Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2021

Viestejä
727
Itse luulen, että Tahko saa Petteri Alasesta paljon paremman lukkarin mitä moni odottaa. Mielestäni oli ainakin top 8 -lukkari viime kauden lopulla Superissa ja hyvällä valmennuksella voi ensi kaudella voi olla top 5 ja sitä seuraavalla top 3 -lukkari. Kehittyi aivan valtavasti viime kauden alkukaudesta loppukauteen Iivarisen opeissa. Kysymysmerkiksi nousee mielestäni Tahkon lukkarivalmennus. Vaikea uskoa, että olisi ihan Iivarisen tasoa, joka on käsittääkseni valmentanut esim. Kivipeltoa, jota monet pitävät superin parhaana lukkarina. Saa nähdä tekevätkö seurat yhteistyötä jollain asteella tässä asiassa, jotta saisivat parhaan valmennuksen nuorelle lukkarille talvella. Alanen on Manse PP:n yhteistyöseuran Ruoveden Pirkkojen kasvatti.

Viime vuonna Alanen pelasi lukkarina Mansessa kaikki pelit paitsi yhden. Itse olen vähän eri mieltä joidenkin aiempien kommenttien kanssa. Mielestäni vahvuudet Alasella on pelinlukeminen, syöttöliike joka on nopea mutta osaa myös vaihdella sitä ja sekoittaa lyöjiä sekä tempon pitäminen lukkarina oikeissa tilanteissa. Parhaimmillaan saa irroiteltua etenijöitä aika hyvin ja tehtyä paloja sieltä. Maskittaa osaa etenijää kakkostilanteessa hyvin etulukijalla. Näppien haun ja heittokäden osalta on ihan hyvä, mutta kuitenkaan nämä fysiikkaan liittyvät ominaisuudet eivät ole vielä ihan kärkilukkareiden tasoa, mutta niissä varmasti kehittyy. Samoin joidenkin joukkueiden pelaajat ja se, millaiset syötöt on kullekin vaikeita (korkea, matala, vaihteleva, sylipallo, tms.), eivät ehkä ole ihan kauhean hyvin Alasella vielä tiedossa, kun viime kaudella eka kausi Superpesiksessä eikä edes pelattu kaikkia joukkueita vastaan. Tolppa pysyy aika hyvin lautasella, mutta ihan Puhtimäen korkuinen se ei ole vielä (tosin ei ole muillakaan lukkareilla juurikaan).
Kuitenkin joissain loppukauden peleissä Alanen jopa dominoi peliä ja teki vastustajan sisäpelistä vaikeaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
727
Top 8-lukkari, kevyesti. Sitä oli Huuskokin, juuri ja juuri, ja Alanen on todennäköisesti parempi, kun on tolppa käytössä ja uskaltaa pyörittää enempi heittorulettia.
Ainakin Kivipelto, Puhtimäki, Komulainen ja Eskelinen on mielestäni edellä (+ ehkä Väliaho, Kosonen ja Ruuska, ehkä ei, vaikea sanoa), mutta niiden jälkeisessä ryhmässä Alanen on mielestäni tasoltaan tällä hetkellä. Tosin kehittymässä kovaa vauhtia. Huuskoa en ole itse hirveästi seurannut lukkarina, mutta katsomieni pelien perusteella pitäisin melkein Alasta parempana kuin Huuskoa tällä hetkellä.
Veikkaan kuitenkin, että Alanen painelee monesta noista edellä mainituista vielä ohi tulevilla kausilla, jos on hyvässä valmennuksessa. Luultavasti jo ensi vuonna joistain.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
845
Jos Elmo-lehden tiedot pitävät paikkaansa, että Tahko olisi Petteri Alasen perässä niin se luultavimmin tarkoittaisi sitä että Kauppinen tippuu pois kokoonpanosta, Vikström siirtyy 1-vahdiksi, ja KT siirtyy linjaan 3-polttajaksi.
Kaipa Elmoonkin on joskus luottaminen :D
Omastakin mielestä KT:n jatko oli hyvä veto Tahkolta. Loppukaudesta jäi ehkä vähän pimentoon KT:n hyvät otteet sisäpelissä, kun huomio kiinnittyi vaikeuksiin lautasella.

Varmasti tuo myös ensi kaudeksi varmuutta Tahkon lukkaritilanteeseen, kun kaikki kortit ei ole 18-vuotiaan nuorukaisen varassa.
 

Elk

Viestejä
887
Olipa hyvä uutinen tuo Huuskon jatkosopimus, ja monessa mielessä. Olin jo huolissani, että jos Huusko poistuu eikä selvästi nykyistä parempia sisäpelaajia (sitä yhtä siihen ykköskärkeen) saada sisään, niin joukkue olisi jäänyt osin onnahtelevan ykköskärjen varaan eikä kakkoskärjen rakentamista olisi kannattanut edes harkita. Se taas olisi tiennyt mm. Hokkasen ja Patovan jäämistä puolityöttömäksi. Haaveet vakavasti otettavasta haastajasta mitalipelejä ajatellen olisi myös voinut hylätä, ja kun tietää, että mm. Nikkasella ja Vartamalla on vain yhden vuoden sopimus, uhkana olisi ollut sen projektin kariutuminen, mistä seurajohdon taholta on viime vuosina puhuttu. Vähän sama tilanne olisi tod.näk. ollut edessä kuin nyt Imatralla ja Kankaanpäällä.

Toinen hyvä juttu tuossa uutisessa on, että ei ole todellakaan häpeä, että pelaajalle ja varsinkaan lukkarille tulee vaikeuksia ja sitä myötä roolinvaihdos. On todella hienoa, että nimenomaan Huusko ratkaisullaan osoittaa, että noin ei ole, kun uskalsi jäädä sinne, missä vaikeudetkin tulivat eikä lähtenyt muille maille. Hienoa nähdä kaveri Tahkon paidassa myös ensi kesänä.
 

LBC

Viestejä
3,628
Huuskostahan on sanottu, että Koden oppipoikana vähän jäljitteleekin Kohosen otteita. Ei kai se nyt paljastunut stalkkeriksi?

Toisaalta ei ole edes toinen Sotkamon lukkari joka on tehnyt saman muuvin.
 
Viestejä
845
Huuskostahan on sanottu, että Koden oppipoikana vähän jäljitteleekin Kohosen otteita. Ei kai se nyt paljastunut stalkkeriksi?

Toisaalta ei ole edes toinen Sotkamon lukkari joka on tehnyt saman muuvin.
Onhan näitä laudalta linjaan siirtoja nähty enemmänkin, muuan Huuskonen tulee ihan parin vuoden takaa mieleen.
 
Viestejä
464
Ensi kaudella on superissa samaa laudalta linjaan -linjaa myös Haminan Henri Heikkilä. Lukkariajoista on tosin jo monta vuotta. Markus Meriläinen taitaa olla Koden ohella tunnetuin esimerkki tai sitten hieman vanhemmalta ajalta Kalevi Luoma.
 
Viestejä
11,785
Onhan noita vielä esim Laakso ja eikös joku ole palannut takaisinkin?

Mutta oliko ennen järjestelyjä, että ykköslukkari menee linjaan ja kakkoslukkari sitten lautaselle tyyliin Eskelinen - Liukku viime kesänä useamman kerran?
 
Viestejä
743
Ainakin Tahkossa vaihdeltiin pakkoja Laakson ja Hartikaisen välillä vähän lyöjän mukaan kaudella 1997
Olli&Arto.GIF
 
Viestejä
1,470
Seurasin Alasta Mansen vieraillessa Pihkalassa. Kuten sanoin ei hän tehnyt sen paremmin suurta negatiivista kuin positiivistakaan vaikutusta. En muista enää missä vaiheessa kautta peli tapahtui. Alasen suoritus oli kuitenkin mielestäni jossakin määrin Huuskoa parempi kyseisessä ottelussa Alasen otteiden ollessa rauhallisempia ja tasaisempia. Tahkon pelinjohtoa on todennäköisesti askarruttanut Huuskon ailahtelevaisuus. Suoritusten taso vaihteli liikaa eikä takuita hyvästä suorituksesta tärkeässä pelissä oikein ollut. Toivotaan, että Alanen saa tasonsa vakiinnetettua hyvälle tasolle jotta pelinjohdolla olisi yksi huolenaihe vähemmän.

Mutta hyvän syöttövalmentajan Alanen tarvitsee. Mieleen tulee yksi pujopartainen autokauppias...
 
Viestejä
845
Tänään julkistettiin että Rondo ei enää ensi kaudella jatka Haminassa. Tahkoon?
Vaihtajana monipuolisempi kuin Jömperö, taitaa lyhyet lyönnit mallikkaasti ja omaa kohtalaiset jalat. Pystyy myös tarvittaessa pelaamaan ulkona.
Mitä mietteitä muilla palstatovereilla?
 
Viestejä
449
Kuulin kyllä
Kyseinen herra on ensi vuonna JoKon pelinjohtaja :confused:
Oikeasti ihan turha haikailla Rippen suuntaan. En väitä, etteikö olisi varmasti hyvä monessakin pesikseen liittyvässä hommassa, mutta on kyllä melkoisesti nostanut myös omaa rimaansa palkkioiden ja muiden vaatimusten suhteen. Eli suoraan sanottuna hinnoitellut itsensä ulos.
JoKossa rahaa ilmeisesti riittää kyntämään suomarin keskikastia.
 
Viestejä
428
Haluaisin tietää, mistä Tenavapallo on tietonsa onkinut, Tahkossa on ainakin 3 ylipalkattua pelaajaa, Ripen toiveet olivat tiettävästi varsin kohtuulliset, wannabe-pomot torppasivat homman, moni tietää millaista on olla heidän sylkykuppi hävitessä ja muuten ei kehuja tullut, olihan RR 2-pj ja tiesi asian, en ole keneltäkään kuullut, että pelaaminen tai pj-homma olisi jäänyt rahasta kiinni. Olen kuulopuheiden varassa, mutta kaikki puheet saman suuntaisia, palkasta en tiedä muuta kuin että se ei ole ollut este milloinkaan, ei ainakaan virallisesti ole näin sanottu seuran puolelta ⁉️
 
Viestejä
428
Tuli vielä mieleen, kun Rönkkö/Elmo sanoi Nikkasen ja Vartaman tulleen kalliiksi Tahkolle, silti täällä toivotaan tason nostoa, enkä väitä ketään, myöskään paria muuta, ylipalkatuiksi, minä en tiedä palkkoja, uskon vaan heitä, jotka sanovat tietävänsä, missä mennään ja jotkut saavat enemmän kuin ehkä olisi tarpeen, mikähän oli Vierimaan tilanne, miksi lähti, en tiedä, hinnoittelu ehkä? Näitä voi pohtia tappiin asti, jos ei tiedä faktoja, siis sanotaan vain se, mikä tiedetään, tarkoitan kaikkia juttuja, vaatimuksista palkkoihin, minä ainakaan en tiedä niistä, mutta aina voi arvailla, jos ei tiedä😇
 
Viestejä
34
Tänään julkistettiin että Rondo ei enää ensi kaudella jatka Haminassa. Tahkoon?
Vaihtajana monipuolisempi kuin Jömperö, taitaa lyhyet lyönnit mallikkaasti ja omaa kohtalaiset jalat. Pystyy myös tarvittaessa pelaamaan ulkona.
Mitä mietteitä muilla palstatovereilla?

Kuuleman mukaan neuvottelee Kouvolan kanssa, mene ja tiedä sitten
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös