Supervuoro Verkkolehti »

ViVe - Jymy, finaali 2023

Ottelusarjan voittaja?

  • Vimpelin Veto

    Ääniä: 46 56.8%
  • Sotkamon Jymy

    Ääniä: 35 43.2%

  • Äänestäjiä
    81
Viestejä
2,839
Sopimuksen kestosta ei mitään hajua mutta Haimi oli tänään keskipäivällä Marjex-stadionilla katsomassa perheensä kanssa B-poikien ykköspesiksen lopputurnausta, ylpeänä Jymy-lippiksessä. 😀
Nonni👍 Huomenna varmaa innostuu tuulettamaan seisaaltaan ja heittää lippiksen ilmaan kun jymy voittaa tai Roope tyhjentää pajatson. Ja huutaa meidän jymy😀😂
 
Viestejä
1,811
Kouvolan Sanomat huhuilee että:

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Iiro Haimi siirtyy kolmevuotisella sopimuksella Sotkamon Jymyn pelinjohtajaksi.
Tuskin alle kolmen vuoden sopparilla tulee.

Mutta tämän päivän peliin. Kuten moni todennut, niin suoritustasollisesti Vimpelillä vara parantaa, mutta miten sen finaalipaineiden alla onnistut tekemään, onkin toinen juttu. Vedon kannalta huomenna tärkeä peli. 0-2 tappiolla ensi lauantaihin ei ole helppo paikka.
 
Viestejä
1,677
Tämän päivän peliesityksen perusteella tietoisuus Vedon kaatamisesta tsemppaa Jymyleiriä ilman muuta lisää.
Olikohan Vedolla tänään ylilatausta tai -jännitteitä minkä vuoksi peli jäi heille vaisuksi?
Huomisen jälkeen tiedettäneen jälleen lisää!
 
Viestejä
40
Tänään Jymy esitti erittäin hyvää ulkopeliä ja selkeästi oli opiskeltu Vedon lyöntiratkaisuja vaihtotilanteissa. Myös Aapo oli lukkaroinnissa hyvin pelin päällä ja sai lyöntipeliä vaikeutettua. Ainoat selkeät viheet tulivat Jukkiksen kotiutuslyönteihin eka jaksolla ja näin jakso tasan. Veto varmasti taasen ottaa näistä opiksi ja parantaa heti huomenna ts. Jymy ei pääse ainakaan enää yllättämään jopa rohkealla ulkopelillä...
Tämä viimeisin onkin mielenkiintoinen pointti, jota jäin pohtimaan.

Viven läpilyönti- ja kotiutusvoima on tällä hetkellä suorastaan historiallisen hyvä. Tästä seuraa se, että koko kauden ajan suurin osa joukkueista on lähtenyt otteluihin ulkopelin osalta peruuttaen ja varmistellen. Näin myös Vimpeli on joutunut kehittämään peliä siitä näkökulmasta, miten vetäytyvä ulkokenttä nujerretaan.

Jymy lähtikin nyt röyhkeästi haastamaan Vetoa, kuin sanoen: näyttäkää parhaat pomminne. Tämän pitäisi pelata Vimpelin pussiin, mutta uusi tilanne ehkä yllättikin joukkueen.

Kysymys onkin, jos Jymy jatkaa samaan malliin, pystyykö Vimpeli sopeutumaan? Aikaa ei ole paljoa, ja koko kauden aikana se ei ole päässyt hiomaan peliään vastaavaa taktiikkaa vastaan. Näin joukkueen ylivoimaisuus voikin kääntyä sitä vastaan.

Tämä oli toki vain yksi peli ja ratkesi juoksun erolla, ja huomenna kaikki voi olla toisin. Kuosmanen totesi itsekin, että välillä peli Vetoa vastaan voi karata käsistä rumastikin, tiedostaen sen, että painostustyyli kostautuu välillä itsellekin. Mutta välillä se toimii, ja ne tilanteet Jymyn on käytettävä. Tänään se onnistui
 
Viestejä
325
Kun tätä peliä peilaa välieriin niin oliko oikeasti M Kuosmasella ja Komulaisella noin paljon munaa pelata alle tasonsa ajatellen finaaleja? Komulainen paransi välierien viimeiseen peliin paljon ja tänään piti Vimpelin hyppysissään.

Jymy haki ison voiton ja sarja on aivan uusi kaikkien ennakoiden suhteen.
 
Viestejä
274
Noniin, finaalisarja avattu. :cool:


Mahtava ryöstöretki Jymyllä tänään saarikentältä. Ulkopeli oli tänään pitkälti melko rautaista ja Aapon lukkarointi kehittyi tähän otteluun roimasti välieräsarjasta. Mailassa Jymyn onnistujina jäi mieleen Vikström, Pekkinen ja Roope. Mahtavaa, että Vikströmiin löytyi luottoa ja sai jatkaa #2 hihassa, vaikkakin aiemmin välieräsarjassa oli välillä aika synkkääkin.


Huomenna sitten uusi matsi Hiukassa ja taas lähdetään 0-0:sta. Tämmöinen haastaja/underdog asema tähän sarjaan sopii Jymylle hyvin. Oma arvaukseni kuitenkin on, että tämä sarja menee game 5:seen, mutta eihän se nyt tekis ollenkaan pahaa ottaa huomenna kotivoitto. Ja toisaalta, voihan se siinäkin tapauksessa silti mennä vitospeliin.
 
Viestejä
126
Jymy oli tänään hyvä ja selkeästi parempi, vaikka tulos näennäisesti tiukka.

Vedon vaihtolyönnit aivan järkyttävää sähläämistä ja kaari nukkui koko pelin. Valmistatuminen peliin kauden tärkeimmällä hetkellä täysin epäonnistunut.

Niskanen vois kans laittaa jo herätyskellon soimaan ja vaihtaa Kanalan ja A. Lassilan numerot päikseen.

Kanala koko pelin yössä ja heikkalan varma kopin räpellys eka jakson lopussa.
Niskasen piikkiin laittaisin kyllä myös osaa..kuumat pelaajat A.lassila ja Mäkelä,Lassilan jäätävä tilanteen teko lopussa,ehdottomasti mäkelä olisi pitänyt laittaa lyömään,olisi varmasti lyönyt ainakin sen tasoituksen.

Äkkiä katsottuna vedon Saukolla ja lassilalla muuten parhaat prosentit kärkilyönneissä ja lassilalla lähes parhaat,jos ei jopa parhaat(ei oo ihan varmuutta ketkä on ykkösvaihdossa) myös ykkösvaihdoissa.

No huomenma jo jatkuu.
 
Viestejä
1,360
Montako juoksua Vimpelin numerolla lyövät saivat tehtyä?

Eivät yhtään. Tämä liittyi lainaukseesi miten?

Kiitokset jälleen sinulle, mukava että joku jaksaa tuottaa vähän laajempialaisia ja syvällisempiäkin analyyseja ainaisten onelinerien sijaan.

Vedolla tänään pahin epäonnistuja mailassa oli Kanala. Omalla tasolla sisäpeliä pyörittäen olishan Veto tuon hoitanut. Mutta jos ja jos.

Kanalahan oli ihan sukka mailassa, totaalinen ohipeli. Toi jossittelu on kyllä turhaa, Alajärvikin pelaisi finaaleissa jos olisi pelannut kaudella paremmin. Mutta ei pelannut. 😁

Parempi voittaa aina ja joka kerta, ellei nyt jotain totaalisen räikeää tuomarivirhettä tule tyyliin ajolähdössä laittomalla pajatso tyhjäksi. Mutta finaalisarjassa kolme peliä pitää voittaa, siinä ei jossitteluille jää sijaa.
 
Viestejä
564
Parempi voittaa aina ja joka kerta, ellei nyt jotain totaalisen räikeää tuomarivirhettä tule tyyliin ajolähdössä laittomalla pajatso tyhjäksi. Mutta finaalisarjassa kolme peliä pitää voittaa, siinä ei jossitteluille jää sijaa.
Näin se on, ja pulinat pois! Ei pelejä vahingossa voiteta.
 
Viestejä
1,733
Kanala jäätyy aina näissä tosipeleissä, siksi olisikin suotavaa että Niskanen olisi hereillä ja antaisi A.Lassilalle vastuuta ykköskeulan vaihtajana.

Huomenna Veto on sitten selkä seinää vasten. Jos huomenna tulee tappio, on jymy käytännössä varma mestari. Nyt katsotaan osaako tomppa reagoida, vai hakataanko päätä seinään.
 
Viestejä
1,733
Hieno voitto Sotkamolle. Veto huomenna pakkovoiton edessä Hiukassa. Roope tuntuu tällä hetkellä pysäyttämättömältä. Hieno peli tulossa 👍
Roope löi hienosti, mutta jymyn kotiutusosasto on käytännössä vain hänen varassaan. Vedon täytyy saada paremmin tilannetta jolloin Vainionpää, Mäkelä ja Rinta-Aho kyllä lyövät ukkoa kotiin paremmin kuin jymy. Sarja ei kestä Vedon kannalta enää yhtään tunarointia vaihtopelissä.
 
Viestejä
40
Pelin jälkianalyysejä lukiessani ja omaakin ajattelua reflektoidessani tuli mieleen, että tuleeko pesistä ajateltua liikaakin lyöjän vireen kautta. Siis jos vaihdot eivät suju, selityksenä on huono päivä tai "pää petti". Ehkä useammin oikea selitys olisikin "styles make fights".

Monessa muussa joukkueurheilulajeissa peliä tarkastellaan match-upien kautta, siis analysoidaan yksittäisiä taistelupareja. Tästä näkökulmasta käy selvemmäksi tuo nyrkkeilyn puolelta lainattu ajatus, että taisteluparin vahvuudet ja tyylit ennustavat lopputulosta paremmin kuin pelaajien yleinen pelin taso.

Esimerkiksi käyköön Vikström. Hän on runkosarjassa loistava ja puolivälierässä todella hyvä, mutta välierät tahmoivat. Analyysi oli, että hän oli kadottanut vireensä, ja itsekin spekuloin kuntopohjan pettämisellä. Tänään mies olikin sitten sisällä ihan pitelemätön.

Ehkäpä kyse olikin siitä, että Jani Lassilan syötöt olivat sellaisia, ettei Vikström osannut lyödä niihin. Lassila tuskin on kokonaisuudessaan parempi lukkari kuin Kinnunen, mutta juuri Vikströmiin hänen tyylinsä puri.


Seuraavat matsit näyttäkööt, oliko yleensä vuorenvarmalla Kanalalla "huono vire", vai oliko Komulaisella jotain tekoa asuan kanssa. Komulainen ei vuorostaan tahtonut saada Jussilaa kiinni, mutta sekään tuskin on koko totuus hänen osaamisestaan. Styles make fights
 
Viestejä
47
Se oli hieno avaus Jymyltä!

Vedolle tästä jäi huomattavasti enemmän parannettavaa. Siksi uskon, että lyhyt valmistautumisaika huomiseen on Jymylle suotuisampi.

Vedon kannalta hyvä asia on, että tuskin enää jäävät noin pieneen tilannemäärään ja sekin riitti silti noin lähelle. Jos pääsevät vyöryttämään takatilannetta vähän normaalimpaan tapaan, niin erittäin kovilla on Jymy. Kotiin löivät kuitenkin tänäänkin sen 5/9. Epäilen myös, että toisena päivänä läpilyöntiyritykset tulevat olemaan vaarallisempia. Ulkopeliin tarkennuksia etenkin 0- ja 1-tilanteisiin pystynevät myös tekemään.

Samalla kuitenkin sillä tavalla jäi positiivinen fiilis, että on Jymylläkin vielä varaa parantaa ja ei kai sovi vähätellä tämän voiton henkistä pääomaa. Tämän päiväisen lisäksi N. Korhonen kun onnistuisi sisäpelissä vielä paremmin, niin saataisin vähän paremmin painetta noihin ajolähtöihin. Roopen lisäksi saataisiin kuumalle Pekkiselle kotiutuspaikkaa, joka voisi olla ihan merkittävä juttu. Ei vaan meinaa tulla sellaista peliä, jossa sekä Vikström että Korhonen onnistuisi sisällä kiitettävästi. Parannettavaa sisällä jäi myös keskipalkille ja Niilolle. Ei voi vaatia Aleksanteri Huotarilta liikoja, mutta onhan se vähän niin, että tässä jengissä numerolla 5 pelatessaan pitäisi pystyä jokunen juoksu lyömään. Todennäköisesti niitä tullaan tarvimaan, vaikka tänään ei vielä tarvittu.

Jymyn ulkopelistä ei tänään yhtä vuoroa lukuun ottamatta voi paljoa parannettavaa löytää. Se on ihan selvä, että räpylävirheitäkin tulee, kun vastassa on noin lyöntivoimainen porukka. Äärirajoillahan siellä joutuu kokoajan vetämään. Tänään se onnistui melkolailla kiitettävästi, osittain toki Vimpelin heikkolaatuisten vaihtolyöntienkin ansiosta. Eikä kyllä saa Vimpelin kaarikaan tästä pelistä kovin hyvää arvosanaa.

Lukkaritaiston tosiaan vei Komulainen. Erinomainen peli Aapolta. Pelinjohtajista Kuosmanen pärjäsi selkeästi paremmin Kinnusta vastaan ja Kinnusen tekemiset pystyttiin eliminoimaan aika täysin. Uskaltanee myös sanoa, että pelisuunnitelmassa ja ehkä yleisesti joukkueen valmistamisessa Kuosmanen onnistui tänään Niskasta paremmin. Pidän Niskasta erinomaisena pelinjohtajana, mutta voisiko Professori Kuosmanen kuitenkin lopulta olla sellainen tekijä, joka kääntäisi tätä Jymylle? Selvästihän Kuosmasen puheista on pitkin kesää aistinut, että hän on valmistanut tätä joukkuetta nimenomaan Vimpelin kohtaamiseen ja ekan pelin jälkeen näyttää hyvältä. Pitkä on vielä matka kuitenkin ja lopulta varmasti pelaajien suoritustaso ratkaisee.

Eipä tässä muuta, on nää hienoja pelejä. Jymyn toivoisi tietenkin voittavan vaikka suoraan 3-0, mutta kyllä tätä sen täydet viisi peliäkin katsoisi.
 
Viestejä
224
En nähnyt peliä livenä, mutta taisi olla hyvä peli, mitä tuosta Ruudun alle 10 minuutin koosteesta voi päätellä.
Oli sitten pikkaisen erilainen Jymy tämän finaalisarjan avauksessa, mitä välierän avauksessa Kempelettä vastaan.
Molemmilla näytti tulevan helppoja räpylävirheitä.

Tilastoja katsellessa suurin ihmetys Vedon 3-tilanteiden määrä, joka ainoastaan 9.
Saa mennä tilastoissa aika kauas, että löytää ottelun missä Veto olisi jäänyt alle kymmenen 3-tilanteen.
Vertailun vuoksi esim. 30.8 pelatussa välieräottelussa Mansea vastaan, Vedolla 3-tilanteita kevyet 26 kpl.

Tullee huomenna toivottavasti jänskä peli, ajattelin katsoa livenä alusta loppuun mitä tänään tosiaan en voinut.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös