Rönkkö, Meriläinen, Hacklin, Puputti ja ehkäpä Miikka Riikonen. Sen jälkeen alkaa ainakin minulla lyömään tyhjää vaikka kuinka tiirailisi tilastoja. Kuinka moni näistä nimistä olisi siinä vaiheessa ollut sekä saatavilla että selkeästi parempi ratkaisu? Nikkasella oli tuon kesäkuun loppuun mennessä kahdeksan peliä Koplan paidassa ok tasolla ja näytöt Tahkosta toki taustalla.

Nikkasen sopimuksen toisen vuoden minäkin kyseenalaistan.

Tämä vuotta aikaisemmin sopiminen sataa myös ihmettelemäsi Saukon laariin. Saukko otti kakkosen roolia reilummin haltuun syksyllä 2020 ja on sen jälkeen hoitanut ykköstilannetta laadukkaasti ja nousujohteisesti. Esim. kolmella pudotuspelisyksyllä 20-22 ykköstilanne purkautui ~70 % tasolla ja se jos mikä on laatua ja vastuun kantamista. Ja jos minun pitäisi Koplana rakentaa ensi vuodelle mestaruutta tavoittelevan joukkueen rosteri niin kyllä minä otan ihan mielellä Saukon vaihtoehdoksi. Vaikka Laine vaikuttaakin jo superiin valmiilta pelaajalta niin pelkästään hänen varaan en laskisi koko etukentän, linjan ja jokeriosaston varamiehitystä.
 
Viestejä
4,212
Nyt kun taas heitellään nimiä niin katsotaan noita tilastoja.

Nikkanen kotiuttaa samoilla prosenteilla kuin Perttu Ruuska, paremmilla kuin Juha Niemi ja joku Meriläinen tai V-V Olli ei edes mahdu TOP 20:een.

Ei meillä asiat oikeasti niin huonosti ole eikä Koplan suorituskyky ole ollut tällä kaudella tykistöstä kiinni vaan ulkopelistä.

1688823366886.png
 
Viestejä
1,560
Esimerkiksi eilen kyllä hävittiin mielestäni siihen, ettei miestä saatu tarpeeksi kotiin. Olisihan Vartama tietysti voinut saada kiinni sen edestä pomppaavan pallon, mutta kahdella juoksulla harvoin voitetaan Joman tasoista joukkuetta.
 
Viestejä
4,212
Esimerkiksi eilen kyllä hävittiin mielestäni siihen, ettei miestä saatu tarpeeksi kotiin. Olisihan Vartama tietysti voinut saada kiinni sen edestä pomppaavan pallon, mutta kahdella juoksulla harvoin voitetaan Joman tasoista joukkuetta.

Eilinen oli kuitenkin yksittäinen matsi, juoksukeskiarvo ottelua kohden on edelleen 7.7 juoksua minkä pitäisi riittää.

Sarjasijoituksen syy löytyy ennemmin siitä miten PattU lyö neljä kunnaria yhteen jaksoon meidän ulkokentästä, sarjanousija AA rallattelee 10 juoksua jaksoon tai miten ratkaisevissa supervuoroissa/kotareissa kärkijoukkueita vastaan helpot pallot päästetään räpylöiden alta.

Ei voi olla niin että 7. parempaan sijaan vaaditaan yli 10 juoksua per matsi keskiarvoisesti, jossain muualla falskaa.
 
Viestejä
1,560
Itse näen suurimpana ongelmana otteiden epätasaisuuden. Toisina päivinä (kuten vaikka eilen) ulkopeli on varsin hyvää (ottaen vielä huomioon lukkaripelistä tulevan tasoituksen) mutta on ollut useampia jaksoja, joissa ulkopeli on ollut lähinnä seulaa. Normaalisti ykköskorin ulkopelaajillekin on tullut käsittämättömiä mokia. Samaten ollaan välillä kurmuutettu sisällä Tahkon kenttää 9 juoksulla jaksossa ja välillä jääty kotipelissä nollille Imatran rautaista ulkokenttää vastaan...

Sisäpelin ongelmia selittää ehkä osaltaan se, että kotiutusvastuu on lähinnä kolmella pelaajalla, jotka ovat lyöneet lähes 3/4 kaikista juoksuista. Väkisinkin tulee heikompia päiviä jokereille eikä numeroilla pelaavista ole silloin paikkaamaan tilannetta.
 
Viestejä
1,168
Sitä suuremmalla syyllä Nikkasen jatko kaudelle 2024 on täysin ymmärrettävä. Mennään vaikka kesäkuuhun 2022 ja oletetaan, että Mäkelä, Vainionpää, Ruuska, Niemi ja Korhoset Roope, Juha ja Matti eivät ole saatavilla vuodelle 2024. Lisäksi Wahlsten oli jo tulossa. Kenet siinä olisit valinnut siinä tilanteessa ennen Nikkasta? Jos heitellään mahdollisia vaihtoehtoja niin listalta löytynee Toivola, Rönkkö, Meriläinen, Hacklin, Puputti ja ehkäpä Miikka Riikonen. Sen jälkeen alkaa ainakin minulla lyömään tyhjää vaikka kuinka tiirailisi tilastoja. Kuinka moni näistä nimistä olisi siinä vaiheessa ollut sekä saatavilla että selkeästi parempi ratkaisu? Nikkasella oli tuon kesäkuun loppuun mennessä kahdeksan peliä Koplan paidassa ok tasolla ja näytöt Tahkosta toki taustalla.

Nikkasen sopimuksen toisen vuoden minäkin kyseenalaistan.

Tämä vuotta aikaisemmin sopiminen sataa myös ihmettelemäsi Saukon laariin. Saukko otti kakkosen roolia reilummin haltuun syksyllä 2020 ja on sen jälkeen hoitanut ykköstilannetta laadukkaasti ja nousujohteisesti. Esim. kolmella pudotuspelisyksyllä 20-22 ykköstilanne purkautui ~70 % tasolla ja se jos mikä on laatua ja vastuun kantamista. Ja jos minun pitäisi Koplana rakentaa ensi vuodelle mestaruutta tavoittelevan joukkueen rosteri niin kyllä minä otan ihan mielellä Saukon vaihtoehdoksi. Vaikka Laine vaikuttaakin jo superiin valmiilta pelaajalta niin pelkästään hänen varaan en laskisi koko etukentän, linjan ja jokeriosaston varamiehitystä.

Vaikea spekuloida, kun me ei tiedetä, että keitä oli oikeasti saatavilla. Jos saisin vapaasti valita niin Jukka-Pekka Vainionpään pitkällä sopimuksella, mutta se ei ole realismia.

Hacklin olisi jatkanut, mutta Nikkanen nähtii parempana vaihtoehtona. Tavallaan olen samaa mieltä, koska on Nikkanen parempi kotiuttaja ja Hakin kanssa ollaan oltu aika monta kertaa syksyn ratkaisupeleissä häviämässä, kun se pomppu ei olekaan enää noussut. Silti on aiheellista kysyä, että ovatko Nikkasen näytöt riittäviä jatkosopimuksen tekemiseen.

Saukon vuoden jatkon tavallaan hyväksyn, mutta ottaisin mielummin Iiro Nokkalan ja antaisin vastuuta Eemeli Laineelle. Jos yli 30v pelaaja on siinä rajoilla, että mahtuuko hän kokoonpanoon niin jarkosopparia ei minusta lähtökohtaisesti pidä tehdä.
 
Viestejä
1,524
Saukon vuoden jatkon tavallaan hyväksyn, mutta ottaisin mielummin Iiro Nokkalan ja antaisin vastuuta Eemeli Laineelle. Jos yli 30v pelaaja on siinä rajoilla, että mahtuuko hän kokoonpanoon niin jarkosopparia ei minusta lähtökohtaisesti pidä tehdä.
Kaikkihan on kiinni kokonaisuudesta. Jos saukko teki sopparin halvalla niin miksei otettaisi ainakin laajentamaan superin rinkiä 🤷🏼‍♂️ ja toisaalta jos pelaa tykki loppukauden niin kukaan ei ajattele, että olipas huono/hassu jatkosopimus. Ja tuskin hänen sopimuksessa on sovittu kuinka paljon yleensä edes pääsee pelaamaan.
 
Viestejä
1,560
Käsittääkseni Nokkala oli tyytymätön koplassa saamaansa "peliaikaan", mitä en sinänsä ihmettele. Joensuussa hän on ollut kokoonpanossa joka ikisessä pelissä. En tiedä, onko Nokkalalle jo tehty Jomaan sopimus ensi kaudesta, mutta uskoisin, ettei hänen ensisijainen vaihtoehtonsa ole palata Kouvolaan, jos hänelle tarjotaan varamiehen roolia.
 
Viestejä
1,524
Käsittääkseni Nokkala oli tyytymätön koplassa saamaansa "peliaikaan", mitä en sinänsä ihmettele. Joensuussa hän on ollut kokoonpanossa joka ikisessä pelissä. En tiedä, onko Nokkalalle jo tehty Jomaan sopimus ensi kaudesta, mutta uskoisin, ettei hänen ensisijainen vaihtoehtonsa ole palata Kouvolaan, jos hänelle tarjotaan varamiehen roolia.

Niin ei varmaan tänne palaa jos tosissaan tarjottaisiin varamiehen paikkaa. Ja Kouvolan Sanomien mukaan kokoonpano on tässä (jos ei kummia tapahdu). En tiedä mikä olisi ollut Nokkalan rooli Jomassa jos Rytkönen olisi pelannut 🤷🏼‍♂️
 
Viestejä
364
Ei Nikkasen sopimusta ole tehty millään fiilispohjalla vaan suunnitelma on selvä että nyt harjoittelussa panostetaan siihen, että ne tukevat lyöjäjokerin ominaisuuksia. Kyllä Koplassa tiedetään missä on kiristämisen varaa ja missä eri osa-alueilla mennään ja kuinka paljon niitä voidaan Nikkasen kohdalla kehittää ja missä ylärajat voivat olla.

Jos ennen piti olla kopparin tehtävässä räjähtävyys jaloissa ja tehdä asioita sitä silmällä pitäen niin nyt paukut siirtyvät voiman tuottamiseen mutta tulokset eivät näy sormia napsauttamalla joten pidempi sopimus on perusteltua.
 
Viestejä
4,212
Kaikkihan on kiinni kokonaisuudesta. Jos saukko teki sopparin halvalla niin miksei otettaisi ainakin laajentamaan superin rinkiä 🤷🏼‍♂️ ja toisaalta jos pelaa tykki loppukauden niin kukaan ei ajattele, että olipas huono/hassu jatkosopimus. Ja tuskin hänen sopimuksessa on sovittu kuinka paljon yleensä edes pääsee pelaamaan.

Värikkäästä kielenkäytöstään tunnettu luokanopettaja Saukko sanoo, että yhden vuoden sopimus oli selkeä ratkaisu, jotta nuoret pelaajat pääsevät paremmin esiin.
– Lonkissani on vielä öljyä jäljellä. Motivaatio harjoittelemiseen on kova ja pelaamista rakastan. Tajusin, että poltetta on vielä niin paljon, että en halunnut laittaa tanssikenkiä sivuun.

Saukko on kuitenkin antanut seuralle kolmasosan elämästään, jos on vielä paloa pelata "one more year" tyyppisellä sopimuksella ennen uran lopettamista kuten rivien välistä voisi tulkita niin en itse lähtisi edes syynäämään tehoja suurennuslasilla vaan nimeä paperiin ja miehelle kunnon läksiäiset.

Kyllä näitä jermuja tulee vielä ikävä ja nuorilla on seuraavat 20 vuotta aikaa loistaa. On tuota nuorennusleikkausta jo niin ronskilla kädellä tehty etteikö yksi Saukon Matti ehtisi vielä vuoden pelata.
 
Viestejä
512
Sitä suuremmalla syyllä Nikkasen jatko kaudelle 2024 on täysin ymmärrettävä. Mennään vaikka kesäkuuhun 2022 ja oletetaan, että Mäkelä, Vainionpää, Ruuska, Niemi ja Korhoset Roope, Juha ja Matti eivät ole saatavilla vuodelle 2024. Lisäksi Wahlsten oli jo tulossa. Kenet siinä olisit valinnut siinä tilanteessa ennen Nikkasta? Jos heitellään mahdollisia vaihtoehtoja niin listalta löytynee Toivola, Rönkkö, Meriläinen, Hacklin, Puputti ja ehkäpä Miikka Riikonen. Sen jälkeen alkaa ainakin minulla lyömään tyhjää vaikka kuinka tiirailisi tilastoja. Kuinka moni näistä nimistä olisi siinä vaiheessa ollut sekä saatavilla että selkeästi parempi ratkaisu? Nikkasella oli tuon kesäkuun loppuun mennessä kahdeksan peliä Koplan paidassa ok tasolla ja näytöt Tahkosta toki taustalla.

Nikkasen sopimuksen toisen vuoden minäkin kyseenalaistan.

Tämä vuotta aikaisemmin sopiminen sataa myös ihmettelemäsi Saukon laariin. Saukko otti kakkosen roolia reilummin haltuun syksyllä 2020 ja on sen jälkeen hoitanut ykköstilannetta laadukkaasti ja nousujohteisesti. Esim. kolmella pudotuspelisyksyllä 20-22 ykköstilanne purkautui ~70 % tasolla ja se jos mikä on laatua ja vastuun kantamista. Ja jos minun pitäisi Koplana rakentaa ensi vuodelle mestaruutta tavoittelevan joukkueen rosteri niin kyllä minä otan ihan mielellä Saukon vaihtoehdoksi. Vaikka Laine vaikuttaakin jo superiin valmiilta pelaajalta niin pelkästään hänen varaan en laskisi koko etukentän, linjan ja jokeriosaston varamiehitystä.


Liekkö Nikkasen sopimuksessa vaakakupissa painanut nimenomaan raha. 1.5 sysipaskaa kautta alla ni sopimus voinut syntyä jopa 10-15K hintaan. Ei bottom 6 joukkueet olisi Nikkasta huolineet joten tyytyminen ollut pieneen sopimukseen ja rooliin koplassa. Taikka sitten Petteri Kortelaisella on jo sopimus kaudeksi 2024 johonkin kärkiporukkaan. Kortelaisen tehot tällä hetkellä lähes samat kuin Whalstenilla ja pelejä 2kpl vähemmän.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös