Supervuoro

JymyJussit 2019

Viestejä
661
#62

Raha ei ratkaissut Puputin siirtoa
Pesäpallosyksyn kovimpia pommeja oli Henri Puputin siirtyminen Vimpelin Vedosta Seinäjoen JymyJusseihin. Kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija teki JymyJussien kanssa 2+2-mallisen sopimuksen.
– Piti ruveta puntaroimaan, mitä tulevaisuudelta haluaa niin henkilökohtaisen elämän kuin pesäpallonkin suhteen. Mietin asioita monta viikkoa ja päädyin tällaiseen tulokseen kaikkien kiemuroitten jälkeen, tekstiilialalla toimivan Unique Brandingin myyntipäällikkönä työskentelevä Puputti, 35, kertoo.
Hän ei ollut rahan perässä tehdessään pelaajasopimusta.
– Kokonaisuus ratkaisi. Tärkeintä on se, että minulla on tällä hetkellä aika hyvä olla ja hengittää, Puputti tähdentää”

Puputin haastattelu Ilkka lehdessä
 

Huoltopäällikkö

#66
Joukkue on näemmä aktivoitunut sosiaalisessa mediassa niin aattelimpa käydä läpi vähän joukkueen ensi kautta

Verrattuna viime kauteen yksi merkittävä lähtijä ja merkittävä tulija. Jymyjussit oli tunnettu hitaudestaan ennen viime kautta. Raunio, Koskela ja Myllyniemi kulkivat pesänväleillä mallikkaasti ja mahdollistivat enemmän kahdella kärjellä pelaamista. Koskelan lähtemisellä voi olla pahemmat vaikutukset mitä moni voi odottaa. Koskela taisi olla joukkueen nopein etenijä ns. "kennoajoissa" ja hänen paikkaansa etenijäjokerina ottaa joku nuori etenijä (korvola tai kettunen).

Puputti on mielestäni edelleenkin Suomen paras koppari ja ensimmäinen jussien historiassa, joka pystyy polttamaankin etenijöitä välilyönneistä. Sisäpeliin tuo numerolle monipuolisuutta ja kotiutusvoimaa, vaikkakin viime kausi oli hiljaisempi lyötyjen osalta.

Odotettu kokoonpano 2019:
1. Raunio 2K
2. Myllyniemi 3V
3. Puputti 3K
4. Kontio 2V
5. Marjamäki 1V
6. Tyynelä 2P
7. Lieto 3P
8. Anttila S
9. Itävalo L
10. Jukkis
11. Viita
12. Korvola/Kettunen

Vahvuudet:

Lyöntivoima. Jukkis, Puputti, Kontio, Marjamäki ja Lieto omaavat kaikki läpilyöntiuhan ja ulkokenttä saa koko ajan olla hereillä kun nämä herrat tulevat lyömään.

Sisäpelin monipuolisuus. Numerot 1-7 kaikki voivat edetä, suurin osa vaihtaa ja iso osa kotiuttaa. Siihen lisäksi kaksi loistavaa jokeria, jotka mahdollistaa eri numeroista pelaamisen.

Nuoret pelaajat vuoden vanhempia. Lieto, Kontio, Tyynelä, Anttila ja Raunio vasta uransa alkutaipaleella. Myllyniemi, Itävalo, Marjamäki, Jukkis ja Viita alkavat olemaan pesäpalloilijan parhaassa iässä ja Puputti tuo kokemusta ja voittamisen kulttuuria.

Heikkoudet:

Jalkojen puute. Joukkueessa ei käytänössä ole hitaita pelaajia muuta kuin Jukkis ja Itävalo, mutta huippuetenijöitä ei taas ole kuin Raunio ja Myllyniemi.

Ulkopeli. Jymyjussit on aina ollut tunnettu hyvänä sisäpelijoukkueena ja huonona ulkopelijoukkueena. Lukkari Itävalo on parhaana päivänään Suomen top3 lukkari, mutta viime kaudella taso heitteli liikaa. Etukentällä Marjamäki hyvä ja Anttila ihan ok, linjassa Myllyniemi ja Lieto loistavia, Tyynelä ja Kontio ihan ok, takana Puputti loistava ja Raunio hyvä.

Särkymävara. Yhden loukkaantumisen yhdeksikkö vielä kestää, mutta sen enempään ei ole varaa. Omilla junioreilla menee ainakin kaksi vuotta ennen kuin voidaan puhua superpesiksen tasoisista pelaajista.

Ennuste:
Aikaisempina vuosina tie on noussut pystyyn puolivälierissä ja paljon pitää pelin parantua mikäli paikka mitalipeleihin aukeaa. Ensi vuonna se saattaa toki olla lähempänä kuin koskaan Sotkamon ja Kouvolan heikentymisen ansiosta. Runkosarjan viides sija, puolivälierissä vältetään Vimpeli ja Joensuu, joukkue pelaa kykyjensä mukaista pesistä, niin miksei voisi kesä 2019 päättyä pronssit kaulassa.
 
#67
Näen otteluita vain Ruudun palvelusta, mutta kun omalla paikkakunnalla ei joukkuetta ole, niin hyvä niinkin.
Jymyjussien otteitakin olen seurannut mielenkiinnolla pohjalaistaustani takia.

Viime kaudesta sen verran, että mielestäni joukkueen peluutus oli käsittämätöntä! Miten menestystä halajavassa joukkueessa nopeimpia ykköskärjen vaihtajia lyötätetään täysin turhaan, niiden tehtävä on vaihtaa ja MENNÄ JUOKSEMAAN (esim Myllyniemi!) Lukuisia kertoja viimeisellä koppi ja huutamaan kotipesään vääriä. Pelinjohdolle pitää jonkun vääntää asia rautalangasta. On resurssien tuhlausta hakea pohjalaistyyliin läpilyöntejä itsepäisesti.

Sisäpelin moottorit olivat Vainionpää ja terveenä ollessaan Viita, muilla on potentiaalia paljon enempään ja tähän vaikuttaa em peluutuskin. Ulkopelissä etukentästä saa liian helposti lyhyillä vaihtoja ja polttolinjan pallovarmuudessa on puutteita. En tunne taustoja, mutta mihin katosi Anttilan hullunrohkea siepparipeli?

Tulevaan kauteen Puputti tuo uskottavuutta ulkopeliin, kaikkien muiden pitää nostaa tasoaan, Itävaloa myöten. On tekosyy vedota enää joidenkin pelaajien nuoruuteen, sarjasta löytyy nuorempia tähtipelaajiakin. Jussien ”nuoret” on pelanneet jo muutaman vuoden superia, toivottavasti edes jostakin tulee oikeasti profiilipelaaja.

Sisäpelissä ei voi olla kiinnittämättä huomiota Vainionpään uskomattomaan kotiutustaakkaan, uskomattomasti sen kestää! Jos loukkaantuisi....?

Nyt on jonkinlainen uusjako meneillään, olisi iskun aika!
 
#68
Joukkue on näemmä aktivoitunut sosiaalisessa mediassa niin aattelimpa käydä läpi vähän joukkueen ensi kautta
Wilsonin terassilla kuullut huhut puoltavat vahvasti, että markkinointiosastolle olisi tehty muutamat täsmähankinnat. Ehkä tämäkin puoli menisi vihdoin eteenpäin. Ainakin instagrammarissa on ollut enemmän videota, kuin viime kesänä ottelumainoksia yhteensä.
 

Samburgerin aita

#69
Somen puolella ollut tosiaan mukavaa liikehdintää jo tässä vaiheessa ja toivottavasti ei ole jälleen vain väliaikaista vaan homma jatkuu samalla tavalla. Jos Hampurin huhut paikkansa pitää niin loistava juttu!!

Joukkue on mielestäni iskukykyinen ja Puputti tuo varmasti särmää ja voittamisen kulttuuria kentälle. Porukka jälleen vuoden kokeneempi ja Liedolta ja kumppaneilta odotetaan jälleen tasonnostoa. Ringissä mukana myös lupaavia B-poikia ja kuten huoltopäällikkö aiemmin ennakoi niin esim. lupaava Kettunen voi hyvinkin saada useamman superin pelin tililleen ensi kaudella. Joukkueella aivan realistinen sauma mennä neljän sakkiin, kunhan alkukaudella vaan saatais kunnon hurmos päälle. Hallipelejä odotelles!
 
Viestejä
1,611
#74
Kautta aikain on havaittu, että kentällä joskus yllättävänkin ääliömäisesti käyttäytyvät ovat kentän ulkopuolella fiksuja kavereita. Se on se pelin kiihkeys ja tunteilla mukana eläminen, mikä saa kuumaveriset luonteet kuohahtelemaan.
 
#75
Hyvä vahvistus JYMYjusseille. Uskon kuitenkin, että miehen parhaat vuodet ovat selvästi takanapäin. Mutta eiköhän Puputti saa taas päättää kautensa Jymyä vastaan. Tällä kertaa tie vaan nousee pystyyn jo välierissä.
 
Viestejä
661
#78
Tä?

Youtubeen oli ilmestynyt Ossi Viljasen haastattelu 10 minuuttia. Kannattaa käydä katsomassa JymyJussien kanavalta.

Mutta aivan liian hajanaisesti nämä JJ-uutiset kyllä menee. On Instagramia, Twitteriä, FaceBookia ja sitten vielä omat kotisivut. Ja se Youtube-kanava.
Onhan tuo informaatio noussut aivan uudelle tasolle kiitos Janne Ritarin 👍
 
Ylös