Supervuoro Verkkolehti »

Roihuttaret 2024

Viestejä
486
Kempeleestä neljä meni Lippoon, Särkioja Kirittäriin, Lammela todnäk Manseen ja Nurroakin oli huhuttu muualle niin ei sieltä montaa jää. Muutenkaan Helsinki ei ihan se todennäköisin paikka siirtyä kaukaa pohjoisesta.
edit: ja tosiaan Ahonen Mailattariin + Ronkainen Pattijoelle

Roihuttarien menetykset on vielä sieltä kärkipäästä. Aika monta kania saa vetää hatusta että saa kohtuullisen joukkueen jalkeille.
Ja vaikka saisikin jonkinlaisen joukkueen jalkeille, onko valmennusta ja muita taustahenkilöitä siten, että olisi realistista taistella sarjapaikasta syksyllä ykkösen joukkuetta vastaan. Millaisia pelaajia oli Janakkalassa tai muissa ykkösen seuroissa, joista voisi ajatella pelaajia jalkeille?
 
Viestejä
184
Roihun instagramissa kiitellään tällä kertaa Ellen Kentalaa, joka on siis siirtymässä myös muualle. Taitaa olla osoitteena Hamina. En kyllä enää ymmärrä miten Roihu voisi saada joukkueen kasaan superiin tulevaksi kaudeksi. Luopuminen edessä?
Hiilloksen alta sulaa arina. Seuran omien kasvattien poistumisen mukana poistuvat myös ne kantavimmat talkootyön selkärangat.
Viimeisen kauden aikana todella huomasin kotipelien voittamisen vaikeuden. Kotiyleisön edessä ei ollut mielekästä pelata tai sitten oli jo tiedossa se mikä on nyt väistämättömästi edessä. Konkurssi?
 
Viestejä
14
Oli niin varman oloista kirjoitusta, että ajattelin lähinnä Roihun viralliseksi tiedotteeksi. "Valittu" linja johtunee siitä, että ei ole rahaa eikä ole ihmisiä, jotka sitä saisivat kerättyä riittävästi. Sen takia ei ole mitään mahdollisuutta pitää tai hankkia huippupelaajia. Sinällään ihan järkevää, että eivät lähde leikkimään seuran tulevaisuudella, mitä näkee myös tehtävän monissa seuroissa. Ne pärjää huipulla, kellä on rahaa. Ei siinä ole mitään merkitystä, kenellä on minkäkinlaista seuratoimintaa tai kuka pystyy kasvattamaan pelaajia. Raha merkkaa. Valitettavasti se on niin yksinkertaista.
Joo, mutta ne jotka ei tee Junnutyötään kunnolla, eivät myöskään nouse sinne.
Vrt tämän vuoden miesten finaalipari + naisten mestari.
 
Viestejä
838
Joo, mutta ne jotka ei tee Junnutyötään kunnolla, eivät myöskään nouse sinne.
Vrt tämän vuoden miesten finaalipari + naisten mestari.
Juuri toisinpäin. Jos talous on rautaa niin omien junnujen taso ei ole niinkään kriittinen. Jos juniorityö on rautaa, mutta edustusjoukkueen talous retuperällä niin juniorityö ei huipulle auta, lahjakkuudet viedään käsistä. Jos palkintoja naisten Superissa jaettaisiin viimeisen 5-10 vuoden kasvatettujen omien junioreiden laadulla niin mitalisijoilla keikkuisivat Porin lisäksi: Oulu, Kempele ja Rauma. Mutta ei niitä siellä näy, sen sijaan niiden kasvatteja on säännöllisesti mitalit kaulassa muiden riveissä...
 
Viestejä
486
Näinhän mää sanoinkin. Ja siis Suomensarja, jonka pesistulokset kirjoittaa pienellä ja wikipedia isolla alkukirjaimella. Suomi-sarjassa pelataan jääkiekkoa.
Ja sekin tulisi kirjoittaa pienellä ja ilman väliviivaa, eli suomisarja, kuten superpesiskin!!! Vai pitäiskö kuulantyöntökin kirjoittaa isolla alkukirjaimella?
 
Viestejä
163
Kun Roihun suunnalta ei näytä tulevan vielä uutisia uusista pelaajista, kirjoitetaan vielä vanhoista. Ellen Kentala on kiitelty ja siirtyy Haminaan. Hänestä on vähän vaikea sanoa kuinka suuri menetys hän on joukkueelle. Selvää on kuitenkin, että Kentala on kehittynyt superissa pelatessaan ja jos kehitys jatkuu, on hän Haminalle hyvä hankinta.

Vuonna 2021 oli Kentala käytännössä ulkopelijokeri eikä siinä kovinkaan hyvä, mutta on sittemmin saanut isompaa roolia sekä ulkona että sisällä. Tällä kaudella Kentala pelasi koko ulkokauden numerolla kolme ja oli minusta hyvä etutilanteen purkaja. Ykköstilanne tuotti vaikeuksia eikä Kentala kuulu joukueen parhaisiin etenijöihin. Loppukaudesta Kentala siirrettiin kakkoskärkeen, mutta tämä liittyy enemmän juuri etenemiseen kuin vaihtolyöntiosaamiseen. Samaten ulkopelivastuu väheni ehkä hieman. Kaudella 2022 Kentala pelasi osan kaudesta takalukijana ja pärjäsi siinä minusta paremmin kuin monet muut. Tällä kaudella suurin osa peleistä meni kakkos- tai kolmosvahtina.

Jos katsotaan joukkueen kärkilyöntejä on Kentala joukkueen keskikastia. Kärkilyöntiprosentti on hieman alle koko sarjan keskiarvon. Höglundit ja Reiman suoriutuivat parhaiten, mutta hieman niistä pelaajista, joilla on hieman enemmän yrityksiä, on Kentala seuraavana tilastoissa. Tässä kuvassa kyllä näkyy Roihuttarien ongelmat, kun käytännössä vain kolme runkopelaajaa on yli sarjan keskiarvon.

1697664513106.png



Mutta kakkostilanteen purussa Kentala oli itse asiassa joukkueen paras jos otetaan huomioon ne joilla yrityksiä on yli kymmenen. Yllättävää tässä oli ainakin minulle se, että Kentalan prosentti kakkosen purussa oli parempi kuin Camilla Höglundillä. Ongelma tietysti oli se, että jos Kentala joutui ykköstilanteen purkuun, oli tämä hänelle hankalampaa ja Höglund on toki myös paljon parempi etenijä. Minä tavallaan ymmärrän jos Kentala turhautui loppukaudesta kun ei päässyt pelaamaan ykköskärjessä. Hän joutui tavallaan kamppailemaan paikasta Ella Kuusiston ja Sohvi Korhosen kanssa. Kentalalla oli koko kaudella Sohvi Korhosta (58) lukuunottamatta enemmän KL3 yrityksiä (44) ja onnistumisprosentti 16 prosenttiyksikköä sarjan keskiarvoa parempi. (Korhonen toki joutui vaihtamaan usein aika epätoivoisissakin tilanteissa.)

1697665547371.png


Ei tässä kai muuta kun, että toivotaan Kentalalle hyviä pelejä Haminaan.
 

Liitteet

  • 1697665067924.png
    1697665067924.png
    108.4 KB · kertaa luettu: 50
Viestejä
191
Hannuniemihän oli ihan kelpo lukkari, mutta fyysiset ominaisuudet eivät ole superin tasolla. Kovasti pitäisi treenata sitä, niin nousu kovemman kastin lukkareihin on mahdollista kyllä. Ei taida Hannuniemelle olla muissa superin seuroissa paikkaa, eli jatko Rouhuttarissa voisi olla mahdollinen, ellei sitten pelaa mieluummin ykköstä. Missä lie asustelee talvet? Mihinkähän suuntaan on Hyvinkäältä lähtevät Haapala, Väistölä ja Korhonen menossa? Roihuttarissa, erityisesti sisäpelissä ihan hyviä lyöntivuoroja esitteli Sennin sisko Sohvi, joten siinäpä olisi uusi sisaruskaksikko Höglundien tilalle.
On kelpo mutta suurin ongelma minun mielestä on hänen saamansa asema jo juniorina. Yhdessäkään joukkueessa ei ole ollut todellista kilpailua lukkarin tontista, joten ei ole tarvinnut ottaa niitä tärkeitä kehitysaskeleita. Jos tekisi sopimuksen johonkin keskikastin porukkaan, tai sitä parempaan, jossa on lukkari jo olemassa, niin se voisi olla hänen mahdollisuus nousta aidosti seuraavalle tasolle. Potentiaalista se ei kiinni jää.
 
Viestejä
486
Ketä? Menetykset on niin isoja, että ei heitä korvaavia pelaajia ole enää markkinoilla. Pahasti pelkään, että tulevalla kaudella ei Roihu pysty enää nipin napin säilyttämään sarjapaikkaa. Toivotaan, että olen väärässä, mutta paljon saa tapahtua.
Samaa mietin, mutta olisiko siellä Kempeleen rääppiäisistä pelureita jäljellä? Ja onhan siellä vielä julkaisematta viime kauden ringistä monikin pelaaja esim. Väliheikki, Korhonen, Hannuniemi, S. Palola ja Nuikka, joille olisi isoa roolia tarjolla. Entäs se toinen lukkari Viivi Keränen? Onko Haminan viime kauden pelaajissa vielä ilman sopimusta ketään?
Nämä nyt kiitellyt Harinen, Mäkelä ja Markkanen olivat ihan potentiaalisia, mutta jäivät sellaiselle tasolle, että heidän korvaamisensa ei ole erityisen vaikeaa. Kentalan, Reimanin, T. Palolan ja Höglundien tasoisten pelaajien löytyminen on kuitenkin eri juttu.
 
Viestejä
838
Varmaan jonkin verran on edelleen liikkeellä myös kärkiseuroissa vähälle peliajalle jääneitä pelaajia joilla saattaa olla haluja vaihtaa maisemaa vaikka sopimusta olisikin jäljellä/ tai seura katsoo pelaajan kehitykselle olevan hyväksi isompi vastuu esim. Roihuttarissa.
 
Viestejä
325
Varmaan jonkin verran on edelleen liikkeellä myös kärkiseuroissa vähälle peliajalle jääneitä pelaajia joilla saattaa olla haluja vaihtaa maisemaa vaikka sopimusta olisikin jäljellä/ tai seura katsoo pelaajan kehitykselle olevan hyväksi isompi vastuu esim. Roihuttarissa.

Mansen 2023 joukkueesta voisi olla mahdollinen pelaajaa Essi Kivelä linjaan ja kärkeen. Samaan pakettiin vielä olisi mailamieheksi Lauri Kivelä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös