Supervuoro

Miesten Ykköspesiksen otteluohjelma 2021

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
983

Uusia paikkakuntia ykköspesiskartalla ovat Ikaalinen, Jyväskylä ja Lapua. Lisäksi miesten Ykköspesikseen tekevät paluun Laukaan Urheilijat, Ulvilan Pesä-Veikot ja Vähänkyrön Viesti, jotka eivät osallistuneet sarjaan koronaviruspandemian aiheuttamalla poikkeuskaudella.

Ikaalisissa pesäpallo tekee vahvaa uutta tulemistaan ja Tarmo on edustettuna miesten Ykköspesiksessä 28 vuoden tauon jälkeen. Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva sininen hiekkatekonurmikenttä uusittiin 2018 ja Tarmo varmisti sarjanousunsa Ykköspesikseen kolmen suomensarjakauden jälkeen viime syksynä. Lisäksi tulevalla kaudella Kankaanpään Maila vie yhden Superpesiksen kotiottelunsa Ikaalisiin.

Jyväskylää edustavat miesten Ykköspesiksessä Lohi, joka pelaa kotiottelunsa Koskenharjun kentällä sekä naisten Ykköspesiksessä Kirittäret. Kakkosjoukkueensa Ykköspesikseen sai Kirittärien lisäksi Lapuan Virkiä.

Poikkeuskaudella pesäpallosarjoista ei pudonnut joukkueita. Kun joukkuemäärät palautetaan entisiksi pesäpallon juhlavuodelle 2022, putoamispeikko vaanii miesten Ykköspesiksessä kolmea ja naisten Ykköspesiksessä neljää joukkuetta.

Superpesiksen ja Ykköspesiksen välillä pelataan karsintasarja, kuten Pesäpalloliitto tiedotti aiemmin. Ykköspesiksestä karsintasarjaan yltää sekä miesten että naisten osalta neljä parasta.

Miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2021

Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (22 ottelua/joukkue).

Karsintasarja
Superpesiksen runkosarjan neljä viimeistä joukkuetta ja Ykköspesiksen runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat kahdeksan joukkueen karsintasarjan yksinkertaisena sarjana (7 ottelua/joukkue). Superpesiksen ja Ykköspesiksen kaksi parasta joukkuetta saavat karsintasarjaan neljä kotiottelua, muut kolme kotiottelua. Karsintasarjan kolme (3) parasta joukkuetta saavat paikan Superpesikseen ja viisi (5) heikointa joukkuetta paikan Ykköspesikseen kaudelle 2022.

Putoaminen
Runkosarjassa sijoille 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan suomensarjaan kaudelle 2022.
9. ja 10. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnan paras kolmesta -järjestelmällä. Otteluparin häviäjä putoaa suomensarjaan kaudelle 2022. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös