Supervuoro Verkkolehti »

Hyvinkään Tahko 2019

Elk

Viestejä
887
Nyt oli kyllä vähintään 9:n arvoinen analyysi Boutilta pelaajista ja kokonaisuudesta, joten vain muutama kommentti ja alleviivaus.

Rouhiaisen itseluottamuksen menetys kannattaa varmaan joukkueen sisällä käydä läpi. Itselleni jäi mieleen Korhosen pahalta näyttänyt ripitys yhdessä pelissä, mutta tuskin se nyt siitäkään oli kiinni. Ehkä pelaaja itsekin oli loppukaudesta pettynyt, kun kausi ei mennyt odotusten mukaan. Tosin sekin on otettava huomioon, että Rouhiaisen tilastot erityisesti tuotujen osalta olivat kärkietenijällle heikohkot siksi, että perässä tulevat vaihtajat eivät olleet omissa rooleissaan riittävän varmoja. Kyllä sekin turhauttaa. Kankaanpäälllä oli viime vuonna varmemmat vaihtajat, erityisesti Itävalo.

Hokkanen saa anteeksi huonon JoMa-sarjan (sisäpeli), kun suuri kuva oli tosiaan tuo, minkä Bout mainitsee.

Nikkasesta Boutilla hyvä mahdollinen selitys sille, miksei kakkospuolelle mennyt vaarallisia lyöntejä oikeastaan lainkaan. Muuten, Hokkanen olisi saanut JoMa-peleissä vetää vapaita sinne, kun hänellä on sinne aika vaarallinen lyönti olemassa.

Huuskostakin samaa mieltä, ettei kehitystä ehkä kauden aikana tapahtunut, mutta kun lähtötaso kauden alussa oli paljon parempi, mitä saattoi odottaa, ei tästäkään moitteita. Ja joo, tosi sympaattisen tuntuinen kaveri, jonka toivoisi Tahkon pitävän pitkään.

Patovan sisäpeliroolia ja -vastuuta olisi pelinjohdon pitänyt aktiivisemmin etsiä ja tukea kauden mittaan, nyt se väheni kaiken aikaa, kun olisi pitänyt lisääntyä.

Samoin Kauppisen täydellinen käyttämättömyys sisäpelissä oli hämmentävää, kun kaverilla on ihan kelpo lyöntejä tarvittaessa olemassa. Runkosarjan loppupuolella oli monta peliä, joissa ei ollut pakko edes yrittää voittaa, joten kokeiluja olisi voinut tehdä.

Jos jotain pelaajaa veikkaisi Tahkosta lähteväksi, niin Wahl. En ole kuitenkaan ollenkaan varma, kannattaisiko päästää, mutta roolia pitäisi saada vahvistetuksi, jos halutaan jäävän.

Jos taas muutoin ensi kautta ajattelee, niin kyllä milteipä samalla porukalla menisin. On tuossa monta pelaajaa, jotka ovat vielä kehittymisvaiheessaan (vrt. Hokkasen sisäpeli tälle kaudelle). Jos markkinoilla olisi ja olisi saatavissa edes lähelle Jussilan, Kanalan tai Haapakosken tasoinen vaihtaja ykköskärkeen, niin sellaisen kyllä toivottaisin tervetulleeksi. Sillä ja muiden pelaajien pienelläkin kehittymisellä ero neljän kärkeen kutistuisi jo mukavasti,
 
Viestejä
845
Hyviä analyysejä ylhäällä. Jossitellaan nyt aluksi vielä hetki tätä kautta, Rupesin tänään ajattelemaan että olisko Nikkasen paikka alunperinkin ollut numero 3 ja aina Wahl jokerina ennen vaihtamaan. Näin oltaisiin saatu Nikkaselle myös kotiutustilanteita, mutta olisi myös ollut varma vaihtaja ykköskeulassa. Ja vielä jäi harmittamaan kuinka ei saatu Koplaa vastaan koska uskoisin että Kopla oltaisiin pystytty haastamaan ihan tosissaan. Ja ensi kautta lähtisin kyllä rakentamaan samoilla pelaajilla joita jo nyt on, jos hommattaisiin joku hyvä vaihtaja niin en pistäisi pahitteeksi. Kuitenkin oletuksena on se että Hokkanen ja Vartama kehittyy taas talvikauden aikana joten heistä voisi tulla ihan pätevät vaihtajat ensi kaudeksi. Wahlista kyllä pitäisin kiinni ellei mies itse halua lähteä, tai jos olisi saatavilla joku kovempi vaihtajajokeri. Hyvältä rupeaa näyttämään Tahkon tulevaisuus :)(y)
 
Viestejä
1,392
Hyviä analyysejä ylhäällä. Jossitellaan nyt aluksi vielä hetki tätä kautta, Rupesin tänään ajattelemaan että olisko Nikkasen paikka alunperinkin ollut numero 3 ja aina Wahl jokerina ennen vaihtamaan. Näin oltaisiin saatu Nikkaselle myös kotiutustilanteita, mutta olisi myös ollut varma vaihtaja ykköskeulassa. Ja vielä jäi harmittamaan kuinka ei saatu Koplaa vastaan koska uskoisin että Kopla oltaisiin pystytty haastamaan ihan tosissaan.
Tahkolla pisteet menivät runkosarjassa JoMaa vastaan 3-3 ja juoksuerokin oli jopa plussalla kolmen juoksun verran (15-12). Koplaa vastaan pisteet menivät Koplalle 8-2 ja juoksuero oli miinuksella -11 juoksun verran.

Koplan noin 90% tehot pleijareissa saldonneet päävaihtajat Antti Hartikainen ja Anssi Lammila olisivat olleet Hyvinkäälle aivan tekemätön paikka ainakin vielä tänä vuonna. Kopla myös enemmän kuin puolitti Seinäjoen tehdyt juoksut pleijareissa verrattuna Jymyjussien runkosarjan juoksumääriin ja Kopla hieman yllättäen päästi vähiten juoksuja puolivälieräjoukkueista.

Aika pitkä tie Tahkolla olisi ollut mitalipeleihin vaikka olisi saanut Koplan vastaan.
 
Viestejä
3,509
Kun katsoo noita top4-joukkueita, niin siellä lyödään nimen omaan merkistä kovia ratkaisuja: saumoja puhki, rajoihin, koppareiden eteen, jatkeelle.
Kopla ei lyö ja välillä se ketuttaa. Kopla lyö merkistä erityisesti näpyjä. Viime aikoina on yleistynyt käytäntö nollapalon tilanteessa, että parilla ensimmäisellä yritetään vapaata koppareiden eteen ja viimeisellä tehdään tahallinen palo. Sellaiselle tilastolle, joka kertoisi, minkälaisella lyönnillä juoksut ovat tulleet (vieläpä lyöjittäin), olisi käyttöä. Kategoriat voisivat olla: lyhyet, pussarit, saumat, koppareiden edestä, pomput ja läpärit. Joukkueillahan nämä ovat vastustajista aika hyvin tiedossa ilman tarkkoja tilastoja, mutta sivusta seuraaville tilastoista olisi iloa.
 
Viestejä
528
Kiitokset Boutille erinomaisista joukkueanalyysistä! Pelinjohto poislukien Rantanen oli tosiaan Tahkon heikoin lenkki päättyneellä kaudella. Kaavamainen "Korepallo" söi joukkueen ja itsensä Korhosen tehoja. Pluspuolelle menee usean pelaajan, mm. Hokkanen, Vartama, Wahl selvä kehittyminen kauden aikana. Myönteistä on myös vakiintunut lukkaritilanne viime kauden lukkariloton jälkeen. Tahkolla on Huuskossa pätevä lukkari ja kelpo vaihtaja/kotiuttaja pitkäksi aikaa. Itseäni ilahdutti myös yleisömäärän nousu ja 2000 katsojan maagisen rajan puhkaisu kolmessa ottelussa. Olisiko pesäpallokiinnostus taas heräämässä Hyvinkäällä?
Lähitulevaisuudessa huolena on, että pääkotiuttaja Korhonen täyttää ensi kaudella jo 40-vuotta. Seuraajaa on pakko alkaa vähitellen hakea.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,479
Tässä on kaikki oleellinen sanottu varsinkin Boutin toimesta. Huusko oli positiivinen yllätys varsinkin sisäpelissä. Ensi kaudella häneltä on lupa odottaa vielä parempaa sisäpelissä. On muutenkin, kuten sanottua, positiivinen hahmo osaksi nuoruutensa takia. Nuoret pelaajat ovat virkistäviä ja arvaamattomia pelillisesti. Kävin Joensuu sarjan Pihkalan ottelussa ennen toisen jakson alkua tekemässä äijätervehdyksen Huuskon kanssa ja toivottamassa onnea jaksoon. Ennen tätä Huusko oli tehnyt saman erään nuoren pojan kanssa. Että kyllä Huusko yleisönkin osaa ottaa!

Samaa mieltä olen Boutin kanssa myös joukkueen jonkinlaisesta mukavoitumisesta loistavan alkukauden jälkeen. Suoritustaso laski varsinkin sisäpelissä todennäköisesti edellämainitun syyn vuoksi. Seurauksena varsin huonoja jaksoja, joilla menetettiin pisteitä alemman puoliskon joukkueille. Vastuun tästä mukavoitumisesta kantaa erityisesti pelinjohto, mutta osaltaan myös pelaajat.

Joillekin pelaajille, erityisesti Rouhiaselle ja Nikkaselle, kausi oli selvä pettymys. Syitä voi lukuisia eikä niiden miettiminen kovin oleellista ole (mutta syytä kuitenkin valmennusjohdon ja pelaajan itsensä miettiä). Molemmat ovat pelaajina iältään juuri zeniitissä, joten taitojen hyödyntäminen olisi tehtävä mieluiten nyt eikä viiden vuoden päästä. Ensi kausi voi molemmille olla hyvä, kunhan kuluneen kauden pullonkaulat käydään läpi pelinjohdon kanssa ja etsitään sopiva pelillinen rooli joukkueessa. Sama pitää käydä Wahlin, Patovan, Kauppisen, Kettusen ja Haukan kanssa. Ja mahdollisesti myös Harjuvaaran ynnä muiden prospektien kanssa.

Mutta eteenpäin mennään! Kore jatkaa vielä ainakin vuoden. Se lukee sopimuksessa. Sen jälkeen Kore joko tekee jatkosopimuksen Tahkon kanssa tai haetaan uutta vetojuhtaa pääkotiuttajaksi.

Eteenpäin Tahko! Eteenpäin me!
 

Waldemar

Pelaajat hyvin pitkälle ensi kaudeksi tiedetään, mutta muutama vaihtoehto laikkoihin on.

- Haimin jatko. Paljon on kuraa saanut, mutta en pidä huonoimpana vaihtoehtona. Voi vaikka kehittyäkin vielä. Mutta ehkä Kouvolassa.
- Mika Lehto. Sijaisti kelvollisesti vaikeassa paikassa. Tuntee porukan hyvin eikä A-poikien vetovastuuta enää ole ensi kaudella. Aktiivisempaa otetta ulkopelin johtoon toivoisin.
-Pasi "Purro" Kokkonen. Ollut huhuissa mukana, todenperäisyyttä en tiedä. Vetänyt poikajunnuja eli laikat kyllä pysyy käsissä, tosin miesten puolelta ei kokemusta taida olla?? Ripen kanssa pärjää sen tiedän.
-AYS. Ei tässä vaiheessa. Pärjää naisten puolella paremmin.
- Markus Wirzenius. Piti Pöytyän ykkösessä niukasti. Vahva Tahko-tausta, mutta ei ehkä vielä.....
- Jermut. Miika, Ilari, Sämpy. No ei enää....

Eli?????
 
Viestejä
428
Waldemar teki oikeita havaintoja mielestäni. Haimi ei ole kehittynyt odotetusti, siis ei jatkoon(kpl) Lehto kuulemma huonoin ikinä nähty pj JoKossa, ykköstä, eikä ollut oikein mukana näissä tuurauksissakaan, yllätyksetön sisällä ja ulkona ei mitään roolia🤔 Pasi Kokkosesta ei ole johtamaan joukkuetta, kun ei ollut aina kartalla, vaikka toiset johtivat, ei jatkoon⁉️ AYS pysyköön naisten kanssa, pärjännee siellä, eikä kannata puhua tässä samassa yhteydessä Wirzeniuksesta, jos puhutaan superin pelinjohtajasta. Mitä jää jäljelle, paras ja huiman pelaajauran tehnyt Rippe, tuntee pelaajat, osaa taktikoinnin, on yllättävä ja tulee toimeen kaikkien kanssa, osaa käskeä ja kehua oikeissa paikoissa👍Ehkä seurajohdon kannattaisi jo tarjota lappua, en usko, että RR kieltäytyisi, ainakin toivon niin🤝
 
Viestejä
1,479
Itse toivon sekä Haimin, että Rantasen jatkavan. Kauden ensimmäinen puolisko osoitti combon toimivan. Haimi on nuori pelinjohtaja Superpesistasolla, jonka uskon kyllä vielä parantavan jatkossa sekä taitoaan käsitellä pelaajia, että pelinymmärrystään. Ei Haimi ole nytkään huono kummassakaan! Arvostaa pelaajiaan ja sehän se tärkeintä onkin. Kauden toinen puolisko meni pelaajien laiskotellessa selkeästi huonommin kuin ensimmäinen, josta kyllä selvä miinus sekä Haimille, että Rantaselle. Olisivat molemmat voineet olla jämäkämpiä pelaajien suhteen!

Mika Lehto on mielestäni epätodennäköinen vaihtoehto ensi kauden pääpiiskuriksi. Ainoat näytöt Superpesistasolla tällä kaudelta Tahkossa. Asioihin perehtyminen veisi varmaan noin puolet kaudesta ja takeita siitä, että Lehdosta kehkeytyisi hyvä pelinjohtaja tälle tasolle ei ole. Mutta kiitos Mikille, että otti vastuun Tahkon luotsaamisesta vaikeassa paikassa!

Aleksanteri Haukan Bout lyttäsi varsinkin sisäpelin suhteen aika lyttyyn. Haukka taitaa olla Tahkon nuorin pelaaja, joten sisäpelin kädettömyys saattaa selittyä sillä. Tai lahjattomuudella, jota en toivo. Haukka saattaa hyvinkin parantaa sisäpeliään ensi kaudeksi. Hänhän iski muunmuassa vierasmatsissa Imatralla kunnarin, joka ei ole ihan huono meriitti. Yhdestä kunnarista ei tietenkään pidä vetää suuria johtopäätösiä suuntaan tai toiseen. Mutta mielestäni sisäpelin parantaminen, jopa huomattava, on ihan mahdollista ensi kaudeksi. Hyvää valmennusta ja omaa sitoutumista se vaatii. Etenemisen parantaminen voi olla visaisempi homma. Nopeusominaisuudet tuppaavat olemaan synnynnäisiä. Etenijäksi sellaiset pelaajat, joilla jalka kulkee luonnostaan vikkelästi!

Roni "Rondo" Wahl on myös hiukan kysymysmerkki. Tai pikemminkin, mikä on Wahlin tuleva rooli Tahkossa, jos hän Tahkossa ylipäänsä jatkaa. Pääkotiuttajaksi hänestä ei mielestäni ole. Mutta vaihtaminen kyllä sujuu. Siinä Rondo oli hyvä tällä kaudella ja voi olla tulevallakin. Roni paransi otteitaan, kun pelillistä vastuuta tuli lisää. Tämä on hyvä piirre pelaajassa, vaikka toisaalta ymmärrettävä. Vähän tilaisuuksia saava pelaaja pelaa harvoin hyvin! Kroppa on kylmä ja mieliala matalalla.

Teemu Rouhiaisen kausi ei ollut hyvä. Alkukaudesta meni hyvin kentälle (eräässä pelissä 6/6), mutta kuoli liian usein kakkoselle tai kolmoselle yrittäessään. Tämä todennäköisesti laski sekä itseluottamusta, että mielialaa. Ulkopelin virheet veivät paikan ulkopelikokoonpanossa. Etenijäjokerina sai vähän tilaisuuksia osoittaa kykynsä. Mutta se oli tämä kausi! Ensi kaudella voi hyvin onnistua mikä rooli pelillisesti hänelle lankeaakin. Parempaa omaa etenemistä ja vaihtopeliä se vaatii, jos etenijänä Rouhiainen jatkaa.

Tässä näitä mietteitä! Jatkakaa tästä!
 
Viestejä
845
Eikö Haimi ole menossa Koplaan vai olenko ihan kuutamolla?
Haimi on nuori pelinjohtaja ja tulee varmasti olemaan yksi huipuista. Henkilökohtaisesti diggaan hänen maltillista ja fiksua tyyliään.
Sinnepäin Iiroa on kovaan tahtiin huhuiltu, veikkaan että riippuu aika pitkälti Haimista itsestään mitä tapahtuu.
 
Viestejä
1,479
Eikö Haimi ole menossa Koplaan vai olenko ihan kuutamolla?
Haimi on nuori pelinjohtaja ja tulee varmasti olemaan yksi huipuista. Henkilökohtaisesti diggaan hänen maltillista ja fiksua tyyliään.

Niinhän ne huhut väittävät. Tiedä häntä. Varmuus saadaan, kun Haimin sopimus Tahkon, Koplan tai jonkun muun seuran kanssa julkistetaan. Itse pitäisin Haimin mielelläni Tahkossa. Fiksu nuori mies.
 

jokeri13

Niinhän ne huhut väittävät. Tiedä häntä. Varmuus saadaan, kun Haimin sopimus Tahkon, Koplan tai jonkun muun seuran kanssa julkistetaan. Itse pitäisin Haimin mielelläni Tahkossa. Fiksu nuori mies.
Haimihan teki sopimuksen koplan kanssa jo juhannuksen tienoilla. Kokkonen ottaa viuhkat.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös