Gasellit kunnarikunnossa festareilla – ”Pesiskuume on ollut nousussa jo aiemminkin”

Kuva: Miikka Varila / T-paidat lähtivät komeasti kohti kolmosluukkua Ilosaarirockissa.

Kuva: Miikka Varila / T-paidat lähtivät komeasti kohti kolmosluukkua Ilosaarirockissa.

Täpötäysi Ilosaarirock ja pari kovaa lyöjämiestä takomassa keskisaumapommeja yleisömereen. Kyseessä ei kuitenkaan ole esimerkiksi Vimpelin ”Double Trouble”, vaan Gasellit-yhtyeen Päkä ja Hätä-Miikka.

Gasellien keikoilla on näkynyt laajasti pesäpalloteema, joka alun perin sai vaikutteita baseball-kentiltä. Päältä löytyy aina paikallisen pesäpallojoukkueen pelipaita ja fanikamat lentävät yleisöön oikeaoppisella pesäpallolyönnillä.

– Ajatus lähti rakentumaan siitä, kun teetettiin meidän uusimman Kyynel-albumin kanteen bobblehead-figuurit, joita usein baseball-jengien fanituotteissa näkyy.

– Tästä siirtyi sellainen baseball-teema meidän keikoille, mutta jossain kohtaa tuli idea, että miten tämä voidaan viedä vieläkin pidemmälle. Baseballiin meillä ei ollut mitään kosketuspintaa, mutta pesäpalloa ollaan kovasti kouluaikoina pelattu. Siitä se ajatus sitten lähti, Päkä kertoi Supervuoron haastattelussa.

Some-kanavia selaamalla näkyy, että hienoa lyöntipeliä on esitetty jokaisella festarilavalla – niin Joensuun Mailan (Ilosaari), Kiteen Pallon (Tahko) kuin Manse PP:n (Tammerfest) paidoissa. Päkä (oik. Pekka Salminen) kuitenkin nöyränä kaverina myöntää, että hutejakin on mukaan sattunut, eivätkä he ilman harjoitusta ole uskaltaneet mennä.

– Ensimmäiseen otteluun, joka juhannuksena käytiin, lähdettiin ihan kylmiltään ja kovalla itseluottamuksella. Siinä kun sitten muutama huti lyötiin, todettiin että tässähän joutuu vähän treenata, että saataisiin kunnon osumia.

– Ollaan vähän takahuoneessa sitten harjoiteltu. Lukkari antanut muutaman lämpösyötön ja laitettu t-paidat liikkumaan.

Kuva: Puistopepe / Gasellit treenaamassa lyöntiään ennen Ilosaarirockin lavalle astumista.
Kuva: Puistopepe / Gasellit treenaamassa lyöntiään ennen Ilosaarirockin lavalle astumista.

Lajitaustaa ei bändin jäseniltä liikaa löydy, mutta katsomon penkkejä on Itä-Suomessa kulutettu nuoruusvuosina senkin edestä.

– Hätä-Miikalla on mökki Kiteellä ja sehän on Itä-Suomen kovimpia pesispitäjiä. Siellä ollaan sitten Kiteen Pallon matseja käyty yhdessäkin katsomassa, Miikka vähän enemmänkin. Yhden kesän se pelasi Pakilan Veto nimisessä joukkueessa, Helsingissä.

– Aika ohkainen tuo meidän pesistausta on, mutta kesämökin ja kesäfiilistelyn kautta se on ollut aina läsnä!

Nähdäänkö Gaselleja tulevaisuudessa pelikentillä?

– Täytyy myöntää, että pesiskuume on ollut nousussa jo aiemminkin, että sinällään tämä ei ehkä kuitenkaan ihan tyhjästä tule. Itse asustelen Itä-Helsingissä ja täällä Roihuvuoressa Roihuttaret pelaavat naisten Superpesistä. Siellä on joka kesä pitänyt muutama matsi käydä katsomassa.

– Jäädään odottamaan minkälaisia sopimuksia tällaisilla lyönneillä on mahdollista saada. Kolmospesän suuntaan ne mun hyvät piiskat tuntuu lähtevän.

Päkä itse seisoo lähiseudulta löytyvän Hyvinkään Tahkon leirissä, mutta mestaruuteen hän ei vielä usko.

– Veikkaan kapealla seurannallani, että mestari on Vimpelin Veto! Ne on olleet aika ilkeän oloisia tämän alkukauden.

Gasellit nähdään tositoimissa tulevana lauantaina Oulun Qstockissa. Lyöntejä et valitettavasti pääse seuraamaan Ruudun fanikameratuotannon kautta, mutta paikan päällä on tunnelma varmasti katossa.

Kuva: Puistopepe / Pallon sijaan t-paidat saavat kyytiä Gasellien festarikeikoilla.
Kuva: Puistopepe / Pallon sijaan t-paidat saavat kyytiä Gasellien festarikeikoilla.
Kuva: Annika Sorjonen / Ilosaarirockissa yleisö sai mukavan muiston Gasellien keikasta.
Kuva: Annika Sorjonen / Ilosaarirockissa yleisö sai mukavan muiston Gasellien keikasta.