Supervuoro Verkkolehti »

Joensuun Maila 2022

kontiola

Elmoa viime keskiviikolta:

Joensuun Maila

Kauden suurin pettymys niin kentällä kuin viime vuoden siirtomarkkinoilla. Uusista hankinnoista lyöjäjokeri Juho Toivola on pelannut vahvan kauden ja on joukkueen harvoja valopilkkuja. Myös Elmeri Lieto on täyttänyt paikkansa niin ulkona kuin sisällä.


Mutta sitten alkavat pettymykset. Topi Kososen siirto Joensuun kohahdutti pesäpallopiirejä, mutta Kososen parasta ennen päivämäärä on mennyt ja jos tiedot Kososen sopimuksen suuruudesta pitävät paikkaansa, kaksivuotinen sopimus ei ollut vain huti, vaan kallis huti.


Myös etukenttäpelaajien hankinnat menivät vihkoon. Kristian Malinkine laivattiin jo Kouvolan Ykköspesisjoukkueeseen eikä Ville Lantiainen ole täyttänyt niitä odotuksia, joita hänen etukenttäpeliinsä asetettiin.


Myös pelinjohtaja Mikko Huotari on ollut viuhkassa pettymys. Ulkopeli ei ole toiminut odotetulla tavalla ja sisäpeli on ollut kautta linjan ponnetonta. On mielenkiintoista nähdä, miten pitkään hyvän miehen maine suojaa vielä Huotaria. Mikko Korhostakin se suojasi aikansa.


Arvio: Yhtä paha pettymys siirtomarkkinoilla kuin tällä kaudella kentällä.
 
Viestejä
114
eikä Ville Lantiainen ole täyttänyt niitä odotuksia, joita hänen etukenttäpeliinsä asetettiin.

Itse kyllä olen tykännyt Lanasta etukentällä, huomattavasti enemmän kuin Litistä ainakin. Myös sisällä suorittanut kohtuu hyvin kakkoskärjessä.

Perinteinen kärjistävä kirjoitus jolla haetaan klikkejä. Kiitos @kontiola kun avasit jutun tänne ettei niitä tarvinnut kyseiselle lafkalle antaa.
 
Viestejä
2,565
Elmon arvioista sen verran, että Topi Kososen rooli on runkosarjassa varmasti jäänyt pienemmäksi kuin mitä sopimusta tehtäessä arvioitiin. Tämä johtuu siitä, että Väliaho on pelannut ennakoitua paremmin, eikä Kososta ole sen takia tarvittu. Kosonen on fiksuna urheilijana ymmärtänyt oman roolinsa ja hyväksynyt sen.

Mutta katsotaanpa sitten, kun tosipelit alkavat. Ettei vain Kosonen olisi juuri se pelaaja, joka viidennen puolivälierän supervuorossa kylmän viileästi sijoittaa ratkaisujuoksun Koplan tai Jymyn kenttään. Silloin kilahtaisi ehkä 300.000 pelimerkkiä ekstraa seuran tuleviin pelaajahankintoihin.
 
Viestejä
535
02067190-D812-4AE3-BF7F-BF7116A7D7ED.jpeg

Don’t fix it, if it’s not broken. Tähän muotoon taidetaan näköjään Joman loppukauden sapluuna asetella. Toivotaan, ettei tule loukkaantumisia. Ehkä itse vaihtaisin Kuosan vielä numerolle 8, ja Niemeläinen - Lantiainen pykälät ylöspäin.
 
Viestejä
747
Don’t fix it, if it’s not broken. Tähän muotoon taidetaan näköjään Joman loppukauden sapluuna asetella. Toivotaan, ettei tule loukkaantumisia. Ehkä itse vaihtaisin Kuosan vielä numerolle 8, ja Niemeläinen - Lantiainen pykälät ylöspäin.

Jep, ollaankohan tilanteessa, että JoMalla on sisäpelijärjestys? Kiinnostava konsepti sinänsä, että tuohon on rakennettu kolme etenijäparia/kärkeä (Piironen-Tirkkonen, Kettunen-Lieto ja Niemeläinen-Lantiainen). Litmanen ei toki taaskaan päässyt pelaamaan kautta nelosena (eikä linjassa), mutta ehkä tämä on JoMan jokerikolmikko (ei etenijää) huomioiden ainoa vaihtoehto. Muuten jää jokerit liian vähälle käytölle.

Toinen mitä mietin, on Lieton numero viisi. Meneekö aavistuksen "hukkaan"? Toisaalta, Litmasta ja Lietoa ei voi kääntää oikein toisinkaan päin, sillä silloin toinen etenijäpari olisi Kettunen-Litmanen.

JoMa lienee myös superin ainoa joukkue, jossa joukkueen nopein etenijä (kolmoselta kotiin) pelaa numerolla neljä. Just saying, mutta asioita ei toki aina tarvitse tehdä samalla tavalla kuin muut.

Jospa tätä järjestystä ei enää isommin loppukaudesta säädettäisi. Kosonen taitaa olla yksi joukkueen parhaimmista vaihtajista, ja kummasti hän on useammassa tärkeässä paikassa niitä avauspinnoja/keskeisiä vaihtolyöntejä lyönyt. Tuo ei kenties ollut se rooli, jota hän tuli Joensuusta hakemaan, mutta Väliaho on paikkansa lautasella ansainnut.
 
Viestejä
650
Ei tämä minusta niin ankeaa ole mitä on ollut välillä. On kuitenkin saatu myös kotiutusyrityksiä ja yksi juoksukin. Hyvää ulkopeliä!

Edit: olin viime yönä unissani Kiteen Karhussa jomalaisten kanssa hirveässä kännissä. Onneksi joukkue ei näytä niin krapulaiselta, miltä minusta tuntui tuon unen jälkeen, vaikka mitään en eilen olekaan juonut.

Ja sinne se eka jakso meni KiPalle. Nyt toiselle jaksolle hana pohjaan (niin kuin ilmeisesti Vimpelinkin pitäisi JymyJusseja vastaan tehdä 😯)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,674
Raimo
Sijoituksia ei ratkaista tämän päivän pelin perusteella, vaikka Joman osalta ojaan ajettiin. Katotaan sarjan lopussa sitten oliko 5. sija lähellä vai utopiaa.
 
Viestejä
157
Olipas ilo seurata pelinjohtaja Huotarin rohkeaa ja oivaltavaa peluutusta tänään ja vielä oikein paikan päällä! Nyt kun on vielä saatu molemmat kotiuttajajokerit kokoonpanoon, niin ilolla katselee kun Kettu tulee palottomassa ajolähdössä lyömään ja tyhjentämään kenttää! Ja nähtiinpä myös klassinen "Wahlstenin lyöntivuorolla ekalla tullaan", joka oli luettu jo viimeviikon lehdestä.

Kyllä tämmösellä menolla voi hymyissä suin mennä taas itseään rankasemaan kaikista tehdyistä synneistä seuraavaan Joman kotipeliin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös