Supervuoro

Manse PP 2021

Viestejä
283
Eiköhän nyt ole aika heittää kirves kaivoon tämän kauden osalta ja avata ketju ensi kautta silmälläpitäen.

Kenelle jatkoja ja kenelle kiitos ja näkemiin? Ketkä voisivat olla niitä kuuluisia täsmähankintoja ensi kaudeksi?

Itse olisin ensimmäisenä tarjoamassa jatkoa kavereille Pe Alanen, Myllyniemi, Lehto, Lehtola, Luoma, Torppa ja Tuohisaari.

Tuosta ei saa vielä joukkuetta kasaan edes uusilla täsmähankinnoilla täydennettynä, joten jatkoa täytyisi harkita vielä myös joidenkin muiden nykyisten pelaajien kanssa. Kunnossa ollessaan Peltoniemi voisi korvata Torpan etenijäjokerina, jolloin Torppa voisi pelata ulkona kopparina. Kaksikosta Niemi/Malinen voisi toisen kiinnittää, mutta toisen korvaisin lopullisesti jokeripaitaan siirrettävällä Hotakaisella.

Mielestäni seura teki pahan virheen, kun ”päästi” Pokelan muualle. Olisi voinut olla potentiaalinen pelinjohtaja miesten joukkueelle, jos Iivarinen ei enää jatka. Nykyinen kakkospelinjohtaja on kuitenkin Pokelan entinen aisapari, joten olisivat voineet olla hyvä kaksikko johtamaan myös miehiä.
 

1+3

Viestejä
37
Itse olisin ensimmäisenä tarjoamassa jatkoa kavereille Pe Alanen, Myllyniemi, Lehto, Lehtola, Luoma, Torppa ja Tuohisaari.
Itse laittaisin listalle vielä Lassilan vaikka tämä kausi on pääosin jäänyt väliin. Suoriutuu tarvittaessa varmasti muullakin tontilla kuin lukkarina ja sisäpeliin on suhteellisen hyvät jalat ja kädet.

Ja Niemellähän on sopimus myös ensi kaudesta.
 
Viestejä
177
Edellisten toiveiden lisäksi seuraavia toiveita: Hotakainen jokeriksi. Malinen kommentaattoriksi kentän ulkopuolelle eli Ruutuun ja vaikka kentän laidalle niin viihdearvo nousee huimasti.
Edellämainittujen lisäksi jatkoja Eirolalle etumieheksi. Pitää joukkueessa kokemusta ja kuntopohjaa olla :). Lisäksi voisi houkutella Kouvolasta muutaman potenttiaalisen junnun, koska siellä eivät mahdu pelaamaan ikämiesten viedessä kaikki paikat.
 
Viestejä
1,256
Itse olisin ensimmäisenä tarjoamassa jatkoa kavereille Pe Alanen, Myllyniemi, Lehto, Lehtola, Luoma, Torppa ja Tuohisaari.
Samoilla linjoilla @taukomakkaran kanssa. Lisäksi hinta- laatusuhde huomioiden Eirola, Carlson ja Malinen saisivat jatkaa. Haukkalalla ei mitään jakoa, vaikka toisi omat sponsorit mukanaan kuten tänä vuonna - taidot vaan ei enää riitä 36-vuotiaalla kopparilla. Enpä kannattaisi jatkoa Lähdesmäenkään kohdalla, vaikka hän on parempi kopparina kuin Haukkala, mutta ei minkäänlaista sisäpeliroolia - kuten ei Haukkalallakaan. Hotakainen on sarjassa "sii ja soo" - jos pysyy ehjänä, niin tärkeä koppipelaaja ja monipuolinen mailan varressa.
 
Viestejä
605
Ensi kauden pelinjohtajasta:

En nyt sitten yhtään tiedä, että mitä jotkut näistä nimistä tekevät tällä hetkellä tai millainen on heidän sopimustilanteensa ensi kaudesta tms. Niin kiinnostunut en ole selvittämään, mutta otetaanpa joitain mielenkiintoisia nimiä mielestäni potentiaalisina ehdokkaina pelinjohtajaksi.

Ensimmäisenä tietysti tulee mieleen, että jatkaako Iivarinen, eli mahdollinen jatkosopimus hänelle. Hyvä valinta mielestäni, jos jatkaa. Matilla ollut huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa, varsinkin alkukaudella. Pisteitä voisi olla reilusti enemmän ilman noita. Lisäksi huonoa tuuria on ollut noissa tiukoissa peleissä, jotka pääosin kääntyneet juoksun tappioiksi. Peli on mielestäni kuitenkin kehittynyt koko ajan pikku hiljaa kohti kauden loppua ja parhaimmillaan pystytään haastaa Kiteen tasoisia joukkueitakin ja ottaa ainakin jaksovoittoja.
Mutta jos ei jatka, niin..

Aluksi, jos katsoo, että kuka nykyisistä pelinjohtajista on saanut joukkueensa pelaamaan yli ennakko-odotusten, niin sanoisin, että KossU:n pelinjohtaja Mikko Vainionpää.

Alla miesten superin pelinjohtajien ennakkoranking 2020:
1597692863114.png


Sitten tämänhetkinen sarjataulukko:

1597693140828.png


Mielestäni Vainionpään KossU on ollut positiivisin yllättäjä, kun on tällä hetkellä 8. sarjassa ja se yleensä kertoo myös siitä, että pelinjohtaja on onnistunut, koska nuo ennakkorankingit ovat mielestäni pelaajamateriaaleihin pitkälti perustuvia. Eli Mikko Vainionpää voisi olla mielenkiintoinen haku, jos hänellä ei vielä ensi kaudesta sopimusta.
Tässä ainakin vain yhden vuoden sopimus mainittuna (täksi kaudeksi siis):

Jos Manse PP pystyisi tekemään Vainionpäälle ensi kaudelle paremman tarjouksen kuin KossU, niin ehkä olisi kiinnostunut. Mikko Vainionpää olisi mielestäni siinä mielestä erittäin sopiva Manselle, että hän on itse pelannut kotiuttajana ja kotiuttaminen on ollut tällä kaudella Mansen ongelma, niin voisi pelinjohtajana varmaankin tuoda runsaasti apuja siihen kotiuttajille oikeilla harjoitteilla, vinkeillä ja merkkipelillä. Itse en pidä ihan sattumana, että Wahlsten on ollut tällä kaudella niin hyvä KossU:ssa ja J-P Vainionpään kotiutusprosentti on laskenut viime kausista, kun Mikko Vainionpää on tällä kaudella KossU:n pelinjohtaja ja toissa kaudella oli Jymyjussien. Sanoisin, että Mikko Vainionpään erikoisosaamista on kotiuttamisen valmentaminen ja pelinjohtaminen. Se taas toisaalta mielestäni taas ei ole Iivarisella vahva alue, mikä on näkynyt kautta linjan mielestäni heikkoina kotiutusprosentteina. Eniten se on näkynyt Niemellä, mutta myös Haukkalalla, vähän myös Hotakaisella ja lisäksi muillakin yhdeksikön pelaajilla. Malinen oli hyvä, mutta nyt viikonloppuna Malisenkin kotiutusonnistumiset oli 0/4, joten alkanut sakkaamaan. Iivarinen on poikkeuksellisen hyvä kehittämään lukkaria (koska itse ollut lukkari) ja hyvä myös lukemaan vastustajan etukenttää vaihtotilanteissa, että milloin ei ole hereillä. Tosin välillä tuokin meni vähän pieleen Kiteetä vastaan, välillä hyvin. Ehkä koitettiin vähän liikaa niitä yllätysvientejä ja yllätyksellisyys katosi. Myöskään ykkös-kolmostilanteissa ei kahden karvauksellakaan otettu kotiin.
Tuo Mikko Vainionpää voisi kuitenkin olla yksi potentiaalinen vaihtoehto, jos Iivarinen ei jatka. Ei välttämättä tarvisikaan hommata uusia kalliita kotiuttajia, vaan päävalmentaja/pelinjohtaja, jolla erikoisosaamista tuolle osa-alueelle kehittämään kotiuttajia ja johtamaan peliä kotiuttajilla (lyönnit, lyöntiratkaisut, merkkipeli).

Toisaalta, jos saisi jonkun Sotkamon Jymyn tai Joensuun Mailan organisaatioissa ennen pelinjohtajana olleen, niin se olisi todella hyvä vaihtoehto myös. Esim. Petri Pennanen tai Lehtimäki. Mutta tuskin on tarjolla.

Tai sitten joku pois pelikentiltä mahdollisesti siirtyvä hyvin pelistä ymmärtävä pelaaja, esim. Toni Kohonen, pelinjohtajaksi.

Muita voisi olla Sami Sirviö, Mika Kulmala, Risto Ojanperä, jotka nyt tulevat mieleen.

Mutta en siis yhtään tiedä näiden nykyisistä tilanteista, heittoina vain.

Otin tähän vain joitain mielestäni hyviä vaihtoehtoja, en huonoja ollenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

jhr

Viestejä
302
Kossun menestystä ei mielestäni tarvi pistää niinkään Vainionpään piikkiin kuin pelaajien. Sillä on aliarvostettu joukkue joka vielä alisuoritti kauden alussa. Kärki Kauppinen - Kettunen - Hakomäki (ja Yli-Hirvelä vielä välissä jos on ollut terveenä) on ihan riittävä pudotuspelijoukkueelle, Wahlsten on sarjan paras jokeri ja Anttilallakin on osunut ihan hyvin keppiin. Sitten on tulevaisuuden kovia nimiä kuten Erkkilä (pistäkää muuten nimi mieleen!) ja Jakobssonin ja Puputin tasoisia nimiä vielä ynnämuuta-osastolla.

Ennemmin ihmetyttää, miten tuolla porukalla pystyi pelaamaan niin pitkään ilman pisteitä. Paremmalla alkukaudella se olisi jossain Kiteen kohdalla sarjataulukossa.
 
Viestejä
48
Vainionpää ei ole siirtymässä mihinkään muualle. Koskenkorvalla on hyvin asiat ja Wahlsten on edellisinä kausina ollut yhtä hyvä kuin nyt, tehokkuus on vain parantunut.

Koskenkorvalla on hyvin asiat, Wahlsten saattaa lähteä mutta Koskenkorvalla silti on nuorekas porukka, Wahlsten tykkää pelata täällä. Ensi kaudella voi olla jo kuuden joukossa. Hakomäki on tehnyt läpimurron
sarjaan ja viime aikoina päihittänyt helposti Sotkamon ja Kankaanpään lukkarit taisteluissa.

Edit: Vähäkyrön viestistä tullut aika hyviä lupauksia korvalle, kenties lisää tulossa? 🙂
 
Viestejä
8
Uskon, tai ainakin toivon, että seura hoitanut etunenässä kuntoon sopimukset jo olemassa olevien oman alueen nuorten ja muidenkin jo ringissä olevien nuorten tulevaisuuden pelaajien kanssa. He kuitenkin suhteessa "halpoja" pelaajia ja elintärkeitä pitemmälle katsoessa. Toisaalta kaikki kehityskypsässä iässä vielä isoihinkin sisäpeelirooleihin, sekä useampiin ulkokenttärooleihin joukkueen tilanteen mukaan. Esimerkiksi Lehtola monipuolisena lahjakkaana pelaajana vielä hakee omaa rooliaan sekä sisä- että ulkopelissä. Luomaa ei voi päästää lähtemään. Alasen Pyry oli viime syksynä yksi joukkueen nopeimmista ja lukkaroinnissakin lähtökohtaisesti vähän pikkuveljeään edellä. Pe Alanenlienee lautasen äärellä kiistatta yksi superin kehityskelpoisimmista lukkareista, ja ikäisissään melko pitelemätön nro 3. Lehto ja Lassila muutaman vuoden sisään myös superin vakikalustoa, kunhan heidän osaltaan seura hoitaa hommat oikein. Toki näillä ei pärjärä vielä ensi vuonna, mutta taitaa konkareita ja kokemusta olla aika hyvin jo nimet papereissa. Seuranjohdon, mikä sen nyt tällä hetkellä Mansessa onkaan, pitää nyt osata ja uskaltaa katsoa pitemmälle.
 
Viestejä
605
Kossun menestystä ei mielestäni tarvi pistää niinkään Vainionpään piikkiin kuin pelaajien.
Olen kyllä vähän eri mieltä, mutta toki voi olla aliarvostettu joukkuekin KossU:lla. Tai ehkä se ja hyvän pelinjohtajan (Mikko Vainionpään) summa. Kuitenkin pelinjohtajien ennakkoarvioihin nähden ennakoitua selkeästi ylempänä ovat tällä hetkellä, taisivat voittaa Sotkamonkin vähän aikaa sitten. Itse uskoisin, että pelinjohtajat itse osaisivat aika hyvin arvioida kunkin joukkueen materiaalin tason ennakolta.

Pari kautta sitten J-P Vainionpää löi 139 juoksua kaudessa yli 60 % kotiutustehoilla. Vielä viime kaudellakin oli yli 60 % kotiutustehot hänellä. Noilla kausilla pelinjohtajana Jymyjusseilla oli Mikko Vainionpää (2019 kauden alkupuolen vielä). Itse luulisin, että Mikko Vainionpää on onnistunut vetämään hyvät talviharjoitteet kotiuttajille ja johtamaan peliä hyvin heillä.
Tällä kaudella J-P Vainionpään kotiutusprosentti onkin ollut sitten 51,9 % eli tippunut noin 10 %-yks Mikko Vainionpään ajoista.

En usko, että tämäkään ennätys on ihan sattumalta Mikko Vainionpään pelinjohtamisen ajalta:
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
48
Olen kyllä vähän eri mieltä, mutta toki voi olla aliarvostettu joukkuekin KossU:lla. Tai ehkä se ja hyvän pelinjohtajan (Mikko Vainionpään) summa. Kuitenkin pelinjohtajien ennakkoarvioihin nähden ennakoitua selkeästi ylempänä ovat tällä hetkellä, taisivat voittaa Sotkamonkin vähän aikaa sitten. Itse uskoisin, että pelinjohtajat itse osaisivat aika hyvin arvioida kunkin joukkueen materiaalin tason ennakolta.

Pari kautta sitten J-P Vainionpää löi 139 juoksua kaudessa yli 60 % kotiutustehoilla. Vielä viime kaudellakin oli yli 60 % kotiutustehot hänellä. Noilla kausilla pelinjohtajana Jymyjusseilla oli Mikko Vainionpää (2019 kauden alkupuolen vielä). Itse luulisin, että Mikko Vainionpää on onnistunut vetämään hyvät talviharjoitteet kotiuttajille ja johtamaan peliä hyvin heillä.
Tällä kaudella J-P Vainionpään kotiutusprosentti onkin ollut sitten 51,9 % eli tippunut noin 10 %-yks Mikko Vainionpään ajoista.

En usko, että tämäkään ennätys on ihan sattumalta Mikko Vainionpään pelinjohtamisen ajalta:
Ehdottomasti ostan tämän, mutta sanoisin että Mikko taitaa olla nuoriso-ohjaaja tjv siviilityöltään, niin osaa käsitellä nuoria pelaajia. Vainionpää lopetti pelaajauransa, niin siirtyi JymyJusseihin sielähän oli ihan tuntemattomia nuoria pelaajia ja pelasi aika hyvin.. En ihmettelisi, mikäli Wahlsten jää Koskenkorvalle, asuu Vaasassa ja nuori porukka tykkää olla Koskenkorvalla. Pari täsmähankintaa tuohon, niin varmasti taistelee top-6 paikasta!

Edit: meni aiheen ohi vähän, mutta vaikea uskoa että Mikko lähtisi Koskenkorvalta 😄 ei kukaan uskonut Koskenkorvaan täksi kaudeksi
 
Viestejä
49
Itse olisin ensimmäisenä tarjoamassa jatkoa kavereille Pe Alanen, Myllyniemi, Lehto, Lehtola, Luoma, Torppa ja Tuohisaari.
Nämä nimet ovat myös omasta mielestäni sellaisia, jotka pitäisi saada kiinnitettyä. Ulkopelissä tuohon runkoon tarvitsee vielä ainakin toisen kopparin sekä etukentän. Huhutuista saapujista Lilja täyttäisi tuon kopparin paikan ja toisena kopparina voisi olla esimerkiksi Torppa. Linjaan mahdollisista saapuvista isoon rooliin tulisi Jussila ja parina voisi olla Myllyniemi. Lehto ja Tuohisaari voivat olla kakkos- ja kolmospesillä. Etukenttään kova kaappaus olisi Heikkala ja siihen kaivattaisiin vielä siparia. Jotenkin oma usko on mennyt Eirolaan, vaikka on pelannut ok hyvin. Ikää tulee ja ainakaan vauhti ei enää lisäänny. Toki jos lukkari on Puhtimäki niin etumiesten ei tarvitse hakea aivan niin läheltä pieniä ja siinä tapauksessa Eirola olisi mahdollinen.

Huhutut vahvistukset toisivat sisäpeliin hurjan tulivoiman, kun kärki voisi olla esimerkiksi muotoa Heikkala, Myllyniemi, Jussila ja Puhtimäki. Sitten saisi vielä erinomaisen kakkoskärjen Liljan ja Tuohisaaren johdolla. Niemi kotiuttamaan. Itse en näkisi enää roolia Maliselle enkä Hotakaiselle. Niemen lisäksi jokereina olisi hyvä olla toinen monipuolinen jokeri, joka pystyy sekä kotiuttamaan että vaihtamaan. Kolmas voisi olla sitten esimerkiksi Alanen, joka toisi jalkoja.

Kyllähän tässä pyörittelyssä alkaa menestysajatukset nousta. Toivottavasti talous kestää, jos nimet tosiaan ovat huhuissa pyörineitä.
 
Viestejä
211
"Etukenttään kova kaappaus olisi Heikkala". Jos tarkoitetaan Viven kapteenia O. Heikkalaa, niin ei ole huhujen mukaan tulossa Manseen. Huippuetumies haluaa jatkaa huippujoukkueessa, joihin kuuluvat Vimpeli, Sotkamo ja KPL. Kaikista näistä joukkueista ollaan huhujen mukaan tarjoamassa sopimusta O. Heikkalalle, mutta jäänee Vimpelin nuoreen kehittyvään joukkueeseen pelaamaan pikkuveljensä J. Heikkalan kanssa.
 
Viestejä
605
Nojoo, kyllähän pelaajarunko luultavasti perustuu tämän kauden pelaajiin ja mahdollisesti joitain laadukkaita hankintoja. Tuskin noista tuossa mainituista ainakaan kaikki on tulossa. Toivottavasti Myllyniemi jatkaa Mansessa kuten moni muukin.
 
Viestejä
330
Taisi tulla tällä kaudella kokeiltua laadukkaat hankinnat ja isot satsaukset. Tulevalla kaudella maksellaan sitten näitä laskuja ilman isompia kaappauksia...
 
Viestejä
9
Jep, aito Manse PP on jo mennyt. Helimo kumppaneineen on kyllä onnistunut hienosti vetämään kaiken hyvän pöntöstä alas. 👏 Kovin kestävällä pohjalla tämä touhu ei tosiaan ole, ja sitä parempi, mitä nopeammin sen oman oksansa sahaavat poikki.
 
Viestejä
177
Helimon tärkein tehtävä oli ja on edelleen saada kaupungin rakentamaan kunnon stadioni missä puitteet on kunnossa mahdollisimman äkkiä. Muut asiat voisi jättää niille ketkä ne paremmin taitaa. Mutta eihän vihreä sitä ymmärrä.
 
Viestejä
92
Onko Helimo suututtanut jo nykyisenkin Pj:n, pyörii huhua että mansen viuhkamies olis menos Kankaanpäähän?
Tuskin kuitenkaan...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös