Supervuoro Verkkolehti »

Joensuun Maila 2023

Viestejä
337
Voisikohan tähän liittyä se että kauden 2019 jälkeen myös naisten joukkueen toiminta on ollut Super-Joma Oy:n alla? Käsittääkseni näillä naisten kieltämättä olemattomilla yleisömäärillä on mahdotonta saada naisten osuutta toiminnasta voitolliseksi. Tämä toki aivan mutua, mutta siihen suuntaan viittaisi kun tappiolliseksi kääntynyt juuri tuon 2019 jälkeen.
Tämä se varmasti on mikä syö yhtiön tulosta isolla kädellä. Naisten sarja ei ole mikään halpa sarja ja sielläkin maksetaan pelaajille pelaamisesta palkkaa, ainakin kärkipään pelureille. Bussit, majoitukset, ruokailut päälle, niin noilla yleisömäärillä toiminta on kannattamatonta ihan väkisinkin.
 
Viestejä
1,250
Tuoreessa Karjalaisen huomisen otteluennakossa haastateltu Lieto toteaa sen arvatun asian, että ei kykene tällä hetkellä ulkopeliin. On tyytymätön omaan panokseensa oudossa jokerin roolissa.



Hienoa notta ElLi on rehellinen pohojaalainen.

Eikä sokerikuorruta asioita.

Toisin kuin Huotarit&muut.

Jos JoMa jollain ilmaveivillä selviää 7. matsiin niin siinä lukkarina on oltava Topi.

Muuten kumurahumppa jatkuu.
 
Viestejä
163
Kivoja lukuja taloudesta. Varmasti haluavat tehdä hyvää tulosta mutta helpottaa kummasti kun taustalla on todella varakkaita tukijoita.
Joensuulainen yleisö ei kauaa katso jos ei tule nopeaa paluuta kultataisteluun.
Uskon että panostus tulee olemaan vahvaa lähivuosina jotta paluu huipulle tapahtuu.
 
Viestejä
681
Nuohan ovat osakeyhtiöillä ihan julkista tietoa, yhtiön nimellä ja/tai Y-tunnuksella löytyy. Se mikä ei tietysti näy noissa ilmaisissa mistä se voitto/tappio tulee jne. Super-Joma Oy tehnyt viimeksi voittoa 2019 ja sen jälkeen siihen 2019 voittoon nähden pientä tappiota mutta tappiotaE yhjtä kaikki. Tasettahan ei ilmaiseksi näe joten vakavaraisuutta ei voi arvioida. Yhdistys pohjaisilta noita ei käsittääkseni näe mistään.

Eikös Oy pitäisi lainmukaan lopettaa jos tuottaa vuosikaudet tappiota.
 
Viestejä
11,812
Eikös Oy pitäisi lainmukaan lopettaa jos tuottaa vuosikaudet tappiota.

Ei miksi pitäisi? Ei tappion tekeminen ole laitonta tai kiellettyä.

Yhtiö lopettaa toimintansa jos omistajat päättää niin tai jos yhtiön velkoja(t) hakee yhtiötä konkurssiin pysyvän maksukyvyttömyyden takia ja se myös asetetaan konkurssiin. Voi olla myös että yhtiö asetetaan liiketoimintakieltoon (en ole varma termistä) joidenkin yhtiön tekemien rikosten tai laiminlyöntien takia.

Mutta jos yhtiö selviää velvoitteistaa eli käytännössä maksaa veronsa, eläke yms maksunsa ja laskunsa niin tappiota saa tehdä niin kauan kun taseesta löytyy omaa pääomaa joka kattaa tappiot niin mitään ei tarvitse tehdä.

Jos oma pääoma menee negatiiviseksi niin sitten lakikin asettaa jo tehtäviä oman pääoman saamiseksi takaisin positiiviseksi - yleensä joko omistajat rahoittavat yhtiötä tai yhtiö ottaa pääomalainaa. Käytännössä on paljonkin yhtiötä joiden oma pääoma on negatiivinen mutta se ei silti ole lopettanut toimintaansa eikä kukaan velkojista ole hakenut sitä konkurssiin maksukyvyttömyydestä mutta kyllähän sen sitten yleensä joku hakee.

Mutta saa omistaja liiketoimintaa harrastaa omalla rahallaan eli laittaa uutta omaa rahaa yhtiöön säännöllisesti koska liiketoiminta ei tuota riittävästi yhtiön Pyörittämiseen.
 
Viestejä
3,509
Jos oma pääoma menee negatiiviseksi niin sitten lakikin asettaa jo tehtäviä oman pääoman saamiseksi takaisin positiiviseksi - yleensä joko omistajat rahoittavat yhtiötä tai yhtiö ottaa pääomalainaa.
Tavallisten osakeyhtiöiden on ilmoitettava negatiivisesta omasta pääomasta kaupparekisteriin. Muuta ei välttämättä tarvitse lain mukaan tehdä. Sen sijaan julkisten osakeyhtiöiden on ryhdyttävä toimenpiteisiin, jos omasta pääomasta on menetetty puolet.
 
Viestejä
4,128
Urheilussa on lukemattomia esimerkkejä miten rikkaat ihmiset ostavat urheiluseuroja vähän kuin Rolexin laittaisi käteen, ja ovat valmiita kannattelemaan niitä pinnalla taloudellisesti kun omavaraisuus ei riitä siihen.

Pesäpallossa tuo on oikeastaan aika halpa harrastus kun miettii verrannollisesti esim. TPS:n kymppimiltsin tappioita mitkä Supercell-omistajat kuittasivat.

Luulen että Jomalla on varaa tehdä pikkutappiota vaikka maailman loppuun asti niin kauan kun omistusportaalla riittää harrastushaluja.
 
Viestejä
114
Kiitos vaan hänelle, joka ennen superin alkua kovaan ääneen huusi Topia lautaselle. Kannattaa ehkä valita seurattavaksi joku toinen laji. Välläri vastasi huutoon vaatimattomasti kahden vaihdon lyöntivuorolla, jonka Toivola viimeisteli juoksuksi. Sitten vielä pehmitti Kempeleen vaihtajat siihen päälle.
 
Viestejä
653
Olipahan peli! Kyllä on ihmisen hyvä olla Mehtimäellä kannustamassa. Tätä toivoisi lisää, mutta onhan se KeKi kova, eikä huomenna ole kotiyleisön tukea mukana. Joka tapauksessa: jos JoMa huomenna häviää, saipahan nähdä vielä tiukkaa taistoa sen edeltävän masentavan ohipelin jälkeen.

Nyt tämä kokoonpano oli hyvä ja toivottavasti Piiro laitetaan kärkeen huomenna jo heti alkuun. Nokkalakin hiippaili varjoista valoon ja näytti hyviä otteita. Välläri ja Toippari ansaitusti palkitut, mutta onhan tuo Kettu myös löytänyt jonkun uuden vaihteen päälle.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös