Observer sanoi:
Olen katsonut varmasti yli sata ykkösen peliä katsomossa ja aion katsoa jatkossakin. Ei monikaan ykkösen joukkue ole pelaajistoltaan eikä pelinjohdoltaan niin kaavamainen että kopittelu alkaa automaattisesti aina tietystä numerosta. Täysin tarpeetonta puhua mistään väliin jättämisestä ykkösesssä.
Olet sitten katsonut pelejä, mutta et ymmärtänyt näkemääsi? Voihan sitä pesäpalloa toki myös tuolleen "tyttötyylilläkin" seurata. Pääpointti tässä ei nimenomaan ole varsinaisesti kopin noston vähentäminen. Pointti on mitä tehdään lyöntivuoroilla 8-9. Ykköskärjen eteen ei missään nimessä haluta tulppaa. Superissa tämä tehdään siten, että numeron 9 voi jättää välistä.
Alemmissa sarjoissa on kolme vaihtoehtoa. Tavallisin (ja pelin nopeuden kannalta ikävin) on "koppijokeri" eli kentälle pudotetun ysin perään otetaan jokeri, jonka ainoa tehtävä on lyödä kopilla kenttä tyhjäksi. Mm. Imatran vieraillessa Tampereella yksi jokereista ei lyönyt yhtä ainutta "oikeata" lyöntivuoroa, ainoastaan puolen tusinaa koppia. Siinäpä jollekin junnulle todella palkitseva 800 km bussissa.
Toinen vaihtoehto on "piilokärki" jota on käytetty pesiksen alkuajoista lähtien, eli otetaan numerolle 9 pelaaja, joka pystyy myös etenemään. Tätä käytti mm. Manse ja yleensä kärjen ensimmäinen lyönti oli viistomailavälilyönti, jolla saatiin joko etupesät täyteen tai koppi. Kolmas tapa on uhrata kärkimiehen ensimmäinen lyönti koppiin. Tämä puolestaan on ikävää jos kärkimiehen takana ei ole paljon etenemisvoimaa ja kentällemenosta pitää tuhlata yksi lyönti.
Toki niitä muitakin voidaan jättää väliin (esim. hitaat pelaajat numeroilla 4-5 ja joskus numero 7) mutta kun nämä kaverit eivät enää ykköspesistasolla yleensä kopin nostossa kolmasti epäonnistu, niin onko sillä nyt mitään väliä jos niiden ei tarvitse käydä sitä koppia lyömässä?