Supervuoro Verkkolehti »

Joni Rytkösen häirintätapaus

Viestejä
157
Emme vielä tiedä, miten tässä jutussa lopulta käy. Osuvin nimi tämänhetkisillä tiedoilla olisi ehkä "pesäpallon viestittelyjuttu". Silloin nimellä ei otettaisi kantaa siihen, kuka lopulta on tehnyt ja mitä. Sehän on vielä ratkaisematta.

Hetkinen? Eikös tämän pitänyt olla selvä juttu sinun vihjailuittesi perusteella? Mitä tapahtui?
 
Viestejä
215
Yleisessä pesäpallokeskustelussa olevissa ketjuissa toivon, että liitto ja seurat tehostavat valvontaa ja ilmoitusmenettelyä niin, että asioihin voidaan puuttua jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ne etenevät uutisissa olleisiin mittoihin. Esitän myös, että jos ilmenee jonkun katsoneen häirintää läpi sormien, myös häntä tulee rangaista.
 
Viestejä
918
SM-liigakiekkoilija sai kahden vuoden vankeustuomion raiskauksesta Severi kuitenkin pelasi liigaa vielä 7.10., vankeustuomio tuli 10.10. Ei paljon palkkatyö häiriintynyt moisista oikeuskäsittelyistä. Siis pointtina että miten eri tavalla kohdellaan pelaajia eri lajien kesken, Rytkönen ei ole saanut mitään tuomiota vielä mistään mutta eipä ole tarvinut pelata koko kesässä tahi nostaa palkkaa (olettama). Toisaalta miksi tämän tutkinta on kestänyt kuukausitolkulla?
 

LBC

Viestejä
3,632
pointtina että miten eri tavalla kohdellaan pelaajia eri lajien kesken,
Luinko huonosti, mutta ei mielestäni ollut mainintaa uhrin alaikäisyydestä tai ehkä vielä merkittävämmin saman urheilulajin junnuista (eikö julkistetuissa Rytkösjutuissa taas nämä piirteet ole mainittu?)
Jos tämä on ollut poliisin rikostutkinta, niin voiko olla jopa niin, että joukkueen ei tarvitse olla siitä tietoinen ennen tuomiota?

ja tämä:
Onko jossain kerrottu, että Joma on katkaissut palkanmaksun
Muok saman lajin uhrit merkittävämmin siinä mielessä, mitä joukkue voi ja pitää tehdä.
 
Viestejä
11,796
Siis pointtina että miten eri tavalla kohdellaan pelaajia eri lajien kesken, Rytkönen ei ole saanut mitään tuomiota vielä mistään mutta eipä ole tarvinut pelata koko kesässä tahi nostaa palkkaa (olettama). Toisaalta miksi tämän tutkinta on kestänyt kuukausitolkulla?

Onhan noissa tapauksissa erojakin
  • kiekkoilijan kohdalla on tapahtumayönä soitettu hätäkeskuspuhelu ja jos siinä on puhuttu raiskauksesta niin voinee olettaa, että poliisi on otettu mukaan heti ja rikosilmoitus tehty jo virkatyönä kun raiskaus ei ole asianomistajarikos
  • kiekkoilijan kohdalla ei käy ilmi milloin tapaus on tullut seuran tietoon. Kesken olevat rikostutkinnat tai ainkaan tutkinnan kohteena olevat henkilöt eivät kait ole julkista tietoa? Joten kiekkoseura ei välttämättä ole tiennyt asiasta ennen kuin tuomio tuli. Mutta kai noista yleesnä jotain huhuja kulkee ja epäilyistäkin ilman nimi on lehdissä, oliko tästä? Tapahtumapaikkunta eri niin ei ehkä jäänyt seuran haaviin?
  • pesäpalloilijan tapauksessa asia on mennyt ensin SUEK:lle tutkittavaksi epäilynä eettisestä rikkomuksesta tms ja asia on tullut ilmeisesti aika nopeasti(?) seuran tietoon ja seura on sitten itse tehnyt omat liikkeensä koko lailla heti.
  • SUEK:ssa meni aikaa, mutta aika pieni organisaatio se kyllä on.
    • Vuosikertomuksen mukaan 2022 tehtiin 16 henkilötyövuotta töitä ja titteleiden perusteella focus on anti-doping työssä.
    • 22 sivuisessa vuosikertomuksessa anti-doping työstä kerrotaan kuudella sivulla, kilpailumanipulaatiosta kahdella, katsomoturvallisuuteen yksi sivu ja eettisten asioiden (tutkinta + kurinpito + viestintä + asiaan liittyvät kumppanuudet) kokonaisuus on saatu mahtumaan yhteen sivuun.
    • 2022 eettisellä puolella 140 tutkintaa kun pelkästään dopintestejä tehtiin 3169.
    • kaikenkaikkiaan kaikkien oikeusturvan takia pitäisi olla nopeampaa, mutta kysymys kait kuuluu onko nyt resurssoitu oikein?
  • Ei tuo poliisitutkinnasta oikeuden päätökseen ihan nopea polku ole. Kiekkoilijan kohdalla tapahtumasta päätökseen reilu vuosi. Kyllä tossakin oikeusturva on koetuksella.
  • Jääkiekkoilijasta on oikeuden päätös, mutta tuomittu on ilmoittanut valittavansa. Pesäpalloilijasta on poliisi vastikään päättänyt aloittaa tutkinanan. Nähtäväksi jää edetäänkö syyteeseen asti ja toisaalta SUEK:lta tulnee kurinpitopäätös siitä riippumatta ja senkään sisältöä ei vielä tiedetä
Nopeampaa saisi olla sekä poliisi, että SUEK. Kunhan vain joku maksaisi.
 
Viestejä
2,565
Jääkiekossa nyt muutenkin ajatellaan asioista vähän eri tavalla.

Pelaajayhdistyksen lakimiehen kanta on, että raiskaustuomio ei ole JyPille lain mukainen peruste purkaa pelaajan sopimusta ennenaikaisesti.
 
Viestejä
3,218
Jääkiekon pelaajayhdistykselle on kaikkein tärkeintä huolehtia rikolliseksi tuomitun palkanmaksun jatkuvuudesta. Mielenkiintoista.
 
Viestejä
302
Jääkiekon pelaajayhdistykselle on kaikkein tärkeintä huolehtia rikolliseksi tuomitun palkanmaksun jatkuvuudesta. Mielenkiintoista.
Mikäs tossa nyt niin mielenkiintoista on?
Lahtisen tuomio ei ole lainvoimainen eli lain mukaan hän ei ole vielä varmuudella syyllistynyt mihinkään rikokseen.
Eli käytännössä yksipuolisesti ei voi seura sopimusta purkaa.
Siitähän se sirkus syntyisi, jos JYP lopettaisi palkanmaksun nyt ja myöhemmin sit hovista tulisikin vapauttava tuomio.
 
Viestejä
3,218
Mikäs tossa nyt niin mielenkiintoista on?
Lahtisen tuomio ei ole lainvoimainen eli lain mukaan hän ei ole vielä varmuudella syyllistynyt mihinkään rikokseen.
Eli käytännössä yksipuolisesti eivoi seura sopimusta purkaa.
Siitähän se sirkus syntyisi, jos JYP lopettaisi palkanmaksun nyt ja myöhemmin sit hovista tulisikin vapauttavatuomio.
Pitäisi riittää palkanmaksun keskeyttämiseen, kun pelaaja on toiminut seuran arvojen vastaisesti ja siirretty sivuun toiminnasta. Perseilyllä pitää olla seuraukset. Jos pelaajaa ei voi peluuttaa hänen itsensä aiheuttamasta syystä, miksi sille pitää palkkaa maksaa? Vai onko hyllyttäminenkin lainvastaista, koska pelaajahan ei ole syyllistynyt mihinkään virallisesti?
 
Viestejä
302
Pitäisi riittää palkanmaksun keskeyttämiseen, kun pelaaja on toiminut seuran arvojen vastaisesti ja siirretty sivuun toiminnasta. Perseilyllä pitää olla seuraukset. Jos pelaajaa ei voi peluuttaa hänen itsensä aiheuttamasta syystä, miksi sille pitää palkkaa maksaa?
Lain mukaan pitää maksaa eli näillä mennään...
 

ARG

Viestejä
97
Kolmessa pääsarjassa lyhyeen aikaan tullut nyt keissejä esille. Tosin erotuksella, että tuo Lahtinen ja Reasnover molemmat saaneet raiskaustuomiot nopeasti. Eivätkä kummatkaan kyllä liity Rytkösen tapaukseen, että sinällään ei tarpeellista tähän kirjoittaa enempää.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös