Supervuoro Verkkolehti »

Porin Pesäkarhut 2024

Viestejä
496
Pesäkarhut voitti mestaruuden kaikkien draamakäänteiden jälkeen 2023 ja Jarkko Pokela lopetti voitokkaasti Pesäkarhuissa pelinjohtajahommat.

Sopimustilanne:

Emilia Mattila 2024
Elisa Pauna 2024

Pelinjohto:
- Huhuissa: Jussi Haapakoski seuraavaksi pelinjohtajaksi

Optiot kaudesta 2024:
- Sara Koivikko optio
- Annika Linna optio
- Silja Syrjälä optio

Lähtijät/lopettaa
- Jarkko Pokela lähtee
- Emilia Itävalo lopettaa
- Kaisa Viitala (JoMa?)
- Henna Juka (uran jatko?)

Tulijat huhuissa:
- Johanna Pirskainen

Sopimus loppuu:
Minttu Vettenranta 2023
Ida Lähde 2023
Emilia Linna 2023
Emilia Itävalo 2023
Pauliina Harinen 2023
Ella Kuusisto 2023
Tiia Peltonen 2023
Sanni Huhtala 2023
Eveliina Tuominen 2023
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
496
Sellainen pikku korjaus, että Pirskanen on ilman i:tä.
Tekstiä ei voi enää korjata valitettavasti, kuten myös vahingossa jäi toi Itävalo ilman sopimusta, vaikka lopettaa ja mainittu aiemmin. Loppupeleissä pikkuvikoja noi yksityiskohdat.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
40
Siirtohuhuketjussa Syrjälää huhutaan Seinäjoelle ja Lämsää tilalle Poriin. Sinänsä harmi, jos pitää paikkansa, koska Syrjälä teki vaikutuksen suorittamisellaan koko kauden ja finaaleissakaan ei pallo pomppinut. Toisaalta, Lämsää parempaa korvaajaa ei voisi toivoa!

Mutta kuka ottaa Itävalon paikan numerolla 2?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1
Itse toivoisin kovasti, että Henna Juka vielä jatkaisi. Ei ollut enää parhaiden kausien juoksussa, mutta kentällemenot varmoja ja kokeneena etenijänä voitti pesänvälejä ilman takavuosien vauhtiakin. Luulen silti, ettei tämän parempaa hetkeä tule lopettaa, kun siitä rinnalta myös Itävalo lyö räpylän naulaan.

Syrjälälle ehdottomasti jatkopaperi ja toivottavasti huhut Seinäjoelle paluusta eivät pidä paikkaansa. Lepistö on ilmoittanut jatkavansa vielä yhden kauden ja häntä on myös huhuiltu Poriin, onko mitään perää?

Vettenrannalle tarvitsisi myös ehdottomasti saada jatkot, lukkareita ei ole vapaana oikeastaan laisinkaan. Harisen näytöt jäivät tällä kaudella niin laihoiksi, että tuskin jatkoa edes tarjotaan. Linnat myös toivottavasti jatkavat ja Peltonen!
 
Viestejä
281
Vettenrannalle tarvitsisi myös ehdottomasti saada jatkot, lukkareita ei ole vapaana oikeastaan laisinkaan. Harisen näytöt jäivät tällä kaudella niin laihoiksi, että tuskin jatkoa edes tarjotaan. Linnat myös toivottavasti jatkavat ja Peltonen!
Jotenkin hankala nähdä että Vettenranta lähtisi Pesäkarhuista mihinkään. Kun katsoo joukkueiden nykyistä sopimustilannetta, niin kaikilla Roihuttaria lukuun ottamatta on lukkaritilanne ns. hallussa. Ainoa este jatkamiselle olisi oikeastaan lopettaminen, mutta siihen en usko.
 
Viestejä
285
Mielenkiintoinen on nyt Syrjälän poistuttua Pesäkarhujen etukentän tilanne, kun mitään julkaisuja ei ole tehty.
Lähteestä ei ole mitään huhuja ollut liikenteessä ja Lämsää on huhuttu Lapualta Poriin. Palaisiko Lähde siis takaisin ns. omalle paikalleen ykkösvahdiksi ja Lämsä sieppariksi.
 
Viestejä
492
Toivottavasti Pesäkarhut julkistavat tällä viikolla uuden pelinjohtajan ja uudet pelaajat. Pesäkarhujen tapa julkistaa sopimuksia muutama kerrallaan syksyn kuluessa on todella ärsytttävä varsinkin, kun sopimukset jo on tehty.
 
Viestejä
95
Pj Saineen mukaan pelinjohtaja julkaistaan muutaman viikon päästä ja pelaajat loka- marraskuun aikana.
 
Viestejä
467
Olen monen vuoden ajan yrittänyt löytää Pesäkarhujen julkaisuaikataululle edes yhtä järkevää perustetta. Kertaakaan en ole onnistunut.
Mää tierä onko sillä nyt mitään suurta merkitystä miten joukkueet näitä julkaisee. Varsinkin jos pelinjohtaja tiedossa ja jokunen pelaajakin. Kukin tyylillään, ei ole mun mielestä oikeaa tai väärää. Naisten hallipelit alkanee vasta vuoden vaihteen jälkeen.
 
Viestejä
345
Jotenkin jännästi menee yks yhteen tietty sees, kylläisyys ja uusi aika mullistuksineen että remontteineen.

Kylläisyyttä ei pidä tulkita väärin, mukavoitumisena, eiköhän taas tulevana kesänä koeta Porissa hienoja ottelutapahtumia naispalloilun lippulaivan tiimoilta ja jännite alkaa tiivistyä kohti elo-syyskuuta. Mutta tuossa oli sen moinen vuosikausien jano mestaruutta jahdattaessa, että 2021 patojen aukeaminen ja heti perään voitokas 2023 trillerimäisen 5. matsin finaalisarjan jälkeen on tuonut täyttymyksiä ja maistuvat erityisen makealta.

Samalla, siitä vanhasta jengistä on nyt siirtynyt sivuun, voitettuaan ensimmäisen, toisen tai ilman mestaruutta (Porissa) jääden, Lindström, Oksa, Ojaniemi, Rosvall, Suominen, Puisto, Itävalo...ihan luonnollista kehitystä ja Pesäkarhuilla on ollut osaaminen, resurssi rekrytä loistavia paikkaajia, mutta koen kuitenkin tässä yhteydessä tarkoituksenmukaiseksi nostaa esiin sillä niin poikkeuksellisen kauan tuo ydinryhmä oli kasassa. Henna Jukan tilanne jatkon suhteen vielä auki. Eve Tuominen ollut mukana pitkään.

Tuoreempia rungon kivijalkoja ja menestyksen mahdollistajia Emilia Linna, lukkari Minttu Vettenranta (siis, ollut mukana pitkään, mutta muutamien viime vuosien aikana noussut syöttelijöiden eliittiin), edelleen vasta 19-v. Tiia Peltonen. Pöytyän Ykköspesisjoukkueesta Poriin saapuneella 22-v. Elisa Paunalla vyöllään kolme Pesäkarhu-kautta ja kaksi mestaruutta. Annika Linna rohkeaa peliä kolmoskopparina, isoja paloja kotipesään tärkeissä paikoissa ja lopulta mestaruuden ratkaissut sivallus 5. finaalin supervuorossa. Asiallinen debyyttikausi Porissa.

Noh, tässä ollaan jo kauden 2024 ketjussa. Mutta sallittakoon vielä muistella Pesäkarhut-historiaa, murrosvaiheitam mahtavasti päättynyttä kesää 2023 ja makeaa mestaruutta! Kun vasta lokakuun alku pikku hiljaa syksyksi taittumassa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös