Supervuoro Verkkolehti »

Kankaanpään Maila 2022

Viestejä
662
Huomenna Kankaanpäähän saapuva Sotkamon Jymy yllätti rökittämällä tänään ilman Rytköstä ja Kuosmastakin Tahkon kymmenen juoksun erolla : 0-6, 0-4.

Koska Tahkon asetelma sarjataulukossa on huikeasti parempi kuin KaMan, vedonlyöntikettoimissa ja muutenkin Sotkamo lienee todella selvä suosikki. Mutta psykologisesti tässä on se jännä näkökohta, että murskavoittoa usein seuraa vaikea peli, varsinkin jos seuraava vastustaja on paperilla murskavoitettua heikompi mutta onnistuu pelin alussa. Toisaalta KaMa on jo pitkään onnistunut harvinaisen usein parhaimpaansa altavastaajana. (Tuorein miesten mitaliin tuli kaudella 1988, jota ennen KaMa yleisesti leimautui putoajaehfokkaaksi.)

Eli jään toivomaan huomiseb pelin alkuun KaMa-läpäriä ja / tai johtoa. Sen luulisi kipsaavan vastustajan pelinrakentelua varamiehisenä. Roope Korhonen on kyllä niin rajussa lyöntivireessä, että lienee Kankaanpäässäkin paha pideltävä, jos tilannetta saavat.
 
Viestejä
1,811
Kankaanpää on aina ollut Jymylle hankala paikka pelata ja viime vuosina jopa pisteen saaminen, puhumattakaan voitosta, on ollut kiven alla.
 
Viestejä
131
Otteluennakon mukaan KaMalta sivussa Henri Itävalo, Juuso Vuorenmäki sekä Teemut Utunen ja Rouhiainen. Ei hyvältä näytä loukaatumis tilanne.
 
Viestejä
662
Otteluennakon mukaan KaMalta sivussa Henri Itävalo, Juuso Vuorenmäki sekä Teemut Utunen ja Rouhiainen. Ei hyvältä näytä loukaatumis tilanne.

On kyllä paha paikka, vaikka tekstitelkkarin mukaan Itävalo on koostumuksessa. Joka tapauksessa poissa ainakin Vuorenmäki ja Teemu-kaksikko. Tilalla periaatteessa J-alkuisia Joona Anttila, Joonas Peltomäki ja Joe Vartiamäki. Mahtaa olla Vartiamäen ensiesiintyminen superissa - ja omaa kyllä niin geeneissä kuin nähdäkseni muutenkin puolilupaavat mahdollisuudet läpimurtoon, että pohjimmiltaan valitettavat poissaolot tarjoavat myös mahdollisuuksia. Esimerkiksi Teemu Utunen pääsi aikoinaan noin 15-vuotiaana paikkaamaan Mika Ihanamäkeä miesten superiin "muutaman" pelin ajaksi, mutta onnistui niissä tekemään ulkopelaajana niin suuren vaikutuksen, että pysyi koostumuksessa, vaikka Ihanamäki aikanaan palasikin.
 
Viestejä
662
Tuoreemman tiedon mukaan Rasmus Paananen lukkaroi, eli Henri Itävalonkin puuttuminen pitää paikkansa. No, Paananen lie sotkamolaisille paljon vieraampi mies, että tämäkin nähtäköön yllätysmomenttina. Paanasessakin on paljon potentiaalia.
 
Viestejä
1,811
Tuoreemman tiedon mukaan Rasmus Paananen lukkaroi, eli Henri Itävalonkin puuttuminen pitää paikkansa. No, Paananen lie sotkamolaisille paljon vieraampi mies, että tämäkin nähtäköön yllätysmomenttina. Paanasessakin on paljon potentiaalia.
Paananen on Sotkamon urheilukion kasvatti. Pelasi 2020 Jymyssä ykköspesistä.
 
Viestejä
662
KaMa oli eka jaksolla mukavassa vireessä ja Sotkamon ties kuinka.pitkä juoksuja antamaton.ulkopeliputki.paukahti puhki. Harmi että Anttilan läpäri pompahti tulostaulusta kentälle päin - olisi voinut olla kahden juoksun arvoinen muussa tapauksessa.🤔
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
662
No niin, pesisväki lienee jo varsin runsaslukuisesti palannut sorvin ääreen, ainakin treenien pariin... Joidenkin superpesisseurojen ketjuista tuli vastaan summauksia juhannusta edeltävästä alkukaudesta, niin laitetaanpa alkuun maratonviesti myös KaMan tilanteesta:

Fanina tietenkin aina odottaa pistesaalista, mutta jos ihan realistin viittaan yritän ahtautua, niin tähänastisesta 13 ottelusta ei lopulta kovin paljoa enempää ollut odotettavissa varsinkaan sen jälkeen kun korona sotki vielä tätäkin harjoituskautta (ja vaikkapa yksi SM-hallien karsintamatsi peruuntui kokonaan) eikä treenikaudella irronnut laskujeni mukaan ensimmäistäkään otteluvoittoa KaMalle... Kärkiviisikoksi povattuja joukkueita vastaan KaMalla oli matseista 7/13 - ja niistä näin alkukaudella realistinen odotukseni oli yhteensä 1 - 2 pinnaa. Toteutui 0... Sitten sijoille 6 - 8 rankatuissa joukkueissa lähihistorian valossa on erityisen suuri merkitys, pelataanko kotona vai vieraissa. Näitä pelejä oli 2/13 - ja koska KaMa kohtasi Tahkon vieraissa ja Kiteen kotona, realistin silmin katsottuna odotusarvoni oli kotivoittopainotteinen. 2 saavutettua pinnaa ja kotivoitto Kiteestä oli varsin reaaliodotusten mukainen. Sitten sijoille 9 - 10 rankattuja eli Kossua ja Imatraa vastaan jaksovoitto vieraissakin voisi olla realismia, joten kahdesta vieras- ja yhdestä kotipelistä (IPV) realistinen odotus olisi voinut (en siis näitä ennalta virallisesti mihinkään naputellut) yhteensä 3 - 4 pinnaa, saatiin 2 kotivoitosta IPV:tä vastaan, Muita sijoille 11 - 13 rankattuja eli JymyJusseja ja Pattijokea vastaan oli vain yksi matsi kolmestatoista - ja siitäkin saatiin 2 pinnan voitto PattU:n jäädessä Kankaanpäässä nollille, joten realistisesta tavoitteesta ei siinäkään voitu jäädä jälkeen kuin enintään yksi pinna. (Ensimmäisiin 20 peliin ei kuulu ensimmäistäkään JymyJussit-matsia - ja sitten 10 viimeiseen runkosarjamatsiin peräti kolme)...

Eli kaiken kaikkiaan, ei tässä kovin paljon KaMa nähdäkseni ole pisteissä jäljessä ainakaan omaa realistiaikatauluani. Enemmän kirpaisee se, että Pattijoki on ainakin tässä vaiheessa edellä. Se täytyy kyllä sanoa, että Pattijoki on suoriutunut tähänastisesta kaudesta selkeästi paremmin kuin olisi saattanut aavistella vaikkapa siinä vaiheessa, kun joutuivat purkamaan Miikka Matikan sopimuksen syksyllä. (Mutta ovat onnistuneet erinomaisesti monien niiden miesten kanssa, jotka käytettävissään ovat olleet – vaikkapa Itä-Länteen nousseelle Keski-Koukkarille ehkä ei seuraa olisi viime syksynä olisi superista löytynyt, jos ei PattU olisi sopimusta uusinut vaisuhkon kesän jälkeen.)

Valitettavasti KaMa ei tähän mennessä ole yltänyt likikään samanlaiseen onnistumisen kierteeseen, jolla on taipumusta ruokkia uusia onnistumisia. Mutta vaikkapa Joe Vartiamäen raikkaat ja ennakkoluulottomat otteet sijaisena juhannuksen alla Sotkamo-pelissä voisivat antaa kokeneemmillekin KaMa-pelaajille sopivaa lisärentoutta. Näen KaMan otteissa lupaavia merkkejä, ja odotan, milloin se todellinen "ketsuppipullonkorkki" aukeaa. Vähän niin kuin jatkuvasti 79-metrisiä keihäskaaria paiskovan valmentaja, joka ynnäilee päässään, miten paljon mikäkin yksityiskohta merkitsee ja päätyy siihen, että loppukesästä keihäs kaartaa 85 metriä, kun kaikki on tarpeeksi hyvin ajettuna pääkoppaan eikä heittoa tarvitse liikoja ajatella vaan kaikki toimii rennosti ja tarkoituksenmukaisesti kuin automaationa... Nyt kun superpesiksen pelitahti tiivistyy entisestään, siitä rentouden taidosta (ja kyvystä olla pohtimatta liikaa sarjataulukkoa) olisi kaiketi entistäkin enemmän hyötyä...

Pekka A. analysoi juhannuksen alla Elmossa KaMan alkukauden yhdeksi pettymysjoukkueeksi. En sano, etteikö se ole nimenomaan niinkin. Mutta toisaalta uskon, että tässä voisi mainiosti olla myös jonkinlaisen uuden menestystarinan alku*. KaMalla on nuori ja kehitysmahdollisuuksia omaava joukkue, jossa monella on potentiaalia merkittävästi parempaan kuin tähän mennessä kesällä 2022 on nähty. Toki vaikkapa ensimmäiset muistikuvat Mikkolanahon veljeksistä Pohjanlinnan kentällä ovat niin kaukaa 00-luvulta, kun sekä KaMa että AA pelasivat ykköspesistä, että tuskin Sami niin loisteliaalle tasolle enää pystyy palaamaan. Mutta jos sisäpelin potentiaalia ajattelee, nuoremmassa kaartissa Piispanen, Utunen, Vuorenmäki jne. nousevat kyllä realistisissakin mielikuvissani loppukesästä sisäpelissä eri tasolle kuin alkukesällä 2022 – ei se vaadi kuin paluuta omalle viime kesänä näytetylle tasolle.

* Kärsivällisyyttä se kuitenkin meiltä kannattajilta vaatii. Sitä vaativat myös menneiden vuosikymmenten KaMa-tarinat, vaikkapa neljän parhaan joukkoon päätyminen kesällä 1990. Pettymystä silloinkin taidettiin povata edelliskauden päätyttyä KaMan kannalta kurjasti puolivälierissä. Puolivälierissä 1990 Vimpeli olikin kova vastus. Ratkaisevaa viimeistä matsia tasavoittotilanteessa pelattiin Kankaanpäässä kauan lukemissa 0 – 0. Noin kuudennessa tai seitsemännessä vuoroparissa palkittiin kärsivällisyys ennen muuta vastustajan pelin lukemisessa. Silloin ulkopelipaikkoja ei vaihdeltu nykytapaan, mutta toki esimerkiksi kakkospolttaja saattoi aavistella paljonkin. Jos KaMan etenijä lähti, ViVe:n silloinen kakkospolttaja Jukka Liikala aavisteli ennen mailan osumista palloon hanakasti keskemmälle kenttää. Noin kuudennessa tai seitsemännessa vuoroparissa Seppo Uusi-Oukari laittoi merkin päälle, etenijä lähti syötöstä ja Jari ”Raippa” Tuulensuu löi pallon läpi juuri siitä kohdasta, mistä Liikala lähti aavistelemaan. Käytännössä se matsi ja puolivälieräpaikka ratkesi siihen lyöntiin. Tällä kaudella en vastaavista KaMa-sijoista haaveile, mutta pointtina se, että vaikkei virallisesti ehkä puhuttu projekteista, käytännössä tuohonkin välieräpaikkaan johtanut pohjatyö oli alkanut jo vuosia aiemmin. Se oli hyvässä vauhdissa jo silloin, kun muualla Suomessa KaMaa veikkailtiin sarjasta putoajaksi. Tsemppistä niin KaMan edustusjoukkueelle kuin taustajoukoillekin!
 
Viestejä
1,236
No niin, pesisväki lienee jo varsin runsaslukuisesti palannut sorvin ääreen, ainakin treenien pariin... Joidenkin superpesisseurojen ketjuista tuli vastaan summauksia juhannusta edeltävästä alkukaudesta, niin laitetaanpa alkuun maratonviesti myös KaMan tilanteesta:

Fanina tietenkin aina odottaa pistesaalista, mutta jos ihan realistin viittaan yritän ahtautua, niin tähänastisesta 13 ottelusta ei lopulta kovin paljoa enempää ollut odotettavissa varsinkaan sen jälkeen kun korona sotki vielä tätäkin harjoituskautta (ja vaikkapa yksi SM-hallien karsintamatsi peruuntui kokonaan) eikä treenikaudella irronnut laskujeni mukaan ensimmäistäkään otteluvoittoa KaMalle... Kärkiviisikoksi povattuja joukkueita vastaan KaMalla oli matseista 7/13 - ja niistä näin alkukaudella realistinen odotukseni oli yhteensä 1 - 2 pinnaa. Toteutui 0... Sitten sijoille 6 - 8 rankatuissa joukkueissa lähihistorian valossa on erityisen suuri merkitys, pelataanko kotona vai vieraissa. Näitä pelejä oli 2/13 - ja koska KaMa kohtasi Tahkon vieraissa ja Kiteen kotona, realistin silmin katsottuna odotusarvoni oli kotivoittopainotteinen. 2 saavutettua pinnaa ja kotivoitto Kiteestä oli varsin reaaliodotusten mukainen. Sitten sijoille 9 - 10 rankattuja eli Kossua ja Imatraa vastaan jaksovoitto vieraissakin voisi olla realismia, joten kahdesta vieras- ja yhdestä kotipelistä (IPV) realistinen odotus olisi voinut (en siis näitä ennalta virallisesti mihinkään naputellut) yhteensä 3 - 4 pinnaa, saatiin 2 kotivoitosta IPV:tä vastaan, Muita sijoille 11 - 13 rankattuja eli JymyJusseja ja Pattijokea vastaan oli vain yksi matsi kolmestatoista - ja siitäkin saatiin 2 pinnan voitto PattU:n jäädessä Kankaanpäässä nollille, joten realistisesta tavoitteesta ei siinäkään voitu jäädä jälkeen kuin enintään yksi pinna. (Ensimmäisiin 20 peliin ei kuulu ensimmäistäkään JymyJussit-matsia - ja sitten 10 viimeiseen runkosarjamatsiin peräti kolme)...

Eli kaiken kaikkiaan, ei tässä kovin paljon KaMa nähdäkseni ole pisteissä jäljessä ainakaan omaa realistiaikatauluani. Enemmän kirpaisee se, että Pattijoki on ainakin tässä vaiheessa edellä. Se täytyy kyllä sanoa, että Pattijoki on suoriutunut tähänastisesta kaudesta selkeästi paremmin kuin olisi saattanut aavistella vaikkapa siinä vaiheessa, kun joutuivat purkamaan Miikka Matikan sopimuksen syksyllä. (Mutta ovat onnistuneet erinomaisesti monien niiden miesten kanssa, jotka käytettävissään ovat olleet – vaikkapa Itä-Länteen nousseelle Keski-Koukkarille ehkä ei seuraa olisi viime syksynä olisi superista löytynyt, jos ei PattU olisi sopimusta uusinut vaisuhkon kesän jälkeen.)

Valitettavasti KaMa ei tähän mennessä ole yltänyt likikään samanlaiseen onnistumisen kierteeseen, jolla on taipumusta ruokkia uusia onnistumisia. Mutta vaikkapa Joe Vartiamäen raikkaat ja ennakkoluulottomat otteet sijaisena juhannuksen alla Sotkamo-pelissä voisivat antaa kokeneemmillekin KaMa-pelaajille sopivaa lisärentoutta. Näen KaMan otteissa lupaavia merkkejä, ja odotan, milloin se todellinen "ketsuppipullonkorkki" aukeaa. Vähän niin kuin jatkuvasti 79-metrisiä keihäskaaria paiskovan valmentaja, joka ynnäilee päässään, miten paljon mikäkin yksityiskohta merkitsee ja päätyy siihen, että loppukesästä keihäs kaartaa 85 metriä, kun kaikki on tarpeeksi hyvin ajettuna pääkoppaan eikä heittoa tarvitse liikoja ajatella vaan kaikki toimii rennosti ja tarkoituksenmukaisesti kuin automaationa... Nyt kun superpesiksen pelitahti tiivistyy entisestään, siitä rentouden taidosta (ja kyvystä olla pohtimatta liikaa sarjataulukkoa) olisi kaiketi entistäkin enemmän hyötyä...

Pekka A. analysoi juhannuksen alla Elmossa KaMan alkukauden yhdeksi pettymysjoukkueeksi. En sano, etteikö se ole nimenomaan niinkin. Mutta toisaalta uskon, että tässä voisi mainiosti olla myös jonkinlaisen uuden menestystarinan alku*. KaMalla on nuori ja kehitysmahdollisuuksia omaava joukkue, jossa monella on potentiaalia
37 tehtyä juoksua ja 115 päästetyä juoksua 9 kolmostilanetta/peli ja 28,9 kärkilyöntiä/peli kertoo korutonta kieltä pientä suuremmasta haasteesta ja tavoite 6-8 sijoille vaatii hyvät juhannus ketonit tai taika yön
 
Viestejä
236
Jos Pattijoelta onnistuis saamaan vähintään 2 pistettä...ni sitte saattais elätellä toiveita paremmasta loppukaudesta mut siinä ku on tuo iso JOS
 
Viestejä
131
Kauden tärkein peli ja puolet ykkös kokoonpanosta puuttuu.. Piispanen, Rouhiainen, Olli, Vuorenmäki, Utunen ja Peltomäki puuttuvat. Pulkkinen kaivettu mukaan jo lopettaneista.
 
Viestejä
662
On kyllä todella varamiehinen kokoonpano KaMalla tänään. Sinänsä usein tällaiset tilanteet, joissa joukkue loukkaantumisten aikana joutuu kasvamaan, tuottavat erityisen hyvää hedelmää sen jälkeen kun sairastuvalta palaa pelaajia - ja varapelaajista on löytynyt uusia kykyjä. Mutta Pattijokea vastaan olisin kyllä suonut normaalimman kokoonpanon.

Varsinkin jos poissaolot jatkuvat, kyllähän näin paperilla yhdyn toiveeseen Jouni Itävalon paluusta KaMa-paitaan. En tiedä, miten paljon Henri Pulkkinen on treenannut viime syksyn jälkeen, mutta pomputus hoitunee aika hyvällä prosentilla vanhasta muistista. Jos vain on joka vuoroparissa nopeakinttuisia etenijöitä, joita siirrellä.

Sisäpeliä enemmän arveluttaa ulkopelin toimivuus, jos vertaa vaikkapa muutaman viikon takaiseen samojen joukkueiden kohtaamiseen Kankaanpäässä. Mutta jos siinä onnistutaan tällä koostumuksella, voi olla myös seurauksena tämän kesän myönteisin peli KaMa-lasien läpi tiirailtuna.
 
Viestejä
236
Bule olis tarvinnu muutenki pyytää ku pelkästään loukkien takia, onneks tuli ja toivotaan et pomppu taas nousee.. Ja niinku laitoin jo ehkäpä hiukan sarkastisesti et soittakaa Jounille ni nyt viimeistään olis korkea aika!
 
Viestejä
236
Hyvä alku peliin.. Ihmetytti vain et miks yritettiin tehdä tilannetta loppupäällä ku olis voinu viedä kärkeen ilman paloja, sitte jätti käyttämättä Pulkkista 3-2 tilanteessa... Ku bule oli kaiken lisäksi oivassa vireessä.
 
Viestejä
662
Bule oli loistava mailanvarressa! Ja sisäpelissä oli muutenkin lupaavia merkkejä. Mutta kyllähän loukkisuma tuli todella huonoon saumaan. Eipä silti, ei Pattijoenkaan pistetili ehkä kasva loppupuolikkaalla alkupuolikkaan tahtia, eli vaikka KaMan päähuomio on nyt ainakin jonkin aikaa muualla kuin sarjataulukon tutkimisessa, voi PattU (ja/tai IPV) silti tulla vielä selkä edellä vastaan runkosarjassa..

Niin tai näin, tästä pitää hyvä saada mukaan - ja sitten kun vähitellen saadaan loukkaantuneita mukaan, noustaan aivan eri levelille kuin alkukesästä.
 
Viestejä
11,786
Nimimerkki Robihuuta ei voi ainakaan syyttää luovuttamisesta (y).

Onko sitä enää fani jos luovuttaa? Kokolailla ainut mitä fani voi tehdä joukkueensa eteen on uskoa ja kannustaa ja tietty rahoittaa. Viimeistä lukuunottamatta hoituu pelkällä asenteella. Voittaminen vaatinee ettei ainakaan luovuta?

Mutta on se usko ollut itselläni ainakin usein koetuksella oman kannustusseurani kanssa.
 
Viestejä
1,463
Kyllä minä kaudella 1991 olin jo juhannuksena luovuttanut Koplan osalta. Ja kaudella 1992 luovutin jo toukokuussa ;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös