Supervuoro

Tulostaulut

Viestejä
98
Mitä mieltä olette pesäpallokentillä olevista tulostauluista?

Olin viime viikonloppuna katsomassa Jyväskylässä Kirittärien ja PesäYsien ottelua ja eksyin katsomossa lähes 10 hengen amerikkalaisen turistiseurueen keskelle. Siinähän sitten sai juurta jaksain selittää mitä kentällä tapahtui ja myös tulostaulun eri numeroiden tarkoituksen. Heidän mielestään tulostaulu on liian sekava. Olen täysin samaa mieltä. Jos ei lajia juurikaan seuraa, ei tulostaulusta ota varmaan mitään tolkkua.

Tulostaulullahan on ihan liikaa tietoa: mm. sen hetkisen lyöjän numero ja viimeisen lyöjän numero. Ei tavallinen katsoja tee näillä tiedoilla yhtään mitään. Sitä varten on kuuluttaja. Ottelun tilanne ja juoksut, palot sekä vuoroparit on tärkein tieto. Nämä amerikkalaiset ihmettelivät mm. sitä, että miksi ensimmäisen jakson lopputilanne ei näy missään. Näkyy ainoastaan 1-0.
Sanoin, että netissä pystyy seuraamaan ottelun tilannetta reaaliaikaisesti ja siellä kaikki juoksut ja ottelun tilanne näkyy vuoropareittain vaakatasossa. Samoin sisäpelaajien eteneminen näkyy reaaliaikaisesti ruudulla. Neuvoin heille nettiosoitteen ja amerikkalaiset alkoivat kännyköillään seuraamaan ottelun tilannetta sieltä. Kertoivat heti pysyvänsä paremmin kärryillä.

Tähän ei varmaan mitään muutosta ole luvassa millään paikkakunnalla ainakaan lähiaikoina, mutta heitinpä ilmaan kommentin. Aikoinaan taisi Alajärvellä olla sellainen tulostaulu, missä näkyi jopa molempien joukkueiden kokoonpano. Tuskin on enää?
 
Viestejä
5,881
Itselleni primääritarve on voitetut jaksot, jakson tilanne, vuoropari ja juoksut sekä palot. Mikä oli ekan jakson lopputulos ei oikeastaan pelin aikana kiinnosta.

Sitten seuraava setti itselle on viimeinen lyöjä sekä tämän hetken lyöjä ja monta jokeria on jäljellä. Ei se kuuluttaja koko ajan niitä kerro ja jos juoksuja tehty yli kaksi vuorossa niin ei aina muista kuka on viimeinen.

Jokereita voidaan ottaa putkeen, lyöjiä jää välistä, takaetenijöitä palaa ja haavoittuu joten on hyvä jos taulu tukee tuon hahmottamista.

Eli olen aika tyytyväinen nykyisiin tauluihin. Imatrallahan on multistadikan takia tarjolla ihan iso videoscreeni, joka mahdollistaa melko lailla vaikka mitä. En ole tällä kaudella käynyt niin en tiedä miten nyt hyödynnetään.
 
Viestejä
266
Imatrallahan on multistadikan takia tarjolla ihan iso videoscreeni, joka mahdollistaa melko lailla vaikka mitä. En ole tällä kaudella käynyt niin en tiedä miten nyt hyödynnetään.
Ihan perus tulostaulu, jossa näkyy nuo samat asiat kuin normaalissa taulussa. Mielestäni tuo Imatran taulu on kuitenkin paljon selkeämpi kuin nämä perinteiset taulut. Puolet taulusta sitten pyörittää mainoksia.

Ohessa ruudunkaappaus youtubesta, jossa osittain näkyy tuo taulu.
Screenshot_20180604-110947_01.jpg
 
Viestejä
295
Ymmärrän kyllä, että vähemmän lajia seuraavalle (eikä tarvitse olla siis edes ulkomaalainen) monet tauluista ovat aika vaikeaselkoisia. Sama informaatio kuin nykyisin olisi kuitenkin hyvä taas laji-ihmisille olla tarjolla, joten en haluaisi sieltä mitään poiskaan ottaa.

Vanhoilla tauluilla nyt ei ole mahdollista muutoksiin, mutta noiden isompienkin videotaulujen hinnat ovat tainneet tulla aika radikaalisti alaspäin. Joten kaikkialla missä taulun uusinta tms. tulisi kyseeseen, kannattaisi kyllä samalla kertaa kunnon videotaulu hommata.

Lisäisin niihin paljon uutta informaatiota, enkä käyttäisi osaa taulusta pelkästään mainosten näyttämiseen. Jos siellä jatkuvasti olisi jotakin hyödyllistä tietoa, vilkuilisi varmaan useampi sitä taulua, ja sitä kautta siellä näytettävät mainoksetkin olisivat paremmin esillä.

Esimerkiksi:
* lyöntivuorossa olevan pelaajan perustilastot (lyödyt, tuodot, %)
* pelaajan % kyseisessä tilanteessa (0, vaihto, kotiutus)
* aina vuoronvaihdon yhteydessä voisi näyttää kenttägraafilla kuka ulkopelaaja milläkin paikalla
 
Viestejä
2,152
AP:lle että se lyöntijärjestyksenkin ilmoittava taulu ei ollut Alajärvellä vaan Seinäjoella.

Esimerkiksi Oulussa on sysiipaska tulostaulu kentän laidalla. Ei sitä ota pirullakaan selvää.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös