Supervuoro

Pitäisikö kirjoittaminen rajata vain rekisteröityneille käyttäjille?

Pitäisikö kirjoittaminen rajata vain rekisteröityneille käyttäjille?

 • Kyllä

  Ääniä: 21 77.8%
 • Ei

  Ääniä: 6 22.2%
 • Joku muu mielipide, mikä?

  Ääniä: 0 0.0%

 • Äänestäjiä
  27
 • Poll closed .

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
914
Aiheesta on keskustelu ponnahdellut pintaan säännöllisesti. Historiahan on, että Pesisfoorumilla pitkään oli mahdollisuus kirjoittaa myös ilman rekisteröitymistä - ja jossain kohdin se taisi olla liki oletuskin. Ylläpito on taas tottunut siihen, että rekisteröityminen on kaikkialla pakollista, jos kirjoittamaan haluaa.

Täällä rekisteröityminen on yritetty tehdä helpoksi ja nopeaksi. Täysin automaattista se ei ole, koska uusille käyttäjille on manuaalitarkistus, millä pidetään esimerkiksi spämmärit loitolla. Kuitenkin uusia käyttäjiä tsekataan ja hyväksytään lähes poikkeuksetta useita kertoja päivässä.

Pitäisikö siis jatkossa kirjoittamaan päästä vain rekisteröityneet käyttäjät?

Erityisesti haluaisimme kuulla kommentteja ja mielipiteitä juuri ilman rekisteröitymistä kirjoittavilta! Miksi siis ette ole rekisteröityneet? Jos rekisteröityminen olisi pakollista, tekisittekö sen vai jättäisittekö kirjoittamatta?
 
Viestejä
1,664
Ilman muuta rekisteröityminen pakolliseksi.

Jos kokee että on tärkeää kirjoitettavaa jostakin asiasta niin rekisteröityminen on pikku juttu. Ja ellei jaksa/viitsi rekisteröityä niin onko se sanottavakaan niin tärkeää.
 
Viestejä
712
Äänestin just rekisteröitymistä pakolliseksi.

Olen ollut täällä vasta yhden pesiskesän enkä sitäkään ihan kokonaan, mutta kyllä foorumin yksi kivoimmista asioista on se, että vähän jo tietää, minkälaisia viestejä kunkin uskollisen nimimerkin on tapana kirjoittaa. Heistä kaikista on jo muodostunut persoonallinen ja lämminkin mielikuva, ja itselleni yllätykseksi huomasi olevani täällä ihan mukavuusalueellani jotakuinkin omana itsenäni hyvinkin nopeasti. Erityisen kivaa on oman seuran oman ketjun kollegiaalisuus ja antaumuksellinen fanitustunnelma, ja sekin, että joku ehdottomasti toisen seuran palavaksi kannattajaksi tiedetty tulee kommentoimaan oman seuran ketjuun, niin ettei mee ihan siisäänpäinlämpiäväksikään ja tulee vähän erilaista särmää. Toinen suosikkini ovat yleiskeskustelut kaikkia kiinnostavista aiheista, ja sen jälkeen, kun on jo opin vähän tuntemaan eri nimimerkkien tyylejä ja mieltymyksiä, olen nauttinut oikeastaan jo aiheesta kuin aiheesta.

Alkuun en ihan tajunnut sitä julkilausumatonta etikettiä, että vieraan joukkueen ketjussa pitää käyttäytyä kuin hienotunteinen vieras, mutta oman joukkueen ketjussa saa hehkuttaa antaumuksellisemmin, enkä sitäkään, että esimerkiksi (Kouvolan) kuuluttajalle olikin oma ketju, ja että aihe on enemmän kuin kyllästyttävä pulpahtaessaan esiin milloin missäkin.

Kyllähän sen on myös ajan myötä huomannut, että rekisteröitymättömien sattumanvaraisten nimimerkkien sanomiset eivät juuri edes hetkautakaan. Vähän turhan usein ne ovat huonoa suomea ja jotenkin sinnepäin sutaistuja.

Vakijäsenten omistautuneisuus ja viihtyminen on foorumin ehdoton ässä, ja minusta sen vaalimiseen kannattaa todellakin satsata.

On kyllä todettava, että itselleni oli aika vallankumouksellista liittyä nettikeskustelupalstalle - en ole missään somesysteemissä ja puhelimeni on kahden tikkuaskin kokoinen pikkuesine, jolla voi soittelun ja tekstaamisen lisäksi pelata jotain matopeliä, koska en tahdo altistua somessa roikkumiselle 24/7. Ensimmäiset kaksi viestiäni kirjoitin rekisteröitymättä, kylläkin tällä samalla nimimerkillä, ja epäilemättä tuo mahdollisuus teki sen siinä vaiheessa pikkuisen helpommaksi. Mutta oikeasti uskon, ettei vaatimus rekisteröityä olisi esteeksi muodostunut. Mieluumminkin sitten kylläkin niin, että tuskin olisin tänne kotiutunut, jollei tämä olisi nimenomaan pohjimmiltaan rekisteröityneiden toisensa tietävien ja tuntevien nimimerkkien hyvähenkinen ja erittäin entusiastinen palsta. Tätähän voi sitäpaitsi rekisteröitymättä ihan esteettä lukea ja halutessaan rauhassa kaikkeen ensin sillä tavalla tutustua, niin ettei rekisteröitymisen vaatimus kyllä mitään oikeasti mielekästä ja arvokasta foorumitoimintaa millään tavoin estä tai jarruta.

Ihan uteliaisuutta muuten: Onko tää kysely avoin pelkästään rekisteröityneille vaan kaikille? Ja voiko tähän niin halutessaan osallistua yksi ja sama henkilö useaankin kertaan, kunhan tekee sen useammalta koneelta? Pointtini on kai se, että foorumin herrasmiesmäinen perusajatus toimii toki, koska siihen vapaaehtoisesti halutaan sitoutua (ja foorumin hyvin toimiva pohja ja ylläpidon ponnistelut tarjoavat siihen myös erinomaiset edellytykset, mistä lämmin kiitos), mutta kyllä vähän nyppii tämä samanaikainen itseä jalkaan ampuva ja uskottavuutta syövä tyyli, ettei vastuulliseen ja rakentavaan osallistumiseen sittenkään tarvitse edes vähimmäisin tavoin muodollisesti sitoutua.
 
Viimeksi muokattu:

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
914
Ihan uteliaisuutta muuten: Onko tää kysely avoin pelkästään rekisteröityneille vaan kaikille? Ja voiko tähän niin halutessaan osallistua yksi ja sama henkilö useaankin kertaan, kunhan tekee sen useammalta koneelta?
Äänestys on avoin kaikille. Ja usealta koneelta voi vastata useita kertoja.

Sen sijaan tuo äänestys on tässä näin Ylläpidon kannalta varsin toissijainen. Enemmän kiinnostavat kommentit ja näkemykset, ja niitä erityisesti toivoisimme juuri rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä.
 
Viestejä
712
Enemmän kiinnostavat kommentit ja näkemykset, ja niitä erityisesti toivoisimme juuri rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä.
Jääköhän pelkäksi toiveeksi?

Niin no, rekisteröitykin käyttäjä voi halutessaan jättää tänne kommentin kerrankin rekisteröitymättä ihan koiruuttaan. :D
 
Viestejä
166
Oma näkemykseni on, että ei rekisteröityneet saa jatkaa, mikäli moderointi on olemassa ja moderointi on laadukasta eikä pitkäveteistä.

Sen sijaan enemmän harmaita hiuksia tuottaa juuri tuo moderoinnin aikaviive, joka tarkoittaa sitä että kirjoitukset julkaistaan useimmiten aika myöhässä käydyn keskustelun asiayhteyteen nähden. Tarkoittaa sitä että monesti joutuu kelaamaan taaksepäin jo luettujen (rek. käyttäjien) kirjoitusten ohi päästessään näkemään ei rekisteröityneiden käyttäjien kommentteja.

Itsellä on sellainen käsitys, että palstan moderoinnista vastaa tällä hetkellä tasan tarkkaan yksi henkilö. Se olisi lähtökohtaisesti seuraava parannuksen kohde kuin se että @Ylläpito alkaa miettimään ja kyselemään kansalta ei rekisteröityneiden käyttäjien pois sulkemista.
 

LBC

Viestejä
1,117
@kontiola kirjoittikin omat ajatukseni kutakuinkin auki. Mukava kirjoitus. En keksinyt parempaa sanaa kuvailemaan, eli olkoon mukava.

Olin aiemmin rekisteröimättömienkin kirjoitusten kannalla, mutta tuossahan tuli pointti siihenkin: vaikka olisivat asiallisia, niin ne kuitenkin ovat.. no niistä ei saa niin kiinni, "kun joku jossain vain kirjoitti jotain".

Jäseniä näyttää olevan melko paljon. Mutta osui muuten ihan satunnaisella selailulla melko passiivisia. Viestien tämänhetkinen määrä on melko pienen porukan varassa verrattuna kokonaisjäsenistöön, mutta niinhän se varmasti on muuallakin. Lisää vain kommentteja tänne.

Reksiteröityminen ei voi olla kynnyskysymys, siksi ääni rekisteröitymisen pakollisuuteen, jos kirjoittaa.
 
Viestejä
1,664
Suurin osa puhtaista provoista tulee rekisteröitymättömiltä. Toisaalta taas rekisteröity nimimerkki voi hakea sidekick:ä asialleen rekisteröitymättömällä nimimerkillä.

Yhtäkään rekisteröitymistä vastustavaa perustelua, joita ylläpito perään kuuluttaa, ei ole tullut rekisteröitymättömältä (että on vaikea sana) nimimerkiltä. Miksiköhän?
 
Viimeksi muokattu:

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
914
Sen sijaan enemmän harmaita hiuksia tuottaa juuri tuo moderoinnin aikaviive, joka tarkoittaa sitä että kirjoitukset julkaistaan useimmiten aika myöhässä käydyn keskustelun asiayhteyteen nähden.

Itsellä on sellainen käsitys, että palstan moderoinnista vastaa tällä hetkellä tasan tarkkaan yksi henkilö. Se olisi lähtökohtaisesti seuraava parannuksen kohde kuin se että @Ylläpito alkaa miettimään ja kyselemään kansalta ei rekisteröityneiden käyttäjien pois sulkemista.
Olisiko aika jakaa tuota hommaa muidenkin harteille?

Lisäksi hommaa näyttää olevan myös joidenkin rekisteröityneiden kirjoittajien kanssa. Esimerkiksi nimimerkit "Hakki", "Hoiskon pesävahti" ja "jjjjussi" ovat tietääkseni ylläpidon mustalla listalla ja teettävät jatkuvaa "lapsenvahdin" työtä.
Useampi moderaattori voisi toki viiveitä lyhentää. Toisaalta nyt tässä viime viikot on viestejä ja käyttäjiä käyty tsekkaamassa ja hyväksymässä liki kymmenkunta kertaa päivässä. Se ei välttämättä olisi realistista, eikä tarkoituksenmukaistakaan, että ihan 24/7 lupauksella niitä vahdattaisiin.

Ensisijainen syy rekisteröitymättömien kirjoitusten poissulkemiseen ei ainakaan ylläpidon taholta ole niistä aiheutuva vaiva, vaan enemmän se viestien sisältö. Paljon on toki positiivisia ja asiallisia viestejä, mutta usein ne tuntuvat olevan sellaisia, että ei niistä hirveästi antia keskustelulle ole.

Lisäksi nyt ihan viime aikoina näiden rekisteröitymättömien viesteissä on ollut ongelmallisuutta paljon aiempaa enemmän. Nyt vaikka alkukaudesta jätettiin julkaisematta rekisteröitymättömien viesteistä ehkä ~5 % - sääntöjen vastaisina, provoina, asiattomina tms. Pudotuspeleissä se oli ehkä 20 % ja nyt taas kauden päättymisen jälkeen jopa 50 %.

Muutenhan täällä moderoinnille on tarvetta harvinaisen vähän. Jos ja kun kokonaisen kauden aikana on ihan kourallinen tapauksia, jossa pitää jotain toimenpiteitä tehdä, sitä ei hommaksi edes oikein lasketa.

Mustalla listalla ei ole kukaan :)
Yhtäkään rekisteröitymistä vastustavaa perustelua ei ole tullut rekisteröitymättömältä (että on vaikea sana) nimimerkiltä. Miksiköhän?
Näitä täälläkin yhä kaivattaisiin. Erityisesti tietysti niiltä, jotka pitkiä asiallisiakin viestejä semisäännöllisesti kirjoittavat, käyttäen samaa nimimerkkiä kirjoituksissaan.

- Matti
 
Viestejä
420
Lievä kannatus rekisteröitymispakolle, mutta todellakin vain lievä, koska uusien kirjoittajien tie foorumille käy usein rekisteröitymättömien viestien kautta. Rekisteröitymispakko saattaa nostaa kynnystä kirjoittaa se ensimmäinen viesti.

Miksi sitten kuitenkin vaakani heilahtaa hieman rekisteröitymisen puolelle? Puskista tulevien viestien taso on mielestäni keskimäärin huonompi kuin vakikirjoittajilla ja ne ovat usein myös provokatiivisempia heittoja. Olen myös melko varma, että näissä viesteissä esiintyy Jekyll & Mr Hyde tyyppistä ilmiötä eli jotkut rekisteröityneet kirjoittajat naamioivat provonsa ”mustan” nimimerkin viesteiksi. Tiedän varmuudella tätä esiintyvän joillain muilla foorumeilla enkä usko tämän pesiskeskustelunkaan olevan vapaa tällaisesta tietoisesta persoonallisuuden jakautumisesta. Se on vähän raukkamaista.
 

Pallottelija

Ei rekisteröitymistä pakolliseksi. Tylsyttää keskustelua kun jää pois satunnaisten kävijöiden kommentit ja muuttuu entistä enemmän pienen sisäpiirin jauhamiseksi.
 
Viestejä
1,664
Ei rekisteröitymistä pakolliseksi. Tylsyttää keskustelua kun jää pois satunnaisten kävijöiden kommentit ja muuttuu entistä enemmän pienen sisäpiirin jauhamiseksi.

Ja saman kommentin voit taas tehdä parin tunnin kuluttua eri nimimerkillä. Minkä takia sinulle rekisteröityminen on niin vastenmielistä?
 
Viestejä
712
Erityisesti tietysti niiltä, jotka pitkiä asiallisiakin viestejä semisäännöllisesti kirjoittavat, käyttäen samaa nimimerkkiä kirjoituksissaan.
Onko tällaisia loppujen lopuksi kovinkin paljon? Tai ollenkaan?
On muuten vaikuttanut siltä, että viime aikoina on tullut uusia nimimerkkejä mukaan uusia näkökulmia tuomaan, tosi mukavaa!
 
Viestejä
88
On muuten vaikuttanut siltä, että viime aikoina on tullut uusia nimimerkkejä mukaan uusia näkökulmia tuomaan, tosi mukavaa!
Paljon on tullut uusia nimimerkkejä ja varmasti tulee jatkossakin.
Osa voi toki olla sellaisia että on jo toinen tai useampi rekisteröity nimimerkki alla tällä forumilla.

Rekisteröityminen useammalla kuin yhdellä nimimerkillä katsos kun on mahdollista. Tuota valvoo tietääkseni forumin puitteissa ainoastaan sähköposti tunnistautuminen -sääntö. Senkin on helppo kiertää tietyllä tapaa, kun tekee vain helposti ja vaivattomasti feikkitunnukset (sähköposti) esimerkiksi luukku.com:ssa.

Enkä nyt kannusta ketään vastaaviin toimiin ja mene sanomaan että itse olisin niin tehnyt. Kuitenkin olisi myös forumin sääntöjen vastaista, mutta tokkopa tuollaista valvoa mitenkään.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
914
Ylläpidolla on kyllä konstinsa päällekkäisten käyttäjien valvomiseen, ja niitä keinoja on useita :)
 

Troll

Ei pakolliseksi, näkee että foorumia hiljentynyt sen jälkeen kun muuttui tälläiseksi
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
914
Ei pakolliseksi, näkee että foorumia hiljentynyt sen jälkeen kun muuttui tälläiseksi
Tämä ei toki pidä paikkaansa. Joka kuukausi ollaan tehty edellisvuoteen verrattuna uusi viestimääräennätys, ylivoimainen enemmistö on rekisteröityneiden kirjoittamia ja oikeasti merkittävää vaikutusta tähän ei ole ollut sillä, jos kirjoittaminen on ollut suljettuna ilman rekisteröitymistä.
 
Viestejä
250
Näköjään äänestys on jo kiinni, mutta heitänpä omat kaksi senttiäni.

Kallistun vieraiden jäämisen kannalle. Syinä matala kynnys laittaa eka viesti ja esimoderointi joka pitää spämmerit loitolla.

En näe suurta iloa vieraiden potkimisesta. Jos heidän viestinsä ovat huonoja, niin siitä vaan kiristämään moderoinnin seulaa. Tosin siinä tapauksessa linjan pitäisi koskea kaikkia, koska monenlaista vipeltäjää löytyy myös nimellisistä. Nykyisellään aika yhdentekevää onko provon takana tunnus vai vieras.
 

jonatz

Pitkään seurannut Tappara.co, jossa rekisteröityminen on pakollinen. Erittäin laadukasta keskustelua ja en minä ainakaan ole koskaan nimimerkkiä ongelmaksi. Palstallahan käy lopulta niin, että lopulta aktiivisimmista ja osaavimmista tulee foorumilla jopa pieniä legendoja. Tunnareiden taakse minun puolesta.

Jäsen @kontiola tyhjäsi pitkälti pajatson heti kärkeen. Pitkälti samoja ajatuksia.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
914
Kirjoittaminen on tästä päivästä lähtien rajattu vain rekisteröityneille kirjoittajille.

Esimerkiksi tammikuussa foorumille kirjoitettin 261 % enemmän viestejä kuin viime vuoden tammikuussa. Näistä viesteistä selvästi alle 5 % oli rekisteröitymättömien kirjoittajien viestejä.

Kiitos kaikille kommenteista tähän aiheeseen liittyen.

Rekisteröityminen on helppoa, nopeaa ja kivutonta, joten suosittelen sitä kaikille foorumia seuraaville! Ja kun sen on kertaalleen tehnyt, on viestin lähettämisen kynnyskin sitten pienempi.

Jos rekisteröitymisen kanssa on pulmia, kannattaa ottaa yhteyttä yllapito@supervuoro.com. Yleisin ongelma on se, että sähköpostiosoitteen vahvistuslinkin sisästävä viesti menee roskaposti-kansioon, joten se kannattaa tsekata ensin.

- Matti
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös