Supervuoro Verkkolehti »

Imatran Pallo-Veikot 2023

Viestejä
3,238
Hyvä kun todellista arkipäivää nykypäivän seuratyöstäkin pohdiskellaan.Muutama satku valmista rahaa joka vuosi ,niin voidaan puhua seuratyön kehittämisestä ja eteenpäinviemisestä palkatun henkilökunnan avulla.Intohimo urheiluun ei elätä,vaan se on raakaa työntekoa ja se vie koko elämän.
Helpon kuuloista. Kenen toimesta sellainen "muutama satku valmista rahaa joka vuosi" tulee? Ei kai se taivaasta putoa? Jos se tehdään palkatun henkilökunnan avulla, kahden kokopäiväisen henkilön kulut ovat minimissään 100 tonnia. Eli sen muutaman satkun päälle pitää kerätä vielä yksi satku lisää. Se voipi Imatrallakin olla muutaman (kymmenen) vuoden arpeeti, kun uudet henkilö nollasta starttaa ja puolta milliä kohti tähtäillään.
 
Viestejä
621
Viestejä
339
Helpon kuuloista. Kenen toimesta sellainen "muutama satku valmista rahaa joka vuosi" tulee? Ei kai se taivaasta putoa? Jos se tehdään palkatun henkilökunnan avulla, kahden kokopäiväisen henkilön kulut ovat minimissään 100 tonnia. Eli sen muutaman satkun päälle pitää kerätä vielä yksi satku lisää. Se voipi Imatrallakin olla muutaman (kymmenen) vuoden arpeeti, kun uudet henkilö nollasta starttaa ja puolta milliä kohti tähtäillään.
Uusi työntekijä voi olla uusi Imatran seudulle, mutta eiköhän alueelta löydy sisäisestikin tahtoa ja halua auttaa uutta henkilöä onnistumaan. Moni asia on ollut vain tekijää vaille ja osa seuran puheenjohtajan ’tuskasta’ taitaa kommenttien mukaan olla tuskaa siitä, ettei työtä seuran pyörittämiseksi pysty tekemään sivutoimisesti.
 
Viestejä
748
Toinen tärkeä on kannattamisen kulttuuri, joka on Imatralla myös vähän näivettynyt, takavuosina katsojia kävi paremmin myös heikommilla kausilla, se vaan oli tapana.
Varoitus: tämä on pelkkää päättelyä, joten korjannette, jos on tarvis.
Imatran [IPV:n] kannattamiskulttuuri eli otteluissa käyminen silloin joskus perustui sukupolveen, joka huonoinakin aikoina vielä muisti menestysvuodet.
Sitten kun on kulunut vuosikymmeniä ykköspesiksessä ja Superin häntäpäässä rämpiessä, kaikki muistavat vain sen... Ei ole enää kokemuksellista tietoa menestyksestä.

Mistäs sen menestyksen nyt sais taiottua, jotta imatralaiset saisivat mausta kiinni... Tämä ei ole sarkasmia, vaan ihan oikeasti olisin iloinen - "vanhojen aikojen paluusta"...
 
Viestejä
2,641
Tässä on tietysti hyvä muistaa, että sellainen heikompi kausi tarkoitti aikavälillä 1971–94 sijoja 5–8. Erityisen huono jakso oli 1983–85, kun jäätiin peräti kolmesti peräkkäin seitsemänneksi, mikä muistaakseni näkyikin jo yleisömäärissä. Nykyään seitsemäs sija tietysti vaatii suonenvetoa eikä siltikään yleisöä ole yhtä paljon kuin noina "heikkoina" kausina.

Enemmän pitää olla huolissaan laskevasta käyrästä lyhyemmällä tähtäimellä ja varsinkin isojen yhteistyökumppanien puuttumisesta.
 
Viestejä
68
Katsoin tossa just Areenasta juttua IPV:stä vuodelta -91. Seura teki puoli miljoonaa markkaa voittoa kaudessa pitkin 80-lukua. Pelaajille ilmeisesti maksettiin melko hyvin, koska rahathan tais loppua aika nopeasti. Osaako joku kertoa tästä tarkemmin?
 
Viestejä
448
Olihan tämä luettavissa jo siitä, ettei Valkeapään lähdön jälkeen tehtävään nimetty ketään. Hienoa on se, että tehdään joko päätös jatkaa tai luopua pääsarjapaikasta. Mikäli luopuisivat, niin samalla pitäisi luopua (ellei se ole jopa pakollista) myös seuraavasta sarjatasosta, jossa iso osa kustannuksista säilyy ja tulopuoli heikkenee todella paljon.

Vaihtoehdothan ovat oikeastaan löytää uusi vetäjä tai sitten nykyisistä rakentaa ryhmä, joka todellakin ottaa vastuun seuran pyörittämisestä. Tämän jälkeen pitäisi tietysti löytää sitä rahaa ja suhteitahan siihen tarvitaan. Aina voi kerätä satasia, mutta kyllä sieltä pitää löytyä muutama merkittävä uusi sponsori tai jonkun vanhan muuttua merkittäväksi tukijaksi. Sopimusten pitäisi myös olla pidempiä kuin 1-2 vuotta.

Toivoisin jatkoa IPV:lle, mutta vetoa en nyt lähtisi lyömään jatkosta. Jos luopumaan joutuu, niin seuraavaa mahdollista nousua saa odottaa kauan, koska tuo junioripuoli ei ole niin vahvaa, että sitä kautta lähitulevaisuudessa uusi joukkue pääsarjaan saadaan. Kaupungin kannalta tilanne on myös surkea, olosuhteet on rakennettu riittäviksi, mutta pystyykö kaupunki panostamaan joukkueeseen enemmän? Tiedän sen olevan vaikeaa jo senkin vuoksi, että kaupungeissa ja kunnissa on yleensä muitakin joukkueita ja tietty tasapuolisuus tuessa urheilulle halutaan säilyttää. IPV on kuitenkin ainoa pääsarjaseura ja toista ei ole tulossa, millä voisi olla merkitystä jopa kaupungin näkyvyyden kannalta.
 
Viestejä
295
Onko kenelläkään tietoa onko pelaajille maksamatta sovittuja palkkoja, korvauksia?
Yleensä maksamattomista palkoista tihkuu jonkinlaista tietoa. Imatran kohdalla tälläisestä ei ole tarttunut korvaan. Vaikea edelleenkään uskoa, että IP-V olisi superpesisjoukkueista taloudellisesti ahtaimalla ja että ensi vuonna ei enää Imatralla pelattaisi pääsarjatasolla. Tekijöistä on tietty huutava pula.
 
Viestejä
68
Onko kenelläkään tietoa onko pelaajille maksamatta sovittuja palkkoja, korvauksia?
Lainaus aikaisemmasta jutusta:
-IPV:ssä on tehty asioita, jonka takia ostovelkaa on tällä hetkellä runsaasti. Velka on tullut usean edellisvuoden tekemisistä, ja niitä on aina vyörytetty seuraaville vuosille, mikä taas on syönyt budjettia.
 
Viestejä
918
Tietoa ei ole mutta aivan taatusti. Noi palkkarästit kun pyritään hoitamaan kahdenkeskeisillä sopimuksilla seuran ja pelaajan välillä, ilman että viranomaistahot on välissä ja täten tieto julkista
 
Viestejä
918
Onko tilaisuudesta tihkunut infoa? Ilmeisesti kolmas valtiomahti oli estetty ettei pääse mukaan mikä on sinällään ihan ymmärrettävää. Itse asiahan on todella tympeä, mukavahan IPV:n kanssa on ollut vääntää ja pienentäähän se kummasti reissaamista. Ukonniemi on ainoa vieraskenttä missä itse olen tänä kesänä käynyt, toivotaan että sielä pelataan jatkossakin Superia
 
Viestejä
2,641
Tuosta voi päätellä, että Superissa pitäisi Leskisen mielestä jatkaa. Hallituksessa on kaikkiaan viisi jäsentä, eli kahden muun pitäisi olla samalla kannalla, jotta näin kävisi. Vaikea tässä sen enempää on spekuloida, kun ei luvuista ole tietoa, mutta ei tuo siltäkään kuulosta, että toimintaa oltaisiin alasajamassa vuoden 2006 malliin.

Ilmeisesti kolmas valtiomahti oli estetty ettei pääse mukaan mikä on sinällään ihan ymmärrettävää.
Kolmanteen mennään varmasti aikanaan jos tarvetta on. Toivottavasti ei. Lienet kuitenkin tarkoittanut neljättä valtiomahtia?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös