Supervuoro Verkkolehti »

KPL - Tahko, puolivälierä 2022

Viestejä
11
Ei ole Nikkanen huippuvuosien kunnossa, poissaolot tälläkin kaudella näkyy pelissä. Ulkopelissä tietynlaista laiskuutta havaittavissa, varmistuksetkin näyttää jäävän puolitehoiseksi ja mailassa näkyy liika näyttämisen halu pelipaikan pitämiseksi. On kuitenkin hankittu Kouvolaan lyömään se tarvittava pelin avaavaa juoksua/läpäriä. Nikkaseen ei peli kuitenkaan kaatunut vaan koko joukkue ei ollut parhaimmillaan sisäpelissä.
 
Viestejä
134
Alanenhan oli tosi loistava, vaikka joukossa oli Koplan omiakin hölmöilyjä. Kuulemma vaikuttaisi siltä että Nurmio olisi pelikunnossa tiistaina
 
Viestejä
1,479
Alanen olisi ansainnut palkinnon. Erittäin hyvä peli häneltä! Nikkanen on lyöntipelissä enää varjo entisestään. Loukkaantumiset ovat vaatineet veronsa. Matikan sisäpeli oli hyvää. Pihkalassa yli 3000 katsojaa ja hyvä fiilis!

Yksi menestyksen osa oli mielestäni, että Santullekkin saatiin nyt sisäpeliroolia.
 
Viestejä
507
Jos näin paskan pelin jälkeen jossa joka toinen ryssi niin kenen tai keiden tilalle sen Nokkalan laittaisit. Ei ole jalkoja ja muutama yllätys pieni on takataskussa. Hyvinkää sai sen yhden pakkovoiton. Tiistaina sitten palataan taas maanpinnalle...

Eiköhän tuo Hakin paikalle laiteta. Risto piti lähetykessä varmana että Tuolla jalalla menettää paikan kokoonpanosta.
 
Viestejä
90
Jos sieltä joku pitäisi vaihtaa kokoonpanosta pois Koplalta niin Pesulta ei olla saatu mitään näihin kahteen peliin. Tosin ei ole Nikkasellakaan kulkenut. Onko sitten Haimin ajatus että näillä peli aukeaa kun pelataan?! Onkohan ykkösen miehistöä mahdollista käyttää? Meinaan että jos ei Pesu pääse kentälle niin sitten Laine/Gardemeister kokeilemaan.

Alanen oli kyllä hyvä tänään ja Niemellä aika hyvin lyönti kohdillaan. Koplalla jäi vähän piippuun sisällä.
 

eod

Viestejä
67
Jos sieltä joku pitäisi vaihtaa kokoonpanosta pois Koplalta niin Pesulta ei olla saatu mitään näihin kahteen peliin. Tosin ei ole Nikkasellakaan kulkenut. Onko sitten Haimin ajatus että näillä peli aukeaa kun pelataan?! Onkohan ykkösen miehistöä mahdollista käyttää? Meinaan että jos ei Pesu pääse kentälle niin sitten Laine/Gardemeister kokeilemaan.

Alanen oli kyllä hyvä tänään ja Niemellä aika hyvin lyönti kohdillaan. Koplalla jäi vähän piippuun sisällä.
Junnut paikkaamaan kesken syksyn pudotuspelien, ok :) ...
 
Viestejä
1,479
Minusta Antti otti aikalisän juuri oikeaan kohtaan toisella jaksolla kun neljännessä vuoroparissa johdettiin 2-1. Siihen saatiin Kuitusen ja Matikan onnistumiset. Täytyy nostaa hattua Kuitusen kotiutukselle. Kovassa paikassa hieno onnistuminen! Matikan chippi etukentälle oli myös erittäin hieno. Kouvolan ulkokenttä yllättyi täysin!

Nyt nautitaan hetki voitosta ja sitten taas sorvin ääreen!
 
Viestejä
144
Tänään oli peli-ilmettä ja se riitti Tahkon voittoon. Tahko oli täysin eri joukkue kun eilen Kouvolassa. Vieläkin lähes kaikissa Koplan juoksuissa avustettiin huomattavasti. Nämä virheet on pakko saada pois jos oikeasti halutaan kamppaila koko ottelusarjan voitosta. Täytyy sanoa ettei Pihkalassa ollut tälläistä tunnelmaa vuosikausiin. Hienoa, että yleisö tällä kaudella viimeinkin palannut Pihkalaan.
 
Viestejä
11,809
Onkohan ykkösen miehistöä mahdollista käyttää? Meinaan että jos ei Pesu pääse kentälle niin sitten Laine/Gardemeister kokeilemaan.

Ei omien pelaajien nostamista ylemmälle sarjatasolle rajoiteta mitenkään. Nostaa voi vaikka seitsemänteen finaaliin.
 
Viestejä
562
Tänään tämmöstä. Alanen fantastinen ja Niemi + kakkoskärjen ukot löivät ukot tupaan hienoilla lyönneillä.

Monet täällä nostavat Nikkasen pudottamisen kokoonpanosta, mutta minun on vaikea nähdä, mitä apua siitä olisi tänään(kään) ollut. Yksikään(?) juoksu ei tullut Nikkasen suunnalta ja Tahkon erinomaiset kotiutukset suuntautuivat useimmiten Mäentaustan eteen. Tällä on ennenkin heitot nousseet korkeaksi ja tänään jäi ainakin yksi palo tekemättä sen myötä. Ja niitä heittopaikkojahan tulee tahko2 kuviossa juurikin kakkoskopparille eikä niinkään kolmoskopparille. Tosin viime peleissähän osalle lyöjistä on taas pelattu perinteistä.

Hämäläisellä ei tätä heittojen nousun ongelmaa ole, mutta silloin koppariparin pitäisi olla nimenomaan Hämäläinen - Nikkanen. Tämän saaminen pelaavaksi pariksi aiheuttaa joko käytännössä yhden jokerin kuluttamista tai jotain todella rajua muutosta sisäpelin peluutukseen, joten en usko sen tapahtuvan kolmannessa pelissä. Jos se kuitenkin tehtäisiin, selkein ratkaisu olisi peluuttaa Mäentaustaa Pesun tilalla ja käyttämällä tämän joka kerta Vartaman eteen, jolloin yksi jokeri kuluisi joka kerta siihen. Samalla jalkojen määrä kokoonpanossa vähenisi selvästi. Mihinkään Vartama - Saukko keulaan en todellakaan usko siirryttävän tässä tilanteessa.

Nokkala ei ratkaisisi mitään ulkopelin ongelmia, joten yhdeksikköön tämä ei ole tulossa. Pesulla ollut vaikea paluu, joten siihen Nokkalalle pieni varaus. En kuitenkaan usko senkään muutoksen tapahtuvan, vaan oletettavasti samalla rosterilla mennään.

Eiköhän tuo Hakin paikalle laiteta. Risto piti lähetykessä varmana että Tuolla jalalla menettää paikan kokoonpanosta.

Jos samasta kommentista puhutaan niin sehän sanoi vain että tolppia ei hihaan enää tule, ei mistään kokoonpanosta pudottamisesta :D
Eikä Hakki todellakaan ole putoamassa kokoonpanosta.

Ainakin Tokkarilla keulii Tahkohuumassa kun Tahko ei ole vielä edes tässä otteluparissa suosikki, saati sitten mestariksi.
 
  • Tykkää
Reaktiot: eod
Viestejä
134
Kouvolan kokoonpanossa paljon kysymyksiä ja ”ongelmia”

Tahkolla kokoonpano toimii todella loistavasti, toki jos Nurmio saadaan pidettyä kasassa
 
Viestejä
4,128
Pää itsellä vielä kylmänä, sarja on 1-1. Tahko pelasi tänään todella hyvin ja jos jatkaa samalla mallilla niin voi mennä jatkoon, mutta viime vuosien pudotuspelit ovat osoittaneet että Koplan fanien ei kannata masentua ennen kuin pilliin on viimeisen kerran vihelletty.

Mörköooppera pari vuotta sitten ja saarikenttä välierissä selätetty, puhumattakaan viime vuoden finaalien upeaa nousua tasoihin mahdottoman oloisesta paikasta. Ennakkoon tiedettiin että tämäkin sarja on tasainen ja sitähän se on.

Upeaa että Hyvinkään yleisö on innostunut tällä kaudella, olen iloinen pesäpallon puolesta että täällä etelässä on jälleen vahvat katsojaluvut.
 

LBC

Viestejä
3,633
Monet täällä nostavat Nikkasen pudottamisen kokoonpanosta, mutta minun on vaikea nähdä, mitä apua siitä olisi tänään(kään) ollut. Yksikään(?) juoksu ei tullut Nikkasen suunnalta
Kieltämättä, mutta eipä sisäpeliin tuonut Nikkanen kuin turhia läpäriyrityksiä ja paloja, ja niitä on tullut pitkin kautta, Nikkanen on 17 ottelulla palotilastossa kolmas Koplassa, ja kun ei ole oikein oiennut tuo...

Perustekemisellä viime vuoden tapaan kakkoskeula saattaisi - saattaisi - suorittaa paremmin. Tänään toistui kummallinen tilanne, kun piti ottaa tasoittavalla useita juoksuja kiinni, ja kakkoskärjen uuvahdettua hypättiin kahden lyöjän yli kärkeen, ja tuloksena oli käytännössä lyöjien loppuminen ja kärjen jääminen aivan vinksalleen. Toinen niistä syntyi kentällemeno-ongelmien takia, eli sen puoleen ei Nikkasella niin paljon tekemistä, toista en muista.

Olen pitänyt Alasta vähän ADHD-nallipyssynä (noin positiivisesti, eli vauhtia ja yritystä on, tehoja ehkä ei tarpeeksi) , mutta nyt viimeisissä peleissä on päässyt näkemään tehojakin. Nuo sähäkät heittoelkeet ja myös aika hankalan äkkinäiset syötöt horjuttaa etenijöitä ja lyöjiä. Ja näpyt haettiin tänään hyvin.
 

Elk

Viestejä
887
Olen pitänyt Alasta vähän ADHD-nallipyssynä (noin positiivisesti, eli vauhtia ja yritystä on, tehoja ehkä ei tarpeeksi)…

Vaikka olisitkin - ja olitkin tarkoittanut sanoa tuon jotenkin positiivisenoloisesti - niin tyhmästi se on silti sanottu. Sanan merkitys on tuossa sinulla kuitenkin negatiivinen, ja ilmiö itsessään ei mikään huvin aihe, niin kuin eivät mitkään sairaudet tai häiriöt, joista lukuisat ihmiset ja heidän läheisensä kärsivät. (Sori, kun yleensä kirjoitat muistaakseni ihan fiksuja.)
 
Viestejä
118
Vartamalla on kyllä todella suuri rooli koplan sisäpelissä. Ollut loistava siinä roolissa, mutta tahkoa vastaan ei kyllä lähde. Vartaman pitää nostaa tasoaan, koska epäonnistuessaan alkaa olla liian hitaita jalkoja kotiutettavaksi parille Kivipelto&Meriläinen. Kun kumurat ei ole tippuneet viime peleissä, lyöntivaihtoehdot ovat todella rajatut kun tulijana on ensin Hacklin ja sitten Latvala. Tänään pystyttiin onneksi pari kertaa lyömään hyviä saumavetoja, koska niitä ei ole kyllä liikaa näkynyt.

Koplan kakkoskärkihän on todella hyvä, mutta Nikkaselle pitäisi saada sieltä enemmän kotiutuspaikkoja. En tiedä pitäisikö jopa tehdä sellainen ratkaisu, että Japi nostettaisiin numerolle 7 ja Nikkanen numerolle 8. Japihan on ollut aika hyvä tuossa kakkosvaihdossa, tosin tällä kaudella ollut ehkä hieman vaikeampaa. Koska jos kopla mielii päättää tällä kaudella sen 46 vuoden odotuksen, pelkällä Hakilla ei kakkosvaihdon purku enää onnistukaan saaressa ja Kaupissa.
 

LBC

Viestejä
3,633
Vaikka olisitkin - ja olitkin tarkoittanut sanoa tuon jotenkin positiivisenoloisesti - niin tyhmästi se on silti sanottu

Oikeassa olet, käsi pystyyn. Nimittelen itseäni joskus moisella (vaikkei ole vanhalla todettu, vastaavanlaista sählinkiä asiasta toiseen pomppimista tapaa vaan sattua). Tuli sitten liian herkästi toisesta henkilöstä kertovaan tekstiin, mitä ei pitäisi tietenkään tehdä. Kelju diagnoosi tuo on, jos todetaan.
 

olihansepalo

Hattu pois päästä; Tahkolta hieno ja raikas peli. Vaikka Tokkari nostelee tunnekuohuissaan Tahkoa mestariksi niin hyvä muistaa että Kopla edelleen ehdoton suosikki menemään jatkoon. Uskon ja toivon että sarjassa nähdään viisi ottelua.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös