Supervuoro Verkkolehti »

Keskustelua uudesta tulospalvelusta

Viestejä
12,419
No onpa kiinnostavaa - ja hämmentävää! Kiitos @MieVaan . Toisin sanoen mittari on se, että kolmannella pesällä oleva ottaa spurtin ulos pesästä viimeistään viimeisellä kolmesta syötöstä lähtevällä lyönnillä (=kotiutuslyöntiyritys?)? Vai mitä? Eli kun pelinjohtaja määrää lyömään taktisen väärän ajolähtötilanteessa ja lyöjä itse palaa, tilastot eivät rumene?
Ajattelin itse sitä kautta, että ajolähtö on ainoa tilanne, jolloin olisi tosiaankin suotavaa saada se kolmosen tyyppi kotiin eikä sitä kukaan kiistä.
Toki jos on yllätysotto vaikka pelkässä kolmostilanteessa, mutta kotiutus menee pipariksi, tajuan, että sekin tilastoidaan epäonnistuneena kotiutuksena. Mutta mitä jos moka on ihan selkeästi etenijän, joka vain lähtee sekoilemaan kotiinpäin sen takia että muistaa merkin väärin? Ei kai sellaista voi lyöjän kontolle jättää?
Ajolähtö on pakko purkaa, eli 1) jokaisen etenijän pitää saada pesäturva seuraavalta pesältä tai haavoittua tai palaa 2) tai ajolähtö purkautuu lyöjän viimeiseen lyönnin laittomaan ilman estämistä, tällöin ko lyöjän ajo purkautuu ja jos ei syntynyt kolmatta paloa ja kukaan oesilläolevista ei palanut tai haavoittunut ajon aikana niin seuraavalle lyöjälle syntyy uusi ajo ekasta syöttöoikeudellisesta syötöstä.

Kotiutusprosentti on lyöntivuoroisen lyöjän tunnusluku jos kolmoselta lähtee etenijä kaillisesta lyönnistä tai syötöstä lopputulos lasketaan aina lyöjän piikkiin. Se ei siis mittaa etenijän suoriutumista
 
Viestejä
203
Mahdollisimman lyhyesti selitettynä:

Kotiutusprosentti = Onnistuneet kärkilyönnit kotipesään ÷ Kärkilyöntiyritykset kotipesään

Kun kolmospesältä lähtevä etenijä pääsee lopulliseen ratkaisuun eli tuo juoksun, haavoittuu tai palaa, tilastoidaan kärkilyöntiyritys, jos lyöjä vaikutti tai jos hänellä olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa pelitapahtumiin omalla lyöntisuorituksellaan.
 
Viestejä
647
Vanha pesistulokset on poistettu käytöstä. Yritin löytää uudesta joukkueiden sisä- ja ulkopelitilastot mutta ei millään osu silmään. Löytyvätkö ne vielä jostain valikosta vai onko piilotettu kokonaan?

Laitetaan vielä valitusvirsi sivun suunnittelusta tietokoneelle: Yksittäisten pelaajien kohdalla valikon kohta "kärkilyönnit pesäväleittäin" ei näytä kaikkia pesävälejä ilman sivusuuntaista rullaamista. Koko joukkueen näkymästä kaikki välit näkyvät, joten pitäisi olla mahdollista toteuttaa sama pelaajaprofiileihinkin.

1719639795971.png


1719639737154.png



Samaan asiaan liittyen, on heikko ratkaisu jättää kärkilyönnit pesäväleittäin -näkymä pois koko sarjan pelaajatilastoja tarkasteltaessa. Huomaa, että sivua ei ole toteuttanut mikään pesäpallomies kun tilalla on erikseen valikko kärkilyöntiprosentille ilman mitään muuta informaatiota.

1719640486382.png
 
Viestejä
647
Laitetaan erilliseen viestiin. Näköjään kaipaamani kärkilyönnit pesäväleittäin löytyy painamalla hakua tässä näkymässä. Minä painoin ensin lyödyt ja vasta sitten hakua, jolloin valikon vaihtoehdot olivat erilaiset. Onpahan hämmentävä ratkaisu tämäkin.


1719640995219.png
 
Viestejä
296
Näköjään tuo uusi beta tulospalvelu on otettu jo kokonaan käyttöön, koska entinen eli vanha ei enää toimi muuhun kuin kurinpidon katsomiseen.

Olen huomannut nyt päivän sisässä muutamia + ja - asioita uudesta palvelusta:

+pelaajia pystyy hakemaan nimillänsä. (Ei tosin kaikista pienimpiä junnuja)

-tuomariohjelmat eivät ainakaan vielä ole minulla toimineet kummankaan tulospalvelun kautta.

-Ulkopelipaikat eivät näy otteluiden kokoonpanoissa. (Ainakin kun koitin katsoa tänään tyttöjen itä-lännen kokoonpanoja ei halunnut näyttää)

+tilastoissa oli monipuolisempia tilastoja kuin vanhassa, en tosin muista enää mitä niitä oli.

Onko muut huomannut jotakin muutakin?
 

LBC

Viestejä
3,934
tilastoissa oli monipuolisempia tilastoja kuin vanhassa, en tosin muista enää mitä niitä oli.
Ainakin tällainen yleiskatsaus näyttää löytyvän, jossa aika jänniäkin kohtia, mm paras yleisömäärä sateella ja grafiikkaa ja tilastoja syntyneistä juoksuista. Se näyttää muuten jäljellä olevat ottelut alkusarjan loppuun, eli mahtaakohan tulla jopa omat taulukot ja tilastot jatkosarjaan? vanhan tulosplavelun kohdallahan näin ei ole ainakaan toimittu, vaan Kitee keikkuu edelleen seiskana runkosarjan päätteessä.

Lisäyksenä, sieltä näyttäisi selviävän, että kotarivoittoja olisi sittenkin otettu himpun enemmän lopettavalla vuorolla (16-19)

 

LBC

Viestejä
3,934
Korjataan edellistä, että Kitee v. 2018 sijoitusta taulukossa tarkoitin.
Vanha pesistulokset on poistettu käytöstä. Yritin löytää uudesta joukkueiden sisä- ja ulkopelitilastot mutta ei millään osu silmään. Löytyvätkö ne vielä jostain valikosta vai onko piilotettu kokonaan?
Enpä minäkään löytänyt, kelju puute.

Näköjään tuo uusi beta tulospalvelu on otettu jo kokonaan käyttöön, koska entinen eli vanha ei enää toimi muuhun kuin kurinpidon katsomiseen.
Kyllä betaltakin (tai no, nykyiseltä, koska urlit menee nyt noin) edelleen pääsee vanhaan tulospalveluun alaosan linkeistä ja ainakin tyttöjen Itä-Länsi on tuloksena sielläkin. Ja löytyy ne joukkueiden ulko- ja sisäpelitilastot ainakin ottelumäärien mukaan ajan tasalla.
 
Viestejä
4,524
Mistä näkee joukkueiden pelinjohdon? En ainakaan puhelimella löytänyt, kun nopeasti katsoin

Eipä näytä löytyvän. Surkeata että otetaan käyttöön virallisena vaikka ei edes toimi. Ja sitä paitsi ei näytäkään hyvältä.
 

LBC

Viestejä
3,934
Mistä näkee joukkueiden pelinjohdon? En ainakaan puhelimella löytänyt, kun nopeasti katsoin
Näin taitaa olla, että ei "vielä" näy missään.
LIS: sinänsä niille olisi paikkansa valmiina oikeassa palkissa, missä muutkin otteluinfon tiedot ovat.
 
Viestejä
35
Tulospalvelu on mennyt parissa vuodessa paljon eteenpäin. Tietoa on aiempaa enemmän saatavilla, ja seurantaa kehitetään aktiivisesti. Muistan ajat, jolloin piti seurata teksti-tv:stä numeroiden vaihtumista... Siitä ei edes ole niin kauan!

Uudessa tulospalvelussa pari asiaa on kuitenkin mielestäni huonommin kuin aiemmissa. Useimmat niistä liittyvät tärkeimpien tietojen helppoon löytämiseen, ns. yleiskatsauksen saamiseen.

Tällä hetkellä pääsivulla otteluiden etenemisen näkee hyvin tiiviisti. Nähdäkseen tarkemmat tiedot pitää avata ottelu erikseen. Usein tekisi kuitenkin mieli saada nopea katsaus tilanteeseen ja tapahtumiin kaikissa otteluissa. Esimerkiksi juuri nyt pääsivulla lukee Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 Sotkamon Jymy (1-0, 1-3). Tämä jättää auki esimerkiksi sen, ollaanko ottelussa jo kalkkiviivoilla vai onko toinen jakso vasta alkanut. Bittilähteen aikoina pääsivulla oli esillä kustakin ottelusta juoksujen määrät per vuoropari ("ruudukot"), ja se oli helppo tapa nähdä, miten ottelu on edennyt ja kuinka pitkällä ollaan tällä hetkellä. Esimerkiksi tilanne voi olla, että toinen joukkue on tehnyt ensimmäisessä vuoroparissa seitsemän juoksua ja toinen ensimmäisessä nolla ja seuraavissa 2-3 ja voittanut jakson 8-7. Ruudukoilla seuraaja saa paljon enemmän tietoa (toiselta joukkueelta todennäköisesti läpilyöntejä alkuun mutta toiselta hieno nousu jakson voittoon) kuin nykyversiossa, jossa näkyy vain tulos 8-7. Nykyinen näkymä on yksinkertaisesti vähemmän informatiivinen. Tämä on mielestäni nykyisen järjestelmän suurin epäkohta. Tietoa on olemassa aiempaa enemmän, joten on huvittavaa, että pääsivu - se tärkein sivu - sisältää aiempaa vähemmän informaatiota...

Toinen paikka, jossa voisi olla enemmän tietoa esillä, on ottelun liveseuranta. Kenttäkuvasta näkee, kuka on milläkin pesällä ja paljonko on paloja, mutta ei ole helppoa tapaa selvittää, miten tilanteeseen on päästy. Se onnistuu avaamalla kunkin lyöjän ns. lyöntiraportin vuoroparin seurannasta erikseen, mikä vaatii suuren määrän klikkauksia. Esimerkiksi viime kaudella yhdessä ottelussa Tahkolla oli ajolähtö, jossa kolmosella oli Juha Niemi, kakkosella Luka Raesmaa, ykkösellä Teemu Nurmio ja lyömässä Valentin Ikonen. Jos siinä vaiheessa avasi ottelun seurannan, luultavasti mietti, miten näin kummallinen tilanne on syntynyt. Bittilähteen aikoina esillä oli vuoroparin pöytäkirja, jota perusseuraajat eivät luultavasti osanneet lukea, mutta jonka omaksumisen jälkeen oli helppoa saada yhdellä silmäyksellä yleiskatsaus koko lyöntivuoron tapahtumista. Tällä hetkellä sellaista mahdollisuutta ei ole. En osaa sanoa, miten vastaavan yleissilmäyksen saisi tehtyä helposti.

Kolmantena nostan uuden seurannan otteluseurannan suhteessa edelliseen versioon. Reaaliaikaisen seurannan kiinnostavin sisältö - ottelun eteneminen - on sivussa pienellä ja pitää erikseen klikata etualalle suuremmaksi. Ottelun ollessa käynnissä se on kuitenkin asia, joka kiinnostaisi eniten. Nykyisellään sille on tilaa suurin piirtein yhtä paljon kuin hutunkeiton voittajalle. Tässä prioriteetit eivät mielestäni ole ihan kohdallaan. Pelaajatilastojen sijaan ottelun seurannan pitäisi olla ensimmäisenä esillä ottelun ollessa käynnissä.

Kokonaisuutena tulospalvelun kehitysaskeleet ovat kuitenkin olleet suuria, ja toivon kehityksen jatkuvan yhtä vauhdikkaana!
 
Viestejä
12,419
. Bittilähteen aikoina pääsivulla oli esillä kustakin ottelusta juoksujen määrät per vuoropari ("ruudukot"), ja se oli helppo tapa nähdä, miten ottelu on edennyt ja kuinka pitkällä ollaan tällä hetkellä. Esimerkiksi tilanne voi olla, että toinen joukkue on tehnyt ensimmäisessä vuoroparissa seitsemän juoksua ja toinen ensimmäisessä nolla ja seuraavissa 2-3 ja voittanut jakson 8-7. Ruudukoilla seuraaja saa paljon enemmän tietoa (toiselta joukkueelta todennäköisesti läpilyöntejä alkuun mutta toiselta hieno nousu jakson voittoon) kuin nykyversiossa, jossa näkyy vain tulos 8-7. Nykyinen näkymä on yksinkertaisesti vähemmän informatiivinen. Tämä on mielestäni nykyisen järjestelmän suurin epäkohta. Tietoa on olemassa aiempaa enemmän, joten on huvittavaa, että pääsivu - se tärkein sivu - sisältää aiempaa vähemmän informaatiota...

Nykytulospalvelussa saat valita. Paina sitä LIVE nappulaa sieltä ylhäältä
1720029343080.png
 
Viestejä
12,419
Bittilähteen aikoina esillä oli vuoroparin pöytäkirja, jota perusseuraajat eivät luultavasti osanneet lukea, mutta jonka omaksumisen jälkeen oli helppoa saada yhdellä silmäyksellä yleiskatsaus koko lyöntivuoron tapahtumista. Tällä hetkellä sellaista mahdollisuutta ei ole. En osaa sanoa, miten vastaavan yleissilmäyksen saisi tehtyä helposti.

Tämä. En tiedä tuottaako nykytulospalvelu samankaltaista dataa, mutta tieto itsessään kyllä on olemassa, joku json tms guru kyllä vääntäisi moisen härpäkkeen sinne, Tosin vanhan pöytäkirjan lukutaitoiset taitavat olla uuden tulospalvelun myötä katoava luonnonvara.
 
Viestejä
203
Tosin vanhan pöytäkirjan lukutaitoiset taitavat olla uuden tulospalvelun myötä katoava luonnonvara.
Lisäksi uutena on tullut yhdeksän erilaista merkintää, jotka eivät välttämättä ole edes vanhan pöytäkirjan lukutaitoisille tuttuja.
1000000748.jpg
 
Viestejä
12,419
Lisäksi uutena on tullut yhdeksän erilaista merkintää, jotka eivät välttämättä ole edes vanhan pöytäkirjan lukutaitoisille tuttuja.
katso liitettä 2974

Haa, eli se pöytäkirjaolio on olemassa siellä kirjauksen puolella. Tuon voisi ihan hyvin julkaista sinne loppukäyttäjän puolellekin, ehkä nuo vielä oppisi. Vai onko se siellä jo?
 
Viestejä
203
Huu, eli se pöytäkirjaolio on olemassa siellä kirjauksen puolella. Tuon voisi ihan hyvin julkaista sinne loppukäyttäjän puolellekin, ehkä nuo vielä oppisi. Vai onko se siellä jo?
Ei ole siellä, mutta ei luulisi olevan turhan vaikea homma julkaista. Monet varmasti lukisivat mieluummin pöytäkirjaa tekstiseurannan sijasta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös