Supervuoro

JymyJussit 2019

#42
Hiljaista on ollut viime viikot sopimusuutisten osalta. Puheiden perusteella jo varmalta tuntunut Puputin siirto ei enää vaikuta laisinkaan varmalta. Vimpeli ilmeisesti julkistaa tänään sopimuksia, mikä selkiyttää luultavasti tilannetta myös Jymyjussien osalta. Mikäli Puputti ei tule eikä myöskään edellä mainitun nelikon kanssa sopimuksia synny, onkin aika vaikeaa saada koottua tämän kauden tasoinen porukka. Runko sinänsä on hyvä, eli luulisi, että sen puolesta kiinnostusta Seinäjoelle tulemiseen olisi.

En tiedä, onko ajatuksena julkistaa koko joukkue kerralla, vai miksi seura ei tiedota mitään. Toisaalta ei ole tullut myöskään tietoa, että sopimuksettomista viime kauden pelaajista joku olisi siirtynyt muualle. Joukossa on kyllä sellaisiakin nimiä, joiden kohdalla myös uran lopettaminen on hyvin mahdollista. Ainakin Koskelan taisi olla tarkoitus lopettaa jo edelliseen kauteen. Luulisi joka tapauksessa, että mahdolliset jatkot näiden kanssa on jo sovittu, jos jatkoa on tulossa (mutta ehkä ei vielä julkisteta). Puputin lisäksi ulkopuolisia potentiaalisia vahvistuksia on enää vähän vapailla markkinoilla, eli saapa nähdä miten käy.
 
Viestejä
1,449
#43
En tiedä, onko ajatuksena julkistaa koko joukkue kerralla, vai miksi seura ei tiedota mitään. Toisaalta ei ole tullut myöskään tietoa, että sopimuksettomista viime kauden pelaajista joku olisi siirtynyt muualle. Joukossa on kyllä sellaisiakin nimiä, joiden kohdalla myös uran lopettaminen on hyvin mahdollista.
Sellainen vaikutelma on minulle jäänyt että yleensä julkaisevat useamman sopimuksen kerralla.
 
Viestejä
105
#45
Viikonloppuna joukkue oli kokoontunut siitä Somessa oli valokuviakin Viita ainakin pöydässä istui. Kentiltä kuultuna pelaajasopimuksia on 11 + 7 ”haastaja” sopimusta. Eli joukkue lienee silloin kasassa?
Joo no mitäpä sitä julkistelemaan mitään. Hissukseen vaan ja kyllä ihmisiä / kumppaneita riittää vaikka missään ei mitään huutelekaan itsestään :rolleyes:

Jos sielä Viitakin on jossain kuvassa jo nähty niin eiköhän mies ole silloin sopimuksen tehnyt. Mutta nääh, mitäpä sitä turhia julkistelemaan. Kuluu mustetta ja kaikkea jos tiedotteen tekisi
 
#46
Ehkäpä tässä odotetaan, että Puputin sopimuskuviot varmistuvat. Palstojen perusteella on syntynyt vaikutelma, että Puputti on neuvottelut useamman seuran kanssa yrittäen saada parasta diiliä itselleen, mikä pelaajan kannalta on toki ymmärrettävää ja järkevääkin tiettyyn pisteeseen asti.

Mutta harvoinpa seurat liikaa tiedottavat, eli olisi jatkosopimuksista jo voinut kertoa, jos uusia sellaisia on. Tämä kiinnostaa kannattajia, yhteistyökumppaneja ja potentiaalisia pelaajavahvistuksia. Tieto viime kauden tärkeän pelaajan jatkosopimuksesta voi rohkaista jotakin kannattajaa ostamaan kausikortin, uutta tukijaa tulemaan mukaan tai vaikkapa Puputtia pistämään nimen paperiin, kun näyttää, että ensi kaudellekin saadaan iskukykyinen ryhmä kasaan.
 
Viestejä
1,940
#48
Olisko se Puputti sitten Jusseihin tulossa, kun ei julkaistu sopparia Vimpelin kanssa. Hieno juttu, että Viita jatkaa. Tuskin ne mitkään kauden lopettajaisbileetkään oli?
 
#51
Puputin myötä tuli takakenttä kerralla kuntoon. Mutta kuka jatkaa toisena kopparina? Olisiko kuitenkin Tuomas Raunio, ja Ville Viita siirtyisi polttolinjaan tai vaihtajajokeriksi? Itse näkisin Viidan mieluiten yhdeksikössä, jos vain paikat kestävät ulkopeliä. Koskelan myötä joukkueesta lähti etenemisvoimaa. Ehkäpä nuorista löytyisi joku vikkeläjalkainen etenijäjokeri. Taitoa tuossa yhdeksikössä on sen verran, että pelinjohdolle tulee miettimistä, pelataanko yhdellä pitkällä kärjellä vai kahdella lyhyemmällä.

Hahmotelmaa lyöntijärjestyksestä (Viita yhdeksikössä):

1. Tuomas Raunio, takakenttä
2. Juuso Myllyniemi, polttolinja
3. Ville Viita, polttolinja
4. Henri Puputti, takakenttä
5. Toni Marjamäki, etukenttä
6. Tero Tyynelä, polttolinja
7. Elmeri Lieto, polttolinja
8. Miika Anttila, etukenttä
9. Henri Itävalo, lukkari
10. Jukka-Pekka Vainionpää
11. Atte Kontio
12. Joku nuori ja nopea

Raunio on selvä numero yksi ja Juuso yhtä selvä kakkonen. Puputille lienee myös numero 4 aika lailla ommeltu kiinni hihaan. Numeroilla 3 ja 5 Viita ja Marjamäki voivat tarvittaessa vaihtaa paikkaa riippuen vireestä. Numerolla 5 on joka tapauksessa hyvä olla pelaaja, joka pystyy tarvittaessa sekä kotiuttamaan, jos tilanne jatkuu sinne asti, mutta myös etenemään, jos tilanne ei jatku. Siksi alustavasti kaavailisin tähän Marjamäkeä, koska häneltä löytyy sekä jalkoja että lyöntivoimaa. Viidan prosentit olivat myös viime kaudella sen verran paremmat, että olisi suosikki numerolle 3.

Kakkoskärki alkaa sitten tilanteesta riippuen joko Marjamäestä tai Tyynelästä. Tässä kokoonpanossa Atte Kontio jäisi siis vaihtajajokeriksi viime kauden aavistuksen epävarman ulkopelaamisen vuoksi, ja toisaalta siksi, että on erittäin hyödyllistä, kun käytettävissä on hyvä vaihtajajokeri. Korvola jäisi kokoonpanon ulkopuolelle vähäisen sisäpeliroolin vuoksi.

Talvikaudella tulee varmasti kova kilpailu viimeisistä paikoista pelaavaa 12:n joukkoon. Tyynelä ja Korvola lienevät ne, jotka kisaavat tuosta paikasta. Ja voihan joku uusi junnuista ponnistavakin tulla mukaan tähän kisaan.

Paperilla näyttää siis hyvältä erityisesti sisäpelin osalta. Pientä petrausta vielä suoritusvarmuuteen, niin ollaan ihan kärjen tasolla. Esimerkiksi Myllyniemi ja Viita suorittivat viime kaudella noin 67 %:n varmuudella. Yli 70 % voisi olla tavoite. Jos siihen päästään, niin tuolla kotiutusarsenaalilla juoksuja kyllä syntyy. Raunion rooli tässä korostuu. Jos hänellä ei kulje tai tulee loukkaantuminen, voi tulla vaikeuksia.

Mutta se ulkopeli... Kuten sanottu, takakentällä tilanne on nyt hyvä, kun Puputti tuli ja roolina varmasti ns. hakeva koppari. Polttolinjassa on kuitenkin takamatkaa kärkijoukkueisiin. Ja erityisesti etukenttä kaipaa sähäkkyyttä. Suoritusvarmuus sinänsä on ok, mutta suoritusten pitäisi olla nopeampia. Toivon ja oletan, että ulkopeli on fokuksessa harjoituskaudella.
 
Viestejä
661
#52
1. Tuomas Raunio, takakenttä
2. Juuso Myllyniemi, polttolinja
3. Toni Marjamäki etukenttä
4. Henri Puputti, takakenttä
5. Atte Kontio polttolinja
6. Tero Tyynelä, polttolinja
7. Elmeri Lieto, polttolinja
8. Miika Anttila / Korvola etukenttä
9. Henri Itävalo, lukkari
10. Jukka-Pekka Vainionpää
11. Ville Viita
12. Joku nuori ja nopea

Viidan käsi operoidaan jälleen joten lienee Jokerin roolissa. Korvola haastaa kovasti Anttilan etukentällä. Nuorista suurinosa hekenee pelikokemuksen Ykkösestä, mutta tulevat varmaan saamaan pelejä myös superissa. Kettunen, Jaakkola, Katajamäki varmaan hakevat etenijä jokerin paikkaa.
Hyvä rosteri on nyt Jusseilla kasassa ja jos Koskela voi kesällä vielä pelata niin vahvistaa kentälle menoa ja etenemistä lisää.
 

TakaaLäpi

#54
JymyJusseilla on kyllä erittäin mielenkiintoinen joukkue koossa tulevalle kaudelle. Kokemusta ja nousevia tähtiä on kasassa sopivassa suhteessa.

1. Raunio, 2K -> sarjan parhaita kentälle menijöitä, etenemisessä kehitettävää. Ulkona ok ja hyvä kätinen.
2. Myllyniemi, 2P -> sisällä parhaimmillaan sarjan parhaita kakkosia. Ulkona pelaa isoa roolia.
3. Kontio, 3V -> Läpilyönti uhka tulee parhaiten käyttöön 1-2 tilanteessa. Ulkona kehitettävää.
4. Puputti, 3K -> Lyö 60+ juoksua takuuvarmasti. Sarjan paras koppari.
5. Marjamäki, 1V -> Tärkeä rooli. Joko etenemään tai tilanteen jatkuessa pystyy myös kotiuttamaan.
6. Tyynelä, 2V -> Kehityksen suunta? Potentiaalinen yllättäjä keskipalkissa?
7. Lieto, 3P, Tulevaisuuden tähti. Joko valmis parrasvaloihin mailan varressa? Parhaita ulkopelaajia jo nyt.
8. Anttila, S -> Ollut taantumaan päin? Ulkona vaikeuksia.
9. Itävalo, L -> Sarjan Top-5 lukkari.
10. Jukkis -> 120+ lyötyä varmasti.
11. Viita -> Multijokeri, elintärkeä rooli. Kunnossa koko kausi?
12. Kettunen? -> Tähän nuori ja nopea etenijäjokeri ellei Koskela jatka.

Lupaavia junnuja on kyllä melkoinen kasa. Mielenkiintoinen nähdä kuka ottaa talvella harppauksia eteenpäin.
 
Viestejä
661
#56
viita mennee ulkopeliin kontion paikalle ja 3 hihaan. etenijää huutais vielä.
Pelkään Viidan käsioperaation vievän hänet ensikaudeksi Jokerin tehtäviin.
Siepparin paikasta uskon Korvolan haastavan Anttilan todella. JJ:n etukenttä muutenkin tarvitsee uusiatuulia jotta sijoitukset nousevat. Edestä liianhelpolla annetut vaihdot päästivät vastustajat liian helpolla takatilanteisiin.
 
#57
" 4. Puputti, 3K -> Lyö 60+ juoksua takuuvarmasti. Sarjan paras koppari."

Viime vuonna 38 lyötyä. Pitää parantaa huimasti jos yli 60 juoksun meinaa. Nyt vielä hitusen verran heikommat etenijät......
 
Viestejä
1,940
#58
Mutta virallisessa tiedotteessa kehuttiin Anttilaa rohkeaksi etukenttäpelaajaksi (viittaa siihen että luottoa löytyy). Loukkaantumiset ovat parina viime kautena vaivanneet.

Sitten taas Mikko sanoi, että Puputin tulo auttaa ulkopeliin uusia koostumuksia (viittaa että Viita menee linjaan).
 

TakaaLäpi

#59
Mikäli Viidan käsi operoidaan niin tuntuu kovin epätodennäköiseltä, että ensi kesänä linjassa pelaisi.

Korvola todella vahvasti haastaa Anttilan, eikä olisi valtava yllätys mikäli Anttila jokerina aloittaa.

Uskon, että Mikko tarkoitti ulkopelissä tapahtuvia muutoksia tonttien ja vastuualueiden kautta. Puputin tyylinen kovakätinen ja isolla alueella operoiva koppari vapauttaa linjaa lähemmäs.
 
Ylös