Supervuoro Verkkolehti »

Superpesistä Ylen kanaville

Viestejä
4,321
Kameratyöskentely oli Ylellä sen verran parempaa, että vaihdoin sinne. Ruudun lähetys tuntui vertailussa vähän fanikameralta. Myös ihan mukava selostus ja kommentointi, ei ainakaan häirinnyt mikään.

Tossahan yllä sanottiin että Ruudun tuotantoa oli kuvaus. Harmillisesti Supervuoron arvostelussa ei otettu kiinni siihen, että Kivimäki toki on rutinoitunut pesiskomnentaattori takavuosilta Urheilu TV;n ajoilta.
 
Viestejä
141
Tossahan yllä sanottiin että Ruudun tuotantoa oli kuvaus. Harmillisesti Supervuoron arvostelussa ei otettu kiinni siihen, että Kivimäki toki on rutinoitunut pesiskomnentaattori takavuosilta Urheilu TV;n ajoilta.
Oppikohan ne sitten käyttämään vehkeitä sen pelin aikana?
Ruudusta kun alun katsoin, niin kuvaa oli paljon korkealta pääkamerasta, josta ei oikein palloa erota ja stadionin varjokin tekee kontrastia. Sitten YLEn puolella oli mm pikkukuva kolmospesän etenijöille ja jokin tilanne kotipesästä jäi mieleen, missä nopeasti ohjaaja vaihteli varmaan kolmen kameran kuvat nopeasti.
 
Viestejä
206
Minun täytyy kyllä sanoa, että katsoin Ylen lähetystä tasan yhden vuoroparin verran, ennen kuin vaihdoin Ruutuun ja tuttuun parivaljakkoon Anssi Ritari - Antti Tokkari.

Syy: Ylen selostaja ei tuntenut pelaajia. Hän sanoi vaan "nyt ulkokenttä poltti" tai "nyt ulkokenttä laski etenijän kentälle" tms.

Ritari tuntee pelaajat ja puhuu aina nimillä. On katsojalle paljon parempi, kun Ritari sanoo, että Niko Korhonen poltti tai Hannes Pekkinen häpläsi.

Toivottavasti Ylen selostaja opettelee tuntemaan pelaajat ja heidän ulkopelipaikkansa eri tilanteissa seuraavaan lähetykseen.
Tuli mieleen tuosta omat selostukseni alkutaipaleet jääkiekon parissa, kun vastustajan pelaajat olivat täysin tuntemattomia, niin siinä sitten vaan vedin tyyliin, että "JoukkueX:n pelaaja saa jäähyn", "JoukkueX:n pelaaja tekee maalin" jne... Täytyy myöntää, että vähän nolottikin välillä, mutta minkäs teit.

Tulee tuollaisesta:
"nyt ulkokenttä poltti" tai "nyt ulkokenttä laski etenijän kentälle"
kyllä katsojallekin äkkiä hoopo olo. Tuossakin minun mielestäni voisi paremmin puhua joukkueesta, kuin ulkokentästä.
Kuulostaako vähän paremmalta, että Mansella/Sotkamolla pallo polttaa, kuin ulkokentällä?
 
Viestejä
433
Supervuoron arvostelu Ylen ensimmäisestä tv-lähetyksestä


Pitkänen hoiti oman ruutunsa ammattitaidolla ja laadukkaasti, mutta kaksi kultamitalia ja Vuoden pelinjohtaja –valintaa Vimpelissä voittanut Kivimäki oli heti tähti.

”Sämpy” kommentoi ottelua juuri sillä tavoin kuin oli tarpeen, kun kyse on Ylen lähetyksestä suurelle yleisölle, ei vain pelkälle pesiskansalle. Selitykset eivät olleet liian yksinkertaisia, jotta pesisniilot olisivat kokeneet kommentoinnin kiusalliseksi, mutta harvemmin pesäpalloa seuraavalle Kivimäen anti pelistä avasi peliä varmasti paljon.
Itse jonkin verran vaihtelin Ruudun ja Ylen lähetyksen välillä ja mielestäni kamerat ja kuvaohjaus oli täysin sama itse pelin osalta? Graffat ja ennakko- sekä kentänlaitahaastikset ja juonnot erit.
 
Viestejä
93
Ylen lähetysten tulostaulun grafiikat tällaiset. Logot vähän hölmösti näkyy mutta hienompi kuin Ruudun.
yle-pesis2023.jpg
 
Viestejä
206
Katselin Ylen tarjoamaa lähetystä ja kyllä tuli Ritari-Tokkari kaksikkoa ikävä. No, onneksi Ruudun puolella samaisessa pelissä oli paikallinen selostaja ja vaihdoin sinne.
 
Viestejä
539
Ylen pari aiempaa lähetystä ovat olleet laadukkaita ja mukavia katsottavia mutta tänään nähtiin miten paljon selostaja voi pahimmillaan syödä lähetyksen laadusta. Mikko Hannulalla oli punainen lanka täysin kadoksissa ja lähetystä kelpaa esitellä malliesimerkkinä epäonnistuneesta vedosta. Pari nostoa:

Selostuksessa poukkoiltiin jatkuvasti asiasta toiseen ja ottelun aikana käytiin läpi peliin liittymättömiä asioita läpi kerta toisensa jälkeen. Esimerkiksi Hacklinin Kiteetä vastaan kotiutuksissä lyötyä kunnaria nostettiin esiin useampaan kertaan vaikka se ei tuonut lähetyksen sisältöön mitään arvoa. Selostajan pohdinnalla onko joku ehkä mahdollisesti lyömässä joukkueen kauden ensimmäistä tilastoihin merkittävää kunnaria ei yksinkertaisesti tuoda lähetykseen yhtään hyödyllistä informaatiota.

Muiden otteluiden tuloksiakin kerrottiin jatkuvasti juoksujen lyöjiä myöten sen sijaan, että olisi esimerkiksi osallistettu analyytikkona toiminutta Partasta lähetyksen pelin analysointiin. Yleensä muiden otteluiden tilanneseuranta ymmärretään jättää esimerkiksi jaksotauoille mutta jostain käsittämättömästä syystä Hannulan oli kerrottava niitä välillä vuoroparin välein ikään kuin olisi selostanut yksin radion pesiskierrosta tilastopalvelusta. Varsinkaan pesäpallon satunnaiskatsojaa tuskin kiinnostaa kesken Joensuun ja Kouvolan välisen ottelun tietää Sotkamon juoksun lyöjän nimeä.

Tämän kaiken päälle on kruununa vielä useissa kymmenissä liikkuvat nimivirheet. Esimerkiksi Ossi Meriläinen ehti ensin käydä Kempeleen väreissä lyömässä juoksuja ja siirtyi sieltä Joensuuhun syöttötuomariksi :D
Ja on siis täysin ymmärrettävää, että "kerran kesään" pesistä selostavalla nimet eivät tule suoriltaan oikein mutta silloin pitäisi ymmärtää olla käyttämättä nimiä. Mutta jos selostaja onnistuu yhdessä lähetyksessä sanomaan väärän nimen useammin kuin Ruudun väki koko kesän aikana niin tekee jotain pahasti pieleen.

Käsittämättömän heikko suoritus vuosikymmenten kokemuksella toimivalta ammattimieheltä.
 
Viestejä
461
Vetääkö se Hannula vielä näitä iskelmä- ja Suomi pop-piisien sanoilla selostuksia?

Siinä nyt Siri Eskola vetää sokan irti ja vetää päivin öin! Ja Juka vaan toteaa että kuka keinussa Jumalten keinuu... 😁😁

Ne Hannulan lentispelit on myös joskus aika koomisia...
 
Viestejä
4,321
Hannulan hehkuttava tauoton puheenparsi on kyllä aika koomista kuultavaa.
 
Viestejä
2,821
Joo kieltämättä toi jatkuva tuloksien höpötys on ärsyttävää kuultavaa ja se tuntuu sekoittavan Hannulan selostusta, kun kesken pelin ollessa käynnissä alkaa tuloksia luotella. Vive tahko pelissä unohti että vedolla oli yks palo kun huusi kahdesta palosta.

Se Manse kirittäret pelin selostaja oli hyvä, ja ei ollut Hannula. En nyt muista nimeä keskitty itse peliin ja tuloksista puhu vuoronvaihtojen kohdilla.

Yle näyttää finaaleja kolmos finaaleista lähtien naisten ja miesten peleistä onkohan Hannula enää silloin selostajana.
 
Viestejä
2,821
Mutta tota muiden pelien seurantaa tapahtu aiemissa peleissä samalla tavalla. Tuokaa grafiikka niihin lähetyksiin kun silloin tällöin näkyy tuloksia.

Mutta heti kun annetaan kritiikkiä, nii sitä ei tietysti oteta vastaan.

Ritariki veikkailee koko aika pelissä, niitä hänen omia veikkauksiaan mitkä menee pieleen mitä pelaaja lyö ja jatkuvia tilasto höpinöitä ja negatiivinen asennoituminen joihinkin seuroihin. Voisi vähän helittää. Muistan kun kerran Ritari joskus sanoi hyi suorituksen jälkeen. Sotkamo ja Manse taitaa erityis suojeluksessa olla.
 
Viestejä
4,070
Vois edes sanoa että "varoitus, nyt tulee tuloksia muista peleistä" kun tähän nykymalliin Hannulan puhenopeudella ne tulokset on kuultu koko kierroksen osalta ennen kun aivot prosessoivat mitä korvasta meni edes sisään.
 
Viestejä
539
Harmillista on myös se, että Yle on onnistunut rekryämään Antti Yli-Saunamäen ja Sami-Petteri Kivimäen kaltaisia heppuja selostuskoppiin mutta eihän Hannula osaa käyttää tarjolla olevaa osaamista. Asiantuntijoilla olisi tolkuttoman paljon annettavaa pelin selittämisen ja analysoinnin kannalta kuten Ylen ensimmäisessä lähetyksessä nähtiin Sämpyn toimiessa toisen selostajan kanssa. Pojat lähinnä istuvat hiljaa vieressä kun Hannula painaa pelin ja lähetyksen kannalta epäoleellista juttua taukoamatta.

Mutta eiköhän Hannula esiinny samalla tyylillä lopuissakin Ylen lähetyksissä vanhojen meriittien perusteella.
 
Viestejä
2
Toivottavasti yle (/Hannula) ottaisi onkeensa tuosta tulospeitosta tai ainakin ilmoittaisi selkeästi ennen muiden otteluiden kommentointia. Ainakin Jyväskylässä tilanteen tasalla oleva ja miellyttävä kuuluttaja - huomioi aina kummankin joukkueen hyvät suoritukset rakentavasti ja kannustavasti - kuuli palautteen tuosta muiden otteluiden luetteloinnista, eikä sen jälkeen enää kertonut tuloksia ainakaan niissä otteluissa joihin paikalle ehdin. Vanhalla areenalla nämä kuulutukset oli mahdollista olla kuulematta, uudella ei niinkään. Hienoa nähdä naisten(kin?) pelien katsojalukujen kohentuminen, toivottavasti yle kuvio toimisi samaan suuntaan myös tulevina vuosina.
 
Viestejä
272
Hyvin Kivimäki hyödyntää TV-aikaa päätyönantajansa markkinointiin. Hänellä oli Lecklen sateenvarjo 4. finaalin alkustudiossa (Ylellä ei ilmeisesti ole lainata omia?) ja runkosarjan Virkiä-SMJ-ottelussa mainitsi Lecklen sloganin Upin haastattelun jälkeen. Ei haittaa minua mutta YLEn linjaa ihmettelen kun näkivät hiihdon MM(?)-kisoissa tarpeelliseksi sumentaa Hyvärisen Komero-ruoan mutta nyt heidän oman työntekijänsä vastaava toiminta ei haitannut heitä mitenkään.
 
Viestejä
3,150
Hyvin Kivimäki hyödyntää TV-aikaa päätyönantajansa markkinointiin. Hänellä oli Lecklen sateenvarjo 4. finaalin alkustudiossa (Ylellä ei ilmeisesti ole lainata omia?) ja runkosarjan Virkiä-SMJ-ottelussa mainitsi Lecklen sloganin Upin haastattelun jälkeen. Ei haittaa minua mutta YLEn linjaa ihmettelen kun näkivät hiihdon MM(?)-kisoissa tarpeelliseksi sumentaa Hyvärisen Komero-ruoan mutta nyt heidän oman työntekijänsä vastaava toiminta ei haitannut heitä mitenkään.
Kyllä nyt on isot murheet!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös