Supervuoro

Kovat lyönnit ja turvallisuus

#1
Jaa, että taas joku sai pallosta pään alueelle, tarkemmin sanoen kaulaansa. Tämän kesän aikana on ollut HUOMIOTAHERÄTTÄVÄN monta tapausta, jolloin ulkopelaaja on saanut pallosta osuman kehoonsa. Pitäisikö siepparien turvallisuutta parantaa säätämällä pakolliseksi heidän kypäräänsä jonkinlainen silmikko. Ja mikä, millainen olisi kaulan suojaava turvavaruste?

Mahdollista muutosvastarintaa pehmentääkseni kehoitan muistelemaan nyt ainakin mäkihyppääjien, jääkiekkoilijoiden, mopoilijoiden, autoilijoiden ja polkupyöräilijöiden varustetasoa menneinä vuosikymmeninä. Nykyisin ei ole kahta keskustelua heidän varusteidensä [kypärä/turvavyö] tarpeellisuudesta.

Pankaas pohtien. Loukkaantumisista aiheutuvat ottelutilanteen keskeytykset ovat äärettömän kiusallisia, eivät ainoastaan jännitystä ja adrenaliinia tulvivan tilanteen "lässähtämisen" takia, vaan myös ikäviä loukkaantuneelle itselleen, joukkueelle ym.
 
#2
Vs: Kovat lyönnit ja turvallisuus

Niin, ja vielä jatkoksi: tällä viikolla oli uutinen, jossa tutkimus on osoittanut, että ns. amerikkalainen jalkapallo altistaa aivot rappeuttavalle sairaudelle päähän kohdistuvien iskujen takia. Toki on totta, että pesiksessä iskuja päähän ei satele usein. Yhtä hyvin voi todeta, että yksikään päähän kohdistunut isku EI PARANNA esimerkiksi muistia tai aivojen toimintaa muutoinkaan.

Näkikö kukaan Muhammed Alin, kun hän - en muista mitkä olympialaiset ne olivat; olisivatko olleet Losin kisat - kantoi olympiasoihtua? Vapiseva ja tärisevä ihmisraunio, joka sairastaa Parkinsonia. Miksi? Erittäin suurella todennäköisyydellä päähän kohdistuneiden iskujen takia.
 
Ylös