Supervuoro Verkkolehti »

Haminan Palloilijat 2024

Viestejä
276
No miten tuon nyt ottaa. Miesten joukkueeseen käytetään selkeästi enemmin rahaa ja käytettiin jo viime vuonna saati sitten edellisinä vuosina.

Miesten joukkueen pelinjohdon järjestäminen on ollut HP:lle jo vuosia vaikeaa. Kapanen, Pulliainen, Kaikko ja Mäkinen ovat kaikki 2000 luvulla saaneet väistyä kesken kauden. Kapasen ja Mäkisen kohdalla vaihdon lopputulos oli positiivinen mutta Pulliaisen ja Kaikon kohdalla ei.

Kuitenkin tuolla historialla uuden pelinjohtajan saaminen muualta ei varmaan ole helppoa ja toisaalta viime kesän kuvio oli kyllä erikoinen koska kauden aloittaneen pelinjohtajan kommentit joukkueen mahdollisuuksista ja kyvyistä eivät kauden aikana aina olleet kovin joukkuetta mairittelevia. Kakkospelinjohtajana aloittanut Häkämies sai viuhkan ja lopputulos oli varsin mairitteleva. Koska kyseessä seuran oma kasvatti niin pelinjohtajan vaihto superiin ei olisi ollut helppoa mutta ilmeisesti moisia etsittiin koska Häkämiehen jatkoa ei heti julkaistu.

Ensi kesänä on sitten tiukka koulu edessä. Vaikka kausi menisi miten niin pelinjohtajaa ei tolla historialla voi vaihtaa ja toisaalta säilyä pitäisi. Kokenut kakkospelinjohtaja olisi kyllä musta hyvä saada joukkueeseen mutta taitaa ylipäätään olla pelinjohtamarkkinat olla aika niukat.
Näin itsekin Haminan kannalta asian näen. Vaikea tosiaan varmasti ulkopuolelta on saada viuhkaan jatkossakaan pelinjohtajaa juurikin tuon potkuherkkyyden takia joka on seurassa ollut. Alakastin materiaaliin yhdistettynä tuo pelinjohdon vaihtohistoria ei varmasti houkuttele ketään. Toivotaan, että Häkämies onnistuu mutta erittäin kokematon pelinjohtaja kyseessä joten varmasti kokenutta apuria vaatisi.
 
Viestejä
601
Tässä miesten ottelut "talvisarjassa". Lähde Koti - Haminan Palloilijat
Miesten Talvisuper-ottelut:

To 28.12. Klo 15.30 Seinäjoen JymyJussit - Haminan Palloilijat, pelipaikka Kuopio

Pe 29.12. Klo 15.30 Haminan Palloilijat - Alajärven Ankkurit, pelipaikka Kuopio

La 17.2. Klo 18.00 Vimpelin Veto - Haminan Palloilijat, pelipaikka Seinäjoki

Su 18.2. Klo 11.30 Haminan Palloilijat - Hyvinkään Tahko, pelipaikka Seinäjoki

La 2.3. Klo 18.00 Manse PP, Tampere - Haminan Palloilijat, pelipaikka Tampere

Su 3.3. Klo 14.30 Haminan Palloilijat - Kouvolan Pallonlyöjät, pelipaikka Tampere
 
Viestejä
47
Kyllä tämä talvisarja ainakin näin nousu-/haastajajoukkueen näkökulmasta on perin mielenkiintoinen projekti. Hyvinkin kiintoisaa nähdä minkälaisia tuloksia ja esiintymisiä joukkue Superin joukkueita vastaan pitkästä aikaa saavuttaa.

Varmasti tuo perspektiiviä paitsi joukkueen tekemiseen niin tiiminä kuin yksilöinä, myös kertoo voimasuhteista Superissa vaikuttaneisiin seuroihin nähden.

Mikäli Hamina meinaa pelata sarjassa säilymisestä on ilmeen paras olla tekemisen meininki alusta alkaen. Selitykseksi ei kelpaa että treenikausi kesken. Se on kesken kaikilla.

Höpinää tötteröön ja usvaa putkeen vaan.
 
Viestejä
1,030
HP parhaimmillaan kesällä, kun pomppo nousee. Talvisarjassa harjoitellaan näpsyjä ja muuta vaihtolyöntiä. Onko HP kilpailukykyinen, nähdään osittain jo talven aikana. Tsemppiä treeneihin ja analyysien tekoon.
 
Viestejä
168
Niin,tuo lipputanko oli todellakin paikallisten päättäjien osaamiskeskuksen todellinen järjen riemuvoitto.
Asun Kotkassa ja meillä käy jo urheilututtavuuksien vuoksi aika paljon vieraita eri puolelta Suomea. Hyvin monet heistä toivovat käyntiä Haminassa juuri lipputangon ja tietysti Raatihuoneen ympäristön miljöönkin vuoksi. Kesäaikana käydään aina ottamassa kuva Tervasaarella olevan kehikon edessä, missä lipputanko näkyy taustalla. Ja palaute Haminan kauneudesta on yleensä ylitsevuotavaa. Pesistäkin ollaan käyty katsomassa jopa ummikoiden kanssa ja ensi kesänä tullaan taas.
 
Viestejä
11,818
Kakkospelinjohtaja yhä haussa, mun mielestä lajivalmentajakin uupuu. Rosterissa siis 19 nimeä joista 8 alle 20 v ja niistä kahdeksasta kait vasta kahdella varusmiespalvelus käytynä.lopuista kuudesta viisi taitaa olla siinä iässä missä yleensä palvelukseen mennään. Johannes Kiri taisi jossain lehtijutussa kertoa menevänsä palvelukseen tammikuussa.


Kakkospelinjohtajaansa HP ei ole vielä ilmoittanut.

– Sitä on kartoitettu, mutta emme ole sellaista vielä löytäneet. Päteviä pelinjohtajia ei hirveästi ole markkinoilla tarjolla. Meillä ei ole pakkotilannetta kakkospelinjohtajan saamiseksi, vaan kartoitamme rauhassa erilaisia vaihtoehtoja. Jonkinlainen ratkaisu asiaan varmasti löydetään, Hovi kertoi.


 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,030
Alkaa olla rosteri sitä luokkaa, että ”oikean” kokoonpano löytäminen alkaa olla isomman työn takana. Toivotaan, että löytyy ennen kuin sarja päättyy.

Taitaa olla HP: n historian laajin valikoima, on nuoruutta ja sitten sitä toista. Kyllä tuosta pitää löytyä joukkue, joka säilyy sarjassa. Tasainen joukko, josta mielestäni puttuu kuitenkin se yksittäinen kantava voima, joka esimerkillään johtaisi joukkuetta. Hyviä pelimiehiä toki kaikki tyynni. Koska pelaajajoukko on laaja ja variaatioita on varmasti paljon, on vaikea arvioida joukkueen kilpailukykyä.

Kriittisimpänä pidän etukenttää ja erityisesti lukkarin tontia. Riittääkö ja kestääkö Eliaksen käsi kovaa sarjaa koko kauden. Varamies toki on, mutta taso ei vielä ehkä riitä Superiin. Takakenttä on sitten se toinen riskialue. Onko siellä riittävästi heittokättä? Takakentälle tapahtunee kiertoa aika paljon, mielenkiintoista nähdä mihinkä kokoonpanoon päädytään sitten tiukassa paikassa. Linjapelaajia tuntuu olevan joukkueessa riittämiin, joten mm. Rouhiksen pelaaminen linjassa olisi yllätys.

Jokeripelaajat ovat yksi mielenkiinnon kohde. Pelataanko yhdellä lyöjäjokerilla? Silloin se on melko varmasti L.Rönkkö. Toivotaan hyvää kautta Laurille. Jullin mukaantulo tarjoittanee sitä, että toinen lyöjäjokeri ( Lese) saanee vähemmän peliaikaa. Lisäksi Hemen rooli lienee etenijä/vaihto ( tai toisinpäin).

Mielenkiinnolla jään seuraamaan Talvisarjaa. Siellä varmasti kokeillaan monenlaista, tuskinpa siellä mestaruuteen tähdätään. Olisi hyvä, jos joukkueessa on mukana scouttaaja pelijohdon tukena kesää varten. Pelinjohto tarvitsee ehdottomasti oman taustatukijoukkonsa. Onkohan lukkarivalmentajaa? Ei olisi pahitteeksi. HP näyttää kuitenkin olevan tällä kertaa tosissaan💪
 

MRO

Viestejä
203
Jokeriosastolle on nyt kyllä tunkua isosti.

Koska tuossa rosterissa on todella ohkaisesti kotiutusvoimaa, niin Rönkkö on ainut 100% varmuudella jokeripaidan pukeva pelaaja, mutta sitten homma on enemmän auki.

Leskinen, J.Toikka ja Heikkilä ainakin tyrkyllä. Nuorisokaartista voisi myös jonkun kuvitella kilvoittelevan etenijäjokerin paikasta.

Paljon on nyt siitä kiinni ensinnäkin, että mihin kuntoon ja pelivireeseen Toikka ja Heikkilä pääsee. Tuossa on monta kysymysmerkkiä lähtien vaikka siitä, että onko Heikkilästä numerolle, eli riittääkö ulkopelitaso pelaamaan vaikka jotain 3-vahtia? Ja mille mallille saa juoksukunnon pitkän pelaamattomuuden jälkeen?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
276
Nyt on tosiaan Haminassa omaan silmään saatu ensimmäistä kertaa (aikoihin) Superiin joukkue jolla pitää säilyä. Aikaisempina vuosina särkymävaraa ei ole ollut yhtään ja esimerkiksi kaudella 2021 Hangasmaa taisi loukkaantua ekassa pelissä ja Sasu Toikka oli ensimmäisen kolmanneksen poissa. Hyviä nuoriakin nostettu mukaan.
 
Viestejä
27
Muutaman hetken joukkueen kasaantumista sulatelleena voi taas kerran sanoa, jopa ehkä aikaseimpaa enemmän tosissaan että kyllä sitä kesää taas odottelee ! Hyvä ja aikaisempia superi vierailuja laajempi pelaajisto, kuorrutettuna HP-ikoneilla. Joko ois jullin ja hemen kesä?? Toivottavasti ihmiset löytää Vallikentälle isosti ja tunnelmaahan on aina. Nyt ME säilytään !
 
Viestejä
11,818
Naapuriseurasta mutta ovat maininnan ansainneet.

Oli mennyt tämä ihan ohi, SuPon Pirttilään tulee hiekkatekonurmi keväällä 2024. Älyttömän hieno homma ja hatunnoston arvoista rohkeutta SuPo:lta lähteä tekemään tuota projektia ja viimein alkaa maalikin häämöttämään.

 
Viestejä
1,485
Naapuriseurasta mutta ovat maininnan ansainneet.

Oli mennyt tämä ihan ohi, SuPon Pirttilään tulee hiekkatekonurmi keväällä 2024. Älyttömän hieno homma ja hatunnoston arvoista rohkeutta SuPo:lta lähteä tekemään tuota projektia ja viimein alkaa maalikin häämöttämään.


Juu on hienoa, että tämä hanke saadaan viivästysten jälkeen valmiiksi. Merkittävä parannus ja lisä alueen pesäpallo-olosuhteisiin.

Tällä hetkellä Vallikentän lisäksi kaupungin ainoa hiekkatekonurmi taitaa olla RUK:n kenttä, eikä se taida olla junnujen käytössä naperoleiriä lukuun ottamatta.
 
Viestejä
27
IMG_2447.jpeg
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös