Supervuoro

Pesäpalloliikkeen tärkein tehtävä on pelastaa seurat, vaikka se vaatisi kuinka kipeitä ratkaisuja tahansa

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
741
Pekka Arffman Elmo-lehdessä: Pesäpalloliikkeen tärkein tehtävä on pelastaa seurat, vaikka se vaatisi kuinka kipeitä ratkaisuja tahansa - Elmo-lehti

Pesäpalloliitolla ja pesäpalloliikkeellä on edessään suurten ja vaikeiden päätösten viikot. Kaiken epävarmuuden keskellä pitäisi pystyä ratkaisemaan miten koronaepidemian aiheuttamista haasteista selvitään mahdollisimman vähin vaurioin: miten turvataan seurojen taloudelliset toimintaedellytykset ja niiden olemassaolo, miten juniorityön jatkuvuus, milloin sarjakausi voidaan aloittaa ja millaisia sarjoja voidaan ylipäätään pelata – ja missä kulkee se raja, jonka jälkeen koko sarjakausi pitää perua.

Koronakriisin aikana on yleisellä tasolla kosketeltu herkkää aihetta: jos tehohoitopaikkoja ja hengityskoneita ei riittäisi kaikille, kenet siinä tilanteessa pitäisi pelastaa ensin. Myös pesäpallossa on jo jouduttu ja joudutaan pohtimaan asetelmallisesti samaa kysymystä: yritetäänkö pelastaa kaikki vai painotetaanko sitä, kenen pelastaminen on tärkeintä?

Oma vastaukseni kysymykseen on yksi selitteinen: kaikkien koronaepidemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemisessa tärkeintä – ihmisten terveyden ja terveydellisten tekijöiden lisksi – on pelastaa seurat.

Juttu jatkuu...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös