Supervuoro Verkkolehti »

Alajärven Ankkurit 2024

Viestejä
4,367
Kertooko noin vähäjuoksuinen harjoituspeli jotain hyvää ankkureitten ulkopelistä? Iivonen ilmeisesti onnistui hyvin. Miten muu ulkokenttä?

Voisko näihin laittaa vaikka jotain linkkiä, jotain muutakin tietoa kuin että joo on pelattu. Eihän tää kerro kellekään mitään
 
Viestejä
48
Katselin ja vertailin noita miesten superpesis-seurojen kokonaisbudjetteja, sekä pelaajabudjetteja tulevalle kaudelle. Kokonaisbudjetteja vertailtaessa on silmiinpistävää, suurimman ja pienimmän yli miljoonan euron ero. Siihen valtavaan eroon vaikuttaa varmaankin moni asia, mutta yksi suuri lienee, että ns. "suurseuroilla" siinä on mukana monellakin omaa liiketoimintaa.
Pelaajabudjeteissakin on hurjat erot. Suurin pelaajabudetti ei takaa kultamitallia, eikä pienimmällä budjetilla automaattisesti tipahda, mutta kyllä se kertoo kumpaan kategoriaan joukkue luultavammin sijoittuu, mitaliehdokkaisiin vai ynnä muut sakkiin.
Ankkurit on kokonaisbudjetissa n. 100 tuhatta perässä ja pelaajabudjetissa n. 50 tuhatta perässä, siitä mikä olis jo kilpailukykyisempi, kun uusia pelaajia joskus joudutaan rekrytoimaan. Ankkureiden organisaatio on liian paljon verrattavissa alempisarjalaisten organisaatioihin. Superpesiksessä organisaation on oltava enemmän liiketoimintaa muistuttavaa, eikä mitään oman toimen ohella toimintaa (enemmän sitoutuneita osaajia).

Nuo budjettien julkaisemiset ei mielestäni kuulu liitolle, vaan seuralle, jos katsovat sen aiheelliseksi. Muutama "suurseura" hyötyy liikaa pelaaja- sekä kumppani-markkinoilla. Pienseurat ajetaan budettien julkaisemisilla entistä ahtaammalle.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,043
Viestejä
167
Onhan tuo nyt hieman noloa, että Kortelaisen viime kauden seura on muutamaankin kertaan tekstissä mainittu väärin.

Tarkkana tai laiskanläksyjä tekemään. On sentään yhteen lajiin keskittyvä foorumi.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
3,043
Kiitos huomiosta, tuo ajatusvirhe nyt korjattu juttuun oikein.

Näitä sattuu, kun itse kukin tekee / oikolukee useiden seurojen ennakkojuttuja samanaikaisesti.

Matti Liljaniemi
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös