Supervuoro

Top 5 ulkopelisuoritukset kaudella 2020

Viestejä
828
Hienoja kaikki, mutta ehkä Aapo Komulaisen poltto oli sittenkin spektaakkelimaisin. Hieno draaman kaari ja uskomaton pokka.
 

LBC

Viestejä
1,263
Kopla hyvin edustettuna: miesten neljästä tapauksesta kahdessa Koplan pelaajat pääosissa ja kolmannessa "sankarina" ensi vuoden pelaaja Ossi :LOL:
Hyvin täälläkin. Eskelisen helkutinmoinen haku vs Kopla ja tuo LUOMA! Kyl se @kontiola oli aika oikein valittu ykköseksi, ei ollut edes ainoa tuollainen suoritus Valtterilta. Jumankautaa tuli Ojanperältäkin heti selkärangasta.
Koviahan nuo oli kaikki suoritukset ja jäi vielä ulkopuolellekin paljon. Lehikoisen lyhyiden kotiutusten haut ja Koden suolaukset pompuista jäi ainakin mieleen tästä kaudesta.

Ja muuten se, että ketkähän mahtaa olla Idän lukkarit ensi kesänä? Jesse jos jatkaa tuohon tapaan, ja jos nuori Komulainen pitää pitkälläkin kaudella tasonsa (se on vielä asia joka ei mielestäni ole varma), niin on Kivipellolle haastajaa siinä. Tai mitä tekeekään Välläri Vällis ja Ville. (;))
 
Viestejä
828
No tuota. "Spektaakkelimaisin" ja "ansaitusti ykköseksi rankattu" ei ole aivan synonyymeja. Mietin sanavalintaani tuossa aiemmin kyllä ihan miettimällä, koska en tarkoittanut sitä esittää, että Aapon suoritus olisi noista "paras". Ei minulla ole sellaista pesisymmärrystä vielä, että sellaisen miettiminen olisi edes kiinnostavaa. Oi voi, ja myönnän auliisti, että Koplan ulkokenttä oli tossa matsissa lannistava ja musertava, siitä minulla on kiduttava live-kokemus. :) Pientä balsamia haavoille edes tämä ykköstila! Ja olipa myös Kuosan kiinniotto ihan ilmiömäinen, jopa Kuosa-mittareilla! En halua riitauttaa kakkossijaakaan! Mutta spektaakkelimaisin oli silti (ainakin musta) junnu-Komun pätkä, tai latteemmin sanottuna parasta viihdettä: draaman kaarta, tilanteen rakentelua, pitkittämistä, pokkaa. Vau. Hienoimmat kiinniotot taas sitten tapahtuu sekunnissa tai jossain muussa nanoajanjaksossa, joten ne nyt vaan on vähän eri sarjaa.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reaktiot: LBC

LBC

Viestejä
1,263
Ei minulla ole sellaista pesisymmärrystä vielä,
äh ei oo mullakaan, vaikka olen seurannut ehken vähän pidempään.
Mutta spektaakkelimaisin oli silti (ainakin musta) junnu-Komun pätkä, tai latteemmin sanottuna parasta viihdettä: draaman kaarta, tilanteen rakentelua, pitkittämistä, pokkaa. Vau.
Juu tuo on totta ja kyllä oli pokkaa tehdä liikkeet, mainostin itsekin aiemmin, ja kelpaa mainostaa vieläkin. Tuo on tarkka paikka, kaikki heitot pitää olla oikeasti polttavia, ja niin olivat tuossa kohtaa.
 
Viestejä
75
Se olisi Kopla juhlinut mestaruutta jos näitä highlight-tason suorituksia Valtteri olisi tarjonnut finaaleissa.

Tai Kivipelto olisi tehnyt jotain, vaan kun ei tehnyt.
 
Viestejä
1,231
" Kopla hyvin edustettuna ". Samaa mieltä - kaksi kertaa uimassa Savonjoessa. Myös Olli Heikkala oli hyvin edustettuna, kun lähetti kaksi kertaa Koplan miehet uimaan. :)(y)
 

LBC

Viestejä
1,263
Tarkoititko, kun Laakso meni kahteen kertaan jokeen? se toinen kerta oli kylläkin toisto tapahtuneesta, osin hidastettu.

:p
 
Viestejä
828
Tuo on tarkka paikka, kaikki heitot pitää olla oikeasti polttavia, ja niin olivat tuossa kohtaa.
Hei @LBC. Jäinpä miettimään koska tässä olisi mulle selvästi hyvä sivistymisen paikka: onko siis niin, että jos tuomarin käsi on pystyssä, mutta lukkari ei vain anna periksi vaan haluaa jääräpäisesti kärpäsen, lukkari on turvassa kunhan vain heittää niin salamannopeasti kolmoselle, että käry on lähellä, mikä kai myös edellyttää sitä, että kakkosen etenijä puolestaan on jääräpäisesti jatkanut kärkkymistään lukkarin pelottelusta huolimatta? Siis että jos heitto olisi vain siepparille menevä pelotetteluheitto, ja sen viesti ainoastaan "kiltisti siellä kakkosella!", tai vaikka se menisi kolmosellekin, mutta niin, että kakkosella oleva oikeasti olisi ollut kiltisti kärkkymättä, tuomari saattaisi antaa pesässä olevalle vapaataipaleen? Siis: onko niin, että polttoyritykset ovat aina sallittuja ja "lain suojaamia", vaikka tuomarin käsi olisikin pystyssä? Mutta vain ja ainoastaan sellaiset polttoyritykset, joissa on kaikki polttamiseen tarvittava? Täytyy kyllä sanoa, että pesäpallo on aikamoista, huh. Jo kysymyksen esittäminen vaati suurta henkistä ponnistusta. 🙃
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7,034
En ole @LBC mutta sääntö sanoo, että jos pelituomari on nostanut kätensä rajoittaakseen heittelyä lukkari ei voi kuin syöttää tai heittää polttaakseen eli pallon pitää mennä sellaiseen pesään jonne pallon tullessa ulkopelaajan haltuun on mahdollisuus saada palo.

Tulkintaa on paljon mutta yleisesti ottaen polttoyrityksen tulee olla todellinen. Eli on pakko heittää pesälle ja minusta pallon pitäisi myös saapua pesälle niin että tilanne on täpärä. Jos kakkosvahti tulee heittoa vastaan niin minusta pitäisi tuomita vapaa mutta ainakaan ykköspesiksessä ei aina näin käy.

Kuinka monta kertaa käden nostamisen jälkeen voi yrittää polttamista sääntö ei ymmärrettävistä syistä sano mitään. Tuomari päättää milloin riittää. Muistini mukaan Kopla-JoMa finaalisarjassa Puhti teki palon kolmannella heitolla käden noston jälkeen mutta voin muistaa väärin.

Asia kuvataan sääntöjen 22 pykälässä estäminen
Ulkojoukkueen tarpeettomasta heittelystä ja muusta pelin viivyttämisestä tuomitaan ensin huomautus ja pelin viivyttämisen jatkuessa vapaataivaloikeus kärkietenijälle
Koska sääntö on ylimalkainen niin tulkinta annetaan sitten pesäpallotuomarin ohjekirjassa

”Ulkojoukkueen turhasta heittelystä tuomitaan ensin huomautus ja sen jatkuessa vapaataival kärkietenijälle.” Pelituomarin antaman huomautuksen (käsi pystyssä) jälkeen ulkopelaajilla on oikeus heittää, mutta heittojen on oltava sellaisia, että niillä on mahdollisuus polttaa etenijä tai ainakin oleellisesti vaikeuttaa tämän pesältälähtöä. Ehdoton minimivaatimus on, että huomautuksen jälkeinen heitto suuntautuu suoraan joko lähtö- tai päätepesälle. Säännön tarkoituksena ei ole antaa etenijöille automaattista lentävää lähtöä huomautuksen jälkeen.

Hmm tuossa on myös oleellisesti vaikeuttaa pesältälähtöä eli äärikärkkymisen estäminen sallitaan.


 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
828
Kiitos @MieVaan. Jatkokeskustelut menivätkin sinne minne pitää, eli Tyhmiin kysymyksiin pesiksestä!
Ehdoton minimivaatimus on, että huomautuksen jälkeinen heitto suuntautuu suoraan joko lähtö- tai päätepesälle. Säännön tarkoituksena ei ole antaa etenijöille automaattista lentävää lähtöä huomautuksen jälkeen.
Tämäkin oli erinomainen pointti. Näillä kelpaa briljeerata seuraavalla fanimatkalla :cool:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös