Supervuoro

Kansallispeli on täynnä räiskyviä persoonia ja ainutlaatuista tunnelmaa – mutta pesäpallon ongelmat ovat samat vuodesta toiseen

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
343
#1
Urheiluhullut | Kansallispeli on täynnä räiskyviä persoonia ja ainutlaatuista tunnelmaa – mutta pesäpallon ongelmat ovat samat vuodesta toiseen

Pohjustuksena Ylen Urheiluhullut-ohjelman jakso, missä vieraina kansallispelin tilaa ruotivat Jyväskylän Kirittärien Emma Sallinen ja Imatran Pallo-Veikkojen Sami Partanen.

Mutta vaikka finalistit vaihtuivat, painii kansallispeli isojen ongelmien keskellä, erityisesti talouspuolella. Lajin sisäpiirissä kytee tyytymättömyys Pesäpalloliiton toimintaa kohtaan. Samat ongelmat tuntuvat jatkuvan vuodesta toiseen.

Muut lajit vetävät yhä enemmän junioreita puoleensa, eikä pesäpallo ole onnistunut saamaan kunnollista jalansijaa isoissa kaupungeissa. Uudistuksia kaivattaisiin, mutta mitään ei näytä tapahtuvan.

Naisten Superpesis on yhä Suomen suosituin naispalloilusarja, jossa urheilulliset tasoerot näyttävät kaventuneen. Mutta taloudelliset näkymät ovat naistenkin sarjassa monen seuran kohdalla vähintäänkin haasteelliset, joillain jopa katastrofaaliset.

Mitä pelaajat ajattelevat lajin nykytilasta? Mitkä ovat heidän mielestään pesäpallon suurimmat kehityskohteet? Ja miten lajin tärkeimmät tekijät jaksavat raataa vuodesta toiseen ilman kunnollista korvausta?
 
Ylös