Haukkui vastustajan pelaajan lapsia vammaisiksi – rajuja syytöksiä Kankaanpään kakkospelinjohtajaa kohtaan

Kuva: Martti Tikka / PuPen ja KaMan sarjassa tunteet käynevät kuumina myös perjantaina, kun sarja jatkuu Kankaanpään kotikentällä.

Kuva: Martti Tikka / PuPen ja KaMan sarjassa tunteet käynevät kuumina myös perjantaina, kun sarja jatkuu Kankaanpään kotikentällä.

Puijon Pesiksen ja Kankaanpään Mailan Ykköspesiksen välieräsarjasta sopi odottaa lämmintä ja tunteikasta pudotuspelipesäpalloa. Tunteet kuitenkin läikähtivät yli heti keskiviikon avausottelussa, ja Puijon pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen esitti kovia syytöksiä KaMan kakkospelinjohtajaa Turo Lauttamusta kohtaan.

Ottelun tuomaristolla oli vaikeuksia pitää peliä näpeissään läpi illan Kuopiossa. Joukkueet tuulettelivat toisilleen hyvin provosoivasti, leuat lonksuivat ja välillä liekki roihahti turhankin korkeaksi.

Toisen jakson kolmannen aloittavan vuoron päätyttyä KaMan kolmoskoppari kiskaisi pallon takakentältä voimallisesti kohti vaihtopenkkiään suunnanneita puijolaisia, mutta pallo ei kaikkien onneksi osunut kehenkään. Tuomaristo näki teon, mutta ei puuttunut siihen.

Myös ottelun päätyttyä saatiin aikaiseksi melkoiset turpakäräjät ja pientä tuuppimistakin kotipesässä.

– Tässä on varmaan kaksi aika sytkäriporukkaa. Tykätään tuuletella ja nautiskella, Kankaanpään Mailan pelinjohtaja Atte Hakala kertoi.

Ronkainen oli lehdistötilaisuudessa jo valmiiksi tulistunut monesta muustakin asiasta.

– Mä kyllä ihmettelen, että tällaset saatanan tuomarit tällaisiin matseihin. Täällä on ihmisten pelaajaurat ja joillakin työpaikat kyseessä. Sitten tämmöistä tapahtuu.

– Se Surakan estäminen ei ollut lähelläkään sektoria! Se tippui siihen kengän juureen. En tiedä, miten te saitte siitä estämisen ja vapaataipaleen, Puijon pelinjohtaja korotti ääntään.

Toisen jakson kolmannen lopettavalla PuPen lukkari Seeti Surakan todettiin estäneen näppiä lyönyttä KaMan pelaajaa. Otteluvideon perusteella kuopiolaislukkari ei tosiaankaan ollut lähellä lyöntisektoria ja näppilyönti tippui lähes puoli metriä etulaittomaksi.

Ronkaisen kierrokset vain nousivat, kun hän viimein pääsi asiaan, mikä oli ollut kielen päällä koko lehdistötilaisuuden alusta lähtien.

– Sitten viimeinen asia. Me tullaan tekemään Liittoon tästä ihan satavarmasti viesti. Jos vastustajan kakkospelinjohtajalla on huono olo ja paha olo, mä ymmärrän, että se voi räkyttää koko pelin ajan.

– Julkisesti tässä sanon: tulee haukkumaan meidän pelaajan lapsia vammaisiksi. Semmoista ei vittu katota yhtään!

Kankaanpään Mailan kakkospelinjohtaja Lauttamus oli läpi ottelun näkyvästi esillä aina, kun kaarella jonkinlaista hässäkkää, tuulettelua tai provosointia oli. Ottelun videotaltioinnin perusteella tosin ei tietystikään ole mahdollista todeta, mitä kukin henkilö kentällä on sanonut tai ei ole sanonut.

– Jos ihmiset on fiksuja, ja miettii minkälainen kaveri on kyseessä, ei tarvitse edes miettiä onko se sanonut semmoista. Siltä voi tulla ihan minkälaisia kommentteja vaan.

– Tämä on kilpaurheilua, ja sitten täällä mennään tuommoisiin, että 2- ja 4-vuotiaita lapsia haukutaan vammaisiksi. Vittu hieno homma Kankaanpään Mailallekin, että tämmöiset kaverit liikkuu täällä pesäpallokentällä, Ronkainen päätti.

Hakalalta kysyttiin tapauksesta, mutta hän kertoi, ettei ole tietoinen asiasta.

– En tiedä asiasta mitään, niin en voi kommentoida. Ei ole hajuakaan tämmöisestä.

Lauttamus kommentoi asiaa torstaina Ylen haastattelussa.

– Tietyssä tilanteessa on käyttäydytty provosoivasti puolin ja toisin. Olen siinä yhteydessä huomauttanut eräälle Puijon pelaajalle hänen epäkunnioittavasta ja provosoivasta käytöksestään.

– Sanoin hänelle, että hänellä on myös lapsia, eihän kotonakaan saa noin käyttäytyä. Tästä asiasta on nostettu tällainen soppa, Lauttamus kertoi Ylelle.

Ottelun lehdistötilaisuuden voit katsoa Puijon Pesiksen YouTube-kanavalta.

Artikkelia on muokattu 17.8.2023 klo 12.15: Lisätty Lauttamuksen Ylelle antamat kommentit.