Supervuoro

HP 2019

Viestejä
4,565
Eikös Koplalla olis tarjolla Nokkala apuihin loukkaantumisiin. Ottelukohtaisella sopimuksella ois myöhemmin tarvittaessa myös Koplan käytössä. En kyllä tiedä yhtään antaako Kopla , luulisi Nokkalaa ainakin kiinnostavan ?
Eka peli vasta. Riippunee paljon Hemen vamman vakavuudesta miten pulassa tässä ollaan. Ja Nokkala ei ehkä ole ratkaisu todelliseen haasteeseen vaikka mistäs ton nyt vielä tietää ja tällanen rivikatselija varsinkaan.

Ja tuskin rahaakaan mitenkään ruhtinaallisesti jemmassa on. Jos olisi niin kai joukkue olisi toisennäköinen. Tai voihan se olla, että Haminaan ei saa pelaajia edes rahalla.
 
Ei vielä avaukseen ehtinyt paikalle, mutta pesisliveä seuraten jäi sisäpelistä kärjen osalta vaikutelma viime kauden haasteiden jatkumisesta. Varmaa kentällemenijää ei vielä taida olla numerolle 1, ja jos sieltä kentälle pääseekin, niin hemellä on vaihtaminen vähän arpapeliä viime kesän tapaan. Toivottavasti valmennukselle selvisi kehityskohteet kesäksi, kun pääsivät vertaamaan saman tien peliä ennakkosuosikkiin.
MUOKS. Kauden alussahan tässä vielä kyllä ollaan, joten suurempaa otantaa kaipaillaan.
 
Viestejä
4,565
Tosin olen edelleen sitä mieltä, että ykkösen runkosarja on kuin 400 m aidat, huonoa starttia ja huonoja ekoja aitoja ei oikein loppukirillä paikata mutta ei startin tarttee olla huippyhyvä jos vain jaksaa 13 askelen aitavälejä tarpeeksi pitkälle.

Eli mitähän mä olin sanomassa :unsure: ehkä jotain sellasta että jos on joku rosteri hankittu niin sillä pitäisi sit pystyä menemään myös. 23 kierrosta runkosarjaa jäjellä.
 
Noin - kauden avauspeli pelattu ja Manse PP vei ansaitusti pisteet Vallikentältä superin jälkeen.

HP - Manse PP (3-0,0-9,1-5)

Ottelu oli kaksijakoinen. Manse ei ollut ekalla jaksolla pelissä mukana juuri lainkaan ja HP toisaalta pystyi peittämään heikkouksiaan ja vei ekan jakson koko lailla kaikilla tilastoilla ja kun Manse vielä antoi avausjuoksun harhaheitolla oli elan jalson paremmuus selvä. Mansella oli vaikeuksia päästä kakkoselle ja vaikka HP:n kärki Lantiainen-aheikkilä ei toiminut lainkaan muu joukkue hoiti sisävuorot kotiin.

Toisen jakson HP aloitti sisällä hyvin, Lantiainen ei edelleenkään päässyt kentälle mutta kärjestä kuitenkin tehtiin ajo Mahlamäelle. Kotiin kuitenkin palo ja vielä kopinnostosta paloi itse, Ville Aaltokaan ei pystynyt kotiutukseen mutta näytti kuitenkin kohtuulliselta. HP yritti kärjestä kotiutuksia.

Sisään tuli sitten taikajuomaa juonut Manse. Näpertelystä oli luovuttu ja palloa lyötiin reilusti ja Haminan kentän liike hyytyi täysin. Ei oltu yhtään mukana kahden pesävälin vientejä tuli useita. Kun vielä pari annettiin räpylästä niin jakso oli aikalailla taputeltu ekassa vuorossa.

Loppujakson Manse piti henkeä yllä ja HP ei oikein edes pyristellyt. Neljännen aloittavalla Heme Heikkilä loukkasi takareitensä kolmostaipaleella ja nilkutti kentältä pois, pelin jääminen kesken oli selviö.

Superiin siis Kauppinen räpylään, nuorempi Mäkelä ykköseksi ja Lantiainen kakkoseksi. Rakennettiin kolmostilanteita mutta vain yksi juoksu tuloksena kun mansen kolmosvahti pystti torjumaan Mahlamäen rajalyönnin. Lyönti oli niin kova, että pallo ei kestänyt räpylässä mutta räpylätorjunta riitti estämään useammat juoksut.

Manse sisään ja aluksi näytti hyvältä mutta sitten jatkui tötöily. Harjulta kohti tulout kentällemenolyönti ja kunnari - Vuorela haki lyönnin vielä ihan kohtuullisesti mutta jos ei taittoheityokaan tartu taitossa niin ei sitten. Manse rakensi sitten tietty ajon ja HP torjui kaksi ekaa kotiutusta ja lyömään Ville Kero. Kaksi lyöntiä torjuttiin mutta kolmas sitten ei tarttunut linjassa räpylään vaan muutti sen verran suuntaa että pallo ohitti myös kopparin. Hakeminen ei kiinnostanut joten 1+3. Toivottavasti loppukaudesta ei juoksueroja tutkita.

Parempihan tuon ottelun selvästi voitti. HP:lle jäi paljon tehtävää ja Heikkilän loukkaantuminen pakottaa varmaan miettimään. Tänään ei kärki toiminut sisällä ja silti otettiin jaksovoitto. Ulkopeli sakkasi toisella jaksolla pahasti puhumattakaan superista,

Toisaalta jos ja kun Manse on ennakkokaavailujen mukaisesti sarjan paras joukkue niin ei tämä niin älyttömän huonolta näytä. Loukkaantuminen kauden ekassa pelissä saa kyllä kaipamaan Mansen rosterin kaltaista listaa.

Yleisöä kohtuullisesti tuomaritoiminta tasapuolista vaikkakin kotipesässä hieman ailahtelevaa , keli mukava ja yleisöä kohtuullisesti tonnin pintaan josta osakiitos Mansen faniporukalle.

Nyt sitten viikon tauko ja sitten vieraaksi tulee SoJy II, sitä odotellessa.
Ratkaisija ei kyllä ollut Kero mikäli pöytäkirjaa katsoo ja se on oikein.Tosin kunnaria ei ole merkitty kenellekään superissa vaikka sellainen näkyi tulevan.Alkukankeutta vissiin toimitsijoilla?
 
Viestejä
10
Ei Heikkilä tainnut siirtää kärkeä eteenpäin kertaakaan, itse pääsi kyllä muutaman kerran. Vuorela sen sijaan esiintyi sisällä positiivisesti. Olen edellisten kanssa samaa mieltä, että kentälle meno ja kärjen eteenpäin vieminen on HP:n akilleen kantapää
 
Viestejä
4,565
Tänään ei kulkenut kärki eikä jälkimmäisellä puolisolla pitänyt räpylä ja ulkopelin liike. Vuorela pelasi tilastollisesti puhtaan sisäpelin vaikkakaan ei päässyt näyttämään kykyjään 2-3 vaihtajana joka kulki kyllä Viki Aallolla sitten. Lisäksi Vuorela joutui muutaman kerran uhraamaan itsensä vaihdolle ja niin ei saisi olla. Mutta ei tänään nähty ollut mitenkään Lantiaisen ja Heikkilän perustaso jos yhtään on tehty talvella oikeita asioita.

Jos ja kun otteet vastedes ovat nousujohteisia ja tasaisia niin ihan hyvä tästä tulee. Tokan jakson ekan vuoron sekä superin kaltaista ulkopeliä ja tokan jakson kaltaista sisäpeliä ei joka ottelussa voi esittää.
 
Viestejä
10
Haminan toisen jakson pelin täydellinen romahdus ihmetytti. Tällaisessa tilanteessa nousee esille myös pelinjohdon rooli. Pelinjohto reagoikin aikalisällä, mutta sellaista kiihkeää tsemppimeininkiä ei näkynyt, kuten esim. viime kaudella Pulliaisen tai aikanaan Vesa Toikan aikana. Nuorelle pelijohdolle haasteita.
 
Viestejä
4,565
Haminan toisen jakson pelin täydellinen romahdus ihmetytti. Tällaisessa tilanteessa nousee esille myös pelinjohdon rooli. Pelinjohto reagoikin aikalisällä, mutta sellaista kiihkeää tsemppimeininkiä ei näkynyt, kuten esim. viime kaudella Pulliaisen tai aikanaan Vesa Toikan aikana. Nuorelle pelijohdolle haasteita.
Jokainen johtaa omalla itselle ominaisella tyylillään ja hyviä menestyksekkäitä tapaoja johtaa on monia. Se vähän mitä olen esim. kiakkoa seurannut niin esim. Jukka Jalosen ja Ville Niemisen ovat hyvin erityyppisiä valmentajia siellä vaihtopenkin takana ollessaan ja kuitenkin kummankin joukkueet voittavat pelejä - ehkä valmentajasta huolimatta? Millaisia ovat sitten varsinaisessa valmentajaduunissa niin ei mitään käsitystä.

Kymen Sanominen otteluraportin mukaan Sieltä meni helppoja palloja, mutta turha ruveta selittelemään. Jätkien täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja seuraavissa peleissä niitä ei saa mennä, Kaikko kuittasi. Samaisen jutun mukaan Hemen loukkaantuminen oli vain reisikramppi. Jos näin on niin joukkue taisi selvitä säikähdyksellä.
 
"Nokkala ei ehkä ole ratkaisu todelliseen haasteeseen."

Jos on haasteena saada hyvä vaihtaja ja perusvarma ulkopelaaja, niin Nokkala on varmaan parhaita, jotka olisivat mahdollisesti saatavilla paikkaajaksi. Pesiksen maailma ei toimi, mutta todettakkon, että Nokkala voitti viime vuonna poikien superin kärkilyöntitilaston ja on pelannut aiemmin ykkössarjassa erittäin hyviä matseja, pystyy myös kotiuttamaan kupperilla. Jos pitäisi valita Heikkilän ja Nokkalan välillä, niin Nokkala on mielestäni vähintäänkin tasaveroinen. Mutta enhän minä tiedä, mikä on todellinen haaste.
 
Viestejä
4,565
"Nokkala ei ehkä ole ratkaisu todelliseen haasteeseen."

Jos on haasteena saada hyvä vaihtaja ja perusvarma ulkopelaaja, niin Nokkala on varmaan parhaita, jotka olisivat mahdollisesti saatavilla paikkaajaksi.
...
Mutta enhän minä tiedä, mikä on todellinen haaste.
Niin, mitä sanoinkaan omassa viestissäni omaksi käsityksekseni...

Siis Nokkalahan mahtuisi taidollisesti heittämällä HP:n rosteriin ei puolta sanaa siitä. Mitäänhän en tiedä, mutta en yllättyisi jos sopimusta olisi yritetty. Jos katsoo vaikka Mansen pelaajalistaa niin onhan se vaikuttavan pitkä vaikka tuossa kait on harjoitusringissä mukana olevia junnujakin, mutta niin on HP:llakin.

Nyt kun joukkueen mukaan Hemen kohdalla oli kyse krampista niin akuuttia tarvetta linjapelaajaksi ei pitäisi olla ja kait joukkuetta koottaessa on pitänyt varautua loukkaantumisiinkin luulen mä ja tuohon kokoonpanoon on resurssit huomioiden päädytty. Toki jos ykköskärjessä pelaava linjapelaaja putoaa pois loukkaantumisen takia niin ainahan se aiheuttaa haastetta joukkueelle ja muualta korvaavan pelaajan saaminen toukokuussa ei ole mitenkään sanottua. Kun eihän tuosta Nokkalankaan saatavuudesta kait me kumpikaan tiedetä.

Kliseisesti, niillä mennään keitä on.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
167
Tosin olen edelleen sitä mieltä, että ykkösen runkosarja on kuin 400 m aidat, huonoa starttia ja huonoja ekoja aitoja ei oikein loppukirillä paikata mutta ei startin tarttee olla huippyhyvä jos vain jaksaa 13 askelen aitavälejä tarpeeksi pitkälle.
Jos sarja kehittyy taas sellaiseksi, jossa nousijakandidaatit pätkivät muut järjestään niin kärkijoukkueiden keskinäiset ottelut ratkaisevat pääasiassa järjestyksen eikä tappioita niissä voi muuten oikein korjata. Onhan näitä Mansea vastaan silti vielä kolme jäljellä ja eroa on vasta se vaivainen piste.
 
V Hämäläinen ei sitten pelannut eilen Haminassa eli huonolta näyttää hänen kannaltaan. Jos Manse lainaa/vuokraa ylimääräisiä pelaajiaan, niin tuskin ainakaan pahimmille kilpailijoilleen. Jään mielenkiinnolla seuraamaan. Sen sijaan J Luoma pelasi ja jopa tärkeässä roolissa (2 p n:eek: 6). Sisällä 67 %. Taitaa mennä, ellei jo ole mennyt, veljestään ohi.
 
HP:n psyyke ei pitkässä juoksussa tule kestämään 0-9 -tyyppisiä toisen jakson romahduksia alkuunkaan.

Joukkueella on paras olla kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen 6-7 pistettä plakkarissa tai mörkö alkaa syömään suoritusta vielä kohtalokkaammin. Pakon alla on ikävä pelata eivätkä epäonnistumiset saa saada päitä painuksiiin. 0-9 jaksovedosta voittamaan supervuoroon?

Ei tule tapahtumaan.
 
Viestejä
4,565
Jos Manse lainaa/vuokraa ylimääräisiä pelaajiaan, niin tuskin ainakaan pahimmille kilpailijoilleen. Jään mielenkiinnolla seuraamaan
Kausi alussa vasta ja pitäisihän niistä uushankinnoista olla selkeää apuakin ja en amatöörinä ole näkemäni perusteella ihan varma onko Mansen rosterin eilen pelaamattomassa osiossa sellaisia pelaajia. Eilisen pelin loppupuolesta tuli kyllä ajoittain viime kesä mieleen - tosin silloin toki lähtökohtaisesti vastustajalla parempia mailamiehiäkin. Mutta olen melko tusinaseuraaja joten tämä on puhtaan harrastelijan näkemys.

Onnistunut ulkopeli on monen tekijän osasumma. Eilen syöttötuomari ja Hangasmaa ei oikein mitenkään löytänyt yhteistä alkuasento/matalalinjaa, sama haaste oli kyllä osin Lassilallakin, HP ei vaan pystynyt hyödyntämään. Linja oli kyllä mielestäni tasapuolinen mutta ei ehkä kovinkaan johdonmukainen.

Välillä ainakin kauempaa katsottu puhtaasti nostettu reilu metrinen ei kelpaa kahtena kertana kolmesta ja sitten välillä tuomitaan saman lukkarin lähes suoraan kiinniotosta nostettu 70 cm suoraksi ja vielä useampaa kertaan niin kyllähän se pakottaa lukkarin antamaan puolikorkeaa kun on jo väärä alla ja etenijä kolmosella/takapesillä. Sitten kun ulkokentän liikkeen ajoitus ei onnistu alkuunkaan siihen puolikorkeaa (josta lyöjän on hyvä pamauttaa) eikä kohti tulevaa palloa saada kiinni tai edes pysäytettyä niin jälki on juurikin niin tylyä kuin numerot olivat.

HP:n psyyke ei kestä 0-9 -tyyppisiä toisen jakson romahduksia alkuunkaan.
Aika harvan joukkueen kestää uskoakseni, ainakaan ykkösessä. Eilen olisi pitänyt pystyä nollaamaan se Mansen toisen jakson eka sisävuoro jo siinä toisen jakson aikana, mutta siihen ei pystytty vaan oma sisäpeli kipsasi täysin ja ulkopeli oli luokatonta. No jos noita tulee lisää niin aika näyttää osataanko toipua, eilen ei ainakaan osattu. Menestys pitää ansaita ja se on ihan ansaittavissa mutta ilman asiallista tekemistä se ei tule.

0-9 jaksovedosta voittamaan supervuoroon?
No go
Sehän tässä omituista onkin. Superin voitto oli melko lähellä koska Manse ei pystynyt tappamaan superia sen lahjakunnarin jälkeen heti.

Lassilan Keron voittojuoksuun saatiin siis osuma linjassa joka sitten kääntyi kopparin tavoittamattomiin ja toisaalta oli tosi lähellä ettei HP tehnyt kahta tai kolmea juoksua Malkamäen lyönnillä superissa. Mansen kolmosvahti sai sen verta enemmin osumaa palloon että se ei Kirkkojärven rantaan kokonaan kadonnut vaan jäi kymmenen metrin päähän tms. Manse pelasi kuitenkin superin selkeästi paremmin = ei antanut lahjoja niinkuin HP ja ansaitsi voittonsa.

Muoks: Kero => Lassila
 
Viimeksi muokattu:
Kausi alussa vasta ja pitäisihän niistä uushankinnoista olla selkeää apuakin ja en amatöörinä ole näkemäni perusteella ihan varma onko Mansen rosterin eilen pelaamattomassa osiossa sellaisia pelaajia. Eilisen pelin loppupuolesta tuli kyllä ajoittain viime kesä mieleen - tosin silloin toki lähtökohtaisesti vastustajalla parempia mailamiehiäkin. Mutta olen melko tusinaseuraaja joten tämä on puhtaan harrastelijan näkemys.

Onnistunut ulkopeli on monen tekijän osasumma. Eilen syöttötuomari ja Hangasmaa ei oikein mitenkään löytänyt yhteistä alkuasento/matalalinjaa, sama haaste oli kyllä osin Lassilallakin, HP ei vaan pystynyt hyödyntämään. Linja oli kyllä mielestäni tasapuolinen mutta ei ehkä kovinkaan johdonmukainen.

Välillä ainakin kauempaa katsottu puhtaasti nostettu reilu metrinen ei kelpaa kahtena kertana kolmesta ja sitten välillä tuomitaan saman lukkarin lähes suoraan kiinniotosta nostettu 70 cm suoraksi ja vielä useampaa kertaan niin kyllähän se pakottaa lukkarin antamaan puolikorkeaa kun on jo väärä alla ja etenijä kolmosella/takapesillä. Sitten kun ulkokentän liikkeen ajoitus ei onnistu alkuunkaan siihen puolikorkeaa (josta lyöjän on hyvä pamauttaa) eikä kohti tulevaa palloa saada kiinni tai edes pysäytettyä niin jälki on juurikin niin tylyä kuin numerot olivat.Aika harvan joukkueen kestää uskoakseni, ainakaan ykkösessä. Eilen olisi pitänyt pystyä nollaamaan se Mansen toisen jakson eka sisävuoro jo siinä toisen jakson aikana, mutta siihen ei pystytty vaan oma sisäpeli kipsasi täysin ja ulkopeli oli luokatonta. No jos noita tulee lisää niin aika näyttää osataanko toipua, eilen ei ainakaan osattu. Menestys pitää ansaita ja se on ihan ansaittavissa mutta ilman asiallista tekemistä se ei tule.Sehän tässä omituista onkin. Superin voitto oli melko lähellä koska Manse ei pystynyt tappamaan superia sen lahjakunnarin jälkeen heti.

Keron voittojuoksuun saatiin siis osuma linjassa joka sitten kääntyi kopparin tavoittamattomiin ja toisaalta oli tosi lähellä ettei HP tehnyt kahta tai kolmea juoksua Malkamäen lyönnillä superissa. Mansen kolmosvahti sai sen verta enemmin osumaa palloon että se ei Kirkkojärven rantaan kokonaan kadonnut vaan jäi kymmenen metrin päähän tms. Manse pelasi kuitenkin superin selkeästi paremmin = ei antanut lahjoja niinkuin HP ja ansaitsi voittonsa.
Kuka sen voittojuoksun ja kunnarin manselta nyt oikein löi??pöytäkirja näyttää että Lassila nro 4 ja tällä sivulla ihmiset jotka olleet kenties paikanpäällä puhuvat Kerosta??valehteleeko pöytäkirja vai katsojat nukkuneet katsomossa?
 
Viestejä
4,565
Kuka sen voittojuoksun ja kunnarin manselta nyt oikein löi??pöytäkirja näyttää että Lassila nro 4 ja tällä sivulla ihmiset jotka olleet kenties paikanpäällä puhuvat Kerosta??valehteleeko pöytäkirja vai katsojat nukkuneet katsomossa?
My bad = Lassila se oli. En ehkä niinkään luota ottelukoosteeseen (se ei näytä Lassilalle kirjanpidossa kunnaria mutta kylläkin juoksulistassa) mutta luotan kyllä Manse PP:n sivuun tässä asiassa joka sanoo notta Lassila, jotenkin ajattelin Keroa. Ilmeisesti menin eilen toisesta jaksosta ihan sekaisin ...
 
Pelipäivä lähenee...peli tulee uniin...

HP:lla sakkaa kärki...
Ulkokenttä antaa läpärit räpylästä..taas.
Mojovakin johtoasema menetetään heittämällä ja pojat alkaa taas poraa...

Pelinjohto pyörittelee kielt suussaa ja ihimettelee mikäs ny eteen.

Vieras katsoja kaipaa Leskistä. Ja Lestiä. Ja vanhoja hyviä aikoja...Husulan toimintasankarista puhumattakaan.

Unia unia unia unia....
 
Viestejä
4,565
Tänään sitten jatketaan Vallikentällä. Vieraaksi saapuu kautensa kolmen pisteen voitolla LaU:sta ja 0-1 häviöllä superissa PuPelle aloittanut SoJy II. Jaguaareilla oli eilen peli LaU:ta vastaan kun taas HP on ollut pelaamatta viikon.

SoJy oli viime kaudella ykköspesiksen runkosarjan kuudes eli juurikin keskimmäinen joukkue, sarjahan oli tosi tasainen sijoille 4 .. 10 joukkueet olivat kuuden pisteen sisällä. Eilen LaU:ta vastaan pelasi lukkarina Matias Litmanen kun taas avausottelussa tontilla oli ollut Aapo Komulainrn.

Vastaan tulee siis voittavaa peliä pelannut joukkue, mutta kun otetaan HP:n tavoite sarjan suhteen niin voitto on ainut minkä pitäisi kelvata joukkueelle. Säätiedotus lupaa lämmintä ja puolipilvistä eli erinomaista pesiskeliä, jokohan tänään saataisiin 1000 katsojaa rikki Vallikentällä.

Vallikenttä klo 17 HP - SoJy

Muoks: SoJyn alkukausi korjattu.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös