Supervuoro Verkkolehti »

Tahkon leidit 2021

Viestejä
50
Vaikken Tahko-fani olekaan niin täytyy kyllä kehua Kiljusen debyyttiä superissa. Ennakkoon Manse oli varmaan ajatellut, että sieltä lyödään helpot juoksut, mutta Kiljunen suoritti vaaditulla tasolla ja vielä yli sen. Mm. ekan jakson ratkaissut läpilyönnin pysäytys. Hienoa nähdä uusia taitavia nuoria!
 
Viestejä
744
Taisi selvitä syy miksi Laura Kerola oli pois Leidien avauspelistä. Hääkiireet lienevät olleen syynä, kun Laura ja Riku Hokkanen menivät tänään naimisiin. Onnittelut tuoreelle pariskunnalle!
 
Viestejä
10
Tahkon Leidien kauden 2020 pelipaidat vielä tämän päivän huutokaupassa. Huutoaikaa klo 20 asti.

Lisätiedot:
 
Viestejä
527
Tahkon leidit pelasi ensimmäisen kotiottelunsa tänään Pihkalassa ja voitti vastustajansa Mynämäen Vesan suoraan jaksoin 2-0. Jaksot päättyivät 8-1 ja 5-2 Leideille. Leidit aloittivat ottelun tunnustellen, mutta joukkueen päästyä vauhtiin voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Kyseessä oli vasta toinen ottelu leideille ja sarjan häntäpäähän povattu vastustaja, joten kummenpia johtopäätöksiä on vaikea vetää. Kuitenkin silmiini näytti, että Leidien peli oli edelleen vahvistunut ja varmistunut viiime kauteen verrattuna. Uudet pelaajat Sini Mäkeä ja Iina Valkeejärvi tekivät vaikutuksen ottelussa. Kumpikin esitti mallikasta peliä sekä sisällä että ulkona. Mäkelä löi kaksi juoksua ja Valkeejärvi yhden, ja jälkimmäisen lyönneissä on HIRMUISESTI voimaa. Laura Hokkanen ja Lotta Vahvelainen tekivät ottelussa kunnarin naiseen. Ulkopeli toimi kokonaisuutena, ja yksittäisenä suorituksena Titta Siilin juoksi kerran hienosti kiinni läpilyönnin kakkospuoleltalta. Uusi pelinjohtokaksikko Mika Lehto ja Sami Laine selviytyi kotidebyytistä hyvin. Laine oli hyvin sisällä pelissä, ja hänen mailansa laskeutui oikeassa paikassa. Tuloksena oli kaksi juoksua Leideille vapailla lyönneillä. Merkkisakkauksia tapahtui pari kappaletta, mutta ne hukkuivat kelpo yleissuoritukseen. Leidien kärki Netta Rummukainen siirrettiin jostain syystä numerolle 9 toiselle jaksolle.
Mynämäen pelaajista parhaimmat olivat mielestäni hyvää lyöntipeliä esittäneet Mari-Ann Lehtinen ja Johanna Moisander sekä lukkari Veera Tyynelä.
 
Viestejä
527
Tahkon Leidit pelasi eilen vasta toisen kotipelinsä Mansen PP:tä vastaan. Vieraat veivät voiton kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Jaksot päättyivät 2-1 ja 1-3, superi 1-1 ja kotarit 1-2.
Leidien huippuhetki pelissä sattui toisen jakson viimeiseen vuoropariin. Lotta Vahvelainen löi ovelan kierrenäpyn ja lentomerkillä lähtenyt Senja Kaarikivi toi tuulispäänä voittojuoksun. Toisella jaksolla Tahkon Leidien ulkokenttä jonkin verran häpläili ja vieraat veivät jakson. Superi ja kotarit sitten päättyivät miten päättyivät.
Ottelu oli kokonaisuudessaan nihkeä molemmilta joukkueilta. Leidien ykköspyssy Pauliina Harinen löi kaksi juoksua, mutta ei ollut parhaimmillaan. Joten kiireisiltä vaikuttivat "Palen" lyönnit. Leidien ulkokenttä sai Manse PP:n pelätyn ykköskärjen Henna Peltokankaan kokonaisuudessaan hyvin kuriin, mutta tämä onnistui kuitenkin kerran rokottamaan kunnarilla Leidejä. Leidien pelinjohtaja Mika Lehto laittoi yllätysmerkin päälle pariin otteeseen, mutta tällä kertaa ne eivät tuottaneet tulosta. Hyvinkäällä raivonnut myrsky näkyi yleisön vähälukuisuudessa.

Ps. Miksiköhän leidien kärkipelaaja Netta Rummukainen ei ollut kokoonpanossa?
 
Viestejä
1,822
Tahkon Leidit pelasi eilen vasta toisen kotipelinsä Mansen PP:tä vastaan.
Viime kesän kaltaista "lähiotteluparia" ei ole tänä kesänä, joten Tahkolla oli vain yksi kotipeli Mansea vastaan.

Leidien ulkokenttä sai Manse PP:n pelätyn ykköskärjen Henna Peltokankaan kokonaisuudessaan hyvin kuriin
Mansen pelätystä ykköskärjestä torstaina pelasi vain Peltokangas. Ida Lähde oli loukkaantumisen vuoksi kokonaan pois pelistä, ja Virpi Hukka pelailee vielä jokerina palautuessaan alavartalovammastaan.

Mansen aito "pelätty" ykköskärki on tässä: 1) Peltokangas, 2) Lähde, 3) Hukka, 4) Ala-Lipasti
 
Viestejä
744
Kyllähän se on tiedossa, että ne. lähiottelupareja ei ole, mutta tuo oli vasta Tahkon Leidien toinen kotiottelu tällä kaudella johtuen alueen yleisörajoituksista. Ei tässä Manse PP:tä tarkoitettu.
 
Viestejä
527
Tahkon Leidit otti eilen tärkeän kolmen pisteen voiton kun joukkue kukisti sarjanousija Roihuttaret suoraan 2-0. jaksot päättyivät 4-3 ja 8-3 Leideille.
Päällimmäinen vaikutelma ottelusta oli kuinka ja hyvää yritteliästä peliä sarjanousija Roihuttaret esitti. Pääkaupungin joukkueelle voi tämän ottelun perusteella povata valoisaa tulevaisuutta. Voittaneiden Leidien puolelta pisti silmään pääkotiuttaja Harisen suoritusvarmuus. Hän teki erinomaisilla lyönneillä 4 juoksua. Toinen tärkeä pelaaja oli ykköskärki ja koppari Senja Kaarikivi. Hän esti heittäytymisellään läpilyönnin ja ratkaisi 1+2 tuottaneella läpilyönnillä käytännössä toisen jakson Leideille. Kaarikivi on pari viikkoa paikannut Netta Rummukaista Leidien kärjessä ja onnistunut erinomaisesti. Hänellä on kasassa jo 12 tuotua juoksua. Rummukainen teki ottelussa paluun kentille jokeripaita päällä.

Yleisöä oli ihanteellisessa säässä pidetyssä ottelussa 265 henkeä. Enempääkin mahtuisi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
895
Omalta osaltani oli Leidien, ja ylipäätään naisten pesiksen osalta ensimmäinen näkemäni peli tällä kaudella. Ihan viihdyttävä pläjäyshän se oli. Tavallaan tekisi mieli mennä Roihikseen katsomaan tänään, mutta on jo muuta sovittuna.

Mulla ei tätä nykyä ole mitään kontakteja muihin naisten superin joukkueisiin niin en tiedä, miten tuppaavat ottelutapahtumansa järjestämään. Mutta kyllä mua aina Leidien kohdalla mietityttää tuo YP-tasoinen, ellei Suomarimainen fiilis siitä, että yleisön eteen ei paljon viitsitä siellä vaivaa nähdä. Juomapiste on kiinni (vaatii erilliset alkoholiluvat molemmille joukkueille). Osa vessoista jotka miehissä on auki, pidetään lukossa. Fiilistä ei paljoa auttanut se, että ukonilma oli rikkonut kentältä tulostaulun eilen, mutta luonnonvoimille ei tietty mitään mahda.

Mutta kun ei siellä portilla edes kiinnosta se, että onko mulla lippu sisään tullessa vai ei, niin se on jo vähän sellainen heikko signaali. Toki olen varmasti järjestyksenvalvojien tiedossa henk.koht jne. Mutta kaikesta huokuu semmoinen vähän vasurilla tekeminen vrt. miesten tapahtumaan. Se kontrasti on aika suuri. Ja pelataan kuitenkin ylintä sarjatasoa. Tätä kaikkea tietysti voi perustella aina sillä, että ei kannata, kun on niin vähän ihmisiä sisällä. Mutta oisko se myös niin, ettei ihmiset halua tulla sinne sisään, kun tuntuu että se on siellä kentällä toimiville sama, että onko siellä ketään vai ei. Kehä on valmis.

Tällaisia pelin ulkopuolisia asioita tuli eilen mietittyä, tai oikeastaan jo viime kesänä pohdittua. Harmitti, että yhtään eteenpäin ei olla tunnuttu menevän.
 
Viestejä
527
Kieltämättä itseänikin ihmetyttää, että portilla ei vaivaiduta lippuja tarkistamaan. Pluspuolelle ottelutapahtumasta jää esimerkiksi asiallinen ja miellyttävän kuuloinen kuuluttaja ja ennen kaikkea koko ajan kehittyvä ja voittavaa pesistä pelaava joukkue. 400-500 katsojaa toisi jo kovasti fiilistä katsomoon (ja rahaa kassaan), mutta niistä luvuista ollaan valitettavan kaukana.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
527
Tahkon Leidit hävisi tänään Seinäjoen Maila-Jusseille puhtaasti jaksoin 0-2. Jaksot päättyivät 0-1 ja 7-9 Jussittarille.
Ensimmäisen jakson tappion laittaisin osin pelinjohdon ahneuden piikkiin. Tahkolla oli kahden palon tilanteessa nopeakinttuinen Laura Hokkanen kolmosella. Tässä oli voinut hakea vain yhtä juoksua, mutta pelinjohto alkoi täyttelemään pesiä lyhyillä. Seurauksena oli kolmas risti taululle ja jaksohäviö.
Toiselle jaksolle Leidit saivat Netta Rummukaisen ja Sini Mäkelän kunnareilla salama-alun 4-0. Jussittaret vastasi kuitenkin heti omalla Silja Syrjälän lyömällä kunnarillaan ja toipui Leidien alusta. Ex-Leidikapteenin Essi Ritolan pajatsontyhjennys käänsi jakson Jussittarille, vaikka Leidit pystyivätkin kirimään vastustajan etumatkan kahteen juoksuun.
Ottelu ei kokonaisuudessaan ollut kovin kummoinen Leideiltä. Räpylä ei oikein pitänyt, ja vaihtolyöntipeli sakkasi. En ole pitkään aikaan nähnyt Leideiltä niin monia lyöntejä suoraan vastustajan räpylään. Leideiltä palkittiin ansaitusti Sini Mäkelä ja Titta Siilin. Sini Mäkelä on noussut ottelu ottelulta isompaan rooliin joukkueessa. Hän ottaa etukentällä jatkuvasti paloja vastustajan etenijöistä, ja teki nyt toisessa ottelussa peräkkäin kunnarin. Titta Siilinin takarajapuhkaisu tuotti 1+1 juoksua ja herätti Leidien toiveet toisella jaksolla. Kolmanneksi Leidihahmoksi ottelussa nostaisin Netta Rummukaisen. Hänen kentällemenonsa olivat 8/9. Rummukaisen pelissä on numero ykkäselle sopivaa nopeutta ja RÖYHKEYTTÄ.

Leidit kohtaa seuraavaksi Pesäysit ja sitten naispesiksen ZSKA:n eli Jyväskylän Kirittäret.
 
Viestejä
744
Kyllähän Leidien sisäpeli tukehtui pitkälti omiin virheisiin. Niin kuin edellä kerrotaan, niin lyönnit menivät kaverin räpylään tai sitten nousivat ylös. Myöskin harvinaisen monta kertaa jäädyttiin pesien välille, lähdettiin liian myöhään etenemään tai arvioitiin oma sisäpelisuoritus väärin. Kuinka paljon näissä sitten oli lukkari Karjalahden osuutta voidaan arvailla.

Mutta kaiken kaikkiaan parempi joukkue voitti, siitä ei ollut epäselvyyttä. Ei kun uutta matoa koukkuun keskiviikkona.
 
Viestejä
527
Tahkon Leidit saivat tänään vieraaksi Pihkalaan naispesäpallon ZSKA:n eli Jyväskylän Kirittäret. Vieraat olivat tylyllä tuulella ja veivät ottelun suoraan 0-2. Jaksot päättyivät 1-10 ja 1-11 vieraille.

Ottelu oli juuri niin yksipuolinen kuin numerot todistavat. Sisäpelissä Leideillä oli suuria vaikeuksia saada pelaajaa ykköselle, ja kolmostilanteita kertyi koko ottelussa vain 5. Vieraiden lukkari Mari Mantsinen heitti usein korkeaa tolppaa, mikä oli myrkkyä Leideille. Ulkopelissä Leidien räpylä ei pitänyt mistä kertoo vieraiden tekemät 4 kunnaria ja 21 tehtyä juoksua. Monet Kirittärien tekemistä juoksuista tulivat toki hyvillä usein rajoille suunnatuilla lyönneillä. Erityisessä pommituksessa oli Leidien ulkopelin kakkospuoli ja takakenttä.

Ottelu sai minut miettimään, että Leidien takamatka sarjan absoluuttiseen kärkeen on suunnilleen samanlainen kuin Leidien etumatka sarjan pahnanpohjimmaisiin. Kirittävää on siis yhä paljon.

Ottelussa oli suurin piirtein saman verran katsojia kuin aiemmassa Pesäysit kamppailussa. Mukana oli hyvä määrä vierasjoukkueen kannattajia. Olin itse odottanut suurempaa yleisömäärää, mutta ehkäpä osa potentiaalisista katsojista oli jo matkustanut viikonlopun viettoon.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
796
Saunamäkeä tarvittais.olis toinen henki ja räväkkyys.lehdiskö tilaisuuksissakin puhuttat asioista oikeilla nimillä
 
Viestejä
86
Ottelussa oli suurin piirtein saman verran katsojia kuin aiemmassa Pesäysit kamppailussa. Mukana oli hyvä määrä vierasjoukkueen kannattajia. Olin itse odottanut suurempaa yleisömäärää, mutta ehkäpä osa potentiaalisista katsojista oli jo matkustanut viikonlopun viettoon.

Kiitos oli hienoa olla paikalla. Hieno stadikka ja me ainakin teimme oman etelä kierroksen näissä otteluissa kun edellispäivänä olimme Roihu pelissä. Kiva kun liitto (onko sitten sattumaa va mitä....) järjesti pelit näin pääsi katsomaan mukavasti 2 vieras peliä "samalla" reissulla.
 
Viestejä
136
Eilisen Kirittäret - Hyvinkään Tahko -pelin kuvat on nyt ladattu kansioon, eli TÄNNE.
 

Liitteet

  • aIMG_4751b.jpg
    aIMG_4751b.jpg
    961.5 KB · kertaa luettu: 156
Viestejä
527
Tahkon Leidit hävisi hetki sitten kotiottelunsa Lapuan Virkiää vastaan jaksoin 0-2. jaksot päättyivät 1-3 ja 3-8 vieraille.
Päällimmäinen vaikutelma oli, että Leidien keskittyminen peliin ei ollut kohdallaan. Siitä kertoo mielestäni harhaheitot, joita kotijoukkueelle tuli todella paljon. Leidien sisäpeli lähti käyntiin vain kertaalleen toisen jakson kolmannessa vuoroparissa, missä Leidit kavensivat vieraiden 0-6 johtoa kolmella juoksulla. Toki vastassa oli yksi sarjan kärkijoukkeista, joka ei anna mitään tai ainakaan paljoa ilmaiseksi.
Leideiltä palkittiin aivan oikein Anni Heikkilä, Iina Valkeejärvi ja Ellinoora Peltonen.
Sää pesäpallon pelaamiseen ja katsomiseen oli lähes paras mahdollinen, tosin reipas tuuli puhalsi välillä kentällä. Katsojia oli 290.
Viisaammat peliä katsoneet jatkakoon näistä kommenteista.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös