Annukka Koskela: Pesis

#1
Käsiini osui tänä vuonna ilmestynyt, 300+ sivuinen opas pesäpallosta. Kirja on loistava, tietääkseni mitään tällaista ei ole aiemmin kirjoitettu. Kirjassa käydään läpi käytännössä kaikki pesäpalloon liittyvät taktiset kuviot: miten ulkokenttä ryhmittyy missäkin pelitilanteessa ja miksi, miten asiat ovat vuosien myötä kehittyeet, mitä tarkoittaa merkki, mitä taka-apu jnejne.

http://nemokustannus.fi/kirjat/pesis-opas-jannittavan-pelin-seuraajalle-ja-harrastajalle/
Pesis. Opas jännittävän pelin seuraajalle ja harrastajalle
Koskela Annukka

Pesäpalloa on hauska pelata ja jännittävä seurata. Ei ihme, että se on jääkiekon ohella Suomen harrastetuimpia urheilulajeja sekä yksi suosituimmista vedonlyöntipeleistä. Tämän kirjan avulla pääsee sisään pesiksen sääntöihin ja kokeneempikin fani voi syventää ymmärrystään lajin taustoista ja taktiikoista.

Kirjassa Suomen kärkipelaajat kertovat, millainen on taitava etenijä, miten tuomarityöskentely vaikuttaa pelin kulkuun ja kuinka naisten ja miesten pesäpallo eroavat toisistaan. Kenttäpiirrokset havainnollistavat pesien ja rajojen lisäksi eri pelitilanteet, ja hauskat piirrokset avaavat lajin termistöä. Kirjassa neuvotaan myös kaveriporukan pesisringin pyörittämisessä.

Kirjasta sanottua:

”Vimpeliläislähtöisellä Annukka Koskelalla oli kaksi syytä kirjoittaa pesisopas. Ensimmäinen syy oli jakaa tietoa rakkaasta lajista. Toinen syy Pesis-kirjan kirjoittamiseen oli oppia lisää lajista. (…) Nyt Koskelan pesäpallo-oppaassa on mahdollisimman selkeästi kerrottu se, mitä katsojan täytyy pelistä tietää.”
–Elina Nyström, Ilkka 21.4.2017
 
Viestejä
10
#3
Vs: Annukka Koskela: Pesis

Kiitokset vinkistä ketjun aloittajalle! Pienen lukemisen perusteella oikein hyvä ja käytännönläheinen teos. Näin peruskatsojana hyödyllisin osuus on ulkopelin kiemuroiden selitykset. Pitääpä ensi kaudella katsoa, miten oppikirjan kuvioita toteutetaan käytännössä.
 
#4
Vs: Annukka Koskela: Pesis

Sanoisin, ettei ole kellekään turhaa lukea pesiksen taustoista ja kuvioista. Laji on mennyt eteenpäin ja aina voi omaksua jotain uutta, ulkopeli on kai suurin muuttuja, mutta voi sieltä jotain muutakin joku löytää, siis lukemaan 8)
 
Viestejä
2,674
#5
Vs: Annukka Koskela: Pesis

Perkeles, täällä voorumillahan on pelkkiä tietäjiä! Tiedetään kaikesta kaikki! Tommosia ny... ;D

Ei vaan, vitsit sikseen, vitsit sijansa saakoon, eksyi kirjastossa käteen, ja nyt odottaa lukuvuoroa! Ihan varmasti mielenkiintoinen opus, vaikka nyt mukamas pesiksestä tietääkin ja on siinä mukana ollut ja seurannut ;)