Supervuoro Verkkolehti »

Pesäpallon ylimmillä sarjatasoilla lanseerataan alkavalla kaudella uusi tulospalvelu

Viestejä
510
Mistähän takapuolesta tulospalvelu keksii nämä tilastosivun yleisömäärät? Kouvolassa on pelattu yksi kotiottelu ja siellä oli 1380 katsojaa.

Ei tuossa vierasotteluitakaan oteta huomioon, sillä se yksi vierasottelu oli Hyvinkäällä ja sielläkin riitti katsojia 1712.

Jos avaa koko listauksen, niin silloin näkyy oikeat luvut: Tilastot - Pesäpallon tulospalvelu

katso liitettä 2147
Näkyy olevan kotipelien yleisömäärä(t) jaettuna pelattujen pelien lkm. Esim Kouvolan kotipelin 1380/2=690.
Manselle ja Joensuulle keskiarvot on oikein, koska ovat pelanneet vain kotona.

Palautetta sivulle, bugihan tuossa on.
 
Viestejä
162
Tietääkö joku saako pesistulokset.fi:n APIlla ulos tiedon siitä missä otteluita pelataan? Minua kiinnostaisi tietää otteluiden määrä kunnittain ja nyt kun melkein kaikki ottelut näkyvät tuolla pesisitulokset.fissä, olisi tämä tieto periaatteessa helposti saatavilla.
 
Viestejä
4,117
Olis kiva jos tämä tilastojen etusivunäkymä päivittäisi sekä joukkueiden että pelaajien osalta dataa yhtä usein kuin tuo täysi näkymä mikä avautuu "Katso kaikki" linkin takaa.

Nyt tulevat päivän (?) jäljessä ja olisi mukava tsekkailla heti matsikierroksen jälkeen että miten menee.

 

LBC

Viestejä
3,624
Prosentti ei kerro kaikkea. Jos joukkueessa on paljon nopeita etenijöitä, ei ykköselle tarvitse yrittää palonkin uhalla ja sillon prosentti laskee ja toisaalta taas palojen määrä vähenee. Joillakin joukkueilla kärkietenijä saa ja hänen täytyy yrittää viimeiseen asti. Esim. Manselle on elintärkeää, että joku pääsee kentälle ennen Myllyniemeä, Puputtia ja Puhtimäkeä. Uskoisin, että erot prosenteissa johtuvat juuri näistä seikoista.

Mitä tulee siihen, että Kopla olisi "paras" estämään kentälle pääsyä, niin arvelisin sen johtuvan siitä, että Koplalla on kovat heittäjät linjassa, joten pompuistakin tulee Latvalan toimesta paloja ja linjan ja koppareiden väli on tavanomaista pienempi.

Tähän jäi vastaamatta, silloinhan keskusteltiin, missä ulkopelitilanteessa Kopla on parhaimmillaan.
Tuo hakemani päinvastainen nollatilanneONNISTUMINEN varsinkin suhteellisen vähillä otteluilla ei ollut mitenkään kattava. Eikä ne prosentit tietenkään kaikkea kerro. Ihan vaikka se, että nollassa etenemäänkin pyrkivällä lyöjällä voi olla yksi tai kolme yritystä riippuen tilanteesta.

Mutta nyt kun kuuntelee Ruudun selostusta, niin alkoi tulla vastausta.
Sieltä tuli nimittäin niitä prosentteja kakkos-kolmostaipaleen ja nollatilanteen puolustamisesta. En tiedä ovatko kaivaneet e-pesiksestä, mutta tuon saisi kyllä mielestäni framille myös tuonne tulospalveluun, ja miksei jopa annetut takaetenemiset ja vapaatkin. Toiveena sinne tulospalveluun siis. Tai toiveena @Ylläpito niille tilastoille joita lupailitte.
 
Viestejä
162
Joukkeen eri tilanteiden puolustamisprosentit olisivat tosi hyvä lisä tulospalveluun. Tietohan on tuolla datassa jo, eli vaatii vaan laskemisen.

Välillä olen myös toivonut, että palvelussa jaettaisiin epäonnistumiset koppeihin ja paloihin. Jos kentällemenot ovat vaikka 5/10, niin kuinka monta noista viidestä epäonnistumisesta ovat paloja?
 
Viestejä
11,777
Jos kentällemenot ovat vaikka 5/10, niin kuinka monta noista viidestä epäonnistumisesta ovat paloja?

Pesiksenmaailmahan näyttää tämän jo. En välttämättä kutsuisi nollatilanteen koppia epäonnistumiseksi, esimerkiksi ykköstilanne, kärkietenijä ykkösellä paljon lyöjiä. Numero kakkosen eka lyönti lkopiksi ja palo kakkoselle. Tässä tilanteessa aika moni joukkue lyötätyää numerolle kaksi joko koppia tai sellaista kentällemenolyöntiä josta tulee joko koppi tai ykköselle pääseminen.
 

LBC

Viestejä
3,624
Öh..
Onko tosiaan näin, kun vanha kunnon pesiksenmaailma nämä näyttää samasta datasta, enpä edes ole huomannut
Välillä olen myös toivonut, että palvelussa jaettaisiin epäonnistumiset koppeihin ja paloihin.
 

LBC

Viestejä
3,624
Jees @MieVaan ehti ensin, eli on siinä samassa tilastossa saatavissa.

LISÄYS: juu koppi on pesäpallon tärkein lyönti, sanoi Partasen Sami juuri äsken Ylellä.
LISÄYS en ole ihan varma olenko täysin samaa mieltä, mutta hiton paljon paloja niillä vältetään tai kärsitään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,777
Jep kyllä sieltä uudesta puuttuu mielestäni joitain muitakin tunnuslukuja tai ehkä oikeammin laskentoja jotka pesiksenmaailmassa on.
 
Viestejä
4,358
Katselin tuossa tilastot Vimpeli-Raahe että on se nyt kumma että kotiutusyrityksistä ei voi merkata sitä epäonnistumista jos viimeisellä lyödään ajolähdössä laiton. Minusta tuon voisi aivan hyvin niin merkata että epäonnistunut yritys, nyt näyttää tilastojen valossa että vain yhden kerran käynyt lyömässä, vaikka todellisuudessa siis ainakin kahdesti.
 
Viestejä
11,777
Tavailin hetken noita joukkueiden ulkopelitilastoja ja tulin siihen tulokseen, että lyhenteiden selitykset ovat vähintään hämääviä jos ei jopa harjaanjohtavia. Esimerkiksi kuluvan kauden miesten ykköspesis ja Puijon Pesistä vastaan tehdyt kotiutusyritykset.

33 onnistunutta kotiutusta PuPea vastaan
104 kotiutusyritystä
Ja prosenttina 68,27% joka on ihan looginen PuPe siis torjuu yli kaksi kotiutusta kolmesta.
Mutta sarakeotsikko on 3-K% ja selite 3-K%:Kärkilyöntiprosentti kotipesään

Sanoisin selitteen olevan harhaanjohtava.

 

LBC

Viestejä
3,624
Jees, noissa selitteissä voisi olla vaikka otsikkotasolla maininta, että kyseessä on annetut kärkilyönnit ja toisaalta prosentti on torjuntaprosentti. Sinänsä oikein päin, eli parempi prosentti tarkoittaa parempaa ulkopeliä.

Ja niin, ei tuollainen taulukko sisäpelistäkään pahitteeksi olisi. Mutta hyvä, että ulkopelistä saa edes tuolla tasolla jotain ulos.
 

LBC

Viestejä
3,624
Ja onkohan muuten niin, että 0-tilanteen yrityksistä puuttuvat vapaataipaleet, kuten puuttuvat kärkilyönneistäkin. Pisti miettimään, kun keräilin eri kausien tilastot yhteen pieniä havaintoja varten. Saisivat olla mukana, kuten harhatkin. En siis ehtinyt alkaa tarkistelemaan tätä.

Näyttää siltä että torjunnat ovat hieman noususuunnassa kaikilla pesäväleillä. Tosin havainto on vain 1,5 kautta vielä, mutta kuitenkin. matalampi linja? ja niin se syöttöliikkeen teko lautasen ulkopuolelta. Ehkä? vaiko mailat?

Muutaman lukkarin seurasiirrotkin väitän näkeväni, vaikka tietty muukin joukkue vaikuttaa paljon. Ja kärkijoukkueet ja vähän juoksuja päästäneet joukkueet ovat näissä vahvoilla. Viimeinen Kohosen vuosi Sotkamossa oli mm runkosarjassa yllättävänkin vahva. Tahko on tehnyt melkoisen nousun tänä vuonna oikeastaan kaikilla pesäväleillä.

Kipan vaihdos ei näy tilastoissa, mieluummin päin vastoin. Koplalla tietysti pudotusta, mutta Jannen aikanakin on vaihdellut. Enkä tarkoita viime kautta vaihteluissa.
 
Viestejä
1,949
Enää ei taida löytyä sellaista tulos / tilastopalvelua jossa ilmoitetaan olosuhteista esim. seuraavasti: Poutaa, tyyntä, lämpötila n. +18 °C. Bittilähteessä ilmoitettiin kyseisellä tavalla. Varsinkin tulosvedossa ja yli / alle vedoissa pelejä puntaroidessa olisi mukava tietää minkälainen keli oli joukkueiden kohdatessa edellisillä kerroilla.
 
Viestejä
9
Enää ei taida löytyä sellaista tulos / tilastopalvelua jossa ilmoitetaan olosuhteista esim. seuraavasti: Poutaa, tyyntä, lämpötila n. +18 °C. Bittilähteessä ilmoitettiin kyseisellä tavalla. Varsinkin tulosvedossa ja yli / alle vedoissa pelejä puntaroidessa olisi mukava tietää minkälainen keli oli joukkueiden kohdatessa edellisillä kerroilla.
Löytyy nykyisestäkin tulospalvelusta, Otteluinfo-välilehdellä alimmaisena.
 
Viestejä
1,949
Niinpä näkyy. Eilisessä Vimpeli - Hyvinkää ottelussa niitä ei oltu ilmoitettu, jota käytin lähteenä, mutta muissa peleissä nämä näyttää löytyvän.
Selasin vanhoja otteluja enemmän ja kaikki seurat eivät näytä noita tietoja jokaisessa pelissä ilmoittavan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös