Supervuoro

Miljoonan markan diili - Janne Vuorisen siirto verivihollisen riveihin puhuttaa yhä

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,369

50 vuotta perjantaina täyttävä Janne Vuorinen luo kovaa uraa huippu-urheilujohtajana. Hän kumoaa sitkeän legendan, jonka mukaan Oulun Lippo maksoi kausista 1997–98 miljoona markkaa.

Niin otsikoi Iltalehti 29. lokakuuta vuonna 1996, kun sen hetken tavoitelluin pesäpalloilija Janne Vuorinen siirtyi Sotkamon Jymystä Oulun Lippoon kahden vuoden sopimuksella.

”Oulu ei maksa turhasta. Se osaa arvostaa Vuorista. Mutta hinta on liki käsittämätön, jolle kotimaisessa joukkueurheilussa vetävät vertoja vain jääkiekkoliigassa Jokerien tähtipelaajien ja TPS:n Hannu Virran sopimukset”, jutussa kerrottiin.

Myös Ilta-Sanomien ja Urheilulehden jutuissa puhuttiin miljoonadiilistä.

Pesäpallopiireissä elää vahvana legenda, että Vuorinen on lajinsa ainoa miljoonamies. Tätäkin juttua varten tehdyissä taustahaastatteluissa puhuttiin, että Vuorinen sai Oulusta miljoona markkaa, 500 000 markkaa per kausi.
 
Viestejä
1,687
Oulussa on aina pystytty tekemään pesäpalloseurojen konkursseja - alkaa vaan olla vähissä uuden joukkueen nimenvalinta, kun Lippoa ei enää voi käyttää.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös