Supervuoro Verkkolehti »

Kankaanpään Maila 2018

Viestejä
603
Vs: Kankaanpään Maila 2018

Talkoolainen sanoi:
Huomenna taas pari hallipeliä, Pöytyä ja Manse Pirkkahallissa.
Nuo voi tällä porukalla voittaakin, mutta kesällä on kyyti kylmää. Toivottavasti joukkueen rahkeet riittää jättämään Haminan taakseen
 
Viestejä
236
Vs: Kankaanpään Maila 2018

Ykköspesis tasoinen joukkue on ei voi mitään,aika avuton lukkari ja eikä tuo muutenkaan nyt kummoselta näytä tuo joukkue ja varsinkin kun Pulkkinen nyt sitte lopetti niin vaikeaa tulee tilanteen rakentelusta ja sitä kautta myös tuo juoksujen teko tulee olemaan TAAS kerran erittäin vaikeaa!
Sarjassa pysymisestä siis taistellaan näin juhla vuotena.Kausi kortteja kaupataan nyt 60 eurolla ja yritettän saada yleisöä lehtereille katsomaan pelejä joista lähes kaikkiin lähdetään valmis tappio niskassa!Kannattaa siis ostaa kausikortti ja pääsee ainakin näkemään kuinka isketään juoksuja!
 
Viestejä
351
Vs: Kankaanpään Maila 2018

Tuppinäppi sanoi:
Talkoolainen sanoi:
Huomenna taas pari hallipeliä, Pöytyä ja Manse Pirkkahallissa.
Nuo voi tällä porukalla voittaakin, mutta kesällä on kyyti kylmää. Toivottavasti joukkueen rahkeet riittää jättämään Haminan taakseen

Tervetuloa aina niin hankalalle Vallikentälle. Olen muuten monta viikkoa raivannut risukkoa Kirkkojärven rannasta (3-puoli) kaupungin toimesta, joten pallolla on enemmän tilaa lirutella.
 
Viestejä
16
Vs: Kankaanpään Maila 2018

Pulkkisen harmittava poisjäänti joukkueesta lienee tosiasia, nyt olisi Posti vapailla markkinoilla paikkaamaan?
 

Kuukkeli

Vs: Kankaanpään Maila 2018

Miten KaMalla oli varaa hankkia niitä "parempia" pelaajia silloin vuonna 2012? Mistä ne rahat silloin revittiin, olisiko mahdollista että tällainen temppu saadaan vielä joskus uusittua? Ne hankitut pelaajathan alisuorittivat toki silloin, mutta iso juttu oli se, että yhtäkkiä oli seuralla enemmän rahaa käytettävissä.

Iltalehden vanha juttu kertoi että KaMa saai haalittua tuolloin sponsorirahoja yli 300 000 euroa. Ilmeisesti Kivelän Antti onnistui tuolloin vakuuttamaan sponsorit tavalla tai toisella. Ei muuta kuin samaa temppua uusimaan mahdollisimman pian =)
 
Viestejä
236
Vs: Kankaanpään Maila 2018

Ei kaiketi niitä rahoja ollut silloinkaan,mistä lie otettiin :)
Ja lopputulos on nyt sitten tässä et pelataan joukkueella jossa on enemmän ykköspesis tason pelaajia kuin superin mut minkäs voit!!
Pitää nyt toivoa et kuitenkin löytyisi huonompia joukkueita tulevalla kaudella eikä niitä kyllä montaa ole!
Kaiketi näin juhla vuoden kunniaksi koottiin joukkue jolla saatetaan säilyä sarjassa huom saatetaan...
 
Viestejä
351
Vs: Kankaanpään Maila 2018

Mitäs sitten tehdään jos niitä juhlavuoden joukkueita on muitakin...? Ei Ville Posti ole niin vain käytettävissä, miehen omatkin arviot pelikunnosta ovat hyvin varovaisia. Todennäköisesti tullaan kokeilemaan pelikuntoa yksittäisissä otteluissa mutta se seura ei ole KaMa.
 
Viestejä
133
Vs: Kankaanpään Maila 2018

KANKAANPÄÄ
PPL: 12
Elmo: 12
Veikkaus: 13

RANKING 12: KaMaan, entistä näyttävämpää pesäpalloa?
Kankaanpään Mailan viimeisin pudotuspelipaikka on kaudelta 2011. Alkavaan sarjaan joukkueelle ei paljoa luvata, mutta kasassa on mielenkiintoinen nippu. Yhteistyö Pöytyän suuntaan tuo Kankaanpäähän Ykköspesiksen etenijäkuninkaan Mikko Paunan, Ykköspesiksen lyöjätilaston kolmosen Miikka Riikosen ja lukkari Sami Virron. Joukkueen kausi myös käynnistyy Pöytyällä Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Kasvattajaseuraansa tekee paluun kaudella 2016 mainiosti 46 juoksua lyönyt Petteri Kortelainen, jonka pelillisiä odotuksia vuosi Tampereella ei täyttänyt parhaalla mahdollisella tavalla. Viuhkaan puolestaan palaa Jukka Karttunen.

Pelinjohtajan kommentit (Jukka Karttunen):
Minimitavoite: Ylempi jatkosarja/pudotuspelipaikka

Vahvuudet: Sisäpelissä vahvuuksiamme ovat tasaisuus ja yllätyksellisyys, ulkopelissä 0-tilanteen pitävyys.

Missä pitää onnistua: Sisäpelissä tarvitaan onnistumisia kotiuttamisessa ja ulkopelissä niitä vaaditaan lukkaripelissä.

Joukkueeseen on tullut etenemis- ja lyöntivoimaa edellisiin kausiin verrattuna, joten odotan, että pelaamme entistä näyttävämpää pesäpalloa kaudella 2018.


ELMO: Haastavassa paikassa. Menetti viime kauden joukkueesta kokemusta ja osaamista, kun Sami Joukainen, Joni Rytkönen, Valtteri Kleemola, Jukka Lankinen, Ville-Veikko Olli, Roope Reinikka, Mikael Sillanpää ja Henri Pulkkisen nostivat kytkintä. Seura on tehnyt hyvää juniorityötä, mutta omatkaan juniorit eivät tahdo uskoa KaMan tekemiseen. Ei kuuluisi tasollisesti Superiin. Jouni Itävalo, Mikko Pauna ja Kari Kelloskoski kaikki kaikeassa. Materiaali riittää juuri ja juuri Haminaa ja Oulua vastaan, mutta ei yhtään ylemmäksi.

VEIKKAUS: Sarjapaikasta Kempeleen kanssa pelatussa uusintaottelussa ja niiden jälkeisissä karsinnoissa kasvonsa pesseen KaMa:n ryhmä uudistui kovalla kädellä. Kari Kellokoski saapui tärkeäksi palaseksi ulkopeliä Alajärveltä ja muilta osin joukkuetta täydennettiin nuorilla pelaajilla Ykköspesiksestä. Ryhmässä on yhä Jouni Itävalon sekä Henri Pulkkisen kaltaisia profiilipelaajia, joiden merkitys on erityisesti sisäpelissä valtava. Takaisin palanneella omalla kasvatilla Petteri Kortelaisella on eväät lyödä runsaastikin juoksuja.
Saappaat joihin sarjatasoa alempaa tulleet vastuunkantajat astuvat, ovat kuitenkin vielä tänä kesänä numeroa liian suuret. Selvästi vähiten juoksuja viime kaudella Superpesiksessä tehnyt KaMa tulee tarvitsemaan läpimurron Ykköspesiksen viime kesän etenijäkuningas Mikko Paunalta sekä etenijänä että ykköskärjen vaihtajana.

Ulkopelissä on viime kesän tapaan Kankaanpään mahdollisuus, sillä se pystyy parhaimmillaan puolustamaan tasolla joka riittää matalajuoksuisten vääntöjen kääntämiseen sen eduksi. Yhtään särkymävaraa materiaalissa ei kuitenkaan ole.

Seuraa häntä: Mikko Pauna nousee kovaan rooliin (1-tilanteen vaihtaja, isoa vastuu linjassa) suoraan Ykköspesiksestä. Potentiaalia toki löytyy, mutta haaste ei ole helppo.

Arvio: Sijat 12-13. Säilyy karsintojen kautta.
 
Viestejä
662
Ylipäänsä kai näillä palstoilla on nähtävissä ilmiö, että kun menee hyvin, seuran osio hiljenee, mutta kun menee yltiökehnosti, asiaa on tosi paljon.:D (Taisi olla viime kesänä Oulun Lipottarien palsta, johon tästä jotakin kommentoin.)

Toki näppissormia liikuttava ilmiö on toisaalta se, että takuuvarmasti loppusijoitus sarjassa on parempi kuin on yleisesti ennustettu. Vaikken ikinä ole asunut kovin lähelläkään Kankaanpäätä, kun senkin pesiselämää on tullut seuratuksi, veikkaan, että fanit odottelevat vielä lisänäyttöjä, missä tilassa oma joukkue on (ja kuinka paljon Pöytyän murskajaisissa oli Tahkon heikkoutta). En ole mainittua peliä nähnyt edes fanikamerasta, ja aivan ilmeistä on, että Tahko ei ollut lainkaan hereillä sarjakauden avauksessa. Silti edelleen näen tässä samaa kuin kirjoitin tähän samaan ketjuun syyskuussa. Kai suomalaisella mentaliteetilla on helpompi lähteä altavastaajana liikenteeseen, mutta KaMalla se tuntuu korostuvan vielä enemmän kuin muilla. Eli että nyt kun järjestään on asiantuntijavoimin ennustettu häntäsijoille 12-14, KaMa saa siitä sisulatausta - ja siksikin tasaisessa keski/häntäpään sijahypistelyssä yltää parempaan. Mutta kausi on edelleen nuori. :cool:

Vs: Kankaanpään Maila 2018

... rikkautta, että saman asian voi nähdä monin eri tavoin - ja vasta ensi kesä osoittaa, kuka on oikeassa. ;) Kun itse viime viikonvaihteessa [16.9.2017] pohdin myös KaMa:n nykytilanteen vertautumista 1988 tilanteeseen (yleisesti putoajaksi povattu KaMa nappasi pronssia), tulin katsoneeksi tuoreen nauhan tiedotustilaisuudesta. Mitalia en suinkaan lähde ennustelemaan, mutta jotenkin on Jokerin ja Stopen fiilikset aika lähellä, että näistä asetelmista kuoriutuu keväällä 2018 selvästi tätävuotista paremman sarjasijoituksen nappaava KaMa. Kaikki hankinnat ja muut nuoret miehet eivät varmastikaan ota hirmuisia kehitysharppauksia yhdessä talvikaudessa, mutta jos ringissä on noin 2/3 alle 24-vuotiaita, niin kuvatulla asenteella lähtevässä treenauksessa luultavasti ainakin kolme nostaa huimasti tasoaan. 30 vuotta sitten nuorista miehistä mielikuvissani 1987 - 88 kehittyivät etenkin Pekka Kujala, Ari Stenbom ja Markus Vuosjoki - ja iältään jo kypsempi Hannu Pitkänen alkoi kiitää parhaimmillaan huimaa vauhtia pesien väliä myös superissa. Tapani Saarinen taisi ulkopelissä ruveta olemaan jo huipputasolla, ja sisäpeliroolinsa ei minään vuonna tainnut olla kovin iso. Ruutunsa silloisesta nuoremmasta kaartista täyttivät mainiosti mm. Pasi Vanhatalo, Pertti Rajala, Juha Marttila ja Jari Tuulensuu, mutta heidän uransa nytkähti eteenpäin myöhemmin vielä vauhdikkaammin. Juha ei tainnut ikinä Itä-Länsi -edustusta saada, mutta periaatteessa hänkin oli aivan sillä tasolla. Kyllähän KaMa-pelaajiston kaikkein parhaat 1988 minun muistikuvissani olivat silti kokeneet Risto Tuominen ja Pekka Itävalo.

Jotenkin minun mielikuvissani tässä nykyjoukkueessa on paljon samaa - kokeneesta kaartista toisen sukunimikin on Itävalo. :) Sitä on mahdotonta veikkailla, ketkä ovat nyt mahdolliset kehitysharppaajat tms. ja selvästi kovempi työmaa on lukkarin vaihtumisen ja polttolinjan uusiutumisen myötä kuin 30 vuotta sitten, mutta itse veikkaan että näistä aineksista syntyy ensi kaudella runkosarjan kasisijalle sijoittuva joukkue, joka käy puolivälierissä ykkösen kimppuun herhiläisen tavoin. 8)
 

Kuukkeli

KaMa pelaa tällä kaudella sitte valkovihreässä peliasussa sponsorisyistä. Tietysti jos joukkue saa sitä kautta enemmän rahaa, eli kyseinen firma ei muuten olisi suostunut sponssaamaan, niin ihan ymmärrettävä ratkaisu, mutta muuten en hirveästi tykkää tuollaisesta. Toivottavasti ensi kaudella KaMa pelaa taas sinioransseissa väreissä, kun logokin on yhä oranssi ja sinioranssina on yhä monet muutkin taustajutut.

Mutta tärkeämpää on kuitenkin että pelit kulkisivat ainakin siihen malliin että sarjapaikka säilyisi ja ainakin ensimmäiset ottelut ovat menneet aika hyvin. Varsinkin nuori Joonas Peltomäki on ollut hyvä.
 

jhr

Viestejä
303
Haminaa en tänä kesänä nähnyt, mutta Pauna oli muista joukkueista ykköspesiksen paras pelaaja ja ottaa varmasti kakkosen hihaansa ensi kesänä. Hyvä vaihtolyöjä ja äärimmäisen röyhkeä etenijä joka on myös räpylässä varma. Varsinkin kolmosvälillä täysin mahdoton poltettava ykkösen ulkokentille.

Tilastojen perusteella aivan kamala kauden avaus. Kärkkäritilasto Lipon kivikovaa ulkokenttää vastaan järkyttävät 1/8. Tuolla ei pysy kakkonen hiassa kauaa, tosin ei taida olla kovasti haastajiakaan tuolle paikalle?
 
Viestejä
345
Ensimmäinen jakso-selkäsauna takataskussa. No, näitä sattuu ja joskus lipsuu. Vaikkei fokuksen tarttis liian aikasin ja näin aikasessa vaiheessa kautta karkailla turhan päiten.

Tänään jäi kovat ratkasut ja kylmäverisyys piippuun, kun oli sauma ratkaista 1. jakso. Toisesta jaksosta ei olekaan sitten paljoa sanottavaa.

Sunnuntaina Kitee nurin kotikentällä ja alkukauden positiivisen vireen liekki pysyy yllä.

Altavastaajan täytys hakea kilpailuetua optimaalisesta valmistautumisesta. Kaaripeli, väärä-huutojen vastaanotto ja kärkkymis-kärpäset vaatii terästäytymistä. Takaiskut näissä tappaa äkkiä orastavan, laadukkaan rullaamisen sisäpelistä.
 
Viestejä
345
Sunnuntaina Lilja vs KiPa kuitenkin 4/8 kentälle. Tää siirto #2 vs Hamina näin yhden pelin otannalla täys katastrofi: Rouhiainen edellä, toki 2 kunnaria tyhjiin, kovalla prosentilla kentälle. Lilja taustalla ekaan kuuteen sisävuoroon 0/6, 0/4 1-2 vaihto.

Toki, otanta on pieni mutta ei voi noin hyvä kärkietenijä tyrehtyä noin heikolla itseluottamuksella vetävään #2. Pauna-Itävalo siinä jatkona ihan ok.

Ulkopelin virhe ja 2. jaksolla harhaheittelyt kääntäny peliä kotijoukkueelle, tosin antohan Hamina 1. jaksolla useamman lahjan. Mutta nää pitäs käyttää tehokkaamin hyväks, nyt on jääny vähän piippuun. Toki, 2-2 2. jaksolla eli pisteitä on vielä jaossa.
 
Viestejä
2
Erikoista vinkumista auringosta huomioiden, että vastustaja kärsi siitä enemmän 2. jaksolla, jos juoksuilla mitataan. Turvallisuusnäkökulman toki ymmärrän, mutta samaa "ongelmaa" ilmenee muillakin kentillä, kuten Kitrolla. Terästä selkärankaan ja katsetta oman pelin kehittämiseen. Siinä riittää tekemistä, etenkin ulkopelissä, kuten @kälkäri88 asiaa sivusikin.
 

pintakraapaasu

Vinkumista, itkemistä? Ihan asiallisestihan tuossa otettiin esille ongelma. Kun pelien kestoa ei saada kuriin, ratkaisua haetaan auringonlaskussa ja näkemättä kunnolla palloa. Sama molemmille, mutta ei se mitään urheilua kyllä enää ole. Päälle vielä tuo tolkuton viivyttely ja hidastelu, mitä kotarikin nyt oli.

3,5 tuntia arki-illan sarjapelissä on vain kertakaikkiaan liikaa, tunti liikaa.
 
Viestejä
1
Uskomatonta selittelyä asiasta, joka on kuitenkin molemmille sama. Sitä paitsi, kuten @Puheoikeus tuossa mainitsi, on muitakin kenttiä joissa aurinko paistaa pahasti. Nyt selittelyt sivuun ja pelistä kovemmin kiinni! Muuten loppukesän "parhaimmat" pelit vietetään taas jossain Mantun montulla..
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös