Vs: Finaalit 2016
Violettioranssien lasien läpi on tehty mm. seuraavia huomioita;
Puhutaan paljon tuosta Vimpelin läpilyöntiuhasta. Se on totta, että lyöntivoimaa löytyy, kauden runkosarjapeleistä neljässä Vimpeli ei saanut yhtään juoksua läpilyönneillä, Sotkamon vastaava tilasto on kolme. Vimpeli jäi kuudessa pelissä ilman kunnaria, Jymy kahdessatoista. Vimpeli teki 360:stä juoksusta yksittäisinä suorituksina 201 ja Sotkamo 306:sta juoksusta yksittäisinä 214.
Yksittäisenä pelaajana tarkasteltuna esim. Puputti löi kunnareistaa 7 ajolähdöstä, joista 4 kakkospesän päältä, yhden kolmosluukusta, yhden 3-k yli ja yhden takaa keskeltä. Näistä kunnareista kaksi syntyi 3.lyönnillä, neljä toisella lyönnillä ja yksi ensimmäisellä. 2-3-tilanteessa tuli yksi kunnari kopinnostolla ja kopparimokalla (kolme miestä otti palloa ja pomppasi kaikista yli), 0-1-tilanteessa 2-jatkeelta, 1-2 tilanteessa 3-kopparin räpellyksellä ja 0-3-tilanteessa 3-k:n yli lyötynä.
Vimpelin ulkopeli oli tiivistä, he antoivat vain kuusi kunnaria runkosarjassa, joista neljä kertaa lyötiin takaa keskeltä läpi, kerran kakkosrajasta ja kerran kakkosjatkeelta.
Huomionarvoista on, että Saarikentällä varsinkaan vierasjoukkue ei saa lyötyä kunnareita kakkospuolelta, kun pallo menee luukusta ja edelleen puiden välistä jokeen. Näissä tapauksissa koppari (siis Haukkala) lähtee suoraan jokeen, mikäli näkee ettei mitään mahdollisuutta katkaista lyöntiä. Kakkospuolelta kunnarin saa, jos onnistuu lyömään suoraan pesän päältä sillan ja ensimmäisen puun väliselle alueelle. Vimpelin ulkokenttä sijoittuu siten, että tuo pesän päällys pelataan umpeen, jos menee luukusta läpi, niin antaa sitten mennä, koppari syöksyy jokeen. Kolmospuolella tilanne päinvastoin, läpi on saatava jatkeelta, mutta kotijoukkueen ollessa ulkona, silloinkaan kunnari ei varmaa. Takaa keskeltä lyötynä kunnari varma,jos ei osu mainoksiin. Takakenttä vaikuttaa kimmoisalta ja kumura pomppaa melko korkealle, joka yllättää rohkeasti hakemaan tulevat kopparit.