Supervuoro Verkkolehti »

Höpötysketju

Viestejä
137
Pesäpallossahan molemmat joukkueet tuulettaa raivokkaasti myös silloin, kun joku onnistuu lyömään korkean kopin ja löntystelee ykköselle. Yleisössä kukaan ei koe sitä varsinaiseksi highlightiksi.
Pitäisi PPJn laittaa somekanavilleen "korkeat kopit"- kooste kauden päätteeksi.
 
Viestejä
994
Kävin viime kesänä Berliinissä. Käyntikohde siinä missä joku muukin, näin mielenkiintoisia juttuja kuten monessa paikassa näkee.

Joskus ihminen innostuu jostakin asiasta. Jostakin loppujenlopuksi vähämerkityksellisestä mutta silti. Berliinissä innostuin kahviloista, miksi meilläkin ei voisi olla tällaista, ajattelin.

Suomessa kahvilakulttuuri on aika huonoa. Kahvia saa lähinnä bensiksien kahviloista ja mikäs siinä. Kun siellä katselee että mitäköhän ottaisin kahvin ohella niin tarjolla on muutama pulla, vähän erityyppisiä, ja sitten on jotakin päällystettyä voileipää joka on pakattu muoviin. Tietty voi ostaa myös suklaapatukan. On toki kahviloitakin. Valtakunnallisesti vissiin lähes ykköspaikka on Cafe Ekberg Helsingissä. Kävin siellä kerran. Ensin piti seistä kassan edessä tietty aika jonka jälkeen asiakaspalvelija kertoi minne saan istua. Oli aika täyttä ja pöydät lähellä toisiaan. Sitten ne tuli kysymään että mitä haluan. Kahvileivistä ainoa vaihtoehto jonka tiesin mitä se on oli korvapuusti. Muut oli jotakin eksoottisia hienouksia. Tilasin kahvin ja korvapuustin mutta kohta tultiin sanomaan että korvapuustit on loppu, otanko jonkun muun ja otin jonkun muun. Ei ollut mikään kiva kahvilakokemus, mieluummin olisin jonkun bensiksen kahvilassa.

Berliinissä hotellihuoneeseen ei kuulunut aamupalaa. Sen sai erikseen ostaa, hinta oli 25€ / hlö / aamupala. Ajattelin etten tosiaankaan maksa noin paljon aamupalasta. Hotelli oli jonkun liikekeskuksen yhteydessä ja alakerrassa oli joku kahvila. Ajattelin että käyn siellä. No sitten aamulla menin sinne avaamisaikaan. Huomasin että siellä alettiin tekemään täytettyjä sämpylöitä. Niitä oli vaikka minkälaisia, oli vegaanista ja kaikkea. Ostin siitä kupin kahvia ja herkullisen näköisen sämpylän. Maksoi vissiin vitosen ja täytti ihan hyvin. Katselin siinä samalla kun kahvioporukka teki sämpylöitä, niitä oli kohta siinä vissiin 50. Ja oli kolmisen hyllymetriä kaikenlaisia leivonnaisia. Osa toki eksoottisia mutta ne näki eikä olleet vain tuotteita valittavaksi nimen perusteella listalta. Näyttivät tosi hyviltä.

Siellä sitten kun vaeltelin ympäri Berliiniä niin huomasin pian että vastaavanlaisia kahviloita oli vähän siellä sun täällä. Niissä oli tosi kiva käydä. En tiedä miksi Suomessa ei ole tuollaista, onko vain niin että meillä ei ole tapana käydä kahviloissa juurikaan vaiko siksi että väestömäärämme on niin pieni että kahvilatoiminta ei kannata. Kaikkia burgeripaikkoja ja pizzerioita toki riittää.
 
Viestejä
692
Ennen Teboleita ja ABC-asemia käytiin kahviloissa, mutta ne olivat pitkälti paremman väen paikkoja jo hintatasonkin johdosta. Sama se on nykyäänkin, sillä on edullisempaa ja tuttua mennä huoltsikalle kahville, kuin varsinaiseen kahvilaan nauttimaan vaikka erikoiskahveja. Kuinka paljon rekkakuski, tai muu reissaaja laittaa painoarvoa kulttuurille kahvilla käydessään?
 
Viestejä
553
Jeeps, ja nykyään tuntuu ettei oikeen muita huoltis-kahviloitakaan ole kuin ABC! 😁
On siinäkin "huolto-asema", saat kaikkee muuta, paitsi vähemmän autoon liittyvää... Ehkä just ja just lasinpesunestet saattaa löytyä? Mutta nehän onkin virallisesti liikenneasemia, eikös vaan? :)

Kahviloista ja kahvista tykkään itsekin paljon, ja mikäs sen hianompaa kun automatkallakin pysähtyä kahville!
Viime kesänä oltiin Tallinnas viikko, ja meilläkin oli hotla ilman aamiaista. Kysyttiin yhtenä aamuna, niin sekin olis ollu 25 eur /naamio. Aika tyyristä, etenkin kun kerrot sen neljällä... Sieltä löyty semmonen kahvilaketju, kuin "Kohvi paus". Oli hyvä, sillä yhdellä 25 eurol sai koko porukka patonkikahveet ja muuta... 👉
Käytiin muuten Hiiu-stadionil pelaamas leikkimielisest pesistä. Siellähän taannoi IPV-Tahko pelasivat spektaakkelin.
Siinä oli jottai yleisurheilijoit reenaamas, niin kattelivat varmaa, notta ohan nuo Suomi-porot pöhköjä... 😁

Mut kahveesta, tosiaan, kyllä ne taukopaikat maantiellä on aika ABC-pitosia. Ja niinkus sanottua, tuskinpa rahtarit ja muutenkaa tien päällä röissä olevat niin hirveesti sitä kylttyyriä... Mutta sitten taas lomareissuilla sitä olis kiva juurikin pysähtyä johonki jännään paikkaan, jossa muutakin kateltavaa kuin pelkkä nopia kahvikuppi ja "yön yli nukkunu" sämpylä eurolla... :)

Kaupunkikahviloita löytyy meiltä päin muuten yllättävän hyvin! Raumal on wanhas kaupungis semmoinen kuin Kontio-kahvila. Loistavat paakkeelssit, ja kesällä kiva terangi myös! Kontiol myös Prisman yhteydes kahvila, ja jäähallissa, pelien aikaan.
Sitte Porissa on ihan keskustassa Petras Cafe. On muute hyvät lohileivät! Jos tääl päin pyöritte, niin käykää piipahtamas!
Sit löytyy Sarpin kahviloita, Iso Karhus on pari muutakin, Raumal Suvikahvio, ja sitte tietty nää Arnoldsit ja Expresso houset yms.

Onkos muuten Joutsenossa vielä Piirakka-paari? Siellä tuli joskus käytyä, kun oltiin Saimaanrannan lomakyläs mökkeilemäs...

Berliinis en ole käyny, Saksas muuten pari kertaa, Munchenis ja Rostockis. Munchen muuten semmoinen paikka, johon voisin muuttaa asumaan, jos Suomesta pitäs muuttaa pois. Tykkäsin, kun selkeet metroverkot ja muut, ja semmoinen rauhallinen suurkaupunki. Jos siis vaiks vertaa Lontooseen, johon en muuttas ikinä! No, siinäpä ne mun maaliman kiertäjän kokemukset melkee onkin.... 😁 Lontoos ei ollu edes kivoja kahviloita, joka paikas kauhee ryysis, sekavaa, kallista...
Muuten kesti hetken, enne ku tajus, et se meidän normaali kahvi mustana, on siel cafe americano. Tai se oli mun kokemuksissa lähimmäs sitä Teboilin isoo kahvii, ilman maitoo ja sokerii... 😁

Perjantaita! Enää viikko ja pieni loma alkaa! 👉
 
Viestejä
994
Musiikkiketjussa sivuttiin vähän maakuntalauluja johon liittyen kerroin muistelua lapsuudesta kun kuuntelin kun pappa - isäni isä - tapasi laulaa keinutuolissa joitakin marssilauluja.

Sota kosketti ikävällä tavalla äitini perhettä. Äiti on kolmen lapsen sisarussarjan nuorin ja hän ei ollut ehtinyt täyttää vuottakaan kun isänsä antoi suurimman uhrauksen isänmaalleen jota ihminen voi antaa. Hän kuoli jatkosodan hyökkäysvaiheessa. Häntä jäi suremaan lastensa lisäksi vaimonsa, minun mummi, josta tuli leski 25-vuotiaana. Järkytykseensä hänelle ei tarjottu minkäänlaista terapiaa vaan elämä jatkui ja lapset tuli kasvattaa, yksin. Miksi miehensä, minun ukkini, kuoli? Siksi, että me saisimme jatkossakin elää itsenäisenä kansakuntana maassa johon kuulumme. Siksi, että emme joudu olemaan vieraan, brutaaleja hyökkäyssotia käynnistävä valtion alamaisina.

Kiitos, ukki.
 
Viestejä
1,749
On jälleen se aika vuoden kierrossa, jolloin esitäytetyt verotiedot viime vuodelta putkahtavat Omaveroon.
-Käykäähän kurkkaamassa miten kävi..
Itselle mukava pikkusumma rahaa takaisin luvassa elokuussa -24.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös