Supervuoro

PuPe 2019

#5
Puijo oli joukkueen julkistanut ja suurimpana yllätyksenä Waltteri Hämäläisestä kaavaillaan ensi kauden lukkaria.

Joukkue:

Waltteri Hämäläinen
Kasperi Laasonen
Misa Märsylä
Juho Vänskä
Niko Asunmaa
Altti-Jussi Ronkainen
Ismo Huotari
Teemu Nivala
Miro Kähkönen
Tuomas Luukkonen
Nestori Moisio
Valtteri Pirinen
Ilari Penttinen
Ville-Matti Tolvanen
Aapo Ahonen
Juho Koivisto
Kalle Miettinen
Juhani Pirskanen

Valmennus ja pelinjohto:

Jaska Huttunen
Mikko Lahtinen
 
#7
Hiljaista on ollut tällä foorumilla mitä tulee ainakin Puijon pesiksen talven ja kevään tapahtumiin. Oli hienoa nähdä uusien, ja miksei vanhojenkin, pelimiesten väläyttelevän taitojaan kauden avauspelissä. Ensimmäinen sarjapelin perusteella voisi päätellä ainakin kotiuttajia löytyvän, ongelmaksi saattaa muodostua ykköskärjen vienti kakkoselle, siitähän on muistoja viime kaudeltakin!
Ulkopelistä huomasi selvimmin ulkokenttäpelien puutteen tältä keväältä. Myös Hämäläisen loukkaantuminen sekoitti pakkaa mutta onneksi vain hetkeksi, nuori korvaaja näytti valmiutensa myös tälle sarjatasolle. Jos laskin oikein niin Ilarille tuli viisi peliä neljään päivään mikä on liikaa kenelle tahansa. Korjatkaa jos laskin väärin...
Mielenkiinnolla odotan kahta seuraavaa peliä. Kolmen pisteen ottaminen tuntuu olevan suhteellisen hankalaa, kaksi jaksovoittoa olisi ja kolme pistettä tarjolla, riittääkö nuorten miesten tahto jo nyt siihen?
Onneksi Haminapeli on kotona, se antaa mahdollisuuden yllättää ennakkoveikkauksissa sarjan terävimpään kärkeen kuuluvan joukkueen.

Tässä keskusteluun pohjaa!
 
#8
Pakko oli ihan rekisteröityminen tänne suorittaa, sen verran hävettää vannoutuneena pupelaisena tämän osion hiljaisuus.

Tänään Puijonlaaksoon saapuu vieraaksi Hamina. Kausi alussa, varsin viileä keli, sadekuuroja, Juho Vänskän PuPe-debyytti (?)... Kyllä noilla tekijöillä jo yhtä yllätystä lähdetään värkkäämään. Wapen otteet lautasen ääressä erityistarkkailuun, oli mielestäni hyvä kauden avauksessa kramppeihin saakka. Myös tuon jo mainitsemani Vänskän otteet kiinnostavat isosti, melkoinen persoona on ainakin kyseessä.

Mikäli tänään pisteitä meinataan raapia, niin saisi Nivalan Teemu olla iskussa. Myös Huotarin herättävä tähän kauteen, kaksi ensimmäistä matsia menneet sisällä luvattoman heikosti nelosena pelaavalta kapteenilta.

Hyvä tästä tulloo, mutta tulkoot.
 
#9
Ei tullut ylläriä Puijonlaaksossa tänään, ei.

Jäi sadekuurot saamatta ja ei tuo kolea keli tuntunut Haminan lyöjäjokereita hidastavan. Pakko ihailla, kovassa tikissä ovat Mahlamäki ja Aalto. Hämäläinen lautasella ihan OK, yksi vapaataival tahrana. Asunmaa meni loistavasti (11/11) kentälle, erinomainen peli Nasulta. Vänskä yritti hakea paria syöksykoppia, harmi ettei tarttunut, näytti nauttivan todella paljon pelaamisesta.

Summa summarum, ihan hyvin oli joukkue mukana pelissä, mutta missään vaiheessa ei kuitenkaan aivan Haminan kyydissä. Sisäpelissä ratkaisupaikoissa tarvittaisiin niitä voittavia ratkaisuja. Lauantaina olisi hyvä hakea Hiukasta täysi pistepotti.
 
#10
Joskus itsekin mailan vartta puristaneena, on helppo katsomossa istuen todeta miten pienistä asioista onnistuneen ja epäonnistuneen pelisuorituksen ero on. Voittaakseen joukkue tarvitsee onnistumisia enemmän kuin vastustaja. Sillä myös on merkitystä millä paikalla ulkona pelaa,miten isoa roolia kentällä hallitsee eli esim. lukkarin antamat vapaataipaleet näkyy välittömästi, samoin sisäpelissä kärjen epäonnistumiset näkyy paljon painavampina kuin isoilla numeroilla pelaavien virheet.
Nyt pari peliä nähneenä huomaa selvästi miten tärkeää olisi ollut saada pelata pelaamatta jääneet ulkokenttä-harjoituspelit. Jonkinlainen keskeneräisyys paistaa otteista, niin pelaajien kuin pelinjohdonkin. Jalkoja ei joukkueessa liikaa ole joten kärjen pelaaminen on saatava toimimaan muidenkin kuin Nasun osalta jos pelejä aiotaan voittaa.
Kesä on vasta alussa ja nyt on rohkeasti kokeiltava erilaisia koostumuksia. Missä on se pelirohkeus jota tämän kovalyöntisen joukkueen on tarkoitus pelata!
 
#11
Täytyy nostaa tässä vaiheessa ennen huomista Sotkamo-koitosta vieraskentällä esiin kopparit ja heistä etenkin Valtteri Pirinen. Pelasi kaksi ensimmäistä ottelua kolmoskopparin tontilla ja ainakin kotona Sotkamoa vastaan oli hyvä. Haminaa vastaan siirto kakkospuolelle Vänskän edestä, eikä paljon menoa hidastanut. Pelasi loistavan ottelun ja ansaittu kakkospalkinto, ykköspalkintoon ei ollut mitään saumoja kenelläkään loistavan pelin pelannutta Asunmaata vastaan.

Pirinen on todellakin seuraamisen arvoinen kaveri tällä kaudella. Odotusarvo on, ettei tarvitse tulla tällä kaudella stunttaamaan lukkarin rooliin. Odotusarvo on myös, että sisäpeliin ei tarvinne kummemmin panostaa. Täysi keskittyminen siis ulkona kopparin tontilla ja nostaisin yhdeksi potentiaaliseksi läpimurtopelaajaksi Puijon paidasta. Täyttää kesällä vasta 20, inttikin hoidettu alta pois sotkemasta. Omaa kovan heittokäden ja tämä taitaa olla jo vastustajilla jokseenkin tiedossa, ainakaan Hamina ei kovinkaan hanakasti hakenut lähtöjä vapailla välilyönneillä.

Nyt kun tuo Vänskä saa vielä hieman lisää pelituntumaa niin voidaan alkaa puhua jo varsin kovasta kaksikosta tuonne takakentälle. Kumpikin näyttäisi alkukauden (ja Pirinen toki myös aiempien kausien) perusteella tykkäävän hakea hieman riskilläkin palloja kopiksi - vaikka sitten syöksymällä. Toivotaan kuitenkin, että näissä tilanteissa toinen malttaa olla hyvin varmistamassa.

Tekisi mieleni sanoa, että nyt kun meillä on siellä kopparina mielenkiintoinenn ja innokas Vänskä sekä todella potentiaalinen Pirinen, niin tuolla osastolla riittää todellakin mielenkiintoista seurattavaa!
 
#12
Tänään Sotkamosta yksi pinna. Jotenkin tuntuu niin kamalan tutulta viime kaudelta, yksi hyvä jakso ja toisessa päästetään vastustaja menojaan. Sitten heitellään kolikkoa supervuoroparissa. Tämän päivän kirjoittelut toki pelkästään tulospalveluseuraamisen varassa, mutta paljon vaan kummastuttaa tuo, miten ei saada kahta ehjää jaksoa pelattua, etenkin kun ensimmäinen jakso on tuollaista dominointia kuin tänään? Viime kaudella oltiin sarjassa neljänsiä todella tasaisen keskikastin ansiosta, 3p voittoja kun tuli vain KOLME (3) kappaletta koko kauden aikana.

Vaikea on tämän alkukauden mukaan väittää, että jokin olisi tuon suhteen muuttunut. Joku hölmömpi voisi tuosta tehdä päätelmän, että yhden hyvän jakson jälkeen puseroon hiipii hyvän olon tunne ja lasketaan vaihde vapaalle. Harvaa joukkuetta vastaan tässä sarjassa tuollainen on voittoisasti mahdollista.
 
#13
Tuo 3 pisteen voittojen vähäisyys ja samalla vedonlyönnin kannalta tasapelien todennäköisyys on ollut jo useamman vuoden tiedossa, jos on vähänkään PuPen otteita seurannut. Taas kerran 4 ottelusta 3 ristiä ja ei Hamina pelissäkään mitenkään valtavan kaukana ollut viedä toinen jakso. Ainakin minä tällä kaudella ymmärrän otteiden ailahtelun, kun joukkue on heikentynyt ja nuoriin luotetaan paljon. Aiempina vuosina tulokset oli samoja, vaikka oli myös kokeneita pelaajia.

Tässä tavallaan murroskohdassa (SiiPen nousu ja joukkueen hajoaminen) on hienoa nähdä, että luotetaan nuoriin. Parikymmentä vuotta vanha seura, niin nyt alkaa tulla niitä aidosti omia junioreita ja se varmasti jatkuu. Sen varaan on hyvä rakentaa tulevina vuosina, kun junioripohja tulee vuosi vuodelta vahvemmaksi.
 
#14
Sanoin jossain toisessa ketjussa aiemmin, että PuPea ehkä aliarvioitiin ennakkoarvioissa turhan paljon. Nuoret kaverit joihin silloin viittasin, ovat onnistuneetkin hienosti. Ilmiselvästi nousevia pelaajia. Tuo tasurisyndrooma/kahden jakson kestämättömyys, mitä nimitystä käyttääkin, näyttää jatkuvan vaan, vaikka pelaajat vaihtuu lähes täysin.

En itse ehtinyt näkemään yhtään hallipeliä ja ulkoharjoituspelitkin jäivät lumituiskun takia pelaamatta. Hieman arvelin, että nämä nuoret ottaisi jo isoja steppejä eteenpäin, koska jo viime kaudella osa haisteli Ykköspesis-tunnelmaa. Tuota ehkä hieman yliarvioin, vaikkakin tuohon vaikuttaa näin alkukaudesta vielä tuo kotikentän tuntuman puute peruutettujen otteluiden myötä. Selvästi sellainen välikausi ja ajatusten kokoaminen PuPella menossa, jossa rakennetaan tulevaa varten. Ei mikään joukkue kestä sitä, että naapuri nousee ja imaisee parhaat pelaajat. Silloin on hyvä pitää maltti ja rakentaa tulevaisuutta.
 
Ylös