Supervuoro Verkkolehti »

Oulun Lippo 2018

Viestejä
424
Nyt siis Lipon putoaminen varmistui. Seuraavana tavoitteena pitäisi olla ykköspesisjoukkueen saaminen ensikaudeksi Ouluun. Lipen taloustilanne huomioiden, varmin tapa olisi keskittyminen suomisarjajoukkueen eli Lippo juniorien nousuun. Eikös suurin osa superin joukkueesta ole junnuikäisiä ja näin ollen siirrettävissä suomisarjaan?
 
Viestejä
11,808
Lipen taloustilanne huomioiden, varmin tapa olisi keskittyminen suomisarjajoukkueen eli Lippo juniorien nousuun. Eikös suurin osa superin joukkueesta ole junnuikäisiä ja näin ollen siirrettävissä suomisarjaan?


En ole ihan varma ymmärsinkö kysymystäsi oikein mutta ei tässä vaiheessa kautta miesten sarjojen pelaajat siirry seurasta toiseen. Ei edes juniorit.

Ainoastaan jos on kaksoisedustussopimus - joka olisi pitänyt tehdä ennen kautta/ekaa peliä superissa ja niitä saa olla max 3 per joukkue ja Lipolla ei ole yhtään. Toisena tulisi farmi ( jota sitäkään ei Lipolla ole) ja käytännössä koko kauden ylempänä pelannut ei enää karanteenin takia ehdi alemmaksi pelaamaan.

Joten käsittääkseni Lippojunioreiden pitää pärjätä Suomarissa ihan niillä pelaajila keiden oikeudet siellä nyt on.
 
Viestejä
1,291
Olisihan tuo eräänlainen ennätys, että sama organisaatio hämmentäisi samalla kaudella kolmea eri sarjaa. Ensin mustataan Superpesistä heittopussilla, sitten jaetaan pelaajat pois ja sotketaan Ykköspesiksen kärkijoukkueiden voimasuhteet. Ja vielä pitäisi siis joidenkin mielestä käydä Suomensarjassakin sekoittamassa kuviot.
 
Viestejä
2,808
Otetaan vielä lisää valituksen aiheita mukaan eli A-pojat. Lippo Pesiksen superpesisjoukkueesta noin puolet pelaajista pelaa Lippo Junioreitten A-poikien joukkueessa. Sattuvat vielä olemaan Lippo Junioreitten kasvatteja. Onkohan nyt jo neljäs sarjataso sekaisin?
 
Viestejä
1,291
Ei ehkä hyväksytä ennätykseen mukaan, hämmingin pitää tapahtua samassa ikäluokassa eri sarjatasoilla.
 
Viestejä
366
Suomariporukan nousu ykköseen on yhtä todennäköistä kuin nykyisen Lippo organisaation selviäminen ensi kaudella ykkösessä. Eli ei mahdotonta, mutta sanotaanko haasteellista.

Observer se jaksaa noista omista kasvateista jauhaa. Siellä A:ssa pelaa niitä KeKi:n kasvatteja myös. Varmaan muidenkin seurojen kasvatteja ja hyvä niin..
 
Viestejä
424
Olen ollut siis väärässä käsityksessä junioripelaajien vapaamman liikkuvuuden suhteen. Omassa lohkossaan Lipon suomariporukka on lähellä kärkeä ja voittikin Simon keskinäisessä selvästi (tänään uusinta Simossa), mutta muiden lohkojen kärki saattaa olla kovempi.

Taitaa olla niin, että muut kuin pelilliset asiat ratkaisevat edustuspesiksen jatkon Oulussa.
 
Viestejä
11,808
Olen ollut siis väärässä käsityksessä junioripelaajien vapaamman liikkuvuuden suhteen.

Nuorille pelaajille on selvästi vapaampi liikkuvuus mutta ei sentään mielivaltainen.
  • On olemassa kaksoisedustusoikeusjärjestelmä 1993 - 2003 syntyneille jota määrittää kilpailumääräysten kohta §22 Kaksoisedustusoikeus.
    • mun ymmärtääkseni pelaaja voi pelata vaikka samana päivänä molemmissa joukkueissa ilman karensseja
      • Edit: Ylemmällä sarjatasolla oleva pelaaja voi pelata alemmalla sarjatasolla 1.8. jälkeen vain runkosarjan otteluja. Alemman tason pelaaja voi pelata ylemmässä milloin tahansa.
    • Rajoitteena on että yhdessä joukkueessa voi olla max kuusi kaksoisedustussopimusta (kolme ylemmälle ja kolme alemmalle sarjatasolle) mihin tahansa joukkueeseen. Superin joukkueessa voi siis olla kolme tällaista sopparia alaspäin. Ja tietenkään samalle tasolle ei voi tehdä kaksoisedustussopimusta
    • Kaksoisedustussopimukset pitää tehdä ennen ylemmän sarjatason alkua
  • Samaiset kilpailumääräykset määrittävät myös nuoren pelaajan määräaikaisen siirron pykällä §21. Mutta se mahdollistaa vain pelaamisen toisen seuran A-, B- tai C-ikäisten joukkueessa jos omassa seurassa ei moista joukkuetta ole tietyin rajoituksin (joukkueessa saa olla pelaajia max kahdesta (A- ja B) tai yhdestä (C) toisesta joukkueesta) . Eli tällä ei siirrytä pelaamaan miesten pelejä toiseen seuraan.
Sitten on farmisopimukset jolla vanhemmatkin pelaajat voivat liikkua mutta nekin pitää tehdä ennen ylemmän sarjakauden alkua ja niitä koskee normaalit karenssit. Ja karenssi määrää että jos on alottanut kauden ylemmällä tasolla ja on pelannut siellä yli 13 ottelua niin ei voi enää pelata alemmalla tasolla. Järjestelmä on siis selvästi yritetty rakentaa niin, että loppukaudesta siirtoajan jälkeen pelataan niillä pelaajilla mitä seurassa on karenssiaikojen puitteissa - eli tässä vaiheessa kautta superin joukkueen pelaajat eivät voi vahvistaa edes oman seuran suomarijoukkuetta. Poikkeus on pelaajat jotka eivät ole kahteen vuoteen pelanneet missään seurassa joiden kanssa voi ymmärtääkseni tehdä sopimuksen yhä vaikka viimeisin edustus on ollut toisessa seurassa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,808
Tai hmm.

Onhan tuolla vielä kilpailumääräyksissä vielä lisää nuoren pelaajan erioikeuksia karenssin suhteen mutta 1997 - 1999 syntyneet jotka on aloittaneet ylenpänä ja pelanneet räpylässä ennen alenpana pelaamista niin karenssit ovat voimassa. ja 2000- syntyneet voi pelata 1.8. asti suomarissa ja sitä alenpana ilman karenssia mutta edustusoikeus pitää olla alemmassa joukkueessa eli käytännössä sama seura tai farmi tai se kaksoisedustus.

Eli paljonhan siellä on helpotuksia/vapauksia mutta ei mielivaltaista.
 
Viestejä
2,808
Lippo Juniorit (A-pojat, B-pojat, suomari) eivät ole jättäneet yhtään maksua maksamatta. Lippo Pesiksen varaan nyt on ihan turhaa mitään laskea.
 
Viestejä
424
Aika vaikea nähdä, että Lippo Pesiksellä olisi mitään toimintaa ensi vuonna. Toki tässä mielessä velkoja reippaasti leikkaava saneeraus on mahdollinen sillä tuskinpa velkojat ovat juuri mitään saamassa ilman saneerausta. Vaikka velat leikattaisiin lähes kokonaan on minun hankala nähdä miten Lippo Pesis voisi uskottavasti rahoittaa toimintansa edes ykköspesiksessä.

Pesäpallo jatkuu Oulussa ja toivottavasti heijastusvaikutus junioritoimintaan on mahdollisimman vähäinen. Uskottavan edustustoiminnan rakentaminen vaatisi lähinnä uskottavan taustaryhmän. Löytyykö sellaista pesikseen jää nähtäväksi.
 
Viestejä
366
Ihan ensiksi kannattaisi miettiä nimenvaihdosta. Lippo Juniorit nyt vaan mieltää samaksi seuraksi kuin Lippo pesis ja kyllä se Lipottaret menee siihen samaan huonomaineiseen nimiperheeseen.
Voisi olla helpompi niitä uusia yhteistyökumppaneita löytyä, kun aloittaisi ihan uudelta pohjalta ilman vanhoja nimi ym. rasitteita.
 
Viestejä
424
Toisaalta Oulussa varsinkin yleisö on tavannut pysyä tuttujen seurabrändien takana kunhan vaan uudet taustavoimat ovat oikeat ja uskottavat.

Eräänkin sittemmin pärjäänneen seuran tilanne oli 90-luvulla melkoisen kinkkinen:
"Kärppien talous oli jo niin huonossa kunnossa, että seura jätti oikeudelle hakemuksen velkasaneerauksesta. Velkojat eivät kuitenkaan enää hyväksyneet sitä, joten Kärpät Hockey Team haki itsensä konkurssiin, josta käytettiin nimeä ”kuuden miljoonan markan konkurssi”. Jääkiekkoliiton sääntöjen mukaan joukkue saattoi saada pelioikeuden takaisin vasta siirryttyään ensin alemmalle sarjatasolle, joten Kärpät pelasi kaudella 1994–1995 II-divisioonassa."
 
Viestejä
939
Ihan ensiksi kannattaisi miettiä nimenvaihdosta. Lippo Juniorit nyt vaan mieltää samaksi seuraksi kuin Lippo pesis ja kyllä se Lipottaret menee siihen samaan huonomaineiseen nimiperheeseen.
Voisi olla helpompi niitä uusia yhteistyökumppaneita löytyä, kun aloittaisi ihan uudelta pohjalta ilman vanhoja nimi ym. rasitteita.
Olen jo ehdottanut uudeksi nimeksi Oulun Tratta-Pesis.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös