Supervuoro Verkkolehti »

Pesäpallon ylimmillä sarjatasoilla lanseerataan alkavalla kaudella uusi tulospalvelu

Viestejä
12,075
No onpa kiinnostavaa - ja hämmentävää! Kiitos @MieVaan . Toisin sanoen mittari on se, että kolmannella pesällä oleva ottaa spurtin ulos pesästä viimeistään viimeisellä kolmesta syötöstä lähtevällä lyönnillä (=kotiutuslyöntiyritys?)? Vai mitä? Eli kun pelinjohtaja määrää lyömään taktisen väärän ajolähtötilanteessa ja lyöjä itse palaa, tilastot eivät rumene?
Ajattelin itse sitä kautta, että ajolähtö on ainoa tilanne, jolloin olisi tosiaankin suotavaa saada se kolmosen tyyppi kotiin eikä sitä kukaan kiistä.
Toki jos on yllätysotto vaikka pelkässä kolmostilanteessa, mutta kotiutus menee pipariksi, tajuan, että sekin tilastoidaan epäonnistuneena kotiutuksena. Mutta mitä jos moka on ihan selkeästi etenijän, joka vain lähtee sekoilemaan kotiinpäin sen takia että muistaa merkin väärin? Ei kai sellaista voi lyöjän kontolle jättää?
Ajolähtö on pakko purkaa, eli 1) jokaisen etenijän pitää saada pesäturva seuraavalta pesältä tai haavoittua tai palaa 2) tai ajolähtö purkautuu lyöjän viimeiseen lyönnin laittomaan ilman estämistä, tällöin ko lyöjän ajo purkautuu ja jos ei syntynyt kolmatta paloa ja kukaan oesilläolevista ei palanut tai haavoittunut ajon aikana niin seuraavalle lyöjälle syntyy uusi ajo ekasta syöttöoikeudellisesta syötöstä.

Kotiutusprosentti on lyöntivuoroisen lyöjän tunnusluku jos kolmoselta lähtee etenijä kaillisesta lyönnistä tai syötöstä lopputulos lasketaan aina lyöjän piikkiin. Se ei siis mittaa etenijän suoriutumista
 
Viestejä
158
Mahdollisimman lyhyesti selitettynä:

Kotiutusprosentti = Onnistuneet kärkilyönnit kotipesään ÷ Kärkilyöntiyritykset kotipesään

Kun kolmospesältä lähtevä etenijä pääsee lopulliseen ratkaisuun eli tuo juoksun, haavoittuu tai palaa, tilastoidaan kärkilyöntiyritys, jos lyöjä vaikutti tai jos hänellä olisi ollut mahdollisuus vaikuttaa pelitapahtumiin omalla lyöntisuorituksellaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös